SZÜLŐSÉG

Lazacszínű pórázon sétál a gyerek

2007. január 23., kedd 16:30

Egykéknél is beválhat, több gyereknél pedig életmentő lehet ez a szerkezet, különösen akkor, ha a csemeték mozgékonyak. Nem kell többé aggódni, hogy a féktelen porontyok egy autó elé nyargalnak. Csak az emberek rosszalló tekintetét kell elviselni séta közben. Gyerekek pórázon.

Hány anyukát vert ki a víz a másodperc töredéke alatt, és szorult össze a torka, amikor gyermeke hirtelen kiszakította magát a kezéből és az úttest felé vette az irányt? Vagy csak túl messzire szaladt. Itt a zseniális megoldás, bár elsőre kicsit bizarrnak tűnik.

Tegyünk hámot a gyerek(ek)re, csatlakoztassuk rá a pórázt, és indulhatunk csavarogni. Ha szabaddá akarjuk tenni a kezünket, a póráz végét a hozzá tartozó felnőtt méretű övre csatolhatjuk. (Azért megnéznénk, ahogy két nagyobbacska gyerek hirtelen megindul előre, kibillentve anyát egyensúlyából.)

A terméket itt találtuk, 40 dollárba kerül, 10 féle színből választhatunk.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.01.25 18:23:42Hicudzsi

  Miért tűnt el a szépen tagoló auto-br gomb? Így kicsit durván sűrű az iromány...

 • 2007.01.25 18:27:00katampusz

  hicudzsi, egy környéken lakunk :))) én ugyanezeket a tömegközlekedési eszközöket használom, csak kendőben. illetve inkább a földalattit, az gyorsabb.

 • 2007.01.25 18:27:55Hicudzsi

  Azt elfelejtettem beleírni, hogy előtte szólok szépen, azután mégegyszer szépen, és mindig adok még egy harmadik esélyt... Ha pedig erre sem reagál és nem vak meg nem süket, akkor ELNÉZÉST felkiáltással kezdem odatolni a kocsit a helyére. :)

 • 2007.01.25 18:33:21jidele

  Kb az egyetlen, amiért szólni szoktam járművön, ha állnak a kocsi helyén. Vhogy általában nagyothall az illető. De nem baj, mert én meg nagyot kiabálok;)
  viccet félretéve. tényleg vannak anyukák, akik faltörő kosnak használják a babakocsit. Vagy kísérleti nyúlnak: kitolják a jármű mögül az úttestre. Nem kinéznek először, hogy jön-e vmi. Neeeeem, kitolják, aztán lesz, ami lesz.

 • 2007.01.25 18:40:41potyeszka

  Birom hogy pl a 4-6os vinyón képtelenek levenni a hátitatyót,én aztán jól beszóltam pár egyednek ez miatt.

 • 2007.01.25 18:41:55katampusz

  na ettől én is idegbajt kapok. látom a babakocsit kióvatoskodni a kocsi mögül, végén az anyuka, aki nagyon helyesen, néz balra néz jobbra. csak ekkor a babakocsi már az úttesten áll, mikor ő még nézelődik, hogy jön e valami.
  amúgy az andrássy úton a biciklisták jelentik a legnagyobb veszélyt a gyalogosokra, rendszeresen kell arrébb ugranom előlük zebrán és zöldön, mert ők a piros lámpán is átmennek a gyalogosok között. csak nem mindig látszik, hogy én előre kicsit nagyobb helyet foglalok el, terhesen ugye a pocakom miatt, mostanában meg kendőben rajtam a baba. így aztán nem egyszer majdnem nekem jönnek, mert későn veszik észre, hogy nem férnek el mellettem.

 • 2007.01.25 18:52:25Hicudzsi

  Jidele! Na azt én is bírom.. Kitolja a babakocsit és néz...
  A kocsi már rég az autók előtt, de ő még csak néz...
  __________________________________________
  Én mindig előrementem és mikor nem jött semmi, kihúztam a babakocsit magam mellett... egyesek meglepődtek ezen mikor sétálni mentünk, mert tök vicces látvány, de hát szerintem ez a normális, ha nincs jelzőlámpa...
  Még a zebráknál is ezt csinálom, mert nemegyszer ütött már el majdnem zebrán autó...

 • 2007.01.25 20:03:58a:a

  Segítség!!! nem ide tartozik, de ha tudtok, kérlek, adjatok tanácsot: ha antibiotikumtól megy a hasa - első adag gyógyszer tegnap este, hasmenés ma du. kétszer - mikorra várható, hogy rendeződik? Vagy írassak másik gyógyszert? Mi a célszerűbb?

 • 2007.01.25 20:52:45kiseszter

  Napos oldal: majmos hám (hivatalos nevén: Goldbug 2 in 1 Child Safety Harness) a Wal-Martban USD 9.47 Itt a képe:www.walmart.com/catalog/product.do?product_id=4532497 Van kutyusos is :o)

 • 2007.01.25 20:59:29kiseszter

  A villamoson terpeszkedő, járdán (az oly ritka) babakocsi felhajtón ácsorgókat én már szemrebbenés nélkül lenyomom. Felháborodott pillantásukat már a "Mindketten tudjuk, hogy te vagy a hunyó úgyhogy fület farkat be!" tekintetem fogadja. És igen egy ideje már a járdára hanyagul felparkoló autók ablaktörlőit is rendre felállítgatom miközben az úttesten kerülgetem őket. Ha harc hát legyen harc! Nem viszem haza a frusztrációmat a kis fészkünkbe leverem azon aki okozza. A beszólogatóknak meg megy a "Legyenek hármasikreid!" angyali mosollyal.

 • 2007.01.25 21:50:26kaposztalepke

  kiseszter: ez a majmos/kutyusos izécske hány kilóig, vagy mekkora gyerekre jó még? Az enyém már nem pici...

  ez egyébként érdekelne a Rossmanos verzióval kapcs. is ha vakinek van infoja..én mostanság nagyon nehezen jutok ki a lakótelepről, csak céltudatosan indulnék neki, szóval jó lenne tudnom szervezkedjek-e;)

 • 2007.01.25 21:52:24kaposztalepke

  kiseszter: jah, és még érdekelne, hogy Te is erről az oldalról rendelted? kiküldik ide Mo-ra? És hogy áll a postaköltség? (lehet, hogy ezeket megnézhetném az oldalon, de hirtelen nem sikerült, és most nem nagyon van időm...) előre is köszi, ha tudsz infot...!

 • 2007.01.25 21:55:32Hicudzsi

  a:a!
  Az antibiotikumot nem szabad abbahagyni - legalábbis nekünk ezt mondta a dokink mindig - azt nem tudom másikat lehet-e iratni és azt el lehet -e kezdeni.
  Van egy Normaflore nevű szer (vagy valami hasonló a neve) de antibiotikumkúra mellé ajánlják.

  Én azt mondom mindenképpen hívd fel a dokitokat és kérdezz rá! A Normaflorra is.

  Jobbulást! :)

 • 2007.01.26 01:20:43Tori

  Hali, a Normaflore tényleg jó, bár az én lányom hasa extra érzékeny, úgyhogy csak mérsékelte a hasmenést. Recept nélkül is kapható, érdeklődj a patikusodnál, mostanában úgyis szeretnek a reflektorfénybe kerülni. :) Nálunk nagyon vonalas patikusok vannak, szívük szerint minden gyógyszertől eltiltanának, mert szoptatok, és kiselőadásokat tartanak mindenkinek. A mi dokink azt mondja mindig, hogy antibiotikumot úgy kap a gyerek, hogy ha három nap betegség után nem javul az állapota. Addig legfeljebb lázcsillapítás vagy kis kanalas orvosság a torkára. Az előző dokinéni három antibiotikummal próbálkozott, mindegyik fosatta a lányomat. Az új módszer bevált, bár ilyenkor napokig nem eszik, csak szopizik. És ilyenkor extra adag vitamint eszem, hogy jusson a gyereknek. De ez már nem ide tartozik. :)

 • 2007.01.26 08:10:29p.eszter

  Szia a:a! Remélem megoldódott azóta a gyógyszerprobléma. Az én fiam is többféle amtibiotikumra érzékeny, különösen az Augmentinre és az Aktilra (uaz a hatóanyaguk). Neki a Normaflore még sosem oldotta meg a helyzetet, pedig mindig adom neki a gyógyszerrel együtt. Tori! Asszem a:a Petijének kezdődő tüdőgyuszija van, arra máe kevés lenne egy kis kanalas-cucc. Szóval jobbulást!

 • 2007.01.26 08:18:36Leona

  A Normafloret én is támogatom, van tapasztalatom bőven. Anitibiotikum már csak ilyen, nem válogat, irtja a hasznos bacikat is. Én az esti adag után 1-2-3 órával szoktam adagolni a "jó" bacikat. Igen, csak mérsékli a hasmenést, de mérsékli. A lényeg, hogy a gyógyszertől a gyerek gyógyul, a pocak meg majd helyrejön szépen utána.
  Tömegközlekedés: babakocsi+ egy hároméves gyerek az igazi élvezet. Azóta nem használom, mióta egy buszvezető rácsukta a háromévesre az ajtót. Megtehetem, mert Szegeden lakom. Ha gyalog nem tudok menni vhova vagy nem megyek, vagy megvárom, míg van aki elvisz autóval. Bár mostanság én is gyakran vezetek.

 • 2007.01.26 08:32:11p.eszter

  igen, tényleg szuper a Normaflore, csak amikor már totál méregzöldd cucc folyik ki a gyerekből, akkor már szinte nincs is mit "normalizálni". Na akkor kell másik gyógyszer. :S

 • 2007.01.26 08:37:27Dexter68

  Nekem tetszik a póráz-dolog. Lehet, hogy fura, meg morbid, da annál nincs rosszabb érzés, mint amikor a kezénél fogva vezetett gyerek a legváratlanabb pillanatban kitépi a kezét a kezedből és elrohan a tömegbe, autók közé, stb. Ezt tapasztalatból tudom. Ha nem tetszenek a rosszalló pillantások, az ember vesz mellé egy korbácsot is és aki beszól az kap a nyaka közé :o))))
  (Csipetkém újabban harap is... szájkosár nincs? ;o))))

 • 2007.01.26 08:48:47Kékfelhő

  szájkosár? korbács? hihi... :)

 • 2007.01.26 10:29:08napos oldal

  (Kis szines: gyereket nem kötötte le a 28. csörgő zörgő zenélő, hintapalinta, járóka kapaszkodó sem, a zipzáras kardigánommal 15. perce csendben van. Istenem, az ember miknek tanul meg örülni...)________________________________________________
  kiseszter, köszi!!!!! az ilyen majmos valahogy passzolna a családunkhoz :)))____________________________________________________-
  Dexter68, Kékfelhő, klassz, hogy előbukkantatok! Egyszer titi írta, hogy olyan ez, mint a fonóban, de azért nem fura, hogy nick-ekkel csiripelünk itt? Én mindenkit elképzelek valahogy, de pont olyanra, mint egy ismerősöm. Elég idétlenség :) Valahogy tökjó dolog itt beszélgetni. __________________________________________________________
  Hárman is írtátok, hogy némelyek kitolják a babakocsit az útra, aztán néznek körül. Na, ezen teljesen kész vagyok... Még nem figyeltem meg a jelenséget._________________________________________________________

  Póráz, szájkosár és korbács mellé én a ketrecet tartanám szükségesnek mostanában. Vagy a gyerek-távirányítót. Vagy távoltartó aurát a tárgyak köré. Ilyesmik.

 • 2007.01.26 10:52:31Kékfelhő

  Amikor a fiam megszületett, megkérdeztem a nővérkét, hogy adnak-e hozzá távirányítót otthonra, mert a kórházban nem nagyon nyivákolt ugyan, de sejtettem, hogy ez csak a kezdet. Persze nem volt hozzá. Ennek megfelelően műsort sem lehetett váltani, hangerőt sem lehetett szabályozni rajta. Újabban ismét felmerült az igény bennem egy ilyenre. :)_____________ Nekem nem furcsa, hogy "vadidegenekkel" beszélgetek, az elmúlt 8 év alatt mindennapok hétköznapi eszközévé vált a háztartásban, legalábbis nálunk. :)

 • 2007.01.26 11:00:08Anyatünde

  Antibiotikum-okozta hasmenéshez: Én általában az antibiotikummal együtt (tehát mikor még nem megy a hasuk) el szoktam kezdeni a Normaflore-t/Protexint. Enyimek az utóbbit könnyebben beveszik, viszont eszement drága... Volt, már, h. így Augmentin mellett is megúsztuk a hasmenést. Ha már kialakult a hasmenés, akkor az enyimek hamarabb túlvannak rajta, ha nem kapnak a hasmenés idején (tehén)tejet/tejterméket. Bifidus-bacis joghurtot sem!!!! Tehát pont úgy, mint egy gyomor-bélhurutnál. Persze az anyatejes baba (a:a, bocs, nem emlékszem h. a Tied mekkora) szopizzon tovább! De azóta lehet, h.már jobban is van... :-)

 • 2007.01.26 11:06:33napos oldal

  Kékfelhő, végülis most ugrik be, hogy a férjem is "az internetről van", úgyhogy most mit filozofálok... :)) Én ilyen belegondolós, elmélkedős típus vagyok :)

 • 2007.01.26 11:08:09p.eszter

  Anyatünde! Én is pont így szoktam csinálni -mármint, hogy az antib-mal egyszerre a bélflóra-védőt, de sajnos az sem mindig segít. Amint már fentebb írtam, egy-két gyógyszertől -hiába minden- a második adag után méregzöld hasmenése lesz a fiamnak bármit adok, v nem adok enni. Ilyenkor csak eg ymásik gyógyszer a megoldás. a:a "Petije" 28hónapos.

 • 2007.01.26 11:18:43kiseszter

  Napos oldal, Káposztalepke! A majmos hámot az USA-ban vették meg nekünk rokonok és hozták bőröndben haza úgyhogy a nemzetközi rendelését nem tudom (se a módját se az árait) azt viszont igen, hogy eddig minden "amerikás" csomagunkat megdézsmálta a Magyar Posta :o( Súlyadat nem volt a majomhoz, de kis majom nem gorilla és mivel a plüss farkinca a póráz ezért egy energikus 5 évesnek már lehet, hogy nem biztonságos. A képen egy kb. 3 éves gyerek masírozik vele nem?

 • 2007.01.26 11:22:54Kékfelhő

  Látod napos oldal, így kell ezt. :) Nekem a gyermekem apja is az internetről van, meg a mostani párom is. Végülis jól csináltam: összesen két pasit szedtem össze onnan, mindkettővel éveket töltöttem együtt, az utóbbival remélem még húszszor ennyit is együtt leszek (idén voltunk 3 évesek) :)

 • 2007.01.26 11:52:05napos oldal

  kiseszter, köszi, hogy árnyaltad a képet!
  ______________________________________________________

  Kékfelhő, hajrá :)) Mi most 6 és fél éve vagyunk együtt. És remélem, ki is tartunk ügyesen :)

 • 2007.01.26 12:43:26kaposztalepke

  Látom mindenki netről ismerkedik:)
  Én több mint 10 éve ismertem meg IRCn az azóta már férjemet, gyerekeim apját, úgyhogy én sem szidom a netet:)

 • 2007.01.26 12:45:05Kékfelhő

  a net is csak egy lehetőség, csak tudni kell élni vele (és vigyázni azzal, amivel muszáj) :)

 • 2007.01.26 12:50:40jidele

  igenis, és nem bevallani a férjemnek, hogy megint milyen rémtörténeteket olvastam rajta;)

 • 2007.01.26 14:15:15Kékfelhő

  jidele, te most csak szépeket olvass, olyan is van rajta :)

 • 2007.01.27 21:44:51kaposztalepke

  ...ma vettem egyet a westendRossmanban (mármint a babahámot:) ), és rögtön rá is adtam a 3éves csemetémre, azzal plázáztunk. Alapvetően persze fogtam a kezét, csak úgy "biztonságból" volt rajta (majd a kistesó s babakocsi mellé akarom főleg bevetni), de így is jól jött néha. Ami a bajom vele, hogy kicsit rövid a póráz. Majd vmit eszkábálok;)

 • 2007.01.27 21:48:07Hicudzsi

  A BébéConfort-os (nekünk aza régebb) hosszabb, de sajna nem tudom merre lehet kapni :( Egyébként a Rossmannoshoz is van hosszabbító.

  Nektek nem volt hozzá?

 • 2007.01.27 23:36:11kaposztalepke

  Nem, nincsen, de ennyit még meg tudok oldani, mostanában úgyis ritkán veszem hasznát a műegyetemi diplomámnak:)

  Így első próbálkozásra, hgy egyáltalán működik-e majd a rendszer ez a 990Ft teljesen megfelel, aztán esetleg ha nagyon bejön, majd keresek vmi tutisabbat. Nekem spec a kiseszter által ajánlott honlapon az a hátizsákkal egybevariált majmos/kutyásizé nagyon tetszik pl, de Mo-ra onnan nem nagyon lehet rendezni. De biztos van Mo-n is többféle, meglátjuk hogy jön be, mennyit hogyan tudjuk használni. A csodálkozó tekinteteket meg a hol pozitív, hol negatív beszólásokat már megkaptuk:)

 • 2007.01.28 09:04:54Dexter68

  Kékfelhő, Naposoldal, hajrá! Idén 17 éves házasok leszünk :o))))

 • 2007.01.28 11:18:52Hicudzsi

  Dexter! Nagy gratula :) :) :)

  (mi "csak" 7 évesek leszünk idén :) )

 • 2007.01.28 22:47:21a:a

  Köszi mindenkinek a tippet, a normaflore-t mi is használjuk, most is bevetettem. A megoldás a doki volt, aki azt mondta, hogy ha normalizálódik magától a hasmenés, akkor nem váltunk, mert az jobban megviseli a szervezetét, mint egy enyhe hasmenés. ÉS MINDENKINEK KÖSZI AZ EGYÜTTÉRZÉST!!! Az antibiotikumra visszatérve, a dokink az elmúlt 28 hónapban most először találta úgy, hogy szükséges, úgyhogy soha nem kapkodja el. Sztem most is azért, mert meghallgatta, és hallott valamit a tüdején - szakszerűbben nem t'om megfogalmazni. Mindezzel együtt a tavalyi télen többször estünk bele az antibiotikumba, renszeres gennyes fülgyulladások miatt, de akkor mindig a fül-orr-gégész írta fel, bár a dokink szerint az nem is szüntethető meg mással. És az a legfurcsább, hogy Augmentint és Aktilt is kapott már, és csak mot először járt ilyen hatással.

  napos oldal: valóban tök jó így "beszélgetni", és érdekes érzés, hogy ha az életben találkoznánk, akkor lehet, hogy nem is bírnánk egymást - nem konkrétan Rád gondolok, csak úgy általánosságban :-)) - itt meg jól elvagyok mindenkivel. Még mcbaronnal is :-))

 • 2007.01.29 07:41:15p.eszter

  a:a! Remélem jól van már Peti. Az enyémnek most jól jönne kicsi a hasmenésből, mivel hirtelen szobatiszta lett, viszont a kakit szereti visszatartani egészen addig, míg már két nap után kemény bogyóként távozik. Bocs a szóhasználatért, nem tudtam finomabban. Ha vkinek lenne vmi tippje, mi ilyenkor a teendő és megosztaná velem, megköszönném. (a:a! "énfiam" is többször kapott augmentint gond nélkül, aztán egyszercsak jött a hasmenés...)

 • 2007.01.29 10:03:55Kékfelhő

  Az én fiamnál volt, hogy 3-4 naponta "bogyózott", azt mondta a doki, hogyha rendszeresen ilyen időközönként csinálja, akkor ne aggódjak, majd idővel rendeződik. Kb. fél éve - nemsokára lesz 5 - már rendesen, két naponta alkot. Szóval nyugi. :)

 • 2007.01.29 10:08:39p.eszter

  Köszi a nyugtatást Kékfelhő! Csak attól félek mindig (igazi paraanyu), hogy annyira szorulása lesz, h nem fog tudni kijönni, meg mindenféle szörnyűségtől. :-D Amúgy csak az megy az agyamra, hogy minden egyes pukinál rohan, h "jön a kaka", tehát naponta kb. 30x bilire/wc-re ültetés, aztán édes mosoly, hogy "csak fingilingi volt". Persze a végén már akkor sem fogom elhinni,, ha tényleg a "végtermék" érkezik. De tudom:türelem, türelem...:D

 • 2007.01.29 10:17:09Kékfelhő

  Bizony, türelem :)

  Most próbálgatja a szárnyait. De mennyivel jobb, mint kakis gatyákkal/bugyikkal szöszmötölni. :)

 • 2007.01.29 10:21:15p.eszter

  Az bizony. Nem is tudom melyikőtök írta a "bilis témában", hogy egy-két nap alatt szobatiszta lett a gyermeke. Őszintén, nem hittem el. Mondjuk most is alig hiszem, hogy ilyen van, pedig látom. Utólag bocsánat érte.

 • 2007.01.29 10:22:35Leona

  Bocsi, nem akarok ünneprontó lenni, de mi a bogyózással nagyon megszívtuk. Egyszer! lett bogyós a végtermék, valszeg fájdalmas volt kissé a távozása, mire a lányom úgy döntött, hogy akkor ezt inkább hagyjuk. Ezzel beindult egy ördögi kör. Hogy imádkozod ki egy másfél évesből a kakit? Sehogy! Nem részltezem, volt pár szörnyűség. Most ott tartunk -két év után-, hogy a lány tudja, hogy muszály produkálnia, olykor fél órán át is kínlódunk a WC-n. Volt már aranyere is (négy éves!). És folyamatosan szedjük a hashajtót, amiről olykor sikerül leszokni, de folyton vizslatom mit produkál, mert ha kezd bogyósodni, újra jön a hashajtó.
  Szóval szerintem figyelj oda, vagy (hacsak nem muszály) hagyd a szobatisztaságot! Nem kívánom senkinek, amin mi keresztül mentünk.

 • 2007.01.29 10:30:56p.eszter

  Köszi, hogy leírtad, épp ezért kértem tanácsot, hogy több "esetet" elolvassak. Petim két éves múlt épphogy, a szobatisztaságot egyáltalán nem én forszíroztam. Sőt! Én volam legjobban meglepődve, mikor kérte a bilit (azt azért már tudta, mire való - a fejére kalapnak, legalábbis addig :D) és belekakilt. Két nap múlva már csak wc-be pisilt és csak állva. Hiába, felnőtt az Úr.:D Ez a "nagydolog" sem olyan vészes, csak ritkábban kakil és keményebbet, amit csak az "új rendnek" tudok tulajdonítani, mivel nem evett semmi "székletfogó" ételt.

  A férjem kislánya (6 és fél) volt nagyon szorulásos két éve kb., akkoriban mi is szenvedtünk vele, aztán mostanra elmúlt.

 • 2007.01.29 10:42:15Kékfelhő

  Ez a bilibe állva pisilés ördögi dolog, utána mindig fel kellett mosnunk. Erre mit talált ki a fiatalúr? Letérdelt a bili elé, és úgy pisilt bele, amikor megláttam, hanyatt vágtam magam a nevetéstől. :)

 • 2007.01.29 10:47:27p.eszter

  Hihihihi, az én fiam nem ennyire kreatív, én a bilit tologattam a sugár alá, amerre épp "slagolt" vele, mert ugye én nem foghatom meg közben, hisz apa is egyedül fogja. :D

 • 2007.01.29 12:24:33a:a

  p. eszter: nekem a szilvalevet ajánlották szorulás ellen, meg a szőlőt. Még nem próbáltam, de a szilvalevet már töbektől hallottam. Látod, nekem még nem kattant rá a bilire, holott minden este fürdés előtt ráül. Van, hogy 3 napon keresztül belepisil, azután hetekig semmi. De azt olvastam, h. 3 éves korig belefér, úgyhogy nem aggódom.

 • 2007.01.29 12:36:30p.eszter

  a:a, köszi a tippet. Eddig csak kajszilét adtam neki, de most ezeket is kipróbálom. Bár épp most tett egy szép adagot a bilibe már a 3. ülésre. :D A szobatisztaság tényleg ráér. Meg kell várni, míg ők akarják.

 • 2007.01.29 12:44:15Kékfelhő

  kérdés, szorulása van-e, vagy csak ezt a tempót diktálja a szervezete... mondjuk érdemes kipróbálni, hátha áttörést hoz.

 • 2007.01.29 13:07:19p.eszter

  Hát Kékfelhő, fogalmam sincs. Most az utolsó "adag" nem volt olyan kemény, mint az előző, de mivel csomószor behülyít azzal, hogy bilire kéretőzik, aztán semmi, fogalmam sincs, hogy a pukit keveri a székelési ingerrel, vagy szorulása van. De igazad van, eg kis szőlőlé nem árthat.  Ja!Köszi a segítséget Nektek!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta