Gyerekorvos: kihívjuk vagy bemegyünk?

Van, akit már a gyermekorvosi rendelő szavak hallatán is kiráz a hideg. A sok rossz tapasztalat, az akár órákig is eltartó várakozás a nyűgös, beteg gyerekkel a köhögéstől, prüszköléstől hangos váróban megviseli az anyukákat és a gyerekeket egyaránt. Van más megoldás is, csak meg kell fizetni. Kihívjuk a dokit vagy bevisszük a gyereket? Heti kérdés.


Amikor az első lányom született, egy kis budai gyermekrendelőbe jártunk, ott soha nem kellett fél óránál tovább várni az orvosra. A gyerek 5 hónapos korában költöztünk ide, és már első alkalommal kellemetlen meglepetés ért a körzeti rendelőben. Amerre néztem, mindenfelé ideges anyuka ült, némelyik kezében láztól csillogó szemű baba pihegett, mások a türelmetlen és nyűgös porontyaikat igyekeztek kordában tartani.

Ekkor körülbelül két órát ücsörögtünk az egyéves Málnival a prüszkölő, válogatott betegségekkel rendelkező gyerekek között. Legközelebbi látogatásunkat "alig" másfél órával megúsztuk. A kötőhártya-gyulladás mellé viszont sikerült a rendelőben összeszedni egy jó kis influenzavírust is, amely igencsak megviselte szegény gyereket. Ekkor határoztam el, hogy keresek egy olyan orvost, aki hajlandó kijönni házhoz, ha szükség van rá.

Igaz, mint általában az extra szolgáltatásokat, ezt is meg kell fizetni. De nekem megér néhány ezer forintot alkalmanként, hogy ne kelljen a betegségtől elgyötört lányaimmal órákat várni a túlzsúfolt rendelőben, ahol ezer más nyavalyát szednek össze és betegebben jövünk el, mint ahogy odamentünk. Igaz, szerencsére nem gyakran betegek.

És ti hogy csináljátok? A doki jön házhoz vagy ti mentek a rendelésre?
Oszd meg másokkal is!
Mustra