SZÜLŐSÉG

Véletlenül talált családjára a kórházban elcserélt fiú

2007. február 5., hétfő 17:51

Egy malajziai házaspár fontolgatja, hogy bepereli a kórházat, amely harminc éve elcserélte újszülött fiukat. A kínai etnikumhoz tartozó házaspár mindig is gyanította, hogy nem a saját gyereküket nevelik, egy véletlen találkozás során pedig rátaláltak igazi fiukra, írja a BBC. A fiú most szeretné felvenni szülei nevét és buddhista vallását, ami problémás a muszlim Malajziában.


Teo Ma Leong, az apa mindig is úgy érezte, ötödik gyermeke nem az övé. A szomszédok azt suttogták, a sötét bőrű fiú egy félrelépés gyümölcse lehet. Teo másik családban nevelkedő igazi fia pedig azt gyanította, az őt felnevelő muszlimok nem az ő szülei. Kínai vonásai miatt is sokat cukkolták, és úgy érezte, nem ez a valódi családja: a fiatal Zulhaidi Omar ezért 13 évesen elköltözött otthonról.

Zulhaidi egy bevásárlóközpontban talált munkát, itt bukkant rá nyolc éve az egyik nővére. A lány meg volt győződve róla, hogy testvérek, mivel a fiú annyira hasonlított az apjukra. Hazament, és elhozta az egész családot. Először csak döbbenten bámultak egymásra, aztán összeszedték a bátorságukat, és beszélgetni kezdtek. Gyorsan fény derült az igazságra, melyet később DNS-vizsgálat is bizonyított: a fiú apja Teo úr volt.

Zulhaidi Omar húsz éven át alig néhány kilométernyire lakott valódi szüleitől. Miután kiderült az igazság, beköltözött hozzájuk, ám beletellett fél évbe, amíg anyának és apának tudta szólítani szüleit, írja a malajziai The Star napilap. A másik elcserélt gyerek, Tian Fa, akit a Teo szülők neveltek fel, kínai lányt vett feleségül, és nem kíváncsi vér szerinti szüleire.

A család most tárta különös történetét a nyilvánosság elé, mivel Zulhaidi kínai nevet akar felvenni, és kitérni az iszlám hitből. A muszlim Malajziában ez igencsak nehéz, mivel az iszlám hatóságok a hitelhagyást súlyos bűnnek tekintik. Noha az alkotmány leszögezi a vallás szabadságát, a maláj etnikumhoz tartozó lakosokat születésüknél fogva muszlimnak tekintik. A legfelsőbb bíróság egyelőre nem hozott állásfoglalást azügyben, hogy felvehet-e más vallást egy muszlim állampolgár.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.02.06 10:24:56Leona

  Hülyeség, de én mindig attól féltem, hogy nehogy elcseréljék a gyerekeimet. Aztán a kórházban megtörtént- csak nem velem. Hozták a babákat szopizni, a szobatársamhoz pedig éppen akkor érkezett a dokija. Mintaszerűen dícséri a gyereket, milyen szép, mire az anyuka: igen, csak ez nem az enyém. Erre mindenki felkapta a fejét. Abban a pillanatban lép be a csecsemős nővér, irul-pirul, hogyhát elnézést, de rossz gyereket hozott. Mi akkor jót mosolyogtunk ezen, de hogy a nővér mit kaphatott ezért...

  Az enyémek tuti az enyémek, úgy néznek ki, mintha klónoztuk volna őket. + raktunk rájuk titkos ismertető jelet is (görbe kisujjak). Szóval ez ügyben végülis nyugodt vagyok.

  De a fenti történet nagyon gáz. Kíváncsi vagyok mit kaphatták az anyák húsz éven át a férjektől.

 • 2007.02.06 10:37:23potyeszka

  Én beégtem a kórházban ,mert a szobatársamnak is sok hajú babája volt és rászóltam a nővérre hogy nem jónak viszi a babát.Aztán meg szégyeltem magam hogy nem ismerem meg a gyerekem.Szerintem az erős injekciók is bekavarhattak.

 • 2007.02.06 10:46:18mókusfácán

  Nekem altatásos császár volt, és csak másnap láttam a ygereket mikor mentem a hízlaldába érte, hát ha nincs rajta a neve, azt hozom el, amelyiket akarom!
  A ragtapaszos csíkot,amin a neve van, is át lehet rakni más babára! Na jó, a kezén rajta volt az anyja neve, de az sem 100%!
  Egyébként semmiylen ellenőrzést nem csináltak, hogy engen valóban úgy hívnak -e, mint ami agyerek karján van! Ez azért gáz!
  Ja, a lombik során is annyit kérdeztek, hogy maguk x.y. pár? Mire mi:Igen! Akkor itt vannak a sejtek! És kész!
  Ezen mondju kszoktunk filozofálni, hogy mondjuk kiderül, hogy tévedtek, akkor mi van?

 • 2007.02.06 12:13:58Memme

  Ezek a történetek mindig beparáztatnak....

 • 2007.02.06 12:20:58jidele

  én ezért kötöttem a férjem lelkére, hogy egy pillanatra se veszítse szem elől a babát, amíg a karján nincs a neve:)

 • 2007.02.06 12:24:17borsó

  Én még anno szülöotthonban születtem,30 km-re a lakóhelyünktől.Ment a nagy hír,hogy meg van az első unoka,a mamim betipegett az otthonba és kérdőre vont mindenkit,hogy ezt a gyereket elcserélték.ugyanis sürü fekete hajjal,eléggé "szinesen" jöttem a világra.csak akkor nyugodott meg a mami mikor mondta az orvos,hogy azon az éjjelen 2 kisfiú és 1 kislány született és a kislány tuti az én anyukámé.-))))

 • 2007.02.06 18:36:55katampusz

  családi történet:

  megszületett az első unoka, családi karaván testületileg bevonul megtekinteni a gyerkőcöt. akkor még csecsemőosztályon voltak a babák. nővérnek mondják kit hozzon megmutatni, meg is jelenik, egy bronzbőrű babával. dermedt csend, pár pillanatig egy pisszenés se hallatszik, mire az anyuka észbe kap, ez nem az enyém....  utána megtalálták a valódi csecsemőt, na az már a családi színekben pompázott, lett is nagy megkönnyebbülés, meg nevetés utána...  én is kértem, hogy a párom lesz szíves odafigyelni, nehogy cserebere legyen a fiunkkal. nagyon komolyan vette, ahogy megszületett, rátapadt a gyerekre, én már nem is érdekeltem. :))  nekem könnyű volt, az én csemetémet messziről meg lehetett ismerni arról, hogy kopaszon pompázott a sok hajasbaba között. nekem furcsa volt, hogy a karszalagján az én nevem állt és mögötte az, hogy fiú. kicsit hülyén mutatott...

 • 2007.02.06 19:04:37Tori

  Engem altatásban császároztak, és amikor betoltak, megkérdezték Apát, mi lesz a gyerek neve. Így őt már karszalagosan adták párocskám kezébe. De mivel a saját nőnemű klónjáról beszélünk, úgyis megismerte volna. A dédmamát elhajtották a szomszédok, amikor dicsekedni ment a kiscsaj fotójával, hogy mit villog itt az unokája 30 éves képével? :)

 • 2007.02.06 19:07:30potyeszka

  Ez aranyos.

 • 2007.02.06 20:01:37Leona

  Ilyesmi nálunk is volt. Anyukám hozott rólam kb. 4 hónapos kori fényképet. A nagyobbik lány éppen akkor volt 4 hós. Mikor jött haza a férjem, mutatom neki a képet, ő meg nem érti: hol készült a lányról ez a fotó, és miért fekete-fehér.

  Az azóta legyártott 2. számú klónnal pedig az a gondunk, hogy kiköpött nővére. És hacsak dátumot nem látunk, gőzünk sincs, melyik gyerkőcöt ábrázolja a fotó. Ciki. Csak az segít néha, ha mindkettő szerepel a képen.

 • 2007.02.06 20:28:26Conodonta

  Leona ez aranyos, nálunk is így volt.
  Előkerült egy rég nem látott videókazetta, amin egy gyerkőcöt fürdett az apja. Végignéztem én, az apjuk, Mami, Nagyapa, Tesó, és végig örömködtük, hogy milyen szép is a kicsi Eszterke, milyen aranyosan fürdik, stb.
  Egyszercsak felmerült a habokból egy pucu...
  A bátyja volt.

 • 2007.02.06 20:30:06eszter

  Nálunk is apuka James Bondként követte a hüvelyből újra a mellemre kerülő, felöltöztetett gyereket, biztos,ami biztos alapon.

  A sztorit már írtam, de sztem kezdő anyukáknak megnyugtató: én a 3.at, sokan az elsőt szülték a kh-ban. A folyosón hallgattam, hogy "száz közül is megismerném", meg "már az illata alapján is". Aztán mentünk értük ezzel az anyukával egyszerre a csecsemőosztályra, beléptünk, ő zavartan pillantgatott körbe a sapkás kölykökre. Mire oldalba böktem, hogy "gyere, én is a neveket olvasom, pedig már a 3. tojás". Nagyon megkönnyebbült, aztán levadásztuk a sajátunkat.

Blogok, amiket olvasunk

TÖRI MÁSKÉPP Így nevelték a kis Habsburgokat

Már a kicsi születése előtt kiválasztották a nevelőnőt, aki aztán a királyi gyermek mindennapjait felügyelte, gyakorlatilag az anyukájává vált. A saját szülei naponta egyszer, a buzgóbb szülők akár kétszer is meglátogatták a porontyaikat.

STÍLER 6 zseniális koktél forró nyári napokra

A nyár a hűsítő és frissítő italok szezonja. Napközben szürcsölgetheted a kedvenc házi limonádédat, este pedig jöhet a koktél, amit pillanatok alatt elkészíthetsz.

EGY SZAKÁCS Azért mert az életed elb.sztad, a vacsorát nem kéne

Három hónap alatt 8 nap volt, mikor nem részegen aludtam el. Minden egyes nappal egyre mélyebbre kerültem. Megbánás, bűntudat, lelkiismeretfurdalás. Remek hármas, és csak még többet vonz, ha nem képes kezelni őket az ember.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta