SZÜLŐSÉG

Mese 1980-ból

2007. január 19., péntek 12:23

Január utolsó két hétvégéjén tűzi műsorára a Filmmúzeum az Arabela című 13 részes csehszlovák mesefilmet. Az 1980-ban készült sorozat a csatorna szerint a felnőtteket és a gyerekeket is érdekelni fogja.

Arabela egy mesebeli királykisasszony, aki Prágába keveredik, Majer úr pedig egy színész, aki egy varázscsengettyű birtokába jut, amelynek segítségével Meseországban találja magát. Majer úr fia beleszeret Arabela királykisasszonyba, akit viszont a trónra áhítozó Rumburak, a gonosz, de kétbalkezes varázsló akar feleségül venni, és mindent meg is tesz azért, hogy az ifjabb Majert kiüsse a nyeregből. A valóság és a mesevilág között elmosódnak a határok, és ebből rengeteg képtelen és mulatságos helyzet adódik.

Mindezt abban a sajátosan „csehes”, szürreális-groteszk formában vezeti elő a Macourek-Vorlíček alkotópáros, amelyet kiváló filmjeikben (Lány a seprűnyélen, Uram, Ön özvegyasszony lesz, Hogyan fojtsuk vízbe) már láthattunk.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta