SZÜLŐSÉG

Mindjárt indulok! 70 perc!

2007. január 4., csütörtök 09:06

Aki kitalálta a telet, az dögöljön meg. De sosem lehet elég rossz, ugyebár, szóval valaki odafönt röhögött egyet a markába, és azt mondta: dexterke, te még nem tudod, mi a magyarok istene. Öltöztess fel egy csecsemőt télen. Minden nap. Többször.


Eleve nekem is fél óra elkészülni, még a közértig is, micsináljak, lassú vagyok, és mindig otthon hagyok valamit, amiért vissza kell menni. De a gyerek minimum 50 perccel hosszabbítja meg az indulási időt.

Vegyük azt a szerencsés fordulatot, hogy nem kell időre menni sehová, aludt, nem nyűgös. Meg kell etetni. Ha ebben is szerencsénk van, megeszi, amit kap. Ha nem, vagy megszoptatjuk, feladva szépen haladó elválasztási ütemtervünket egy pár nyugodt óráért, vagy nem de akkor különféle ételeket és italokat kell magunkkal hurcolni, mert ki tudja, mire lesz baba úrnak éppen gusztusa.

A kaján kívül el kell tenni kanalat, előkét, vizet, a pelenkázó szettet, takarót, cumit, tartalékcumit, cumiláncot, játékot, sálatsapkátkesztyűt, és az én személyes holmimat, telefon! kocsikulcs! meg ami még kell.

Na és csak most jön a java. Feltéve, hogy amíg aludt, én már zuhanyoztam (vagy kihagytam, végülis tél van…), fogat mostam, felöltöztem, átöltöztem, találtam egész pár tiszta zoknit, megcsináltam a hajam és cipőt vettem, jöhet egy gyors pelenkázás és az öltözés. 40 perc. A pelenkázásnál óriási üvöltés, nemtudom, az utóbbi időben valahogy nem bírja, aztán a ruha, kisbadi, nagybadi, a harisnyánál már nyolcadszorra mondom el az ipafai papnakot, nadrág, kardigán, és cipő. Balcipő fel, jobb cipő a szájban. Jobb cipő fel, bal cipő kiköt. Elképesztő, hogy míg a motoros képességek egyáltalán nem működnek még mondjuk a kanál tartása esetében, egy cipőfűző kikötése kiválóan megy. Jobb cipő eldobása hét méter messzire, a szekrény alá.

Ekkor jön a télikabát, nehéz dilemma, hogy ki vegye fel először, ha a babára rohad rá a melegtől, üvölt, ha a mamára, ideges lesz, és nem megyünk sehova. Babakocsi csőre töltve, bundazsák kihajtva, kulcs a zárba készítve, vagyis kulcs, kulcs, hol is van a kulcs... ó, hol a jó büdös francban... Ja igen, a járókában, szóval kulcs a zárban, egy, kettő, három, térdelőrajt, indulás! Huhh ez ma könnyen ment, mondom az utcán magamban. Basszus. A mobilom.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.01.04 09:26:29ananasz

  huh. szoval mas is kuzd, ottfelejt, nemtalal, visszamegy, ideges, melege van a tollkabatban, ralep a feher szonyegre saros cipovl mert otthagyott vmit...

 • 2007.01.04 09:28:33Angyal

  S amikor ketten lesznek, a nagyobbik már már elkészül, de a kicsivel ugyanez a játék, a nagy bemelegszik, nyűgös, stb.

  De hát ezért vállatunk gyereke(ke)t, nem?

 • 2007.01.04 10:14:51druantia

  Meg amikor végre kiérünk a házból, üvöltés ezerrel, végig az utcán. Ordítás közben nyeli a jeges levegőt, két nap múlva megint mehetünk a dokihoz...Vagy befeszít a gyerkőc és hidat csinál a babaülésben. És naná, hogy akkor tojik be, amikor már felsóhajtanék, hogy na, akkor indulás :-).

 • 2007.01.04 10:25:48Brumibaby

  A szobatisztaság határán, amikor már szól, de még igyekezni kell vele a vécére. Bugyi, harisnyanadrág, nadrág, overall.Vissza a vécére. Overall, nadrág, harisnyanadrág, bugyi le. ha addig nem pisilte össze az egészet, ezen a ponton biztos, ugyanis mindezt képtelenség egy 90 centis gyerek térde alá letolni. (Ja, mert cipő is van rajta.) Mármost, ha van egy tesója babakocsiban hasonlóan felöltöztetve, és mindez a lépcsőházban történik... Na az az igazi. Dexterke, le vagyok nyűgözve, nálunk lyesmi, hogy "zuhanyzom", meg főleg "megcsinálom a hajamat", bele se fért. Na jó, néla kifésültem belőle a répafőzeléket. A télnek amúgy van annyi előnye, hogy nem hajat csinálni, hanem sapkát lehet húzni a répafőzelékre.

 • 2007.01.04 10:33:11druantia

  Az én bébim még kis töki, meg tudom oldani úgy a zuhanyzásokat, hogy becsatolom a babahordozóba és a mosógép tetejére rögzítem. Játékok, cumi, stb., meg zuhanyzás közben próbálom lekötni valami dumával. Már amikor éppen nem raplis. Van, hogy délután egykor tudom csak lemmosni magamról a koszt. Esetleg hajnalban, amíg alszik, ha fix program van aznapra.

 • 2007.01.04 10:43:30Brumibaby

  Ja, és amikor a nagy háromévesen oviba ment, a kicsi meg egyéves volt. Mindenkin overall, stb., mint fenn. Oviba érkezvén egyet le kell vetkőztetni, addig a másik hőgutát kap. Tehát kettőt kell levetkőztetni. Abból mondjuk egy még nem tud rendesen járni, overallban végképp. Felborul, ordít. Végighúzza az overallt a padlón, amely ilynekor többnyire hólétől lucskos. Beengedem a nagyot, utána öltöztetni kezdem a kicsit. Mire hazaérünk, otthon levetkőzünk, el is telik az idő, lehet öltöztetni, hogy menjünk a nagyért és így tovább da capo al fine.:)

 • 2007.01.04 10:52:23kaposztalepke

  Hát én is a saját készülődésemet redukálom...reggel igyexem eljutni a fésülködésig (amikor dauerolt volt a hajam elég volt nedves kézzel minden reggel kicsit mggyúrogatni, ha rendbejön a fejbőröm újra bedaueroltatom:))) ), copf, vagy vmi feltűzött frizu (ezért jobb a kicsit hosszabb haj, a rövidet be kell lőni:) ), aztán jólvan. A farmert meg pulcsit odakészítem magamnak, de bugyiban/melltartóban ugrálok indulásig, hogy ne izzadjak le rögtön, nomeg a szopi miatt is. Aztán mindkét gyerek pelus, közepesen felöltöztetve (naci/pulcsi)...aztán a nagyra sínaci, bakancs, addigra én is felruházkodom..a nagyot kiküldöm a lépcsőházba, hogy ne süljön meg, sandítok rá fél szemmel miközben kicsire bundazsák meg ami kell..kicsi át az előszobába zsiliprendszerrel egyelőre a hordozóba, hogy cipőt húzhassak (azzal már nem megyünk szobába), testvérbabakocsi felállít a lépcsőházban, pici át a hordozóból babakocsiba, én felkapom a kabátomat meg a nagyobbikét, liftbe be, ott kabát/sapkafelvételek mindkettőnknek, utána pár lépcsőn babakocsicipelés le, ajtótnyit, és lent az utcán beül előre a nagy is, betakarom a picit. Ez a rutin menetrend, persze a hátizsákösszerakás még jóval előtte. A cikik ott kezdődnek, amikor bekakil az egyik, tisztába teszem, már majdnem indulunk, bekakil a másik, vagy még kér kaját/vizet a nagy, megoldjuk, stb-stb és úgy elmegy az idő, hogyha nem akarok egy órán belül hazafutni szoptatni, akkor kicsi újraszoptatása, közben persze ne legyen több pisi-kaki:))) élmény na..de legalább tuti nem indul neki az ember lánya feleslegesen csak csavarogni:) majd nyáron jobb lesz:))))

  a hazaérkezés sem rosszabb azért:) nagyról kabát már liftben le, hogy ne később kelljen, előszobában gyorsan bakancs sínaci le (sprint, nehogy még előtte beiszkoljon a szobába sáros lábbal), kezet mos, mehet szobába játszani..a kicsi babakocsiból a hordozóba, babakocsi összecsuk, behoz, kicsi öltözik le, nagy etetőszékbe bele kaja melegít/elécsap, eszik amennyit egyedül tud, később ha végzek a kicsivel, segítek ha kell...és már mehetek is a kicsit szoptatni..persze valamikor két konyha-szoba kör között bevásárlószatyorból kipakolás:) Szerintem jók ezek, már reggel gyúrja az ember az agyát rá, hogy végig bírja csinálni a hercehurcát:)

 • 2007.01.04 10:54:58kaposztalepke

  druantia: én a hidegben babakocsibanüvöltés/torokgyuszi ellen szoktattam rá csúnya gonosz anyukaként a cumira a gyereket, és húde örültem neki, amikor elfogadta;)

 • 2007.01.04 11:15:21kaposztalepke

  jah, amivel meg azóta is szekálnak...idővel az ember marharutinosan szórja össze a hátizsákba a szükséges pelenka/popsitörlő/pelenkázóalátét/kaja/kanál/innivaló stb kombinációkat, és dobja a hátára a hátizsákot..én annyira megszoktam, hogy ezek nélkül soha nem mozdulok ki, hogy amikor kivételesen sikerült elszabadulnom, kaptam pár szabad órát, és megbeszéltem egy közös pizzázást a legjobb barátommal, akkor is (a szokásoshoz viszonyítva mindenképp kicsit "elegánsabb" ruha mellé) lazán rutinból összerámoltam és a hátamra csaptam a pelenkáshátizsákot. Szép voltam...;)

 • 2007.01.04 13:10:22napos oldal

  tél monnyon le!!!!

 • 2007.01.04 13:12:53napos oldal

  Kisgyerekkel az élet móka és kacagás, néhány dolog (nálunk most pl. az evés) már annyira gáz, hogy az ember csak röhög. Két gyerekkel télen kimozdulni... nekem csak egy van, most látom csak, az életem csupa unalom :)

 • 2007.01.04 13:41:32kiseszter

  Hűűű szerencsére én is még csak egy gyerekkel balettozom viszont két emelet között a lépcsőfordulóban áll meg a lift. Első emeleti babásnak ez azt jelenti, hogy az öltözéses műveletsor után gyermeket hordozóba be, széles mosollyal biztatgatni, hogy mindjárt itt vagyok csak előbb a babakocsi leviszem. Persze leginkább repülök a terepjárgánnyal lefelé, ott forma1-es kerékcserénél gyorsabban menetkészre pöccintem, lépcsőket hármasával szedve fel a gyerekért és a hátizsákért. Visszafelé ugyanez fordítva + ha bevásárlás volt a séta igazi oka akkor még a szajrét is felcuccolni. Szépen izmosodom :o)

 • 2007.01.04 13:49:58eszter

  én is: Tél, monnyon le!!! Alig várom, hogy vége legyen. Mert ugye marha felelősségteljes anyuka vagyok, de ha eccer énis nehezen veszem rá magam, hogy kimozduljak, akkor hogyan szugerláljam a gyerekekbe, hogy milyen istenes a -20ban sétafikálni. Nálunk a jégkorcsolyázás jön be, mint program, dehát akkor is.Elég melegkedvelő család vagyunk. Apu még kandallót is épített (ld. gázárak) és 26-28 fokra is be szoktunk izzítani. Ehhez képest a tél igazi szemétség. Tavasztól őszig be se lehet vakarni a gyerekeket kintről. Még jó, hogy az oviban levegőztetik őket télennyáron, hóbanfagyban legalább másfél órát. A kicsit akkor is ki kell vinni...

 • 2007.01.04 14:06:58kiseszter

  Közérdekű közlemény: A tél idén érdeklődés hiányában elmarad.

 • 2007.01.04 14:12:39Csöre

  Most látom csak, de jó dolgom van. A lépcsőházunkhoz mindössze 7 lakás tartozik, szóval elég családias, no meg zárható is, így a babakocsi (sőt a babakocsik, merthogy van egy gyalogos meg egy BKV-s verzió is) a lépcső alatt, a földszinten parkol. Csak a gyereket kell le- illetve fölcipelni. Gondolkodom azon is, hogy a ruhát is ott adjam rá, legalább nem kell azt sem cipelni, meg nem lenne melege míg én elkészülök. Ez a téli jégeralsó-kamásli-overall felszerelés elég nehéz, nem beszélve arról, hogy csúszik, és semmi fogás sincs a gyereken. Most már egyébként okés a dolog, mert elfoglalja magát, tavaly télen volt elég szörnyű ez az indulás (most 15 hónapos a versenyző).

 • 2007.01.04 14:18:09katampusz

  mivel nekünk még pici a gyerek, cipője sincs, elég tűrhető az elindulási hercehurca.

  kendőben nem okoz gondot a hideg szél, mert védve van a baba, ezért cserébe duplán izzadunk a posta-patika-közért célállomásokon, ahol MINDIG sor van. Én eleve fel sem öltözöm a kabát alá, egy hosszú ujjú felső bőven elég. a gyereket meg próbálom kipatentolni, sapit lehúzni róla, ne izzadjon meg nagyon.

  de hiába minden, mert előttünk mindig kártyával fizetnek és sose tudják a pin kódot.

 • 2007.01.04 14:55:09mefiszta

  Hasonló tortúra, csak nálunk lift nélkül, 4 emelettel súlyosbítva. Általában nem szoktam megvárni a pufikabátban, hogy a kétéves leszotymorogjon egyedül és lentről vissza kelljen indulnunk, mert eljött az ebédidő,hanem hónom alá csapom a 9 hónapos mellé és daliásan leszáguldok velük a tárolóig, amit praktikusan a lépcsőházi kábelszekrényből alakítottunk ki a babakocsinak (titkosan). Innen már csak annyi a feladat, hogy hangos cickom-cickom éneklés közben bepasszírozom a picit a babakocsiba, betakargatom, sapkazsinór a szájába, cuccok felkanyarítva a kocsira,maminak cipzár, csuklya fel, kétévesnek sapka, sál, kesztyű és már mehetünk is. Egészen a lépcsőházajtóig, mert a kétévesnek ilyenkor szokott vmiért elfogyni a türelme és bedacol, hogy ő márpedig nem jön. A rövid de tartalmas előadás után már csak fel kell mosni a gyereket a padlóról...

 • 2007.01.04 14:58:34zahar

  a tél nagyon jó. (ha van hó akkor meg imádom)
  ne a telet hibáztassátok már, amiért macera van a kölökkel...

 • 2007.01.04 15:06:33Angyal

  Speciel szeretem, hogy van négy évszakunk!

  Bár lehetne egy kicsit több hó. Anélkül a telet elcserélhetnénk még egy tavaszra.  Egyetértek, esős enyhe tél, monnyon le!

 • 2007.01.04 15:18:49napos oldal

  Szerintem az a bajok forrása, hogy nem öltöznek egyedül. Meg hogy nem jön a saját lábán. Pedig mióta mondom neki, hogy sokkal egyszerűbb lenne. Ne adj Isten ő is felkaphatna egy szatyrot. Á, hiába is beszélek...  Mefiszta, így aztán könnyű, hogy a babakocsitároló a földszinten van. Micsoda luxus!  Katampusz, télen a mikulásfelszerelésben nem nehéz kendőbe tenni? Én meg sem próbáltam, kenguruban viszem. Igazi élmény az is. Bár a tied még kicsi a kenguruhoz. Mindig oda lyukadok ki, ha lenne benne egy csepp empátia, jönne a saját lábán... A babakocsi egy vicc. Lépcsőn le, buszra fel, egy vicc... Minek annyit mászkálni :)

 • 2007.01.04 15:21:59napos oldal

  Ja, és emlékeztek olyanra, hogy gyerekkorunkban mérlegelni kellett, hogy melyik kabátot vegyük fel? Én nem, ha ősz volt akkor vékony kabát, ha tél, akkor télikabát. Nem júniusi 15 fok, meg januári 20...

 • 2007.01.04 15:27:18katampusz

  nem ide tartozik, de eszembe jutott.

  az éhes és ordító csecsemő táplálása témakör.

  nem tudom miért írják a szoptatási tanácsadó füzetekben mindenhol azt, hogy szoptatás előtt az anyuka meleg vízzel zuhanyozza le a mellét, ezzel segítendő a tej megindulását és persze higiéniai okoból is.

  hát én megpróbáltam, egyszer. kivitelezhetetlen.

  a gyerek ordít mert éhes, én meg bevágom a kiságyba és bájosan rámosolygok: egy pillanat kicsim csak zuhanyozom egyet?! napi 5-6 zuhany?! cafatokban jönne a bőröm, amúgy is érzékeny vagyok a meleg vízre, kínlódom eleget télen. vagy csak mosakodás, na az nekem nem megy, csuromvizes leszek bokáig, fürdőszoba úszik.  és ha több gyerek is van?

  minek írnak ilyen nyilvánvalóan kivitelezhetetlen dolgokat, nem tudom.

 • 2007.01.04 15:27:18Angyal

  Az hagyján, hogy nem öltözik magától, de egy darabig még nem is beszél, csak nyög és sír.

  Egyik bróker barátom mondta, az a baj velük, hogy lassan térülnek meg. :-)

 • 2007.01.04 15:45:01napos oldal

  Na, az meg a másik, Angyal. Minek kell visítva üvölteni, vagy naponta tízszer: nyö.nyö.nyö. Kitől lát ilyeneket? Tőlünk nem, az biztos. Ha unatkozik, vegyen le egy könyvet a polcról, nem bánom, segítek, ha nem éri el, de ez a válogatás nélküli üvöltés... Én is milyen szépen eljátszom most magam.

 • 2007.01.04 15:45:19katampusz

  angyal: az egyik nagynéni mondta nálunk, hogy bár azt mondják a gyermek a legjobb befektetés, ő még csak a befektetést látja...  napos oldal: belefér kendőbe is, nem a legvastagabb bébioverallt adom rá, és inkább magunkra cipzározom a kabátot.

  naponta megyünk utcára, ő makkegészséges, nekem van mandulagyulladásom, gondolom azért mert nem tudom összehúzni a kabátot a nyakamnál a baba miatt, a sál pedig nem véd eléggé.

 • 2007.01.04 15:46:07napos oldal

  Zuhanyzás? De jót röhögtem. Fél éve teljesen rosszul szoptatok akkor. Most mi lesz?

 • 2007.01.04 15:51:14napos oldal

  Na, gondoltam, hogy valami trükk van a kendővel. De ez nem túl jó, hogy begyűjtöttél egy megfázást. Nyáron bezzeg, milyen frankó volt... Sokan megkérdezték, kendővel ill. kenguruval, hogy és abban igazi gyerek van? A babakocsiban miért nem kérdezik?

 • 2007.01.04 16:00:25kaposztalepke

  jaja, a másik az üvöltés..mostanában többször nem olyan vészes már a helyzet, de a tesó születése után pár hónapig mindig úgy jöttüónk haza, hogy vagy az egyik, de inkább mindkét gyerek üvöltésétől (erős masszív a pici is, nag meg dackorszak) volt hangos a lépcsőház, és mindnehonnan nénik kukucskjáltak ki, hogy tuti agyonverem a gyerekeket...itt sincs babakocsitároló, így mindhárom babakocsit kerülgetjük fent (van egy nagyobb a picibabának,a mit még első gyerekemmel használtam, most ritkábban, mert ált a tesóbabakocsival megyünk, ha nem akarom, hogy a nagy elrohangáljon, vagy fetrengve húzzam végig az utcán, ha nem arra akar menni, van egy esernyőrecsukható nagyobb gyereknek, nomeg a tesóbabakocsi)..így az 5-ről viszem le, ami egy darabig jó, a lift miatt (már kezdtem végigagyalni a tesóbabakocsi vásrálásánál, hogy ha csak összecsukva fér a liftbe, akkor kenguruban le a pici, jöna lábán a nagy, meg cipelem a babakocsit, de hálistennek épphogy befér kinyitva a liftbe), de lent van egy félemeletnyi lépcsősor, rögtön az aljában az ajtó, így nem megy az, hogy leviszem, leteszem, ajtótnyitok..vagy nagykegyesen kinyitja a 3évesem, vagy a csípőmre támasztva fél kézzel a dögnagy babakocsi a kicsivel nyitom vhogy az ajtót...jó móka...utána egy méter, és mégegy ajtó, úgyhogy zsilipeléünk, oldalra ki, egyik becsuk, másik oldalra át, másik kinyit...:) szeretem a lépcsőházunkat:) No, és az első időben..a kicsi ált kajás volt mire hazaértünk, Ő szinte tuti üvöltött. A nagy meg vagy nem akart hazajönni a játszótérről, vagy csak a lépcső aljában akart ott maradni, vagy csak úgy egyáltalán miért ne...alkalomadtán földhözvágás, földön fetrengés..ezekről nem szoktam tudomást venni, megunja és feláll..de egy síró éhes pici mellett ált odamentem felkaptama hónom alá, és ott rúgkapálva próbáltam közben liftajtót nyitni, babakocsit beextrádálni valahogy..és addigra már tuti mindneki minket lesett és már a hatodikon hallották, hogy ott vagyunk a földszinten (mondjuk az érdekel legkevésbé ki mit mond, de nekem sem mindig acélháló az idegzetem:) )..szóval jók ezek. Néha elgondolkodom...családi ház, kis fészer vagy valami a babakocsinak...ááááá(lom)..:)

 • 2007.01.04 16:13:39mókusfácán

  Hali
  Én tegnap játszottam le ezt a többszöri fel-lleöltözést, dokihoz mentük, mikor végeztük és beraktam a gyereket a bébihordóba eszembejutott miért is mentünk, szóval gyerek kiold, levetkőztet, aztán megmutat, majd felöltöztet és beköt és hazahoz, felcipel és leölzötet.Esküszöm láttam a szemében a rosszalást! :)
  Ja, kérdés, bár enm ide ttartozik ,s a múltkor szó volt a Húzzuk,ne húzzuk témakör! A lányoknál is van ilyen probláma! A puncinál is termelődik fehér trutyi, vagy csak a kérém kerül be! Akkor ezt most törtöljük ki vagy sem, mert ugye azt mondták, hogy ne mászkáljunk a punciba!

  Segítsetek kérlek!

 • 2007.01.04 16:22:08manci

  Mi családi házban lakunk, de így is pont elég nagy kihívás útrakelni. Eddig sem szeretett mancikám öltözködni, de mostmár üvölt és folyton hídba vágja magát, pedig ha már elindultunk, szeret kint lenni. A másik szörnyűség a babakocsi kerekeinek tisztogatása, nincs ugyanis városkánkban mindenhol járda meg út, van viszont sár és valahogy a kutyaszarba is mindig sikerül beletolnam a kocsit. A harmadik pedig az izzadás. A kezeslábasból ki és becsomagolni lehetetlen a gyereket minden boltban, hivatalban, marad a ruhalazítás, sapkalevétel, de ez nem mindig elég szerintem. főleg ott nem ahol rólam is szakad a víz, a "háziak" meg egy szál pólóban, blúzban üldögélnek.

 • 2007.01.04 16:32:49marcangoló

  Kira, a védőnő szerint csak folyassak rá tiszta vizet fürdésnél. Újszülötteknél van, és állítólag majd kitisztul. De nagy tapasztalatom nincs, csak az első lánynál tartok, és még csak 1 hónapos. :-)
  Nem bánom, hogy kiköltöztünk a panelból, itt csak pár lépcső van- de két gyereket felöltöztetni biztosan nagy buli lesz egyedül. Még nem próbáltam. Majd holnap.:-D Az elsőnél az volt a tanulság, hogy inkább rám rohadjon a meleg ruha, mint rá, és hogy addig amíg aktívan napközben is szopott (kb. másfél éves koráig), kaját nem vittem, csak legfeljebb csőrös pohárban innivalót- most meg már kétéves, akármit megeszik. Pelenkázó cucc eleve mindig bekészítve vár a hátizsákban (most már duplán, tehát az már két kiló), cumi nincs, van viszont Maci, meg az aktuális autókák, vonatok, könyvek... Most újra előkerülnek az olyan fontos cuccok, mint melltartóbetét, textilpelus, kiskönyv.

 • 2007.01.04 16:41:06manci

  Kira, időnként langyos forralt vízzel vagy kamillateával egy vattapamacs vagy bumpszli fültisztítópálcika segítségével mosd át nyugodtan, mert a krém is belekerülhet. Az én lányom néha még a kakit is beügyeskedte. Csak nem szabad túlzásba vinni a tisztogatást!

 • 2007.01.04 19:55:54napos oldal

  Némmá, más gyerekek is hídba vágják magukat öltöztetésnél? Az enyém főleg törölközésnél. Bírkózni kell, frankón.

 • 2007.01.04 21:19:10druantia

  Napos oldal, a dokinéni csak "hidas babának" hívja Petit. Azért megnyugtató, hogy a gyerek nem egy természeti csoda, vannak még hasonlóak... Kicsit aggasztott az eszetlen nagy makacssága, de nem bírom ki, hogy el ne mondjam, tegnapelőtt óta tud állni (fél éves!). Addig küzdött, amíg összejött neki, azóta is gyakorol. Képzelhetitek, milyen műsor megy nálunk minden elindulásnál (és öltözésnél, törölközésnél, pelenkázásnál)!

 • 2007.01.04 21:36:28manci

  druanita! Fél évesen felállt? Nem semmi gyerkőc!:))

  Lehet, hogy már próbáltad, de nekem viszonylagos könyebbséget jelent az öltöztetésnél, pelenkázásnál, hogy néhány szeretett játékát csak olyankor kapja meg. Ezek egy ideig lekötik!

 • 2007.01.04 21:51:25druantia

  manci, próbáltam, de általában akkor játékkal együtt "fut" el, de azért néha beválik. Az egyetlen, ami használni szokott, az a Johnsonos popsitörlő-doboz teteje. Nem tudom, miért, de szinte születése óta az a rózsaszín doboz a kedvence. Mondjuk, most, hogy az egész gyerek úszik a takonyban, mert nagyon elkapott valamit, az se segít. Az orrszívás a végzetünk :-).

 • 2007.01.04 22:05:56manci

  A doboz nálunk is nagy sláger!

 • 2007.01.05 09:16:23hanna

  Jé, Lea is azt imádja. Mi lehet benne?

 • 2007.01.05 09:58:09mókusfácán

  Nálunk a popsitörlős zacsi a sztár! Illetve, hogy belőle ki tudja szedni a törlőket!
  Köszi a tanácsot. kipróbáljuk!
  Egyébként bármit próbálsz kitalálni mozgás treületén, a gyerkőc úgyis rácáfol! Nálunk most a ygertyaállás megy pelusozásnál. Kökeményen felemelei a fenekét és tartja alábát, félek, egyszer eltöröm derékból!

 • 2007.01.05 10:53:17manci

  A gyerek specialitása még: fogom a két lábát, ő felemeli a fenekét és teljesen kicsavarodik, azaz deréktól felfelé már hason van, illetve csak a feje ér a pelenkázóhoz! Olyan, mint egy hip-hop világbajnok. Na így adjál rá pelenkát! Egyébként én már áttértem a bugyipelenkára, mert azt minden pózban rá tudom adni.

 • 2007.01.05 11:09:17renege

  manci, ez a kedvenc pózom :). mindig az jut eszembe, hogy ha egy kicsit segítenék neki, vajon hányszor tudna körbeforogni. Meg az, hogy már nem sok kell, és leugrik a pelenkázóról. Lassan le kell szoknom erről a derékkímélő helyről :(((

 • 2007.01.05 12:03:32napos oldal

  Facsarják magukat a végletekig. Tegnap már elszakadt a cérna nálam, és azt mondtam, a k. életbe, kislányom! Pedig 1 hónapja nem beszélek csúnyán. Megfogod a lábát, az meg felemeli a fenekét és csavarodik. Borzasztó szokás. Pedig nálunk is vannak külön játékok e célra, plusz a johnsonos doboz.

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta