SZÜLŐSÉG

Születési rendellenesség miatt perel egy házaspár

2007. január 9., kedd 15:30

Harmincmillió forint nem vagyoni kártérítést, költségeik megtérítését és havi 60 ezer forint életjáradékot követel egy mezőkovácsházi házaspár az orosházi kórháztól, írja a Népszabadság Online. Az ok: 2005. januárjában kislányuk csonka végtagokkal jött világra, és csak a szüléskor derült ki, hogy jobb alkarja és több ujja hiányzik, lábai deformálódtak.


A házaspár jogi képviselője szerint a kórház hibázott, mert a nőgyógyász nem vette észre az ultrahangon a fejlődési rendellenességet. A szülőknek tavaly szeptemberben közel 9 millió forint nem vagyoni kártérítést ítéltek meg, az életjáradékot a bíróság elutasította.

A kórház jogi képviselője szerint a kétdimenziós ultrahangkészülék nem adhat teljes bizonyosságot a magzat egészségéről. Az ügyvéd a kereset elutasítását kérte arra hivatkozva, hogy az anya csak terhessége 19-20. hetében jelent meg a kórházban, így ő is hibás abban, hogy elmaradtak olyan vizsgálatok, amelyekkel felismerhetők lettek volna a fejlődési rendellenességek.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.01.09 16:29:45Csöre

  Nagy bánat lehet, ha a baba betegen születik. De szerintem vannak dolgok, amik pénzzel nem kárpótolhatók. Segíteni nem hiszem, hogy lehetett volna rajta, legfeljebb "megszüntetni a problémát". :(

 • 2007.01.09 16:40:00manci

  Igazad van, Csöre, de akkor sem értem, hogy nem lehet észrevenni egy teljes alkar hiányát!

 • 2007.01.10 16:25:09bjulie

  Teljesen jogos szerintem a kártéritésük, ugyanis a kétdimenziós ultrahangon is lehet látni, hogy megvan-e a gyerek keze, lába, sőt, nálunk még az ujjait is meg lehetett számolni.

 • 2007.01.10 16:26:53bjulie

  Én olyat is ismerek, akinek a gyereke nyitott gerinccel és egyéb rendellenességekkel született és amikor felelősségre vonta az orvosát, akkor az közölte vele, hogy talán több pénzt kellett voln adnia a terhesgondozáson. Azóta az apuka már letöltötte börtönbüntetését, ugyanis ezután a beszólás után baseball-ütővel ment neki az orvosnak. Hozzáteszem, jogosan!

 • 2007.01.11 12:26:46thais

  EGy ilyen beszólós dokit nem lehet felelősségre vonni, hogy a fizetéséért nem végzi el a munkáját? A papát megértem, hogy behúzott neki, csak sajnálom, hogy nem mentették fel. A 2D-s UH ugyan homályos, de ő azért ül ott, hogy szakmai szemmel nézze azt, amit mi semmitmondó szürkeségnek hívunk.Egy ilyen orvosnak felelnie kellene a törvény előtt a nemtörődömsége miatt.

Blogok, amiket olvasunk

TÖRI MÁSKÉPP Így nevelték a kis Habsburgokat

Már a kicsi születése előtt kiválasztották a nevelőnőt, aki aztán a királyi gyermek mindennapjait felügyelte, gyakorlatilag az anyukájává vált. A saját szülei naponta egyszer, a buzgóbb szülők akár kétszer is meglátogatták a porontyaikat.

STÍLER 6 zseniális koktél forró nyári napokra

A nyár a hűsítő és frissítő italok szezonja. Napközben szürcsölgetheted a kedvenc házi limonádédat, este pedig jöhet a koktél, amit pillanatok alatt elkészíthetsz.

EGY SZAKÁCS Azért mert az életed elb.sztad, a vacsorát nem kéne

Három hónap alatt 8 nap volt, mikor nem részegen aludtam el. Minden egyes nappal egyre mélyebbre kerültem. Megbánás, bűntudat, lelkiismeretfurdalás. Remek hármas, és csak még többet vonz, ha nem képes kezelni őket az ember.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta