Fizethetik a tandíjat a kismamák

Szeptembertől nem vállalja át a költségtérítéses képzésre jelentkező kismamák tandíját a büdzsé - közölte Manherz Károly felsőoktatási szakállamtitkár hétfőn az MTI kérdésére.


Elmondta: akik jelenleg költségtérítéses képzésben folytatják tanulmányaikat, azok az eddigi feltételek szerint fejezhetik be. Ugyanakkor, akik ezután jelentkeznének költségtérítéses képzésre, számítaniuk kell arra, hogy a tandíjukat nem finanszírozza a büdzsé.

Ha nappali tagozatra és államilag finanszírozott képzésre jelentkezik a kismama, akkor nyolc pluszpontot kap a felvételi eljárás során. Emellett jár még a tervek szerint a 116 500 forintos hallgatói normatíva 20 százaléka szociális juttatásként.

Manherz Károly indoklásul elmondta: így szeretnék ösztönözni, hogy a kismamák az államilag finanszírozott képzésekre jelentkezzenek.

A Poronty korábban beszámolt arról, hogy több felsőoktatási intézmény igyekszik a tanulni vágyó kismamák esélyein javítani: babamegőrzővel, tandíjkedvezménnyel, ingyen tankönyvekkel várják az anyukákat.
Oszd meg másokkal is!
Mustra