SZÜLŐSÉG

Úton a Margitszigetre

2007. február 7., szerda 11:52

A Poronty olvasói nekiláttak egy jó kis hagyományos Margitszigetező-gyerekező találkozót szervezni. Ennek örvén megírjuk, hogyan is lehet eljutni a Margitszigetre.


Budapest lakossága a Margitsziget szempontjából két részre osztható: azokra, akik a Margit-hídhoz laknak közelebb, és azokra, akik az Árpád-hídhoz. (Természetesen ez ostoba egyszerűsítés: tudom, a Poronty olvasói könnyen kirekesztést kiáltanak efféle kategorizálás esetén, ezért gyorsan hozzá teszem, van egy olyan szelete is a lakosságnak, akik annyira messze laknak, hogy eszükbe sem jut a Margitszigetre járni. A középen elhelyezkedő Kolosy-téri kisebbségről nem is beszélve. Ők átúsznak.)

Azoknak, akik a Margit-hídhoz közel, illetve a 4-6 vonalán laknak, könnyű dolguk van. Fölszállnak a villamosra, a Combinora, Budapest alacsonypadlós büszkeségére, és már ott is vannak a Szigeti bejárónál. (Istenem, hát nem felemelő, hogy 2007-ben csodaszámba megy egy európai fővárosban, ha az egyik legforgalmasabb vonalát már a másodrangú állampolgárok – kerekesszékesek, kismamák, öregek – is tudják használni?) Ugye, milyen egyszerűen hangzik? Az is, csak győzzük az aluljáró lépcsőkön föl-le cipelni a kocsit. Aki először használja az útvonalat, figyeljen! Apró csapdát rejtettek el az építők a Szigetnél. Itt ugyanis, a híd küszöbön álló felújítása (muhaha) miatt nem emelték meg a járdát. A mi kocsink kereke úgy illeszkedik az alacsony járda és a kicsit kevésbé alacsony padló közé, mintha odatervezték volna. Szóval itt inkább emeljünk, nehogy a beszorult kocsit ráncigálva tegyük ki magunkat türelmetlen utastársaink tekintetének. (Milyen anyuka ez, még leszállni se tud a kocsival…) A következő megpróbáltatás a meredek lépcső az átjárón le és fel. De hát a Szigetre ugye sportolni jár az ember. Ez is egyfajta sport. (Én botor! Amikor megtámasztották a korlátokat, akkor eleinte azt hittem, kerekesszékes felvonót építenek.)

Ha Pestről jövünk, egyszerűbb talán, ha átszállunk a Nyugatiban a 26-osra, akkor megússzuk a lépcsőzést, igaz, vesztünk egy negyed órát: körülbelül ennyit kell a várakozásra számolni.Hogy ha mozgalmasnak tűnt erről az oldalról elérni a Szigetet, akkor gondoljunk az Árpád-híd felől közeledőkre. A pestieknek arany élete van: felszállnak a 26-osra annak zebrán is megközelíthető végállomásán, az rögtön bevisz a Szigetre, csak a metróból kifel kell egy kicsit tornázni a kocsival. Ez a busz is alacsonypadlós.

Azonban mi lesz a budai oldallal? Az 1-es villamos ugye nem áll meg a híd közepén. Marad a 106-os busz, ami 20 percenként jár, jó esetben nem az orrunk előtt megy el, és ezért nem kell a Szentendrei út füstjében sokat várakozni. Többnyire alacsonypadlós járatról van szó, tehát mondjuk csak minden negyedik régi busz. Ha azonban leszálltunk a buszról a híd közepén, nagy megpróbáltatás következik: bejutás a Szigetre. A meredeken lefelé vezető járdán kátyúk és puklik váltakoznak, igazi babakocsirodeó lejutni épp kerekekkel az aljára. Onnan már csak át kell valahogy csalinkázni a legközelebbi járdaszakaszig – az átkelés ugyanis nincs megoldva. Ha ezt a pár métert leküzdöttük, a gyerek még a kocsiban, és a nyelvét sem harapta le, célegyenesbe értünk. Visszafelé annál izgalmasabb az út: vagy negyed órát füstöljük az Árpád-híd nevű autópálya melletti buszmegállóban a kisdedet, aki a zajtól felriad és sír, vagy felszállunk valahol a Szigeten a (nagy valószínűséggel dugig tömött) 26-osra, elbuszozunk a végállomásig, ott átsétálunk a 106-oshoz vagy az 1-eshez, és visszamegyünk, ezzel a kis kitérővel, Budára. Persze az 1-es villamoson számítsunk rá, hogy nem adják át a babakocsis helyet, úgyhogy szúrósan néznek majd ránk az utastársak, hogy elfoglaljuk a lépcső felé az utat. (Legalábbis nekem 4 hónap alatt még nem nagyon volt szerencsém.)

Amennyiben megnyugodtunk kint, a zöld parkban (madárcsicsergés, gyerekkergetés, ilyesmik), a hazaút után megpróbálhatjuk otthon összekanalazgatni magunkat.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.02.07 15:04:30a:a

  Ejnye, napos oldal, ejnye, éppen csak beugrunk a porontyba, oszt máris romboljuk a morált?

 • 2007.02.07 15:04:42lencsilany

  napos oldal, szívemből szóltál:-)))

 • 2007.02.07 15:09:48a:a

  meg vagyok döbbenve. Láblógatás, keksztömés a pofiba, napozgatás - csupa haszontalan, inproduktív tevékenység

 • 2007.02.07 15:17:14napos oldal

  Most én vagyok a rossz, mert én ki merem mondani? :)

 • 2007.02.07 15:19:47a:a

  Bocsi, az őszinteséget elfelejtettem értékelni
  :-)))

 • 2007.02.07 15:24:29napos oldal

  Máma is tornáztam egyébként, de nem is értem, miért említem, ez már csak természetes...  Heti 4-szer félóra az csíraság, vagy azzal már lehet magas lóról beszélni? 45 percet céloztam meg, de kicsit lassítok, mert csökkent a tejem. (Biztos a túl sok szex miatt...)  A kiscsákó elkezdett felállni, ma már háromszor rajtakaptam. Vajon mi ezzel a távolabbi célja? Látom a szemén, hogy rengeteg megvalósításra váró terve van... :)

 • 2007.02.07 15:32:10a:a

  Szerintem azzal már nyugodtan alázhatsz, főleg az olyan lusta malackákat, mint amilyen én vagyok... És a szex tapasztalatom szerint nem lehet túl sok, nekem még nem sikerült túlzásba vinnem.
  Ha felállt, akkor egyszer csak úgy is marad, és onnantól számolhatsz vele, hogy jó darabig mindenhez előbb ér majd oda, mint Te... így akadálytalanul megvalósíthatja valamenniy tervét
  :-))

 • 2007.02.07 15:48:37katampusz

  mi meg itt drukkolunk, hogy megforduljon őkelme. fél szemmel mindig lesem, nehogy lemaradjak a nagy pillanatról, de eddig semmi.  háton fekszik, és már oldalt fekvésbe lendíti magát, egy kicsit nagyobb lendülettel már hasra is zuttyanna.  próbálom ösztönözni hogy fejlődjenek a pici izmai. hasra rakom az ágy közepén, odaülök mellé és vigyázok rá meg dumálok neki. mivel hason nagyon ritkán fekszik, ezért nem is komálja ezt a pózt. azonnal a levegőbe lendíti a lábait és rúgkapál, a felsőtestét is kinyomja, és hangosan méltatlankodik, meg nyögdécsel az erőlködéstől. próbálja a levegőben elfordítani a popsiját, de a teste még nem követi a mozdulatot, úgyhogy visszahuppan. 5 perc után olyan pipa hogy visszafordítom pihenni, aztán még egy menetre hasra rakom. ekkor már totál kész van, úgyhogy szervírozom a jól megérdemelt tejadagot....  ezt akkor nem csinálom mikor párom itthon van mert azonnal rám süti a szadista anya bélyeget. :D

 • 2007.02.07 16:09:27olgi

  Katampusz, és amikor majd hasrafordul, utána mindig úgy akar maradni, mert rájön, hogy az tök buli, mindent könnyebb elérni, könnyebb úgy játszani... és ez így van később is... amíg te akarod, addig nem... majd ő megmutatja, és learatja a babérokat! :D
  Napos oldal, sok sikert a továbbiakban! Meg is fogja valósítani őket! Valahol vegyél kötélidegeket (talán a háziorvos felírja, akkor olcsóbb).

 • 2007.02.07 16:53:10Tori

  :DDDD

  Tavaly szülinapomra kaptam piknikkosarat, de még nem sikerült felavatni! Lányok, amint lehet a fűbe ülni, kezdhetjük a szigetelést! :D Ha valaki tornázni akar, megcsinálhatjuk, hogy a csapat egyik fele mozog, a másik gyerekültet, aztán csere.  A fenti poston egyébként jót derülnek a magamfajta hordozókendős bioanyák. :P

 • 2007.02.07 16:56:08ficánka

  Nagyon helyes ez a mai téma! Éppen tegnap voltunk orthopédiai kontrollon. Hát ami az Örs vezér tér megközelíthetőségét illeti nem kispályás. Mis ugyanis a Dózsa György úton lakunk a Keletihez közel, így mindenképpen csak átszállással jutunk el az Örsre. Babakocsival egyszerűen egy horror, lásd metró, hannoveri villamos és társai. Jobb híján marad a kenguru. Egyébként még a Szigetre elég könnyen kijutunk mert 7-es busz + Combino. Ennyit mára a dühöngésből, mert a csöpp elég nyűgös az oltás miatt.

 • 2007.02.07 16:56:13ficánka

  Nagyon helyes ez a mai téma! Éppen tegnap voltunk orthopédiai kontrollon. Hát ami az Örs vezér tér megközelíthetőségét illeti nem kispályás. Mis ugyanis a Dózsa György úton lakunk a Keletihez közel, így mindenképpen csak átszállással jutunk el az Örsre. Babakocsival egyszerűen egy horror, lásd metró, hannoveri villamos és társai. Jobb híján marad a kenguru. Egyébként még a Szigetre elég könnyen kijutunk mert 7-es busz + Combino. Ennyit mára a dühöngésből, mert a csöpp elég nyűgös az oltás miatt.

 • 2007.02.07 16:58:23katampusz

  hát tori, én is kendőben hordom, a babakocsink háromszor volt utcán a majdnem négy hónapos gyerek mellett.

  és asszem ha komp nem lesz, akkor a szigetre sem babakocsival fogok kilátogatni :D

 • 2007.02.07 17:01:42eszter

  Én mindenképpen megyek majd a piknikre, ha kell, akkor lovaskocsival...A csokis kekszet viszem, a padonülésben jó vagyok. De tudok még pokrócon fetrengeni, feltűrt nadrágszárral lábat vízbe lógatni, piknikkosarat felnyitni, labdát eldobni (vissza más hozza). Szóval sztem jó csapatjátékos vagyok.

  Ha lehet, akkor vagy május vége, vagy június vége legyen, mert június kp-én szülni szeretnék.

 • 2007.02.07 17:09:12katampusz

  ficánka, akkor nektek ott a liget!

  az tök jó hely, hatalmasakat lehet sétálni, van jáccó, meg focipálya meg minden egyéb...

  nekünk is közel van, ahogy lábra áll a legény, máris törzsvendégek leszünk az óriási fák alatt :)))

  ha idén nyáron megint nagyon meleg lesz, akkor már nyáron megyünk minden nap. maximum plédet rakok le a fűre és kúszhat-mászhat kedvére.

 • 2007.02.07 18:12:24lencsilany

  eszter, ülhetek melléd a padon? Én is viszek csokis kekszet:)

 • 2007.02.07 18:30:30ficánka

  katampusz! Akkor lehet, hogy látásból ismerjük egymást, mert mi rendszeresen oda járunk sétálni a csöppel.Nekem nagyon tetszik ott a tipegőknek kialakított játszó tavasszal azt hiszem mi is tiszteletünket fogjuk tenni. Ha más nem én lógatom a lábamat a padon és sütkérezem a napon a kicsi pedig majd nézelődik vagy egy nagyot alszik a babakocsiban.Egyébként mi örököltük a miénket, de nagyon praktikus mert elég keskeny,és három módon tudom vinni benne a babát.

 • 2007.02.07 18:41:50kaposztalepke

  Hát, én cipeltem eleget babakocsit BKVn az elsőmmel, és lesz még majd a másodikkal is sok asszem..  A hordozókendő illetve alternatívái (nekem spec kengurum volt) jó ötlet, csakhogy egyrészt nekem elég jól tropára ment a derekam a terhességeknél meg főleg az első szülésem miatt, azóta is reggelente alig tápászkodom fel úgy fáj, ráadásul mindegyik gyerekem 6 hónaposan több mint 8 kg volt már, no azt cipelni órákon át nem túl jó derékkal, meggondolandó. Meg a gyereknek is mondjuk kánikulában órákat tapadni anyjához és még a kendő/kenguru is melegít..

  Az egyéves, másfél éves gyerekről meg jobb nem is beszélni, akivel ugye babakocsi nélkül csak úgy lábon még nem indul neki sok órára az ember, cipelni viszont már nem lehet...szóval csak marad a babakocsi.  Nekem mondjuk mázlim van, jó erős és szép nagydarab vagyok, úgyhogy 20kg-val lépcsőzni nem akkora probléma, inkább mindig a megbotlásoktól, stb féltem, villamosról lefele,meg hasonlók. Tavalyelőtt egész nyarat átmászkáltunk csemetémmel, buszról villamosra, onnan metróra, keresztül kasul az egész várost (bezártságérzet ellen kúráltam magam:) ), tökjó kondim lett, egy rossz élményem volt, ami miatt azóta is parázok kicsit, hogy végülis egyszer estünk le buszról..ráadásul pont a Margitszigetről jövet, a poén, hogy alacsonypadlósról. Ugyanis akkora volt a tömeg, és az ajtóhoz közelebb nyomtak, hogy megfordulni nem volt hely, hogy én szálljak le előbb, és onnan billentsem le a kocsiban a gyereket, ráadásul lökdöstek hátulról, én meg elügyetlenkedtem, és az első kerék a járdaszegélyről lecsúszva megakadt az úttest szélénben és ahogy lendületből mentünk/löktek, átborult és fejreállt az egész babakocsi gyerekestől, én meg hogy ne essek rá, egy aikidos rutinból maradt babakocsin átugrásos félgurulásos taknyolással a járdán kötöttem ki, lelki szemeim előtt látva a gyerek fejét szétmenni a járdaszegélyhez csapódva:(((((((((((((brrr...

  A két nagy mákom...A babakocsi már a kisebb fajta, de nem a legkisebbek, valamennyire magasabb volt oldalt, így az ért a földhöz, meg a fogantyúja is elég magason tartotta az ülőrészt...és a bekötött gyerek "lógva" ottmaradt centivel az aszfalt fölött. Gyakorlatilag csak meglepődött, egy horzsolás sem lett rajta, nézett rám furcsán, hogy miért készültem ki. És azóta is áldom az eszemet, hogy bárki bármikor bármit mondott, mindig következetesen megfelelő szorossággal bekötöttem a gyereket a babakocsiba. Azótais...szerencsém volt, hogy utána két nappalra már elígérkeztünk BKVval Csepelre, mert ha akkor nem muszáj nekiindulnom, akkor lehet hogy a mai napig soha többé nem mertem volna egyedül babakocsival buszra szállni.  Na, a mese megvolt, szigettaliban én is benne vagyok ha minden jól megy, bár én mindig csodálni szoktam azokat, akik ülnek a gyerek mellett, nekem a nagy ahogy mászott, ment világgá, lábon meg pláne, játszótéren sem voltunk 2 percnél többet, most 3 évesen kicsit kezd "komolyodni", de pár hete csak vettem neki pórázt..hogy a kicsi meg milyne lesz nyárra, amikor már masszív mászókorszak lesz...;) szerintem én kilométereket fogok futni, és majd csak vágyakozva tekintgetek a padon/pléden csücsülőkre:) (mint ahogy a játszón is mindig tettem, akiknek a gyerekeik órákat matattak a seggükön ülve a homokban:))) ) Na, márcsak ezért is kell nekem a babakocsi, mert csak addig nézhetek félre és állhatok egyhelyen két másodpercnél többet, amíg be vannak kötözve:)

 • 2007.02.07 19:35:48marcangoló

  Napos oldal, megyek én is, ismerek egy isteni csokis kekszet. Lehet, hogy nekem is a legegyszerűbb lenne felevezni a Dunán?

  Én is hordozókendő párti vagyok. Szakdjak szét inkább, mint hogy babakocsival bkv-zzak. Pláne két gyerekkel...

  Az én fiam olyan kis bamba volt, egy csomó ideig eszébe sem jutot kikéretőzni a babakocsiból, ha mentünk valahova. Nem követelőzött a boltban, és nem is akart pakolni. Sajnos mostanában látott már néhány rossz példát, és neki is kezd kinyilni a csipája...

 • 2007.02.07 19:36:39marcangoló

  Káposztalepke, ez horror...

 • 2007.02.07 20:23:00kaposztalepke

  marcangoló: okés a kendő, de egy 15 kgs másfélévesnél is? nomeg még kisebbnél is, mondjuk egy járni még nem tudóval 5-6 órán át ha kell Rádkötve? vagy idegen helyen, utcán, hivatalban sorba állva hova veszed ki, és teszed le, járni még nem tud, csúszik a koszban??? az okés, hogy mész mondjuk barátnőhöz, és az úton lóg Rajtad, ott meg kiveszed és szőnyeg...de ha városban kell ide-oda fél napokat intézni, akkor elég necces az is.  Én amúgy utáltam segítségért kuncsorogni,meg néha ha rosszul segítenek a babakocsival még majdnem veszélyesebb a dolog, úgyhogy kitapasztalgattam hova hogyan lehet, pl a béna hannoverire (az a legsuxabb) is lazán fel-leszálltam egyedül..csak mindig félek a pl aluljáróbamenet lépcsőn megbotlás, ilyesmitől, de attól terhesen és kenguruval is félek, én gyerekek előtt hetente 2-3szor tuti seggre estem itt-ott, a hülye rohanós/elbambulós temperamentumom:) azóta igyexem vigyázni, de félek, hogy egyszer nem sikerül..  egyébként én mondjuk tényleg masszív alkat vagyok, soha nem értettem mit csinálnak az 55kgs anyukák, nekik totálcsőd..

 • 2007.02.07 20:30:38eszter

  én lenni 55 kg-os anyuka. A kendő az életünk része. Nem gáz se nyáron, se télen, se picurinak, se nagynak. Annyira osztja a súlyt a testen, hogy isteni. Szóval sztem ez is szokás kérdése. Egy babakocsink van a (mostmár majdnem) 4 gyerekre, de még mindig elég újszerű.

 • 2007.02.07 20:59:40kiseszter

  én meg lenni 45 kg-os anyuka... de a szükség nagy úr. Cipelem a babakocsit ahol kell (például a lépcsőházban, mert nincs lift), de az aluljárókat kerülöm akármekkora sétával, mert gyalogolni azt nagyon tudok.  Amúgy jó ideig csodálkoztam, hogy mitől csupa kék-zöld folt a jobb lábszáram, mire rájöttem, hogy azzal támasztom a babakocsit lépcsőzéskor. • 2007.02.07 21:04:55Kékfelhő

  Én nem lenni 45 kg-s sem, csak 40 (ne kövezzetek meg, nem direkt!), és fogalmam sincs, hogy csináltam végig egy 12 kilós babakocsival + egy 5-10 kilós gyerekkel....

 • 2007.02.07 21:38:26a:a

  Atyavilág, Kékfelhő! 40 kiló? Én már nem is emlékszem, mikor voltam annyi, talán az oviban :-)))
  Én kábé 10-12 kilós koráig - asszem ,inkább az utóbbi, mert emlékszem, hogy még nyár volt, nem volt egy éves, viszont ő 4 hónaposan volt 9 kiló, úgyhogy télen már biztos elérte a 10-et - vittem kendőben, de tény, hogybármilyen robosztus alkat vagyok ,a 12 kilós gyerek több órán keresztül sok volt.

 • 2007.02.07 21:48:55kaposztalepke

  kiseszter: nálunk van lift el az 5-ről, de utána még 8 lépcső, és rögtön a lépcső aljában ajtó, hogy ott már ne lehessen letenni a babakocsit, így nekem a csípőmön szokott folt lenni, fél kézzel tartva oda támasztom neki a babakocsit, míg fél kézzel az ajtót nyitom. Mostanában jó dolgom van, van egy tündér segítőkész "nagyfiam":), aki kinyitja nekünk:)  a:a : én pontosan emlékszem, hogy 10 éves korom után nyáron voltam 42 kg...amúgy az 170 magasságomhoz meg az alkatomhoz (masszív csontozat, széles váll, nullcicivel 105ös mellbőség) 75kg-val tökjól voltam...sajna most két Kékfelhő/kiseszter kijönne belőlem :(

 • 2007.02.07 21:59:51a:a

  kaposztalepke: alakítsunk pa-dö-dőt! egyszer már vkinek bejött :-)))

  (első gyk előtt 180 cm, 73 kg volt a versenysúlyom. VOLT.)

 • 2007.02.07 22:06:22kaposztalepke

  amúgy tényleg röhej, hogy Bécsbe férjhez ment, kint élő barátnőm újságolta, hogy ide megy a 3 gyerekkel, meg oda, meg csak úgy benéznek a volt egyetemére az ott dolgozó évfolyamtársához, stb...én meg mondtam, hogy hát persze, ha a családban van két autó, végülis megy a dolog. De nem...testvérbabakocsi a két kisebbnek, a legnagyobbnak testvérfellépő...és ezzel az összeállítással minden nagyobb gond nélkül buszra száll.

  Én akkor voltam nagyon mérges, amikor a metrófelújításoknál tökre újra csinálták az egész megállót, mindent..ha már szétvertek újraraktak mindent, miért nem lehetett megcsinálni úgy, hogy talán kerekesszékkel vagy babakocsival is legyen esély közlekedni. Neadjisten egy lift...Én ugyan rutinos vagyok babakocsival mozgólépcsőn is, de túlzás lenne azt állítani, hogy nem elég kockázatos, baromira észnél kell lenni, főleg lefelé...

 • 2007.02.07 22:07:48kaposztalepke

  a:a : az abaj, hogy ahhoz viszont még nem híztam eleget...így is inkább masszív vagyok, nem az a jó kis husis, cicis-faros típus, annak legalább van értelme:D

 • 2007.02.07 22:21:04a:a

  mindennek van értelme, előbb-utóbb kiderül, hogy mi. De az is lehet, hogy mire megtudnád, mi ennek az alaknak az értelme, lefogysz, és akkor meg úgyis midegy :-)))

 • 2007.02.07 22:27:51kaposztalepke

  jaja:) Viszont bizonyos alapokkal bizonyos dolgokat tuti nem tudsz meg..sebaj, valszín most nem is azokat kell:))

  Közben eszembe jutott az Elsüllyedt világokból Popocici:))))))))) (csakhogy semmi értelme ne legyen a hozzászólásomnak:) )

 • 2007.02.08 00:11:36kovvacs

  Utálom azt a demagóg dumát, hogy a mozgássérültek miatt kell az akadálymentesítés, ők meg hát sajnos kevesen vannak. A babakocsisok NINCSENEK kevesen, de ha így haladunk, hát majd kevesen lesznek :(

 • 2007.02.08 00:15:20kovvacs

  OFF, de fontos

  Sziasztok,

  iszonyúan szégyellem magam, mert nem találom, melyik topikban kérdezte vki, talán hanna, hogy honnan lehet tudni, hogy az ember lánya termékeny, ha szoptat és még nem jött meg.

  Eszembe jutott, hogy létezik egy kütyü, az a neve, hogy PG53, és gyógyszertárban lehet kapni. Ez termékenységi teszt, nagyítós, és nyálból elvileg mutatja a termékenységet. Lehet, hogy érdemes kipróbálni.

  De. 1, Az igazat megvallva, sokat nézegettem, de én nem vagyok benne biztos, hogy valaha is láttam azt, amit látnom kellett volna. Mindenesetre az első babánk nem emiatt vagy ehhez igazítva sikerült. 2, Nem tudom, hogy szoptatás idejére is jó-e ezt a bigyó.

  Ellenben nem egyszerhasználatos, hanem elmosható :)

  Szóval aki látja, adja át, mert télleg nem tudom sajnos, hogy hol volt ez a téma...

 • 2007.02.08 07:00:39Clematis

  Az Árpád híd budai oldaláról is remekül ki lehet sétálni a Margitszigetre, ha követjük a bicikliútvonalat. Kissé benzingőzös és zajos, de kb. negyedóra alatt ki lehet érni. Egyébként babakocsival szinte mindig követem a bicikliút jelzéseit, és akkor lépcsőmentes helyeken egész jól lehet közlekedni.

 • 2007.02.08 08:28:28gyöngy1

  Off: Ami a sùlyomat illeti, szerencsére nem tudom. Amíg terhes voltam addig persze az orvos mért, de magamtól nem vagyok hajlandó felàllni a mérlegre (amikor egyszer azt mondta 82 akkor majdnem elàjultam). Ezt akkor hatàroztam el amikor Xkg-val elkezdtem tornàzni (heti 3x) és vacsi helyett salàtàzni; néhàny hét, hónap utàn màr kisebb nacit vettem, de a sùlyom semmit nem vàltozott (merthogy az izom is nehéz). Ekkor döntöttem el, hogy a sùlyommal nem foglalkozom, inkàbb nézem a hùrkàimat és a ruhaméreteimet.

  On: Amikor felvetödött, hogy a babakocsis kismamàk ne vegyenek BKVjegyet, én teljesen egyetértettem vele, de valahogy ez az ötlet elveszett, pedig pàrttól függetlenül érintett volna minket.

  A bicikliutak tényleg jók, és csak nagyon ritkàn csönget ràm egy nagyon sietös biciklis.

 • 2007.02.08 08:54:43kaposztalepke

  ezt nem is tudom le merjem-e írni:)  ..szóval nyilván nincs babakocsis/kisgyerkes anyukáknak BKV kedvezmény, vagy ingyenesség, de saját tapasztalatom alapján a sokat szidott ellenőrök is emberek, és babakocsival kinlódva, kisgyerekkel az ölemben vagy éppen gyereket tartva a kapaszkodó lógva stb soha mégcsak oda sem léptek hozzám elkérni a jegyet. Ezzel persze nem azt akarom mondani, és nem az a megoldás, hogy a jóindulatukra hagyatkozva blicceljünk...tényleg valami átfogóbb dolog kéne.

  Ha belegondol az ember, hogy pl babakocsival milyen körülmények között és mekkora balesetveszéllyel lehet tömegközlekedni, akkor tényleg pofátlanság a nem is kevés menetjegyár. Ha lenne mögötte szolgáltatás (le lehetne jutni a metróaluljárókba, fel lehetne normálisan szállni a villamosokra, ott a babakocsis helyen el lehetne helyezkedni, hogy ne állandóan fellökjek, belelógassák a gyerek arcába a válltáskáikat stb. akkor még hagyján.

 • 2007.02.08 09:03:51Kékfelhő

  Amikor bébivel közlekedtem, tőlem sem kértek soha jegyet, az is igaz, hogy én nem is nagyon szállok fel tömegközlekedésre, ha nincs jegyem vagy bérletem, régi BKV-s berögződés lehet, mindkét nemzőm ott dolgozik/dolgozott.

 • 2007.02.08 10:31:57gigia

  Na azért én nem bíznék a BKV-sok jóságában! Bérletes voltam mindig, de amikor terhesen itthon maradtam, rátértem a lyukasztásra. Gyűjtőjeggyel, becsületesen. Aztán amikor a tv-ostrom estéjén, onnan a nagyon-közelből húztunk haza, elfelejtettem kezelni a metrónál. Mutattam én nagy hasat, múlt havi bérletet, tömbjegyet... Aszongya a kulturált BKV-s: azt mindenki mondhatja, hogy terhes! Aztán nem tudott visszaadni a büntetés-pénzemből, így elment a metró, ami esténként ugye negyedóránként jár...

  Babakocsival még kezdő vagyok, eddig csak gyalogos kalandjaim vannak, de nagyon úgy tűnik, hogy tavasszal inkább kenguruval vágunk neki a nagyvilágnak!

 • 2007.02.08 10:50:44napos oldal

  Én is PG53-at használtam termékenységjelzésre, de Laufer doktor azt mondta, nem megbízható.  Olgi, a kötél idegeket tuti feliratom! :)  a:a - na, akkor jó, ha a félóra már egy alázási alap :) Nem akarod kipróbálni úgy, mint én? 5 perc tök kevés, én azzal kezdtem vagy 2-3 hete. Csak az első három alkalom nehezebb, mert onnantól már sajnálod feladni a _rendszerességet_, és az motivál. Csináltam a gépen egy zenelistát azokból a számokból, amiket szeretek, és amikor a kis csíra alszik, akkor tornázom, de szívesen nézi is, kurjongat, meg röhög.  Még régebben tornáztam Cindyre, már tudom fejből, de csak azokat a gyakorlatokat csinálom, amiket szeretek. Áltiban versenyszerűen sportoltam, aztán 15 évig semmi. Egyszer hirtelen felszedtem pár kilót, meg amúgy is akartam tornázni, aztán így próbálkozgattam. A kilók tornával egyáltalán nem mentek le, hanem úgy, hogy megváltoztattam a kajálásomat, viszont a mozgás nagyon klassz, ha már benne vagy. Engem a számok tökre megnyugtatnak, hogy ezen a héten 5 perc, jövő héttől 7.5, ilyesmi. Na, de mindenki másféle. Van, aki futni szeret (mondjuk azt én is), van, aki úszni (itt nincs uszoda), vagy valami társas sportot. Én azért szeretem az itthoni tornát, mert percre akkor csinálom, amikor akarom, és nem megy el idő utazással.

 • 2007.02.08 15:48:51marcangoló

  Káposztalepke, én is kb. ekkorát cipeltem. :-) Mondjuk ügyeket intézni nem igazán. Azt inkább babakocsival, ha helyben kellett, vagy ha apa is tudott jönni. Iszonyú mázlimnak tudom be, hogy a nagyfiú többnyire békésen tűrte a sorbanállást. Mert ugye az előreengedés már nem nagyon divat.

  Én sem merek mérlegre állni. Biztosan vannak olyanok, akik a szoptatástól fogynak, én ugyan nem, viszont beteg vagyok, ha nem ehetek édességet...

 • 2007.02.08 15:54:52eszter

  édesség...csoki...vki csokit emlegetett? itt se vagyok!

 • 2007.02.08 15:58:38eszter

  na visszajöttem.leírjam? finom német csokiban hatalmas mogyoródarabok úszkálnak.nem is úszkálnak, tolongnak....hmmmm.

  a kicsi alszik, a két nagyobb meg édesen elvan vmi rajzolgatással, a legkisebb szeme-szája még nyárig csukva, max a köldökzsinóron jelzi, ha bontsak még egy táblával. Esküszöm megérte azért gyerekeket szülni, hogy az ilyen 5 PERCET (haha) értékelni tudjam!

 • 2007.02.08 16:10:19marcangoló

  Eszter :-D ! Tegnap nekem is volt ilyen 5 percem- útban a gyógyszertár felé, a kocsiban. Apa altatta a kicsit, a nagy kidőlt. Jóóhogy nem rohantam haza. :-)

 • 2007.02.08 16:11:57katampusz

  kérem a moderátort, hogy a fenti hsz-t törölni szíveskedjen  ez nem fair a 170 centis 76 kilós anyukákkal szemben, akik tegnap bevágtak egy egész zacsi fahéjas amerikai kekszet a zieglertől, és most küzdenek a bűntudattal.  az ilyen hsz demoralizál és további bűnözésre sarkall...  :DDD

 • 2007.02.08 16:31:30eszter

  fahéjas amerikai keksz!?!? hol? mikor? jöhet :))

  Najó, ne szomorkodj katampusz. megyek futok egy kicsit, mert most hasizmoztam éppen, de kell a kardio edzés is.

  Van egy anyuka, aki mindig fut. Asszem a 4. gyereke, de nem tudom , hogy beszélt-e vele valaha valaki, mert csak futni lehet látni, a babakocsit maga előtt tolva. Évek óta (szóval bizti, hogy többedik gyerek). Én meg ugyan nem vagyok kövér (ruhában tényleg olyan etiop alkat), de "nőiesen gyenge" (a férjem szerint. magyarul elég plötty vagyok). Akárhányszor (minden nap 2X) látjuk babakocsis anyukát futkározni (mindig akkor megy vagy jön, amikor mi is épp a hídon tartunk) , nem bírom ki, hogy ne jegyezzem meg: "fulladozik itt az autóbűzben, és még a gyerek tüdejét is szennyezi". És persze ez a véleményem az összes topmodellről, aki napi 2X 15 óra edzéssel, a szülés után 2 nappal kifutón billeg: "inkább szoptatná a gyerekét" Na: savanyú a szőlő

 • 2007.02.08 17:05:34a:a

  Nnna, én mint túlsúlyos anyuka, csatlakozom katampuszhoz, és kérem t. vékonyka sorstársakat, legyenek tekintettel a hátrányos helyzetű kisebbségre. Én tegnap somlóival bűnöztem, de már bánom, hogy nem tartogattam mára, mintegy két és fél óra a 38 fokos lázas gyerekkel Heim Pál fülészetén, és garantáltan van mit elsimítania a kalóriáknak...
  :-(((((((

 • 2007.02.08 17:10:55potyeszka

  Miért kellett mennetek?Te pedig holnap mégy uh-ra ugye?Van aki vigyázzon Petire?

 • 2007.02.08 17:29:00p.eszter

  OFF: a:a! Nem mondod, h még mindig beteg Peti? Jajj, de sajnálom szegényt. Látod múltkor írtam, h az enyém egyelőre egészséges. Elkiabáltam. Nemrég voltunk mi is a fülészeten: arcüreggyulladás. :-S

  Szóval kitartás!  Akartam kérdezni már hetek óta. írtad egyszer, hogy számítógépen mahinál valamit a kiscsákó. Ez vmi egyszerű játék dedósoknak, vagy engeded, hogy szabadon "alkosson" a billentyűzeten? (az enyém mindig ideoson, ha nem vesszük észre)

 • 2007.02.08 17:37:46a:a

  potyeszka, p. eszter: kösz az érdeklődést, nem még mindig, hanem már megint beteg, kétoldali gennyes közpéfülgyulladás. Igazából nem lehet panaszom, tavaly a téli szezonban ilyenkor már a sokadikon voltunk túl, idén ez az első. Mondjuk kibírtam volna nélüle...
  Igen, holnap 9-re megyek, anyósom jön hajnalban... Ez van.
  Peti egyedül nem igazán kever a gépnél, együtt szoktunk vonatokat, villamosokat stb. nézni.

 • 2007.02.08 18:47:53potyeszka

  A.a ha még jársz erre,gondolok rád holnap reggel.
  na léptem mindjárt itthon van Kanpók,és este már csak a hármonké.

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta