SZÜLŐSÉG

Január végéig gyűjtik az aláírást a meddőség ellen küzdők

2007. január 22., hétfő 14:35

Több ezren írták alá 2006. november eleje óta a Támogatást születendő gyermekeinkért! LOMBIKBABA Közhasznú Alapítvány nyílt levelét. Az alapítvány munkatársai úgy gondolják, hogy amennyiben az aláírások száma elérné vagy meghaladná a tízezret (amelyhez már nem sok hiányzik), a döntéshozók komolyabban kezelnék a meddőséggel küzdőket.


Ahogy korábban megírtuk, a szervezet célkitűzései között szerepel, hogy a jelenlegi öt támogatott meddőségi beavatkozást ne csökkentsék kettőre, hiszen sok olyan pár van, akiknek csak az ötödik (vagy többedik) kezelés után sikerül szülővé válniuk.

2007. január 16-tól a beavatkozásokhoz szükséges hormonkészítmény ára a másfélszeresére nőtt. A többletköltségek a lombik programban részt vevő párokat terhelik. A támogatott beavatkozások számának csökkentésével ellehetetlenítik a meddőséggel küzdőket és luxussá teszik a lombik programot.

Az aláírásokat január végéig gyűjtik, ezt követően a kormánynak szeretnék eljuttatni a petíciót az aláírásokkal együtt.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.01.23 11:17:40kisvacak

  Sziasztok! Írtam már Nektek de vmiért nem jelent meg... : -( régóta olvaslak már titeket és jókat mosolygok vagy éppen sírok veletek.
  Furi, hogy ehhez a lombikos témához nincs hsz. Közöttetek senki nincs, aki lombik programban vett részt? Vagy más családtag, barát, ismerős, szomszéd...? Én előtte állok és minden tapasztalat, biztatás jól jönne... szóval?

 • 2007.01.23 12:07:28p.eszter

  szia! Nekem nincs lombikos ismerősöm, de a NLC-n és a itt is láttam már lombikos fórumot. És sok sikert nektek!

 • 2007.01.23 14:37:18rizo

  Szia Kisvacak! Én októberben vettem részt lombikprogramon, és szerencsére elsőre sikerült. Előtte majdnem négy évig kezelgettek mindenfélével sikertelenül, úgyhogy már kezdtem lemondani a saját babáról. Pláne hogy semmi okot nem találtak a medőségünkre, és azzal ijesztgettek, hogy ezek az esetek a legrosszabbak, mert nincs meg a probléma, amit meg kell oldani. Szóval bízz magadban, és a leendő babusban, és biztosan sikerülni fog!

 • 2007.01.23 14:48:17p.eszter

  Ez az "ő az enyém!" nekem nagyon gáz érzés, és épp azért, mert a gyarlóságomat bizonyítja. Sajnos rajtam főleg az exével kapcsolatban jön elő, mikor találkozunk (elég gyakran, mivel van egy közös kislányuk), eszembe jut néha, hogy hiába próbálta magát elvetetni, 13év alatt sem sikerült, gyerek ide-vagy oda, én meg két év alatt a felesége lettem. Jajjj, most megint bűnbánatot kell gyakorolnom. :-/

 • 2007.01.23 14:48:45p.eszter

  Hoppá ezt nem ide akartam! Bocsánat.

 • 2007.01.23 16:40:47kisvacak

  Jajjj köszönöm a bíztatást! Nagyon jól esik és mindenbe kapaszkodom.
  Rizo! Szívből gratuálok Nektek, igazán szerencsés vagy, ha első próbálkozásra összejött a picur. Budapesti vagy? Melyik kórházban voltatok?

 • 2007.01.23 17:19:11rizo

  Pécsi vagyok, és itt a szülészet-nőgyógyászaton voltunk. Nem indult túl jól, mert öt leszívott petesejtből csak egy termékenyült meg, ezt az egyet kaptam vissza. Majd napra pontosan megjött, és minden gyógyszerezés ellenére egyre erősebben véreztem három hétig. És mégis itt van a pocimban, 16 és fél hetesen, már mocorog is néha, és lekopogom, azóta semmi bajunk. Szóval a miénk egy igazi kis túlélő baba lesz. Ami nekem segített: pihenj nagyon sokat, csak jó dolgokra gondolj, ha kell nézz vígjátékokat vagy olvass vidám könyvet, és gondolatban beszélgess sokat vele/velük, mert nekik is kell a bíztatás. Mikor lesz a beavatkozás? Szorítok Nektek!

 • 2007.01.23 17:49:36potyeszka

  Kedves Rizo!Nagyon nagyon jó egészséget kivánok neked,és a babádnak,beszélj hozzá sokat.Nekünk is van egy baráti párunk,akik túl vannak pár próbálkozáson,sajnos sikertelenül.

 • 2007.01.23 18:29:23rizo

  Köszi szépen, bízom benne, hogy most már minden rendben lesz. Már próbálkozom a hangos felolvasással is, hogy több alkalma legyen ismerkedni a hangommal. Énekelni nem merek, nehogy sokkot kapjon :-) Nekem is van több ismerősöm, akiknek sajnos még nem sikerült, én aztán igazán meg tudom érteni az érzéseiket. Sablonszövegnek tűnik, de tényleg nagyon fontos a pozitív hozzáállás. A beültetés után úgy gondoltam, hogy igenis beleélem magam abba, hogy sikerült. Mert ha mégsem, hát akkor legfeljebb csak padlót fogok ismét, volt már ilyen a 4 év alatt, és valahogy mindig talpra álltam. Ha viszont önvédelemből már az elején kételkedem a sikerben, akkor az én kicsim jogosan érezheti, hogy már bogyókorában sem bízom benne, mi lesz később... és esetleg nem akar maradni. Tényleg mindenkinek sok sikert és kitartást kívánok, és meglesz az eredmény!

 • 2007.01.23 21:23:11katampusz

  a kórházban, szülés után volt egy szobatársnőm, 40 feletti kismama. ikrei születtek, de már volt egy csodaszép kislánya.

  ő mesélte, hogy az első kislánya a nyolcadik(!) beültetésből született, nagyon sokat vártak, mire végre egészségesen megszülethetett a gyermekük. testileg-lelkileg megterhelő volt számukra, rengeteget kínlódtak (anyagilag is).  aztán ahogy nőtt a kislányuk, gondolták megajándékozzák egy kistestvérrel, ha sikerül. megfogadták, hogy csak egyszer próbálkoznak. két megtermékenyített petesejtet ültettek be a méhébe, és gond nélkül beágyazódtak, két pici leányzó lett "belőlük".  szóval kitartááás!!!!! • 2007.01.24 09:31:39kisvacak

  Hát rajtam nem fog múlni, az biztos. : -))
  Január elején kellett volna mennem a dokimhoz, de nem tudtam. Tragikus hirtelenséggel meghalt a Nagyim... iszonyú érzés... nem nyugodt a szívem, fel kell dolgoznom, el kell engednem... addig ez most kicsit háttérbe szorul, bármennyire is szeretnénk.

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta