SZÜLŐSÉG

Mese 1980-ból

2007. január 19., péntek 12:23

Január utolsó két hétvégéjén tűzi műsorára a Filmmúzeum az Arabela című 13 részes csehszlovák mesefilmet. Az 1980-ban készült sorozat a csatorna szerint a felnőtteket és a gyerekeket is érdekelni fogja.

Arabela egy mesebeli királykisasszony, aki Prágába keveredik, Majer úr pedig egy színész, aki egy varázscsengettyű birtokába jut, amelynek segítségével Meseországban találja magát. Majer úr fia beleszeret Arabela királykisasszonyba, akit viszont a trónra áhítozó Rumburak, a gonosz, de kétbalkezes varázsló akar feleségül venni, és mindent meg is tesz azért, hogy az ifjabb Majert kiüsse a nyeregből. A valóság és a mesevilág között elmosódnak a határok, és ebből rengeteg képtelen és mulatságos helyzet adódik.

Mindezt abban a sajátosan „csehes”, szürreális-groteszk formában vezeti elő a Macourek-Vorlíček alkotópáros, amelyet kiváló filmjeikben (Lány a seprűnyélen, Uram, Ön özvegyasszony lesz, Hogyan fojtsuk vízbe) már láthattunk.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta