SZÜLŐSÉG

Nagy Papahatározó

2007. január 31., szerda 12:43

Mindig csak az anyukákról beszélünk, pedig életünk egy (kis) részét a Férfival éljük meg. Először is, felcsinált minket, talán el is vett, eltart, és reggel meg este még találkozunk is vele egy órácskát. Megérdemli, hogy egy poszt erejéig megemlékezzünk róla. Tehát most megpróbáljuk összeszedni, milyenek is ők.


A Hippi

Örök gyerek, sokan nem is értik, hogy vállalhat gyereket. Mégis meglepően jól megy neki ez a papa-téma. Talán természetéből fakadóan megvan benne az a lazaság, ami másoknál csak a második-harmadik gyereknél jön el. Tipikus otthonszülők, az ő gyereke kap legelőször kolbászt, már félévesen kiviszik a Szigetre, és sosincs náluk rend. De nagyon boldogok.

A Férfi

Az igazi pasi. Vadászik, míg asszonya gyereket nevel. Örül, hogy család lettek, imádja a gyereket. Amíg az jókedvű. De jöjjön bármilyen icipici hiszti, már nyújtja is át a babát anyunak: csinálj már vele valamit! Nem kel fel éjjel, nem pelenkáz, az apás szülést se neki találták ki. Ennek ellenére igen határozott elveket vall: ha nem hisz a homeopátiában, a gyerek nem kap homeobogyókat a fogfájásra. Ha hideg vízben szeret fürdeni, a gyerek se pancsikál harminchét fokosban. Sokat dolgozik, sokat megy el este, de mégis szeretjük, mert sokat keres és mert ellenállhatatlan. Végül is aki ilyen férfit választott, annak ez jön be és kész.

A Náci

A legrosszabb fajta. Mindenről megvan a véleménye, de nem csinál semmit, csak dirigál. Még sose tette tisztába a gyereket, de ő szabja meg, milyen pelenkát és milyen krémet használjanak. Nem kel fel éjjel, de szigorúan tiltja a „sírnihagyást”. Tipikus bio, bár nem főz, nem segít a bevásárlásban, és a dobozos bébiételt sem engedi be a lakásba. Ez az az apuka, aki később meg fogja követelni, hogy fia fehér és színes zoknijai külön fiókban legyenek.

A Transzszexuális

Ő valójában anyuka, csak pénisszel. Száz százalékig részt vesz mindenben. Már a terhesség alatt is tájékozottabb, mint a nő, ne tudd meg, milyen tud lenni, ha asszonya megkíván egy falat kecskesajtot! Tökéletesen ringat, altat, pelenkáz, mindenféle szakirodalom a kisujjában van. Soha nem megy sörözni a barátaival (talán nincsenek is barátai), meg hogy is menne, hiszen az éjszakai műszak az övé. Valósággal szerelmes a gyerekeibe, meg persze a feleségébe is. Első látásra tökéletes családnak tűnnének, ha nem lenne, hát, mondjuk ki, nyomi. Különleges ismertetőjele: aktív fórumozó felesége kedvenc kismamás oldalain.

A Vasárnapi

Bár még van, olyan, mintha nem is lenne. Szinte soha nincs otthon, a családi élet ismeretlen számára, azért akart gyereket, hogy valaki továbbvigye a vezetéknevét. Szerencsére ilyen apukákat csak a tévében láttam, úghogy nem sokat tudok róluk írni. Olyanok, mint Jockey Ewing és a kis Johnny. Apropó, tudja valaki, hogy mi lett a kis Johnnyval?

Minden Nő Álma

Persze minden nő azt hiszi, hogy az ő férje ilyen, de ez nem igaz. A valódi Minden Nő Álma egyszerűen tökéletes. Már kibulizta magát a húszas éveiben, megérett az apaságra, ezért ő vetette fel a csajának, hogy legyen gyerekük Apás szülés, persze. Segít otthon, de csak a kellő mértékben, mert hát mégiscsak férfi. Déltől négyig dolgozik, mégis rengeteg pénzt hoz haza. Sok év után is szerelmes feleségébe, és odafigyel, hogy az ne őrüljön meg otthon. Mókás családi programokkal, külföldi kiruccanásokkal dobja fel a házaséletet, persze imádott gyerekeiket is viszik.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.02.01 13:36:43herodes

  Herodes

 • 2007.02.01 13:50:04ficánka

  kira! a Férjem tud franciául lefordítja neked: forró víz, krumpli, zöldbab 24%, fiatal pulyka húsa 8 %-osra hitelesítve, rizsdara, hagyma, só, repceolaj, napraforgóolaj. glutén nincs. Ja és még ez van rajta kipipálva: esszenciális szírsavak és korlátozott sótartalom. Ha bárkinek fordsítási problémája van, forduljon hozzánk bizalommal. Férjem tud még angolul, németül és olaszul is.

 • 2007.02.01 13:50:13ficánka

  kira! a Férjem tud franciául lefordítja neked: forró víz, krumpli, zöldbab 24%, fiatal pulyka húsa 8 %-osra hitelesítve, rizsdara, hagyma, só, repceolaj, napraforgóolaj. glutén nincs. Ja és még ez van rajta kipipálva: esszenciális szírsavak és korlátozott sótartalom. Ha bárkinek fordsítási problémája van, forduljon hozzánk bizalommal. Férjem tud még angolul, németül és olaszul is.

 • 2007.02.01 13:53:46potyeszka

  Azt a rézfánfütyülő rézangyalát,mennyi idő alatt tanult meg 4nyelven beszélni?

 • 2007.02.01 13:54:11a:a

  ficánka: tanítást nem vállal? Angolra gondolok!

 • 2007.02.01 13:57:46mókusfácán

  Ficánka és Tahis
  Köszike, akkor rápróbálunk!
  Megyek is, mert most ébred őnagysága királylány!

 • 2007.02.01 14:05:17ficánka

  Vállalok angol nyelvoktatást. Viszont kérnék tippet, hogy a nejem, hogy tudná orosztudását felfrissíteni. '86-ban tett középfokút oroszból, de már rég nem használta. Potyeszka. Néemetül már az oviban kezdtem tanulni és egy magántanár készített fel a felsőfokúra. Angolt a gimiben kezdtem és a végén magántanár készített fel a iközépfokra. Franciául először a Francia Intézetben, majd magánúton és úgy tettem le a középfokút. Az olasz volt igazán expressz középfokú, mert '99 februárjában kezdtem. Akkor ez újvéi fogadalom volt részemről és 2001 novem,berében tettem l a középfokút. Először az Olasz Intézetbe jártam, majd magántanárhoz. Az óradíjat megírom később, amenyiben érdekel.

 • 2007.02.01 14:07:29Tori

  a:a, én angoltanárnak tanultam, majd amikor megyek hozzád, adok leckét. :)

  Ugyanazanő, hidd el, én teljesen megértelek, bár humorérzékem van, ez a fenti szutyok egy picit sem volt vicces. Amikor az első egy-két cikket olvastam dexterke tollából (hulló hajó bálnák...), én is totál kiakadtam, hogy milyen bunkó meg negatív, és még csak nem is szellemes. Azért Oscar Wilde sem az optimizmus és emberimádat példaképe, viszont eredeti. Mostanra rájöttem, hogy ez az ő "stílusa" és nem vagyok hajlandó kiakadni rajta, csak némi szánakozással gondolok rá és a körötte élő emberekre.

 • 2007.02.01 14:14:17a:a

  ficánka, tori: akkor versenytárgyalást írok ki!

  Kezdőről, illetve újrakezdőről lenne szó, két felnőtt, sztem heti egynél több nem férne bele - érdekes, néha mással is vagyunk így :-))) -, és mondjuk márciustól.

  Hosszabbtávon - de már csak ha az a nyavalyás papír meglenne angolból - engem érdekel a francia is, öltem már bele egy évet...

 • 2007.02.01 14:20:22thais

  Orosz iskolába jártam, s oroszul érettségiztem. orosz nyelv és irodalom, orosz kultúratörténet szakon végeztem az egyetemen. Már nem vagyok anyanyelvi szintű, sokat felejtettem, de még jó vagyok. Az ELTE-n dolgozom az orosz tanszéken. Én a 14. kerületben lakom, lányom kicsi, házhoz menni nem tudok. Ha így is jó, szóljatok vissza. Hol tanult oroszul a nejed? (szakszöveghez nem értek, lásd közgazdasági, jogi, műszaki)

 • 2007.02.01 14:39:20ficánka

  thais .még általános iskola 4.osztályában kezdtem aztán érettségi után a Gorkij könyvesboltban dolgoztam és egy magántanár készített fel a nyelvvizsgára.úgy néz ki, hogy mire a lányom két éves lesz nehezen fogok tudni visszamenni szociális gondozonőként dolgozni -lásd kórház bezárások stb. - és arra gondoltam hátha tudnék kezdeni valamit később az orossszal.Én is a 14. kerületben lakom az Abonyi utca és a Dózsa György út sarkán. Talán meg lehetne valamit beszélni, hogy tudnék egy kicsit visszarázódni a dologba. Ti merre laktok a kerületben? Én könnyebben mozgok mert a férjem időnként tud vigyázni a kicsire mert itthon dolgozik.

 • 2007.02.01 14:45:59thais

  Mi a Körvasút sornál lakunk nem messze a Fogarasi felüljárótól. A pontos címet, telefonelérhetőséget e-mailben megírom. E-mail címem thais@citromail.hu. Én is dolgoztam egy időben a Gorkij könyvesboltban 1989-től. Lehet, hogy ismerjük egymást, vagy öreg vagyok. A Gorkij könyvesboltból kerültem az ELTE-re. Várom leveledet.

 • 2007.02.01 15:09:20ficánka

  Kedves a:a!
  Az angol nyelvoktatást egy hatvan perces óra esetén 1600,- FT-ért, két negyvenöt perces óra, azaz egy másfél órás alkaomért 2000,- FT-ért és két hatvan perces óráért egyben 2500,- FT-ért vállalom. Ugyanez áll a német nyelvoktatásra is. Az árról egyébként lehet tárgyalni.

 • 2007.02.01 15:12:16a:a

  Köszi, ficánka! Az ajánlat érdekel, megbeszélem otthon, és majd jelentkezem!

 • 2007.02.01 15:23:42ficánka

  Kedves a:a! E-mail címem: fischerkalman@t-online.hu. Várom leveledet

 • 2007.02.01 20:29:48Tori

  Fiúk, lányok, nem kioktatni akarok, hanem segíteni, figyelmeztetni! Ha mailcímet adtok meg nyilvános honlapon, akkor vagy tegyetek bele szóközt (valaki @ valahol.hu) vagy kódoljátok a kukacot benne, így: valaki(kukac)valahol.hu mert vannak mindenféle automatikus progik, amik lefutnak a nyilvános programokon és összegyűjtik a mailcímnek látszó dolgokat. Ezeket aztán a progi tulajdonosa eladja jó pénzért reklámcégeknek, amik megszórják spammel a címeket, úgyhogy ha nem akartok kilóra vehető viagra/antidepresszáns/műbráner stb reklámokat kapni, erre figyeljetek oda!

 • 2007.02.01 20:48:02a:a

  Tori: Rólad sem feledkeztem meg, amíg sül a különleges csokis muffin a sütőben, és fő a gázon a jó kis pulykazúza-pörkölt - ha szeretitek - korrepetálsz angolból, mert mi van, ha ficánka apukával nem tudok lpést tartani :-))

 • 2007.02.01 21:30:20kovvacs

  Asszem velem valami gond van, mert a férjem a Minden Nő Álma kategóriába tartozik.

  Igaz: nem déltől négyig melózik, de a család reggel és este is kap belőle ízelítőt.

  A többi stimmel.

  Mit csináljak? :)) Hálát adok Istennek és örülök. Tudom, hogy mázli. Irgalmatlan nagy mázli. Mint ahogy az is, hogy három hónappal szülés után olyan feszes és hibátlan lapos hasam volt terhességicsíkmentesen, mint egy fitneszbajnoknak. Erről se tehetek. Mázli. Néha irigylem magamat. Az a minimum, hogy még szüljek 3 gyereket... ennyivel tartozom a sorsnak cserébe, nem? :)

 • 2007.02.02 09:14:13ready_real

  Sziasztok!

  Na sikerült valahogy ideverekednem magam, én vagyok a "kiseszter" féle kiosztós nőszemély;]  Az igazság azonban, hogy nem osztottam ki senkit. Elmondtam a véleményem.

  (a privátban beszéltek alapján beinsertelném a levelem )

  1:  KEdves Kiseszter!

  Ha ugyanaz vagy, aki ugyanezen a neven a porontyon irogat, akkor jo

  helyen jarok.

  MEgkérlek, hogyne ferdits, es ne hazudozz. Ready vagyok, csak miota ez

  a hüyle indapass van a fórumra, nem tudok belépni.

  Hogy mire gondolok.:  "Emlékeztek a csajra aki kiosztott mindenkit aki papírpelenkát

  használ? Aztán meg benyögte, hogy nincs gyereke. Na azóta se láttam

  itt kommentelni...

  "

  ad 1: Nem osztotam ki mindenkit, csak elmodntam egesz korrekt formaban

  a velemenyem. Azt mondtam, hogy nekem fura, hogy ennyire arra mentek

  ra, hogy kenyelem, meg nyugalom, és az alternatív, környezetkímélőbb

  megoldásokat kihagyjátok. Sokkal helyesebbnek tartanek

  textilpelust, eldobható betéttel.

  ad2. nem enged belépni a motor, ezért tűntem el.  "kiseszter 2007.01.31 18:02:58 Nem emlékszem a nick-jére, de vagy 20

  hsz-ban osztotta a népet, hogy környezetszennyezők, költekezők és még

  egyéb fuj-fuj banda vagyunk, mert az igazi anya mossa a textilt amíg

  bőr van a kezén. Kapott hideget-meleget, de amúgy porontyosan

  visszafogottan. Valaki megkérdezte, hogy és

  légáteresztő-szupervékony-szárnyas-illatosított betétet használ azért

  ugye. Na ezt is nagyon kikérte magának, és újabb 5 hsz-ban ócsárolta a

  betétet használó (szerinte saját vérükben tocsogó) nőket. Egy posztos

  színfolt volt az életünkben, pedig én remekül szórakoztam mennyire

  felszívta magát.

  "

  Csúsztatsz csúsztatsz és csúsztatsz. Lehet hogy nincs gyerekem, de már

  volt egy vetélésem.

  " osztotta a népet, hogy környezetszennyezők, költekezők és még egyéb

  fuj-fuj banda vagyunk, mert az igazi anya mossa a textilt amíg bőr van

  a kezén "  Nem osztottam, mint irtam, csak azt mondtam, hogy lehetne ezt másképp is.

  Na amit a végén irsz az meg színtiszta hazugság.  "Valaki megkérdezte, hogy és

  légáteresztő-szupervékony-szárnyas-illatosított betétet használ azért

  ugye. Na ezt is nagyon kikérte magának, és újabb 5 hsz-ban ócsárolta a

  betétet használó (szerinte saját vérükben tocsogó) nőket."  Igen, én utálok a saját véremben "tocsogni". Sosem használok betétet.

  De ez itt látom bűn.

  Remélem hamarosan tudok majd kommentelni, legalább a többiek isrájöhetnek

  akkor, mennyire csúsztatsz, és mennyire lealázod azokat akik véletlen más véleméynen vannak.  Maradok Tisztelettel: Ildikó

  2:

  Szia Eszter!  Azért érzem azt , amit leírtál, mert úgy tűnik kiforgatod a szavaim.

  Eszemben sem állt senkinek a lelkivilágába belegázolni, érdeklődtem, és véleményt alkottam emberi módon.

  Elmondtam, hogy milyen lehetséges alternatívák vannak, és tőletek voltak jópáran, akik nem a középkorban élünk, meg hasonló leszólásokkal "üldöztetek".  Kicsit azt érzem a te részedről is, aki már másképp gondolkodik, az deviáns, azt meg kell nyilvánosan szégyeníteni, azt meg kell alázni, stb.

  Aki már nem áll be a sorba, aki kicsit másképp akarja tenni a dolgokat, úgy ahogy a lelkének kedvesebb, az már ROSSZ. Nem ember. Őskövület.

  Konzervatív.

  Lehet nem ezt akarod/akarjátok közvetíteni, de ez jön le. Nem örülök neki.  Bár meglehet, az én mondandomból, amit arra a fórumra írtam, neked meg az jött le, amit leírtál a fórumba. Sajnálom, mert nem így szántam.

  Szóval a tisztánlátás kedvéért:

  - Nem nézem le, aki papírpelust használ. MEgértem őket, kevesebb gond, stb, de részemről, ha tudom, próbálok majd jobb megoldást preferálni  -Nem nézem le azokat a nőket, akit betétet használnak, megérteni viszont nem fogom őket., mert számomra fura, amikor sokkal tisztább érzést adó megoldások is vannak, akkor miért egy iylen régi módszert választanak.  -Szerintem hasonló kiakadás lenne akkor is a részetekről, ha leírnám nem akarok majd kórházban szülni. Nem bízom bennük. Erről az jut eszembe (emg amint alant is írtál, hogy : aztán benyögte, hogy nincs is gyereke), hogy a férfi dokik sem szültek még , mégis hallgatnak rájuka nők. Nekik akkor lehet véleményük?!  Ha gondolod, írd ki a véleményem, senkit nem akartam megbántani vele.

  Üdv: Ildikó

  az első levélnél kicsit indulatosabb voltam, már kicsit bánom, de nagyon felbosszantott, hogy úgy aláznak meg, hogy reagálni sem tudok . :(

  Ember vagyok, na.

 • 2007.02.02 09:40:50Kékfelhő

  Muszáj most ezt????

 • 2007.02.02 09:43:41Tori

  Aminek ki kell jönni, annak ki kell jönni.  És a k***a száját az indának, hogy minden második hsz-em elszáll. :(

 • 2007.02.02 09:53:31Kékfelhő

  firefox vagy explorer?

 • 2007.02.02 10:07:23Tori

  Előbbi

 • 2007.02.02 10:09:39Kékfelhő

  azzal a barátnőmnek is voltak gondjai, nekem megy vele, de majd egy hónapig nálam is rosszalkodott az elején, viszont most frissítettek rajta.

 • 2007.02.02 10:23:12Tori

  Explorer meg egyáltalán nem is enged be. Ötször megadom a címet, jelszót, oszt' semmi.

 • 2007.02.02 10:31:45Tori

  Előbb meg nyugisan megírom a hsz-t, rákattintok a Komment küldése gombra, erre kivág, mint a szarkát macsni. Utálom.

 • 2007.02.02 10:49:06a:a

  ready real: tisztelem a véleményed, de már megbocsáss, az, hogy volt egy vetélésed, még nem egyenlő azzal, hogy van egy gyereked. Nekem elhiheted, mindegyikből jutott egy-egy. Nem ugyanaz!!!

 • 2007.02.02 10:52:00a:a

  Ui.: a sokkal tisztább érzést adó módszer pedig van, akinél egyszerűen nem alkalmazható és kész. A részletekbe nem mennék bele... A textilpelenkára pedig: just do it! Előtted a kihívás!

 • 2007.02.02 10:57:59Kékfelhő

  De aztán tessék beszámolni az eredményről!

 • 2007.02.02 11:02:47a:a

  mellesleg van barátnőm, aki többek között környezetvédelmi okokból textilpelenkát használ, most kábé 8 hónapos lehet a fia, papírpelust csak utazásra ad rá. Soha nem néztem érte hülyének, és ő sem engem azért, mert én meg nem azt használom. Ennyi. Nem vitatéma.

 • 2007.02.02 12:51:58babó

  lesz majd ilyen pelenkás topic is?

  mert most nem akarnék tovább belerondítani ebbe. mi pár hónapja textilt használunk, jók a tapasztalatok, persze megvannak a hátrányai is.

  hülyének nézni meg senkit nem szabad :))

 • 2007.02.02 13:34:01ready_real

  a.a: na látod erről beszéltem: "a:a 2007.02.02 10:49:06  ready real: tisztelem a véleményed, de már megbocsáss, az, hogy volt egy vetélésed, még nem egyenlő azzal, hogy van egy gyereked. Nekem elhiheted, mindegyikből jutott egy-egy. Nem ugyanaz!!!

  a:a 2007.02.02 10:52:00  Ui.: a sokkal tisztább érzést adó módszer pedig van, akinél egyszerűen nem alkalmazható és kész. A részletekbe nem mennék bele... A textilpelenkára pedig: just do it! Előtted a kihívás!"

  Rögtön kötözködik valaki, ez volt akkor is. Beszólás, lenézés, harapás. Tudom, hogy nem egyenlő azzal, mintha lenne gyerekem. CSak sokan közületek úgy érzik, hogy ha valakinek nincs gyereke , akkor fogja be a száját. Ne legyen véleménye.

  Itt van ez is:

  "a sokkal tisztább érzést adó módszer pedig van, akinél egyszerűen nem alkalmazható és kész."

  Elhiszem. Van ilyen is. Ha te ilyen vagy, akkor elnézésed kérem, ha hozzászólásom megsértett.  (Egy ksi empatikusságot már ha kérhetném, ne ugorja nyakamnak rögtön, csak mert más a véleményem. )

 • 2007.02.02 13:40:04Kékfelhő

  nyugika már

  egyébként úgy tűnik, mindenki a maga igazára emlékszik az egészből, számomra is új jöttek le a dolgok anno, hogy szépek kioktattál minket, emiatt ne csesztesd eszter, ezt én is írhattam volna akár  egyébként pedig van különbség aközött, hogy valaki, aki napi szinten bíbelődik a textilpelusokkal, az mondja, hogy oké, lehet, így is csinálni, mint ha valaki olyan mondja, aki csak elméleti szinten ismeri a problémát  sok sikert kívánok a következő gyermeketekhez, és remélem, beszámolsz majd róla, hogy sikerült textilpelus-projekt

 • 2007.02.02 13:59:22a:a

  Uramég... Azzal kezdtem, hogy TISZTELEM A VÉLEMÉNYED!!!!!!!! És Te hivatkoztál ellenérvként arra, hogy ugyan gyereked nincs, de volt már vetélésed. Ne haragudj, de kiseszter felvetésére pont Te jöttél ezzel. Én csak rámutattam a nyilvánvaló különbségre, messze nem gondoltam-gondolom, hogy akkor már véleményed sem lehet.

  Részemről a téma lezárva, nincs harag, komolyan sok sikert ahhoz, hogy úgy nevelj gyereket, ahogy szeretnél!

 • 2007.02.02 14:12:10potyeszka

  Hagyd a picsába!Örüljünk hogy péntek van jipijé!2napig itthon a ház ura!

 • 2007.02.02 14:26:12a:a

  Nos, ahogy a dolgok alakulnak, örülök, ha az elkövetkezendő napokban telefonon tudok beszélni a ház urával...

  potyeszka: jó Nektek, élvezzétek ki!

 • 2007.02.02 14:35:48potyeszka

  De kár.Külföldön van?

 • 2007.02.02 14:37:54a:a

  Valami hasonló... Azért a 7végének én is örülök, végülis nekem sem kell jönnöm dolgozni.

 • 2007.02.02 14:43:28potyeszka

  Rettenetes éjszakán vagyunk túl,kb 10-szer volt fennt Dani,olyan 3órát aludtunk,nekem még elmegy de Bécinek ott a meló.Még jó hogy amsterdamban van a főnöke lehet lazábbra venni a dolgokat.Tudsz éjszaka aludni?

 • 2007.02.02 14:52:35a:a

  az elmúlt éjjelek nálunk is húzósak voltak. sokat sírt fel, a doki szerint életkori sajátosság, most kezd sokat álmodni, intenzíven átélni a vele történteket, és mivel közben zajlik a dackorszak, és elég konfliktusosak a napjaink, van mire éjjel felriadnia. Pedig komolyan igyekszem magam visszafogni, főleg a szerdai big-big balhé után. Ma éjjel én is közöltem vele, hogy ha lesz tesó, az megismeri a magyarok istenét, mert hogy éjjel nem lesz ivászat, meg vizet kéjsz, meg teát kéjsz, az egészen biztos!!!!!!!!!!!!!!!!! Persze közben sajnálom szerencsétlent, de majd túl leszünk ezen is...

  Kitartás, biztosan javulni fog a helyzet!

 • 2007.02.02 14:54:11Tori

  Az én férjem kivételesen hétvégén is dolgozni fog, úgyhogy most nem fogunk apázni.

  potyeszka, ti is? Akkor talán front van, Lucám annyira nem hagyott aludni, hogy lemenekültem az ágyról. Ilyen is másodszor fordul elő három év alatt!

 • 2007.02.02 14:58:44potyeszka

  Az a gond,hogy nagyon anyás velem van egész nap,többnyire csak engem lát,a férjem meg este jön haza.Mostanában mintha nem is ismerné meg,eltelik negyed óra,mire felenged,és rájön ki is ő.Meg hát elaltatni is csak én tudom,Bécinél ordit.Nem könnyű de ezt vállaltam.Megyek mert begyújtottam a kandallóba,és nagyon közelit hozzá.

 • 2007.02.02 14:59:05ready_real

  a.a: igazad van, tényleg ott volt, hogy tisztelem a véleményed. És hiba volt felhozni kiseszter felé is a vetéléses dolgot.

 • 2007.02.02 15:04:36Tori

  Ne aggódj, biztos kinövi idővel. Lucának is volt ilyenje, baromi fárasztó volt, 2-3 hónapig csüngött rajtam, de egy örökkévalóságnak tűnt. Hál'istennek vége, mostanra apjával meg a nagyszülőkkel is ugyanúgy elvan.

 • 2007.02.02 15:07:28a:a

  ready real: kösz.

  potyeszka: kábé egy éves kora körül nálunk is volt egy ilyen korszak, akkoriban (is) sokat dolgozott a férjem, hétvégéken is, nagyon keveset voltak együtt, ha otthon is volt, akkor sem szállt le rólam a gyerek. Aztán hirtelen elmúlt, de tényleg egyik napról a másikra. Persze azóta is voltak időszakok, hogy sírt, ha elmentem otthonról, de most pl. megint szó nélkül tudomásul veszi.

  Tori: nem t'om, Ti hogy álltok a széllel, mi mindig megérezzük előtte, és olyankor mint egy kis ördög. Most is viharos idő jön, lehet, hogy az játszik be Nálatok is.

 • 2007.02.02 15:07:37potyeszka

  Még itt vagyok sajnos nagyszülők nincsenek,rokonok meg hajdú.biharban,borsodban.Nem tudunk sűrűn menni hozzájuk.De azért köszi,kedvesek vagytok!

 • 2007.02.02 16:50:11kovvacs

  Isten ments, hogy valakit megbántsak, nem azért írom.

  Amiben a legnagyobbat változtam, amióta szültem: megszűntek az elképzeléseim/elveim tartósságával kapcsolatos illúzióim.

  Gyerek előtt akár évtizedekig is kitartótt egy helyesnek vélt elképzelés a fejemben.

  Mióta megvan a bébi, néha naponta változtatok a hozzáállásomon. Mert muszáj:)

 • 2007.02.02 16:52:37kovvacs

  hehh. Szóval kitartott.

 • 2007.02.02 23:56:49kaposztalepke

  a gyerekkel tényleg ez van, főleg az első évben...mire kitalálnád nagy okosan, hogy mi hogy is van, és elveket meg módszereket pakolnál mellé, addig rég megváltozott a szituáció. Első gyereknl sok midnenen aggódtam, hogy ha így csinálok valamit, abból majd nem lesz-e az a gond, hogy...stb..ha amúgy, abból izé...vagy..."igaz, hogy nekünk ez így jó, de azt mondják, hogy ebből az lesz a baj később, hogy..."..és néha ilyenek miatt próbáltam saját meggyőződésem és érzéseim ellenére néha "elvek" miatt bepróbálkozni mással..meg kellmndjam teljes csőddel végződött, mert azóta tényleg azt gondolom, hogy majdnem mindegy, hogy mit döntünk, és hogyan csináljuk, csak azt érezzük jónak, és meggyőződéssel tegyük. ÉS amitől félünk, hogy majd ez lesz a probléma belőle...hát, lehet, hogy addigra úgy megváltozik az egész helyzet, hogy egyáltalán fel sem merül az a dolog. HA meg igen, és gondot okoz, hát istenem, akkor majd változtatunk rajta akkor. Szóval szerintem ahogy mindenkinek jó, úgy jó, ennyit az elvekről..most az az elvem, hogy nincs elvem:) és ehhez sem ragaszkodom feltétlenül:)

 • 2007.02.03 00:19:10laili

  káposztalepke:jó tudni, hogy más is fenn van még e késői órán.  A pelenkatémához annyi, hogy minden elismerésem azoké akik csinálják a textilpelus dolgot.A szülés előtt én nagyon lelkes voltam, elvek meg minden de az az igazság meg se próbáltam:(((Így is kemény meló:)

  Elvekről meg annyit, hoyg a hasfájós, besárgult babámnak már a kórházban odaadtam a cumit,jöhetnek azok a bizonyos kövek.Azért azt még hozzáteszem, hogy mióta nem fáj a hasa nem kell neki a cumi, most a foga fáj:( arra nem jó a cumci sajtos..

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta