SZÜLŐSÉG

Lepje meg az asszonyt Valentin-napra!

2007. február 12., hétfő 11:29

Ezt a cikket a Poronty férfiolvasóinak szánjuk, feltételezve, hogy szörnyű gondban tipródnak azt illetően, hogy mivel lepjék meg a csajukat Valentin-nap alkalmából. Amennyiben ön utálja a Valentin-napot, nem érdeklik az ajándékötletek, vagy már beszerezte a megfelelőt, kérjük, kattintson máshová!


Romantikus ajándék vonalon a Poronty szerkesztői összeállították személyes toplistájukat. Íme:

1. Kétszemélyes kádfürdő és masszázs a Mandala Day Spa-ban, egy pohár borral. Valentin-napra már esélytelen befoglalni, de ha ajándékutalványt vesz, majd a csaja eldönti, mikor szeretne ázni önnel. Ezt főleg gyerekeseknek ajánljuk, terheseknek van külön kímélő masszázsprogram. Igen, nagyon sokba kerül.

2. Romantikus vacsora két fő részére, míg a gyermekre a bébiszitter/nagymama vigyáz. Öltözzön fel szépen, és vigye el feleségét/párját egy rendes étterembe. Kedvencünk a Nagymező utcai Két Szerecsen: próbálják ki az édesburgonya-krémlevest, el fog állni a szavuk. Vigyázat, kis adagokat adnak! Ha ott nincs hely, jó még a környéken az Andrássy úti Abszint (kicsit még drágább) és a Liszt Ferenc téri Menza (kicsit túl trendi) is. Virágboltot az Andrássy-Nagymező sarkon talál.

3. Ha nem tudnak elszakadni otthonról: állítson haza egy gigantikus virágcsokorral. A pasik valamiért félnek virágot venni a nőknek, pláne ilyen klisés alkalmakkor, mint a Valentin-nap, pedig mi mindig örülnénk neki. Ha nem akarja beadni derekát a társadalmi nyomásnak, intézze spontán módon a dolgot, és állítson haza gigantikus virágcsokorral február 13-án!

4. A nők is szeretik a jó bort. Mi például szerkesztőségileg a következő típusoknak örülnénk rendkívüli módon (pláne, ha ihatunk is belőle): Tiffán Jammertal Cuvée, Vida Kadarka, illetve egy kategóriával feljebb Takler Regnum Cuvée, Gere Kopár Cuvée, Vylyan Montenuovo Cuvée. Fehérben Degenfeld Muscat Lunel, Hilltop Woodcutters' White, Légli 333, Nyakas Don Olivér. A roséért nem rajongunk, de egy Heimann Fuchsli mindig elfér a hűtőben. Részletekért forduljon az Alkoholistához.

5. Könyv. Tudjuk, parfümöt kapni azt jelenti, büdös vagy, könyvet kapni pedig, hogy buta vagy, de mi most elvonatkoztatunk ettől. Vegyen olyan könyvet, amit mindketten szívesen olvasnának, például ilyen Csányi Vilmos új könyve, Az emberi viselkedés. Nőknél bejön Jamie Oliver bármely műve, esetleg Floyd vagy Stahl Judit, ha nem allergiás rá senki a családban. Ha nem szeretnek olvasni, vegye meg a Született feleségeket DVD-n, azzal ellesz az asszony egy darabig.

+1 Ha ön igazán bátor, valamint tisztában van neje méreteivel, megpróbálkozhat a fehérneművásárlással is. Ezzel két legyet üt egy csapásra, ugyanis a csaja az ajándéknak örül majd, ön pedig annak, hogy pont abban a bébidollban láthatja, amiben mindig is szerette volna. Márkák terén hagyatkozzon a saját ízlésére, és döntse el, hogy full Skiny szettben, esetleg Women'Secret vagy Intimissimi cuccokban akarja látni az asszonyt. Progresszívebb párok online rendelhetnek a Victoria's Secret áruházból, ez akár programnak is szórakoztató.

Amennyiben ön nő, és örülne valaminek a fentiekből, stratégiailag hagyja nyitva ezt a böngészőablakot, hogy a férje véletlenül rátaláljon. Elfoglalt pasiknak esetleg kinyomtathatjuk és feltűzhetjük a borotválkozótükörre, hátha így elértik a célzást. Nehéz felfogásúak esetében szövegkiemelő filccel kihúzhatjuk a legvonzóbb tételt, de akkor hol marad a meglepetés?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.02.13 10:38:35p.eszter

  Hát ez az. Nálunk is a fülész a mumus. Petinek már kivették az orrmanduláját, azóta nem is volt begyulladva a füle. Pontosabban tegnapig...

  De jártunk már úgy, hogy kirohantam szó nélkül a rendelőből, míg a doktornő előkészült a fülfölszúráshoz, elvittem egy magándokihoz, aki mikoszkóppal nézte, és kiderült, h nincs is váladék a dobhártya mögött... Háziorvos csak nézett, mikor meglátta a két leletet. :S

  Gyöngy! Húgom gyógytornász, van talpmasszőr/reflexológia vizsgája is. Ez vajon ugyanaz, amit te mondtál? Bocs, nem vagyok otthon term.gyógy.ban.

 • 2007.02.13 10:39:25p.eszter

  hoppá! auto-BR lemaradt...

 • 2007.02.13 11:35:59napalm

  laili 2007.02.12 14:35:55:  "Tudom, hogy hülyeség meg csinált ünnep de csak szarul esik ha egy szál virágot se...."

  csak hát az elvárások, ugye :DD

 • 2007.02.13 12:21:32gyöngy

  p.eszter! Igen reflexológus a jó. Remélhetőleg tudja miket kell masszírozni a középfülgyulladáskor. Bár ha többet masszíroz nem árt, de ők biztos tanulták nem csak a talptérképet, de betegségenként is azt, hogy melyik területekkel érnek el eredményt. Én mindenképp kipróbálnám a helyedben. Akkor kezdjétek, amikor nem lázas, és küraszerüen, heti 2x, 10-12 alkalommal. Gyógyulást Nektek!

 • 2007.02.13 12:28:59eszter

  Persze rutinból én is fújjolok a Valentin-napra, de mégiscsak egy közismert "emlékezzünk meg a szerelmünkről" nap, tehát reménykedek, hogy hátha....puszi is jó. Tényleg, mert akkor az olyan, hogy "Te vagy a szerelmem", amit elvileg tudok, gyakorlatilag meg mondogassa csak (esetében mutatgassa).

  Amúgy elég gyökerek vagyunk időpontok szempontjából mind a ketten. Így azt sem tudnám megmondani, hgoy valaha megemlékeztünk -e Valentin-napról, arra emlékszem, hogy a házassági évfordulónkról többször is, mind a ketten.

 • 2007.02.13 12:35:18p.eszter

  Gyöngy! Köszi! Akkor befogjuk a hugit. :D

 • 2007.02.13 12:56:06a:a

  p. eszter: együttérzésem... Peti orrmandulája sincs meg már, lekopogom, azóta ez az első gyulladás, de igazán nem csodálkozom rajta, mert hónapok óta nátháskodik kisebb szünetekkel, a füle nyilván már nem viselte tovább a terhelést. Szerencsére a Heim Pálban a felszúrás nem rutin, mármint nem esnek neki azonnal.
  A munkáról csak annyit, hogy én is "végiglógtam" a telet, de ez van, kénytelenek tudomásul venni.

 • 2007.02.13 13:01:50p.eszter

  Hát ez az, ha tudomásul veszik, akkor nincs gond...
  Csakhogy én örökre leszámoltam a tanítással, új munkahelyre megyek (rendőrség) és nem tudom, mennyire lesznek toleránsak. így is elég gáz, mert ott dolgozik a férjem is, az apukám egy másik város kapitánya, szóval eleve "hátszeles" vagyok, nem hiszem, hogy jól venné ki magát havi átlag két hét táppénz. :S Na mindegy, majd kiderül.

 • 2007.02.13 13:03:00p.eszter

  Ja! amúgy Peti rossz, mint az ördög, tehát nagy baja nem lehet. :D Épp a porszívót rángatja, meg a video-kazettát pakolja ki-be a lejátszóba... Szóval megmarad. :D

 • 2007.02.13 13:56:33mulan

  Ez a post hááát, elég szexésnyújorkosra sikeredett! Olvasva hirtelen rádöbbentem, hogy nagyon más társadalmi osztályba tartozunk. (Én nem a felső-középosztály felé tartok.)  A Valentin-nap (tényleg "Bálint" magyarul, viszont az vesse rá az első követ, aki csak Borbálát enged meg, és kitiltaná a Barbarát, és mg így tovább jópár nevet -- amelyeknek a hangzása teljesen más hatást kelt), szóval a V. nap leginkább (viszont) sztem. a (hát használjuk akkor már ezt a kifejezést) "alsóbb osztályok" körében a legdivatosabb, a Fókusz-függő "szegények" között, akik az olcsó, búcsús érzelmességet a "felsőbb", az elérendő osztályok ideológiájának hiszik, és akik a leginkább hajlamosak (hasonló okokból) a Nyugat-majmolásra, még ha sokszor nem is Nyugatot majmolják, hanem a saját, Nyugatról alkotott képüket. (Aki volt már falusi diszkóban, az tudja, mire gondolok.)  A Valentin-nappal a legtöbb embernek azt hiszem, az a baja, hogy szeretné is, meg nem is. A karácsonyt sem csak a keresztények ünneplik. Persze, jó a sok _kis_ héköznapi figyelmesség,az ünnepek fényesítik a lelket, és milyen jó lenne, ha meglepne a párom [ez most költői birtok, mert nekem nincs, brühühü] valamivel, valljuk be! Mint amikor kiderül, hogy szeret [a nagy ő], és végre nem kell az embernek tartania józan, higgadt távolságot, hanem elengedheti magát, rábízhatja mgát erre a szerelemre. Kicsit hosszú lett, bocsánat; szóval az ember fél a V. naptól, mert ünnepelvén vagy nem ünnepelvén ezt, az ember társadalmi csoportjában rögvest megítéltetik, de ó jaj, ma sokan egyszerre több társadalmi csoporthoz is tartoznak.

 • 2007.02.13 14:02:36p.eszter

  Hmmmm Mulan, érdekes megközelítés, majd porszívózás közben elgondolkozom rajta. :D

 • 2007.02.13 14:41:49Brumibaby

  a:a, reggel írtam neked (02.13 8 óra valahány), ugye nincs már gond?

 • 2007.02.13 21:05:53a:a

  Brumibaby: minden ok., de tényleg az jött le tegnap, hogy belemásztam a lelkedbe. Örülök, hogy csak félreértés volt :-)))

 • 2007.02.14 14:23:23potyeszka

  Tori,gondolom készülsz az esti programra.ha esetleg tenger gyümölcseit eszel,gondolj rám.

 • 2007.02.14 14:26:28Tori

  potyeszka, már most Kegel-gyakorlatokat nyomok gépelés közben, hogy edzésben legyek. :D ;)

 • 2007.02.14 23:32:09Nyuli

  Na most akkor volt meglepi vagy sem? :) Nyilatkozzatok!

 • 2007.02.15 08:15:22eszter

  szivecskés Ferrero reggel. Romantikus ebéd (a 3 gyerekkel, de azért romantikus), és szerintem olvassa a hsz-aimat, mert mindez egy előtte napi veszekedés után történt, amiben sok volt a "gyanús elem"...

 • 2007.02.15 08:30:54laili

  NNNNa befoghatom a pofim! Volt meglepi:Szindbád DVD reggel délután nagy séta vele meg a gyerkőccel a Duna parton.

  Este gyerek időben elaludt sexi ruci éééés amire még nem volt példa felébredt az ellenség sebaj addig nagyon jó volt sajnos altatás közben én is bealudtam majd folytatjuk:))

 • 2007.02.15 08:54:03p.eszter

  Hát nekem is kuss. Mi ugye alapból nem ünnepeljük a Valentin napot, de azé kaptam csokit, virágot, szexi fehérneműt, de nem az kifejezetten az "ünnep" kapcsán, inkább csak úgy, mert (szavaival élve) "megint nagyon szeret". :-)))))

  Szexiruci felavatása nálunk is kudarcba fulladt, a ping-pong effektus megint működött, a Petinek adott virnyákat visszaszedtem és elég kutyául éreztem magam. :S:(

 • 2007.02.15 08:59:01potyeszka

  Én is irtam hogy nem ünnepeljük,nem is kaptam semmit,de most hogy olvasom azért ti kaptatok,egy könnycsepp kigördült a szememből,nem vagyok irigy ,megkapom a szerelmet a férjemtől,csak nem tudom valahgy mégis egy szál virág...

 • 2007.02.15 09:05:09p.eszter

  Ugyan Potyeszka! Fel a fejjel! Látod ezért gáz ez a hülye "valentinnaposdi". Imád a férjed, gondolom megegyeztetek, h ez a nap hülyeség, mégis bántva érzed magad. Hülyeség!  Látod én kaptam ajándékot, pedig nem számítottam rá, mégis csalódás lett az este (bacik mondjanak le!)  Hívd fel a pasit telefonon, biztos jobban érzed majd Magad!

 • 2007.02.15 09:12:33potyeszka

  Köszi Eszter,kedves vagy,ah biztos vér néni miatt vagyok ilyen érzékeny.

 • 2007.02.15 09:18:43p.eszter

  Örülj neki, h csak érzékeny vagy! Vér néni előtt én olyan kiállhatatlan vagyok h még magamat is nehezen tudom elviselni. :D

 • 2007.02.15 09:26:35Kékfelhő

  no, mi olyankor szoktunk összekapni (most mondjuk pont nem) :)

 • 2007.02.15 09:42:14p.eszter

  Nálunk is akkor van balhé. ráadásul mindig pont arra hétvégére esik, amikor itt van a férjem kislány is, és ha a két gyerek megvadul...na akkor tudnék szétcsapni köztük. :D

 • 2007.02.15 09:54:38Leona

  Na, asszem a köv 10 évre én is el lettem látva: kaptam ajándékba szemránckrémet.

 • 2007.02.15 09:57:19p.eszter

  Leona! De édes!:)
  Az enyém férjem is megkérdezte tegnap, h fáradt vagyok-e? Mondtam, h igen, erre a válasz: gondoltam, mert olyan ráncos az arcod. Na köszi, én is szeretlek. :S

 • 2007.02.15 10:08:55Leona

  Úgy látszik, Eszter, mi kaptuk ki a legromantikusabb pasikat. Most azon gondolkodom, abbahagyom a pár napja kezdett futkosást, hátha szülinapomra kapok kondibérletet (mint a reklámban)...:)

 • 2007.02.15 10:10:17Leona

  Egyébként tudom, hogy nem volt ebben rossz szándék. A ráncaimmal nem ő áll hadilábon, hanem inkább én.

 • 2007.02.15 10:10:18p.eszter

  Leona! Jó ötlet. :)

 • 2007.02.15 10:16:16potyeszka

  Nem tudtok olyan krémet ajánlani amitől annyinak nézek ki mint amennyi vagyok?31leszek októberben,és 18nak néznek.bár ha belegondolok előnye is van ennek.jó ez vicc volt,csak k.....a idegesit mikor csitrinek néznek.

 • 2007.02.15 10:24:53p.eszter

  Ne foglalkozz vele. Mondd azt, h a szüleid kényszerítettek férjhez 15évesen, azé van ilyen fiatalon gyereked. :D

  Nekem kifejzetten "jól jön" a két éve tartó "aligalvás", így rosszabb napokon kinézek akár 25-nek is (28 vok amúgy) :D

 • 2007.02.15 10:28:23potyeszka

  Jó ötlet Eszter,itt mondhatok bármit nem itt születtünk.tudod,messziről jött ember azt mond amit akar.

 • 2007.02.15 10:29:36Conodonta

  A tegnap délután pokoli volt. A kicsi megint belázasodott, nem volt kecmec, orvos. De úgy, hogy még utána odaérjek bölcsibe, oviba a nagyokért.

  Felhívtam az asszisztenst, hogy segítsen, már, mikorra menjek, hogy 4-re a bölcsiben legyek.  Semmi probléma, induljak el 2-kor a gyerkőccel, akkor tuti első leszek, és minden belefér. Harmadik lettem, ami még teljesen okés, ha a dokinéni nem fél négykor csörtet be a háromkor kezdődőő rendelésre, és utána már a vizsgálóban nem áll le veszekedni a világgal, hogy a francos vizitdíj. Képzeljétek lányok beszóltam, pedig én még soha, mindig utáltam konfrontálódni, de most nem bírtam, és nem is bőgtem el magam közben. Na mindegy. A gyereknek semmi látványos baja, ha pénteken még lázas, jöhet az atibiotikum szuriban. Említettem már hogy gyerekorvost fogunk váltani :-) !

  Fél ötre a bölcsinél, háromnegyed öt az ovi, zúgás haza, közben szimultán beszélgetés mind a hárommal, mert annyi minden történik egy nap a bölcsibe, oviba, hazaérés uzsonna, majd a konyha padlóján színezés, ragasztgatás, a gyerekek kiszedése egymás hajából, igazsdágtevés, ez nem a te játékod, hanem a tesóé, vigasztalás, rövid mesélés, majd éneklés, közben egy rövid szösszenet a kréta időszakban élt dinókról különös tekintettel a madármedencéjüekre....

  És ekkor megjött Életem Értelme, és azt mondta, hogy engedek Neked egy kád vizet, és gyertek gyerekek ugráljatok Apátokon.

  Na onnantól minden rendben volt, és olyan ropogósra pihentem magam a kádban, pedig nem volt több mint negyedóra, hogy megint penge voltam éjfélig míg a kicsi is elaludt.

  A hancúr ugyan elmaradt, de rég volt ilyen harmonikus esténk.

  Bocs, egy kicsit hosszú voltam, de tök jó volt leírni...

 • 2007.02.15 10:39:30gyöngy1

  Elég hosszù, màrmint nekem hosszùnak tünö khagyàs utàn megint kaptam viràgot (ok, a Pluszban vàsàrolt, és meglàtta a viràgot).

  Persze volt haditervünk: lànyoknak vacsi, fürdetést elhagyni, és utàna nekünk aperitif (nachos és 2 féle szósz+kóla), utàna férjem két szószos tésztàt készít+egy kis bor, desszertnek meg még maradt tiramisunk (szintén férjem készitette egy pàr napja) amarettoval.

  Hogy ebböl mi lett? Nagyobbik nem akart vacsizni+feleselt, ezért koràbban lefektettük, majd mi elkezdtük az apero-t és közben tàrsasoztunk (Corsary). Nasi közben ràjöttünk, hogy nem vagyunk éhesek és inkàbb felfaljuk azt a zacsi nachos-t és utàna megnézünk egy filmet: Marnie, Hitchcock-tól. Közben kisebbik kicsit lehànyt, engem is, kanapét is.

  Utàna? Torokfàjàssal és höemelkedéssel elvonultam aludni, férjem meg dogàkat javítani.

  Nem volt rossz este, kicsit megemlékeztünk, de volt màr romantikusabb is.

  Amùgy nekünk jól jön februàrban valami, mert a szülinapjaink októberben vannak, névnapok is összel, esküvönk jùliusban, tavasszal évfordulóügyben pangàs van (elvileg màjusban jöttünk össze, de esküvö utàn megàllapodtunk, hogy inkàbb ez utóbbit ünnepeljük)

 • 2007.02.15 10:50:10Kékfelhő

  Conodonta :(

  meg :)

 • 2007.02.15 11:32:19lencsilany

  Hát, mi tényleg nem ünnepeltük, de pár napja kaptam egy doboz Mercit, csak úgy, mert látta, hogy milyen kimerült vagyok és tudja, hogy a csoki mindig feldob:) Nagyon jólesett!

 • 2007.02.15 14:15:48p.eszter

  Toeieól semmi hír... Ennyire jól sikerült az évforduló? ;)))

 • 2007.02.15 14:29:48potyeszka

  Lehet a férje meglepte egy 1hetes görögországi nyaralással,és most épp mojito koktélt iszogat.

 • 2007.02.15 14:32:05p.eszter

  Úristen! Most nézem, mennyire elírtam! Bocs, TORI!

 • 2007.02.15 14:37:45a:a

  Nálunk bejátszott a tulipáncsokor, meg a Mozart-golyók, és egy könyv a sajtokról (szakácskönybuzi vagyok. ) Ehhez képest tőlem nem kapott semmit szegény, legalábbis nem olyasmit, amit pénzért vettem volna :-))))

  off: Ma ismét 3 és fél óra a fülészeten, kivagyok!!!!

 • 2007.02.15 14:38:50a:a

  lencsilany: lelöktem a sótartót ebéd közben... kíváncsian várom az estét...

 • 2007.02.15 14:40:50p.eszter

  a:a! Most már igazán meggyógyulhatna az a komisz kölök! Lehet, h direkt szeret fülészetre járni! ;-)))  Mi megint holnap megyünk, reggel 7-re, hátha elkerüljük a tumultust.

 • 2007.02.15 14:43:46potyeszka

  Most jut eszembe irta tegnap Tori,hogy most szombaton 5kor ablahai kinai kajázóban lesz piros garbóban,aki akar menjen.

 • 2007.02.15 14:45:54a:a

  p. eszter: kontrollon voltunk, még nem tökéletes, de szépen javul. és ti?

 • 2007.02.15 16:05:30p.eszter

  Hát ha a rosszaság egyenes arányban van a gyógyulással, akkor már nagyon jól van. :-))))

 • 2007.02.15 20:12:04lencsilany

  a:a, szorítok, hogy ne legyen folyománya a sószórásnak! Lehet, hogy ki kellene iktatnunk az étrendünkből, úgyis egészségtelen, nem?!

 • 2007.02.15 21:12:28a:a

  lencsilany: de, lehet... viszont akkor meg azon veszekednénk, hogy sótlan az étel :-)))

 • 2007.02.15 21:31:52lencsilany

  a:a, ez igaz:D Alternatíva: Piros Arany, elég sós és nem lehet kiborítani...

 • 2007.02.15 22:19:36Tori

  Jó volt az évforduló, még ma is azt ünnepeltük... :)  Egyébként nagyon jó volt az az nlc-s cikk, a férjem szeme is keresztbeállt... ;)

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta