SZÜLŐSÉG

Babakocsi 764 ezerért

2007. február 13., kedd 12:05

Aranyozott vázú, tiszta bőr ülésű babakocsival rukkolt ki a MacLaren nevű cég (melynek semmi köze a McLaren Forma-1 istállóhoz). A babakocsi 2 ezer fontba - 764 ezer forintba - kerül, írja az MTI.


A szíjak, amelyek a kis utasok biztonságát hivatottak szolgálni, a korai versenyautókban alkalmazott biztonsági övekre emlékeztetnek - olvasható a Superstyle című orosz nyelvű hírportálon.

A babakocsi ékessége a 9 karátos aranyból készült kiegészítő, egy M betű, amely a mobiltelefonnak szánt zsebre rögzíthető, ám az anyuka brossként is viselheti, és persze az nem csak a mama szó, hanem a MacLaren kezdőbetűje.

A babakocsikat egyéni "forgalmi" rendszámmal is ellátták. Amennyiben valaki e szuperjárművel szeretné megörvendeztetni csemetéjét, nem árt, ha azonnal megrendeli, mivel a kocsicsodából mindösszesen 20 darab készült, írja az MTI.

Hogy mennyivel megy, arra nem tért ki a hír, de mivel feltehetően 1 anyahajtású, 40 km/óra lehet a csúcssebessége, ám csak akkor, ha a kismama a világ leggyorsabb futója.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.02.13 12:15:40thais

  Jellemző, hogy pont Oroszországban. Ott jellemző, hogy valaki majd éhen hal és megfagy, egyesek meg nem tudják, hogy jó dolgukban mit csináljanak. Biztos elkel pár sznob kismama között. Kérdés: Ha kinő belőle a gyerek, mit csinál vele? Eladja a Vaterán?

 • 2007.02.13 12:32:51Rantanplan

  Itt a fapados verzió fele ennyiért: http://img.dailymail.co.uk/i/pix/2006/10/mclaren_427x600.jpg

  :-))))

 • 2007.02.13 12:40:59melin

  2ezer font egy igazi fanatikusnak nem pénz:o))) Igaz, h teljesen fölösleges, mert ahogy látom csak ülős babákat lehet tolni benne, tahát, ha az én gyerekeimet veszem alapul, akik 1 éves koruktól csak akkor voltak hajlandók beülni a kocsiba, amikor naaaagyon elfáradtak, akkor max. fél évet használható. Dehát ez nem is erről szól persze:o)) Sznobság, ahogy Thais is találóan megírta:o)))

  Használat után berakhatják a vitrinbe:o))  (Egyébként ez a kocsi még hagyján, egy angol cég csinál millió fölötti kocsikat, igaz, azoknak a vásárlói egy elég jól meghatározott réteg. Sajnos a nevét nemtom, de elég arrrisztokratikus a stílus:o)))

 • 2007.02.13 12:42:28gyöngy

  Nekünk autóra sincs ennyi pénzünk, ezért van bicajunk. Nem lesz ilyen kocsink, de ha telne rá sem kellene. Semmiképp nem tenném a lányomat egy fekete bőr babakocsiba. Karácsonyra kaptunk anyósoméktól egy tuti babakocsit. Ez nagyon tetszik. Én már annak az árát is sokallottam, mivel a 3 kerónk áránál is több volt. Azért nem mondtam, hogy vigyék vissza.

 • 2007.02.13 12:47:27melin

  most azon filózom, vajon nyári melegben a meztelen combú gyereknek milyen érzés lehet benne ülni???

 • 2007.02.13 14:45:24thais

  Biztos, valami puccos takarót tesz bele, hogy ne ragadjon bele a gyerek az ülésbe. Pl. vikunyaszőrből készültet.

 • 2007.02.13 14:46:59kovvacs

  HÉÉÉÉ, hééééé, héééééé, lányok,

  nincs itt valami marhára elírva?!  A MacLaren cég készít babakocsikat,

  aminek SEMMI köze a McLaren istállóhoz!!!  Persze lehet, hogy ennek itt speciel van köze, de nézzétek csak ezt meg itt:

  http://www.maclarenbaby.com/global/index.php

  Kattintva a Buggies (babakocsik) feliratra,

  nekem ez a link:

  http://www.maclarenbaby.com/global/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=88888936&Itemid=88889227  Nézzétek meg csak jól ezeknek a babakocsiknak a formáját, és főleg a jobb oldali babakocsi kerekének alakját!  Még nem bukkantam rá erre az exkluzív izére,

  de az eddigiek alapján ez a hír nem biztos, hogy tökéletes.  (Mellesleg! Húgoméknak van egy MacLaren babakocsijuk, a sport-esernyő kategóriból, ami mindössze 3 és fél kiló. Ideális a budapesti tömegközlekedéshez. Nem emléxem pontosan, mennyibe került, de normál babakocsiára van, mindössze Bécsig kellett érte elmenni, mert a legjobb kocsikat nem szokták behozni ebbe az országba...

  Az 5 kilósat már a Brendonban is árulták.)

 • 2007.02.13 14:49:50dolcevita

  És még ronda is... Az oroszország tényleg jellemző, ahogy thais írta. Bár az amcsik is otthon vannak ebben: halivúdi kutyusoknak aranyöv és társai
  A bőrűlés pedig egyenesen tökéletes nyáron.

 • 2007.02.13 14:51:41kovvacs

  Megtaláltam, itt van:  http://www.maclarenbaby.com/global/index.php?option=com_content&task=view&id=172&Itemid=88888928

 • 2007.02.13 14:56:39kovvacs

  És ha rákattintotok az "Enlarge"-ra, fel is jön ez a kép.

  Közepes angoltudásommal első ránézésre a kocsit világszerte értékesítik,

  de korlátozott példányszámban kapható,

  és 20 darabhoz adják az ajándékot (vagy 20 darabot adnak el összesen? - nem fog a gyerekem hagyni szótárazni most, attól tartok...)  Szóval akkor most már nyugodtan kimondhatjuk, hogy a cuccnak semmi köze a forma1-es McLarenhez.

 • 2007.02.13 15:24:13jacks_colon

  Na igen, láttam már elég sok MacLaren babakocsit itt Angliában. Semmi köze a McLaren-hez. Ez volt nekem is az első gondolatom, amikor elolvastam a cikk címét. Ha valaki veszi magának a fáradtságot, hogy megírjon egy aránylag egész hosszú bulvárcikket, nem értem miért nem lehet meggyőződni annak valódiságáról, akár egyetlen google kereséssel is.

  Egyébként 2000 font még messze nem posh ár egy ilyen cuccért. Szóval szerintem nincs ebben semmi hír, ráadásul hibás is a cikk.

 • 2007.02.13 15:33:07kovvacs

  jacks_colon,

  mert Tünde átvette az MTI-től. (Magyar Távirati Iroda)

  Erre panaszkodott újságíróismerősöm. Hogy zsák pénzt leakaszt az MTI az exkluzív szolgáltatásaiért, a hírekért, közben simán előfordulnak benne hibák. Elvileg pedig az újságírónak nem kellene azzal törődnie, hogy igaz-e, amit megvesz pénzért azért, mert igaz.

  A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy rendre bele lehet szaladni ebbe a szívásba, és érdemes minden hírt picit megnézegetni itt-ott.

  Itt most gyakorlatilag egy hír teljes átvételéről van szó az MTI-től...

 • 2007.02.13 15:37:47jacks_colon

  Úgy tudtam az MTI hiteles és független hírforrás (volt). Ez eléggé gáz.

 • 2007.02.13 15:42:40kovvacs

  jacks, igen, elég gáz. Az ismerősöm azért hívta fel külön erre a figyelmet, mert pár évvel ezelőtt volt egy csúnya per, amit bebukott egy újság. Kb. hasonló stílusban átvettek egy hírt, igazoltan az MTI-től, de nem volt odaírva alá, hogy forrás MTI. És nem ellenőrizték. És a hírben szereplő perelt és nyert. És még az is kiderült (már erre nem emléxem, hogy a bíró mondta-e, vagy utánajártak), hogy akkor is az újság lett volna a hibás, ha oda van írva, hogy MTI.

  Szerintem az MTI függetlenségével nincs baj, de a minősége már nem kifogástalan. Ennek oka is az erőltetett verseny lehet, aminek keretében irgalmatlan mennyiségű hírt hoznak be. Valószínűleg többet, mint amennyit a saját apparátusukkal 99%-osan át tudnának nézni.

 • 2007.02.13 17:25:19Tünde

  Köszönjük az észrevételt, javítottuk a cikket.

 • 2007.02.13 23:48:39Ylmor

  Van egy-két hülye, aki csak azért csinál gyereket, hogy arra is tudjon költeni. A mi ismeretségi körünkben is megtalálható a 200e ft-os babakocsi, meg a 300-as játszóház. Persze ott 2. gyerek nem lesz, de hát a lóvé sok, valamire el kell költeni. Pesze a szegény kiskölökre dada meg szitter vigyáz, anyu, apu dolgoznak és csak este vannak otthon. Na de jön a hétvége, mikor ki lehet menni a drága holmikkal villantani.

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta