SZÜLŐSÉG

Cipőorrvédő motoros kölyköknek

2007. január 3., szerda 15:33

Kisgyermekes családok egyik rémálma, amikor a ded felfedezi a motorozás nyújtotta örömöket. Az elkerülhetetlen járdaszegélybe ütközés és az ezt követő pofára esésen kívül a cipő elhasználódásának felgyorsulásával is számolhatunk. A gyerek meglöki magát, majd lábát leengedve száguld, miközben a cipő orra súrlódik a betonon. Gyengébb idegzetű anyukák ilyenkor sikítanak fel.


Megtaláltuk a megoldást a cipők védelmére: patkoljuk meg a gyerkőcöt, húzzunk a cipőjére műanyag védőorrot, amelyet vastag gumipánt rögzít. A puha gumival felszerelt védőalkalmatosság megóvja a cipő orrát a kismotor, kisautó hajtásakor, így nem kell kéthetente új cipőt venni a gyereknek.

A vidám színekben pompázó szerkezetet 7 dollárért árulják 18-22 és 23-28-as méretben.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.01.03 15:54:41gyöngy

  Kéthetente új cipőt venni? Álom lett volna! Az én fiam hetente 2-3 cipőt lyukasztott ki motoros korszakában. Mindent kipróbáltam. Mindegy milyen anyagból volt a cipőorra, 1-2 napot bírt ki a bölcsiben. Amikor hazavittük a motorunkat, és 3 kerekű bicajt vittünk be, akkor a másét használta. Amikor szandát adtam rá, hogy ne motorozzon, akkor a véres csíkot húzta a járdán, de csak motorozott. Egyszerűen imádta. Igaz, hogy már kamasz, de nem sokat javult a helyzet. Most már nem kell hetente 2 cipő, de pl. tornacipő, vagy edzőcipő 1-2 havonta. Itt jegyzem meg, megint mindegy a márka.
  Az én fiam eszi a cipőket. Szerencsére van egy lányom is. Így van összehasonlításom. Az a fajta cipő, amit a lányom pl. tavasszal is meg ősszel is tudott hordani, tehát 5-6 hónapig, az a fiamnál 3-4 hét volt. Tehát gyereke válogatja.

 • 2007.01.04 14:04:09kiseszter

  Még nem is olvastam Gyöngy hozzászólását, de már írtam a kintről hazafelé készülődő rokonoknak, hogy ezt már lobogtassák Ferihegyen mikor megyünk értük. Kiskirályfi ugyan még csak oldalazva lépeget, de nyáron gondolom már babakocsizás helyett motorozunk mi is. Amúgy mikor kezdik a motorozást és mikor unnak rá? Úgy értem milyen idős korban :o)?

 • 2007.01.04 14:35:14katampusz

  nem a reklám helye, de én láttam az egyik magyar (drága) gyerekcipő márka kínálatában olyan őszi téli cipőket, amik orra egészen magas vonalban húzódott, tehát a talprész anyaga volt a cipő leginkább igénybe vett részén, az orrán is.

  kifejezetten a cipőorr koptató gyerkőcök lábára fejlesztve :)

 • 2007.01.04 21:52:57Lilienfeld

  Óóóó!
  Nekünk van egy pont ilyen, mint a képen. De hová tettük vajon? Anyukám túrta valahol, évekkel ezelőtt, fillérekrt. Csak azért hozta haza, mert el nem tudta képzelni, mi a fene lehet ez az izé.
  Gyerekem ugyan még nincs... :)
  (Lehetséges, h. azóta is akad ilyen a turkálókban, besúvadva a műanyag játékok közé?)

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta