SZÜLŐSÉG

Gyerekorvos: kihívjuk vagy bemegyünk?

2007. február 5., hétfő 09:05

Van, akit már a gyermekorvosi rendelő szavak hallatán is kiráz a hideg. A sok rossz tapasztalat, az akár órákig is eltartó várakozás a nyűgös, beteg gyerekkel a köhögéstől, prüszköléstől hangos váróban megviseli az anyukákat és a gyerekeket egyaránt. Van más megoldás is, csak meg kell fizetni. Kihívjuk a dokit vagy bevisszük a gyereket? Heti kérdés.


Amikor az első lányom született, egy kis budai gyermekrendelőbe jártunk, ott soha nem kellett fél óránál tovább várni az orvosra. A gyerek 5 hónapos korában költöztünk ide, és már első alkalommal kellemetlen meglepetés ért a körzeti rendelőben. Amerre néztem, mindenfelé ideges anyuka ült, némelyik kezében láztól csillogó szemű baba pihegett, mások a türelmetlen és nyűgös porontyaikat igyekeztek kordában tartani.

Ekkor körülbelül két órát ücsörögtünk az egyéves Málnival a prüszkölő, válogatott betegségekkel rendelkező gyerekek között. Legközelebbi látogatásunkat "alig" másfél órával megúsztuk. A kötőhártya-gyulladás mellé viszont sikerült a rendelőben összeszedni egy jó kis influenzavírust is, amely igencsak megviselte szegény gyereket. Ekkor határoztam el, hogy keresek egy olyan orvost, aki hajlandó kijönni házhoz, ha szükség van rá.

Igaz, mint általában az extra szolgáltatásokat, ezt is meg kell fizetni. De nekem megér néhány ezer forintot alkalmanként, hogy ne kelljen a betegségtől elgyötört lányaimmal órákat várni a túlzsúfolt rendelőben, ahol ezer más nyavalyát szednek össze és betegebben jövünk el, mint ahogy odamentünk. Igaz, szerencsére nem gyakran betegek.

És ti hogy csináljátok? A doki jön házhoz vagy ti mentek a rendelésre?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.02.05 10:58:20a:a

  kovvacs: ez így igaz, mármint hogy nem akarnak kijönni. Ők sem, a mentő sem. De pl. ha valami azonnalos kérdés van, arra szívesen adnak választ, én tavaly egyszer éjjel hívtam őket hűtőfürdő ügyben, mert még soha nem csináltam, a gyereknek meg órák óta 39 felett volt a láza, nagyon segítőkészek voltak, kedvesen elmondtak mindent, és a lelkemre kötötték, hogy ha nem megy lejjebb, hívjam őket.

  Mentő: amikor a szülés után két héttel hazaengedtek, másnak reggel a mellgyulladás miatti láztól elájultam, életemben először. A férjem és anyukám szedtek össze a fürdőben, mikor magamhoz tértem, a férjem éppen mentőt hívott, ami nem akart kijönni, mondván, majd jobban leszek... Szerencsére a 112-n keresztül mégis sikerült hívni egyet, de úgy jöttek, mintha mennének... Ne mondjam, mennyi eü. hozzájárulást fizetek, soha egy fillért el nem titkoltam, nem is tehetném - ha egyszer szükségem van rájuk, a fene essen beléjük, jöjjenek ki!!!!

 • 2007.02.05 10:59:56potyeszka

  Érdekes hozzánk nem jött ki az orvos mikor hazajöttünk a kórházból,hanem 1hónaposan kellett bevinni,oltási napon.

 • 2007.02.05 11:03:38a:a

  kiseszter: gondolom, ahány ház, annyi szokás, de én még szülés előtt elmentem hozzá, megkérdeztem, vállal-e (nem az ő körzete vagyunk), házhoz jön-e, ha nagy a baj. Igent modott. Én alkalmanként fizetek, a házban hozzá járóktól kérdeztem meg a tarifát, amit egy kicsit megtoldottam, mert ők 12 éve járnek hozzá, én meg akkor kezdtem, egy kicsit más kategória szerintem. Én 3000-t fizetek, ez lehet sok vagy kevés, én nem látom rajta, hogy kevesellné. Azt se, hogy sokallná :-))) De ha meglesz a másik (LEGYEN RENDBEN!!!!!!), akkor lehet, hogy már beleszámolom az inflációt, és többet adok - szegény kerületben lakom, szerintem nem lógunk ki a sorból ezzel az összeggel.

 • 2007.02.05 11:25:29Rézibaba

  5 hónapos fiam szerencsére még nem volt beteg.... Az oltásokat beadni, valamint a havi "kontrollra" kihívtam a doktornéninket. Kerekperec tarifa van, hálistennek, így nem kell borítékozni, azt utálom.
  Amúgy nálunk is elkülönül az egészséges és a betegrendelés... és ez így jó. Nem is tudom elképzelni, miért nem ez a kötelező.
  A rémálmom, hogy mondjuk 2 gyerekkel, télvíz idején, öltöztetni-vetkőztetni, hisztis - netán beteg- gyermeket nyugtatgatni, közben csuromvizesre izzadni magam..., na ez embertpróbáló program lehet.

 • 2007.02.05 12:21:52marcangoló

  Mi is orvost váltottunk, mert az ittenieknek nagyon rossz híre van. Kerestem egy olyan doktor nénit, aki nem annyira gyógyszercentrikus, viszont nagyon helyes és kedves. Mielőtt hazahoztam a babát a kórházból hamarabb, megbeszéltük, hogy vállalja az újszülöttgondozást (más kérdés, hogy a bcg-t nem tudta beadni, de megoldottuk azt is). Ki is jött kétszer, bár láttam rajta, hogy nagyon aggódik, nehogy legyen valami a gyerkőccel ilyen pici korában az ő felelősségére. Szerencsére nyomattuk a cicit, így nem sárgult be egy picit sem, és hízott egy kilót 3 hét alatt, úgyhogy mindenki megnyugodott. Mi mindig időpontra megyünk a rendelőbe, és még sosem kellett 5 percnél többet várni (igazából csak 4-5- ször voltunk eddig). Szerintem egyébként sokan vannak nála, de valahogy jól beosztják az időt. Nekem mondjuk eszembe sem jutott még kihívni, de feltételezem, hogy simán megtenné, ha indokolt.

 • 2007.02.05 12:31:43druantia

  Én is most fogok orvost váltani, azt hiszem. Eddig semmi baj nem volt a dokinénivel, sőt. Nem ír fel orrba-szájba antibiotikumot, ha nem muszáj, kedves, és eddig alaposnak is tűnt. Viszont most van egy gondunk. Bébinek nem szállt le az egyik heréje, dokinéni márciusra hormon-injekció kúrát irányozott elő. Állítólag csak mini adag hormonok, no mellékhatás. Hát én utánanéztem az interneten, mindenféle angol nyelvű orvosi szaklapot végigböngéztem a témában. Állítólag gyalázatosan alacsony a kúrák hatásfoka, és én úgy gondoltam, ha már valószínűleg úgyis műtét lesz belőle, akkor legyen az egyből, ne kínozzuk a gyereket. Meg anyám ismer olyat, aki annak idején kapott ilyen injekciókat, és tényleg gáz lett belőle. Szóval, elvittem a kisoroszlánt egy urológushoz, hogy mondjon már valami okosat. Hát mondott. Szerinte bonyolultabb az ügy, mint ahogy gondoltuk, a kúra túrót sem segítene, ma megyünk ultrahangra. Most hirtelen indulatomban az a véleményem, hogy a dokinéni is megnézethette volna előbb, hogy mi a pálya, mielőtt hormon-injekciókkal dobálózik.

 • 2007.02.05 12:34:06Kékfelhő

  marcangoló: te tudsz aznapra is kérni időpontot?  rendelők terén nekem nagyon rossz tapasztalataim vannak, kivéve Zuglót, ott nagyon rendben volt minden  Óbuda: sorbanállás, időpontot nem lehetett kérni, lázas gyerekkel is simán 2-2,5 órát ültünk ott. A rendszer szar.  Zugló: szinte csak telefonon egyeztetett időben lehetett vinni a skacot, viszont aznapra is tudtam kérni időpontot mindig, és max. 5 percig kellett várni, se tömeg, se köhögő-prüszkölő influenzások. Egyszer estem be időpont nélkül, akkor is fogadtak, de akkor ki kellett várnom, míg az előjegyzett betegekkel végzett, és lett egy kis lyuk, így is csak 30 percnyit kellett várakozni. Remekül megszervezett rendszer.  Albertfalva: másfél-két órás sorbanállás, beteg gyerekek mindenhol, időpontot lehet kérni, de csak 2-3 nappal előre (vajh, honnan tudjam, beteg lesz-e szerda délelőttre, mondjuk mindezt hétfő reggel?!), lassú haladás (a nyolc óráig tartó rendelésnek rendre fél tízkor van vége). Ha véletlenül halad a sor, akkor tutibiztos, hogy helyettesítés van. A rendszer szar.

 • 2007.02.05 12:48:13olgi

  Azt hiszem, mi nagyon szerencsések vagyunk. Falun lakunk, 2 orvos van össz-vissz, és a családunkban ugyanaz mindenkinek az dokija. Ha nagy gáz van, ki is jön, soha, semmit nem fogad el!!! Amúgy időpontos a rendelés, néhány percet kell csak várni. Ha már nincs időpont, hirtelen jön a nyavalya, akkor a védőnő felől be lehet osonni, és akkor soron kívül is ellátja a gyerkőcöket. Ja, és újszülötthöz rögtön jött (rendelés végén), amint beszóltunk, hogy megérkeztünk. Ha lehet itt jó reklámot csinálni, dr. Hunyadi Bélának hívják... az unokatesója pedig szülész-nőgyógyász... természetesen hozzá járok! :D

 • 2007.02.05 12:54:15druantia

  Amúgy meg szerencsém van, mert anyám egészségügyis, ráadásul sokáig a csecsemőosztályon dolgozott. Nekem egész életemben természetes volt ez a fajta "természetes" hozzáállás az élet dolgaihoz, hogy pl. nagyon jó a fájdalom- és kellemetlenség-tűrő szerkentyűm, csak akkor szedek gyógyszert, ha tényleg nem tudom kikerülni, a lázcsillapítás, sebkötözés, stb. rutin. Azért nem viszem túlzásban, tisztában vagyok a korlátaimmal, csak nem rohanok minden tüsszentésnél orvoshoz. Persze a gyerek egészségével sem szórakozok, ha orvos kell, akkor általában szakrendelésre viszem privát (hogy ne kelljen várni, meg mindent összeszedni), mindig elmegyünk a tanácsadásokra - faluban lakunk mi is, a doki ált. havonta egyszer tart tanácsadást. Ha baj lenne, biztos, hogy kihívnám az orvost.

 • 2007.02.05 12:58:47PinkPanther

  Mi is szerencsesek vagyunk, 15-20 percnel tobbet sosem vartunk a rendeloben eddig.
  Idopontot nem lehet kerni, de ha vannak is paran, gyorsan megy a sor. A rendelo kulturalt, az anyukak nem orjongenek, hanem szepen nyugodtan varjak hogy rajuk keruljon a sor. A mi dokinenink az elso evben mindig kijott az oltasoknal, mostmar mi megyunk.
  A vedono 1 eves kora ota nem volt nalunk, igazan inkabb Edesanyam tanacsaira hallgatok, a vedono azelott sem mondott semmi nagyon hasznosat amit mar ne olvastam volna elotte...

 • 2007.02.05 13:00:20Kékfelhő

  Odaköltözünk hozzátok :)

 • 2007.02.05 13:02:04a:a

  Hát nálunk is van egy-két olyan doki, akihez nem vinném semmi szín alatt. Egyszer helyettesítették a mi dokinkat, a gyerekem már beteg volt pár napja, voltam is vele a sajátnál, de aznap reggelre, kötőhártya gyulladása is lett, mint új tünet, így kénytelen voltam elvinni, bár tudtam, hogy pont aznap nem lesz. Na, a másik doki megnézte, adott cseppeket a szemére, meg antibiotikumot, amit a miénk csak akkor, ha naggggyon muszáj, meg letolt elég alpári stílusban, hogy a gyerek fogai sárgák, ne kapjon annyi teát... (a gyerek fogai nem sárgák, és nem kap ANNYI teát)

  Na, megyünk a patikába, mert ugye nem vagyok orvos, ha felírta az antibiotikumot, akkor biztosan volt rá oka. Beadom a receptet, gyógyszerészcsaj gondolkodik, számol, újra számol, másik csajt is hívja, már negyedórája számolnak, míg végre közlik, hogy a felírt dózis háromszorosa (!!!) az életkornak megfelelő adagnak, és ő ezt így nem adja ki. Na, telefon elő, vérciki, mert drbácsi konferencián ül, de elmondom a problémát, alig érzékelhetően értetlen az antibiotikum miatt, de közli, hogy XY doktor nem ír ilyet ok nélkül, és valóban kissé elméretezte az adagot... Megmondja a helyes dózist, felajánlja, hogy hagy nekem a rendelőben egy megfelelő receptet, ha ez kell a patikában, és nagyon kedves, mint mindig. Ezek után megkapjuk a gyógyszert, amit végülis beadok, mert ugye mint írtam, nem vagyok orvos, meg mert egyik gennyes középfültől a másikig élünk, így reménykedem, hogy ezúttal megússzuk - nem úsztuk meg...  Azóta, ha tudom, hogy XY dr helyettesít, nem megyek be.

 • 2007.02.05 13:04:50potyeszka

  PinkP.hozzánk a múlt héten is kijött a védőnő kicsit osztani az észt,hogy miért nem viszem sűrűn be Danit,de hát könyörgöm 2km.re van az orvos,védőnő rendelő,még nyáron elis ment bejárni,de milyen idők voltak mostanában,hát akármennyire felöltöztetem a törpét mire beérünk szétfagy.

 • 2007.02.05 13:05:56a:a

  Ui.: amivel eddig teljesen pozitívak a tapasztalataim, az a Tömő utcai szemklinika ügyelete. Gyorsak, kedvesek, értenek a gyerekekhez, eddig csak jó élményünk van onnan - pedig tavaly megjártuk őket néhányszor - a középfülről szinte mindig átment a kötőhártyára a gyulladás, aztán én általában, mint szoldáris anya, el is kaptam.

 • 2007.02.05 13:07:02Kékfelhő

  Nekünk a Madarász V. u. Klinika ügyeletével voltak eddig jó tapasztalataink, egy időben sokat jártunk arra :)

 • 2007.02.05 13:38:47marcangoló

  Kékfelhő, amikor egyetlenegyszer betegség miatt kellett a doktor néni, akkor azonnal kaptunk időpontot. Az oltásokat egy hónappal előbb tudjuk, és a tanácsadást is. Eddig nem volt gond, bár én sem rohangálok minden aprósággal hozzá. Sokáig dolgoztam gyerekotthonban, pici, sérült babákkal is- meg hát a nagyfiúval szereztem még némi rutint, úgyhogy kb. most már látom, hogy mi az, ami a szokásos náthás, köhögős valami, és mi az, ami ismeretlen, vagy veszélyesebbnek látszik. Eddig mázlink volt- meg hát az anyatej áldásos hatására is esküszöm.
  Az itteni gyerekdokiról már rémtörténeteket mesélnek: félregyógyszerezés, figyelmetlenség, miegymás, úgyhogy ha nincs a doktor néni, akkor inkább a felnőtt ügyeletnél a saját orvosom, aki nagyon jó fej és alapos.

 • 2007.02.05 13:57:55Kékfelhő

  ugye, te vagy a XI. kerből?

  megadnád esetleg a gyerekorvosod elérhetőségét? már marhára váltanék a miénkről...

 • 2007.02.05 14:25:33melin

  Én még az elején bepróbálkoztam, h a rendelőbe viszem a gyerkőket, amikor könnyebb betegségük van (láz nélküli pl.), és így pl. az oviba így nem mehet a nagyobb, de az maga a kín! Min. másfél óra, 2 eleven kiffiú (akiket nem igazán dönt le egy enyhébb betegség), beszorítva 15 nm-re 10 másikkal, akik közül a legegészségesebb kinézetű is öklömnyi karikákkal a szeme körül, masszív bagósként köhög, hát akkor már inkább kifizetem azt a 2db ezrest a dokinak, h megnyugodjak, bármi van. Szerencsére nem egy pénzsóvár vki, úh először mindig telefonban konzultálunk, h kell-e egyáltalán találkoznunk... általában nem kell, mindig meg tudtam oldani az útmutatásai alapján, és így csak az igazolásért kellett beszaladni, amit kihoznak az elkülönítőbe. Az a szerencsém, h elég ritkán betegek, és ha mégis, az enyhe lefolyású, nincs 40 fokos lázuk, meg hasonlók.

 • 2007.02.05 14:42:04Kékfelhő

  A mi dokinőnk ki sem jön.

  Felhívom a rendelőt, bejelentkezem, majd fél óra múlva visszahív az asszisztens, hogy nem fog menni a dolog, inkább vigyem be a gyereket.

 • 2007.02.05 15:13:58marcangoló

  Kékfelhő, ha engem kérdel, én Szigethalomra való vagyok, de tudok egy nagyon tuti doktor nénit a Feneketlen tótól kicsit kijjebb. A barátnőmék régi orvosa- nagyon kedves, nem gyógyszermániás, szuri után rögtön lehet nála cicit adni például, ez sokat elmond. Tudom, hogy van, akikhez rendszeresen kiment, ha hívták. Majd megkérdezem a barátnőmet. De az biztos, hogy nagyon felkapott, nem tudom, vállal-e.

 • 2007.02.05 15:16:19Kékfelhő

  megkérdezed? kösziiii :)  amúgy akkor összekevertelek egy másik fórumozóval, basszus, fel kellene írnom, ki környékbeli, az agyam egyszerűen túl szűk ehhez :(

 • 2007.02.05 15:19:17marcangoló

  Emlékszem, hogy szinte egymás mellett laktok, na de a nevek... A vasalós topikban volt. Basszus, lassan szednem kell valamit, mindent elfelejtek!

 • 2007.02.05 15:24:58Kékfelhő

  énis :)

  bagya megvan, vele egy házban lakunk, de van valaki, aki a Lurkó óvoda előtt szokott sétálni a prüntyögőjével, és van valaki, aki a Bikás dombnál lakik. Na, vele kevertelek össze :)

 • 2007.02.05 15:27:08marcangoló

  Télleg, télleg, mégis te vagy jobban képben!:-)

 • 2007.02.05 15:27:57a:a

  Kékfelhő: Alida vagy Azurka, a vasalós psztban volt sztem, vagy az indult a lakásban

 • 2007.02.05 15:34:47potyeszka

  Azurka a lurkó utcai,és Bonyolult a bikás szobros.

 • 2007.02.05 15:43:16Kékfelhő

  :)

  köszi

  lustaság fél egészség, no, ezt már felírom valahova :)

 • 2007.02.05 15:49:38marcangoló

  Persze! Mert nem is olvastam végig az összes hozzászólást, csak most!
  Kélfelhő, én is most tudom csak értékelni, milyen jó volt falun lakni kicsiként. Talán azért jó Pest környéke, mert ha már az lesz a legfontosabb, hogy hol milyen iskola van, és van-e mozi, színház a közelben, akkor is jó helyen leszünk. Addig meg. Ültetek gyümölcsfákat. :-)

 • 2007.02.05 16:25:16marcangoló

  Kékfelhő, megszereztem a doktor néni elérhetőségét, hova kűggyem? Mondd meg itt, vagy a takacstttkukacfreemail.hu-n! :-D

 • 2007.02.05 18:11:43Tori

  Hű, nem tudtam, hogy Ferencváros ilyen király hely! Nálunk a váró két részre van osztva, egyik helyen betegrendelés, másikon az egészségesek várnak oltásra, mérésre, miegyébre. Persze külön rendelőkkel is. Doki néni kérésre kijön, reggel 8 és 10 közt kell "leadni a hívást", egy védőnő vagy valaki felírja a címemet, tüneteket, és tájékoztat, hogy az aznapi rendeléstől függően kb hánykor jön ki dokinéni. Néha adunk neki pénzt, de nem mindig jut, de szerencsére nem is várja el, viszont elfogadja. Bárcsak adhatnék mindig! Nekem a védőnő eleve ezt a rendszert magyarázta el, az hittem, mindenhol így működik. Szerencsés vagyok!

 • 2007.02.05 19:29:42Dexter68

  Na, pont most volt aktuális... Tegnap a középső (13) 39,7 fokos lázzal, hánykolódott. Kúp, hűtőfürdő, hívtam az ügyeletet, ott azt mondták a telefonba, hogy kúp, hűtőfürdő. A harmadik fürdő után még mindig nem ment le, akkor azt mondták, vigyem be. Bevittem, vártunk másfél órát, megvizsgálták, majd azt mondták, hogy hűtőfürdő... - remek

  Ennyit az ügyeletről.  Amúgy nálunk is változó, hogy hívjuk vagy megyünk.

  A kicsihez többnyire híjjuk. A nagyokat, ha nincs nagy gáz, akkor elküldöm.  Ma például úgy volt, hogy a tegnapi kalandhoz képest 37 körül volt, gondoltam, elmegyünk. A rendelés előtt fél órával viszont megint felment 39,6-ra így aztán telefonáltam Dokinéninek, hogy jöjjön. Rendelés előtt még beugrott hozzánk.

  Aztán jól lecseszett, hogy hívhattam volna tegnap is.

  (Apa küzd az elemekkel :o))))))

 • 2007.02.05 22:14:01katampusz

  druanita: párom koraszülött volt és többek között féloldali heresérvvel született. kiskorában több műtéten esett át, 6 évesen az utolsón. levarrták a golyóját, kicsit aszimmetrikus, de a műtéteknek köszönhetően funkciójának tökéletesen megfelel. az utolsó operáció után mondták a szülőknek, minden oké, mostmár tuti lehet majd gyereke :)))

  egy pici kellemetlensége van a mai napig is, néha felcsúszik neki egy-egy rossz mozdulatnál, ilyenkor meg kell igazítani :) (ha a körülmények engedik, néha vállalom a feladatot...)  nálunk terézvárosban teljesen külön van az egészséges és beteg rendelés.

  az egészséges rendelés a védőnőknél van hetente 2xmásfél órában. ide mindig kapunk időpontot, először egy hónaposan kellett levinnem, aztán két hetente, majd most három hónaposan már csak havonta oltáskor. várni max 5 percet kell.  gyerekdoki nem jön ki. másodikon lakunk és a dokinénik idősebb, egy balesetből adódóan nem lépcsőzhet. eddig még nem is volt rá szükségünk. most szöget ütött a fejembe a dolog, következő alkalommal tisztáznom kell, mi legyen ha beteg lesz a fiunk. egy kisbabával nem akarok a betegrendelőben gipszelni. inkább a paraszolvencia.  ugyanis betegrendelés az sztk épületében van, érkezési sorrendben, bejelentkezés ha jól tudom nincsen.  én úgy tudom a hétvégi ill. éjjeli ügyelet nekünk a bethesdában van. nem hallottam hogy összevonták, de rá fogok kérdezni, hogy most akkor bethesda vagy heim pál.

 • 2007.02.06 07:57:39banyácska

  Amikor csak lehetett, házhoz hívtam az orvost. Ugyanazért, amit Tünde írt. Pedig anyagilag nagyon rosszul voltunk eleresztve.

 • 2007.02.06 09:00:31mókusfácán

  Hali
  Nálunk is (Újpest) külö van a beteg és egészséges rendelés!

  Ha hívjuk jön a doki (2000Ft), de hála az égnek ez csak az első két hétben volt!
  Egészséges rendelésre időt kérsz és kapsz, nincs várakozás!
  MOndjuk a rendelőben van játszótér kialakítva és a gyerekek szeretnek oda járni, úgy láttam!

  Modjuk és az ügyeleti rendet nem értem: mi a Bethesdához tartozunk, mikor az nagyon messze van, a Madarász utca meg itt van közel! Ki érti ezt!
  Bár ahogy látom ezt nem veszik komolyan!

  Azt viszont tudom, hogy mentőt a gyerekhez csak úgy nem ér hívni, először a körzetis dokit kell, akkor hamarabb jön a kocsi! Ez is horror! Nem?

 • 2007.02.06 09:26:50Kékfelhő

  kira: régen úgy volt (pár éve), hogy bizonyos napokon a Bethesda volt az ügyeletes, bizonyos napokon meg a Madarász u-i kórház, mi az első két alkalommal jót rohantunk emiatt.

  Aztán egy idő után tartottunk az autóban egy menetrendet, ha rohanni kellett, tudtuk hova.

 • 2007.02.06 09:50:08kiseszter

  Hordja valaki homeopata dokihoz a gyereke(i)t? Egy kicsit aggaszt, hogy csupa gyógyszergyári logós naptár, toll, bögre, falióra veszi körül a gyerekorvost és a gyógyszert reklámozó noteszlapra már csak az adagolást írja fel aztán mehetek recept nélkül kiváltani. A gyógyszertárban is többször éreztem már úgy tanácsot kérve, hogy csak kaszírozni akarnak.  Van valakinek jó tapasztalata esetleg egy hagyományosan és homeopatán is tevékenykedő dokival Budán?

 • 2007.02.06 09:53:56Kékfelhő

  Mi Aquincum-ra járunk egy kedves doktornénihez, évente kétszer, igaz, most az őszit kihagytuk.  Ő volt az, aki talpra állította a fiam, amikor a bölcsődében állandóan beteg lett, és három nap bölcsi után két hétig ültünk otthon.  Nálunk bejöttek, azóta is jól viseli a vírusokat, tavaly talán egyszer volt beteg, de akkor is csak egy fél délután.

  A fosós-hányós vírusból is csak annyit kapott el, hogy haza tudja hozni, ő egyetlenegyszer visszaköpte az óvodában a reggelit, aztán annyi, én meg három napig fetrengtem vele. A körzetis gyerekdoki a végén nekem írt fel orvosságot a gyerek helyett :)

 • 2007.02.06 10:07:29kiseszter

  Kékfelhő! Ez a dokinéni homeopátiás is? Mert akkor érdekelne a neve, telefonszáma. Az Aquincum még viszonylag jól megközelíthető nekünk!

 • 2007.02.06 10:27:43Kékfelhő

  Igen, persze, homeós, amúgy a II. kerületben rendel valahol, Aquincum-on a privát homeós rendelése van gyerekeknek.  Ha adsz e-mail címet, küldöm az elérhetőségeit. Az első látogatás ára horror volt (15e Ft), viszont ezért másfél órán át beszélgetett velem, kifaggatott a gyerek szokásairól, a terhességről, hogy mit eszik, mit csinál, mit szeret,közben a gyerek ott sertepertélt, aztán elkezdtük a kezelést. Azóta félévente járunk 5e olyankor a beugró, viszont gyógyszerre nem kell annyit költeni aztóa :)

 • 2007.02.06 10:50:46mókusfácán

  Kékfelhő: hol lehet ilyen menetrendet beszerezni?
  Homeos dokid is érdekelne! Segítesz??,

 • 2007.02.06 11:03:41Kékfelhő

  kira: mi a Bethesda portásától kaptuk, kedves ember :) Sajnos amikor elköltöztünk, kidobtuk a papírt. De az is lehet, hogy a rendszer azóta már megváltozott.  Homeós doki: lásd mint fent :)

 • 2007.02.06 11:05:19mókusfácán

  rafaez.edina@pandsl.hu- légyszííííí
  köszike
  Akkor ha legközelebb orvosnál járunk rákérdezek!

 • 2007.02.06 14:12:20galiba

  Én egyszer vittem el Bebét a csecsemőtanácsadásra. Öten voltak előttünk, 30 fok a rendelőben, Bebe 10 percig bírta, utána üvöltött, pedig amúgy elég nyugis kölök. Úgyhogy távoztunk és többet nem vittem vissza.  Hozzánk kezdetektől kijár a gyerekorvos, nem körzeti, hanem egy szomszédos településről jön át, nagyon baráti összegért. Első időben hetente jött, aztán kéthetente, aztán havonta. Nagyon kedveljük. És még homeopata is.  Ügyeletet egyszer merészeltük kihívni. Ügyeletes orvost baromira nem érdekelte, hogy mi a gond, és még jól le is cseszett. Remélem, soha többé nem lesz rá szükség.

 • 2007.02.06 14:12:56melin

  Kiseszter, a mi dokink homeopárti! Bár nem egy térségben lakunk (mivel én Pest környéke), de azért öröm leírni, h van egy jó dokinénink, akivel totál elégedett vagyok:o)) Korban közel is vagyunk egymáshoz, és nekem megnyugtató, h nem ír minden kisebb náthára antibigyót, és nem nagyon ír fel semmit, ha egy mód van rá, megpróbálja homeobogyóval, vagy természetes szerekkel helyettesíteni. Az összes többi doki, akinél addig jártunk, nagyon tudott receptet írni.. mondjuk ez a doki 3 kisgyerekkel (10 év alattiak) "rendelkezik"... lehet, h ez is számít...

  Kékfelhő, nálunk uígy volt a hányós vírus.. a két gyerekem 1 nap alatt "végzett", másnap farkas éhesek voltak, én 3 napig kómás voltam a sok hányástól és a hasmenéstől, járni alig tudtam, és még 3 hétig nagyon nehezen tudtam enni.. a férjem jellemzően csak rosszul érezte magát picit...

 • 2007.02.06 14:16:42melin

  Ja, ügyelet nálunk egyenlő az antibiotikum felírásával...én nagyon próbálom elkerülni, h be kelljen vinni a gyereket...ráadásul nincs külön gyerekügy., hanem együtt a felnőttel!!! Úh inkább ha nagyon gáz a helyzet felhívom a dokit, bár nagyon szégyellem magam, de szerencsére eddig 1x volt csak ilyen és nem volt gáz, kedvesen elmondta, mit csináljaK és hétfőn vigyem be, vagy kijön.

 • 2007.02.06 14:55:44Kékfelhő

  "a férjem jellemzően csak rosszul érezte magát picit..."

  na, ez nálunk is jellemző :)

 • 2007.02.06 16:18:04Csöre

  Kira, mi is Újpesten lakunk, és király homeós dokinénink van!! Érdekel? (Erdősor u-ban). Ő ki is jön, amikor kórházból hazajöttünk, sokszor egymás után is, mert azért voltak gubancok. Első alkalommal nem tudtam, mennyit szokás adni, a sógornőmet kérdeztem, ő 4000-t ad a saját dokijuknak. Én is ezt tettem. Doki néni sietett nagyon, valamit szabadkozott, aztán elrohant. Legközelebb adtam volna megint, erre közölte, hogy ne adjak, ő 2000-t szokott kérni, és múltkor én 4000-t adtam.

  A beteg-egészséges rendelő (azt hittem, ez természetes) két - majdnem - külön épületben van, és tanácsadásra időpont kell, így nincs sok várakozás. Mi úgy tudjuk, hogy számunkra mindig a Bethesda az ügyeletes, egyszer kellett mennünk, és ráadásul kedvesek is voltak. (Persze felírták az antibigyót.)

 • 2007.02.06 20:48:54kiseszter

  Kékfelhő! Ha még visszatérsz erre a posztra (bocsi, de rögtön kérdés után futva kellett itt hagynom a gépet) az "edcst kukac citromail pont hu" címre küld el kérlek a homeós dokinéni elérhetőségét! Köszi előre is :o))

 • 2007.02.06 20:56:49katampusz

  ma volt nálam a védőnő, megkérdeztem:

  nekünk a bethesda az ügyeletes, bár lehet hogy néha a madarász is (no comment)  kérdeztem ha hívom kijön e a dokink, hát nem, mert nem tud. de mivel közel van a rendelő, védőnő szerint ha baj van, akkor a legjobb felkapni a gyereket és beszaladni vele.

 • 2007.02.07 00:07:34Anyatünde

  Csöre,

  Merre lakozol Újpesten, h. Erdősor úti rendelőbe jársz? A többi itteni dokinéninél is hasonló lehet a tarifa, ha kijönnek, mint a Tiednél? Én eddig kábé 3-szor hivtam ki a mienket a két nagyhoz (3 éve lakunk Újpesten), aki szintén Erdősor u.-ban rendel, abból kettő hányós-hasmenős buli volt, vízszerű kakival, szóval ott a rendelőbe jutás volt gond. Ja és egyik alkalommal se volt otthon kápé. Tehát dr.néni nem kapott...;-)).

  Aztán mikor KicsiLackó megszületett, volt még nálunk háromszor a dokinéni, de védőnőnek előtte volt egy olyan félmondata, amit úgy értelmeztem, hogy ez "alapszolgáltatás", azaz nincs "felár". A 3. alkalommal kérdezte dokinéni, h. jöjjön-e továbbra is havonta egyszer, vagy mi megyünk. (Mérlegünk volt otthon, tán ezért se kellett 2 hetente menni mázsálni. Meg mert kölkec 30-40 dekákat hízott hetente.) Mivel addigra már tavaszodott is, mondtam, h. megyünk mi.

  Betegrendelésre mindig időpontra megyünk, nagyon-nagyon akut dolgok kivételével, és edddig még 10-15 percnél sosem vártam többet. Nem mindig, de többször tudtam aznapi rendelésre is időpontot szerválni. Enyhébb nyavalyánál ált. csak igazolásért megyünk, ha lezajlott a dolog... ;-))

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta