SZÜLŐSÉG

Születési rendellenesség miatt perel egy házaspár

2007. január 9., kedd 15:30

Harmincmillió forint nem vagyoni kártérítést, költségeik megtérítését és havi 60 ezer forint életjáradékot követel egy mezőkovácsházi házaspár az orosházi kórháztól, írja a Népszabadság Online. Az ok: 2005. januárjában kislányuk csonka végtagokkal jött világra, és csak a szüléskor derült ki, hogy jobb alkarja és több ujja hiányzik, lábai deformálódtak.


A házaspár jogi képviselője szerint a kórház hibázott, mert a nőgyógyász nem vette észre az ultrahangon a fejlődési rendellenességet. A szülőknek tavaly szeptemberben közel 9 millió forint nem vagyoni kártérítést ítéltek meg, az életjáradékot a bíróság elutasította.

A kórház jogi képviselője szerint a kétdimenziós ultrahangkészülék nem adhat teljes bizonyosságot a magzat egészségéről. Az ügyvéd a kereset elutasítását kérte arra hivatkozva, hogy az anya csak terhessége 19-20. hetében jelent meg a kórházban, így ő is hibás abban, hogy elmaradtak olyan vizsgálatok, amelyekkel felismerhetők lettek volna a fejlődési rendellenességek.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.01.09 16:29:45Csöre

  Nagy bánat lehet, ha a baba betegen születik. De szerintem vannak dolgok, amik pénzzel nem kárpótolhatók. Segíteni nem hiszem, hogy lehetett volna rajta, legfeljebb "megszüntetni a problémát". :(

 • 2007.01.09 16:40:00manci

  Igazad van, Csöre, de akkor sem értem, hogy nem lehet észrevenni egy teljes alkar hiányát!

 • 2007.01.10 16:25:09bjulie

  Teljesen jogos szerintem a kártéritésük, ugyanis a kétdimenziós ultrahangon is lehet látni, hogy megvan-e a gyerek keze, lába, sőt, nálunk még az ujjait is meg lehetett számolni.

 • 2007.01.10 16:26:53bjulie

  Én olyat is ismerek, akinek a gyereke nyitott gerinccel és egyéb rendellenességekkel született és amikor felelősségre vonta az orvosát, akkor az közölte vele, hogy talán több pénzt kellett voln adnia a terhesgondozáson. Azóta az apuka már letöltötte börtönbüntetését, ugyanis ezután a beszólás után baseball-ütővel ment neki az orvosnak. Hozzáteszem, jogosan!

 • 2007.01.11 12:26:46thais

  EGy ilyen beszólós dokit nem lehet felelősségre vonni, hogy a fizetéséért nem végzi el a munkáját? A papát megértem, hogy behúzott neki, csak sajnálom, hogy nem mentették fel. A 2D-s UH ugyan homályos, de ő azért ül ott, hogy szakmai szemmel nézze azt, amit mi semmitmondó szürkeségnek hívunk.Egy ilyen orvosnak felelnie kellene a törvény előtt a nemtörődömsége miatt.

Blogok, amiket olvasunk

OTTHONTÉRKÉP Ide költözött az Obama család a Fehér házból

Ízlés és pénztárca kérdése, hogy sokalljuk-e azt a 8,1 millió dollárt, amit a volt amerikai elnök és felesége kifizetett azért a washingtoni házért, amiben január óta lakik. Az mindenesetre biztos, hogy az új otthon felettébb impozáns.

MÁS TÉSZTA Alakbarát palacsinta

Van egy jó ötletünk, hogy jutalmazd meg magad egy isteni reggelivel, ami ráadásul még nem is terhelő, hiszen javarészt egészséges, izomépítő fehérjéből van.

STÍLER Csúcstechnika a tökéletes bikini titka

Ha jól választunk, és esetleg hajlandóak vagyunk egy kicsit többet költeni, sok kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat. Lássuk, milyen a jó bikini!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta