SZÜLŐSÉG

Cipőorrvédő motoros kölyköknek

2007. január 3., szerda 15:33

Kisgyermekes családok egyik rémálma, amikor a ded felfedezi a motorozás nyújtotta örömöket. Az elkerülhetetlen járdaszegélybe ütközés és az ezt követő pofára esésen kívül a cipő elhasználódásának felgyorsulásával is számolhatunk. A gyerek meglöki magát, majd lábát leengedve száguld, miközben a cipő orra súrlódik a betonon. Gyengébb idegzetű anyukák ilyenkor sikítanak fel.


Megtaláltuk a megoldást a cipők védelmére: patkoljuk meg a gyerkőcöt, húzzunk a cipőjére műanyag védőorrot, amelyet vastag gumipánt rögzít. A puha gumival felszerelt védőalkalmatosság megóvja a cipő orrát a kismotor, kisautó hajtásakor, így nem kell kéthetente új cipőt venni a gyereknek.

A vidám színekben pompázó szerkezetet 7 dollárért árulják 18-22 és 23-28-as méretben.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.01.03 15:54:41gyöngy

  Kéthetente új cipőt venni? Álom lett volna! Az én fiam hetente 2-3 cipőt lyukasztott ki motoros korszakában. Mindent kipróbáltam. Mindegy milyen anyagból volt a cipőorra, 1-2 napot bírt ki a bölcsiben. Amikor hazavittük a motorunkat, és 3 kerekű bicajt vittünk be, akkor a másét használta. Amikor szandát adtam rá, hogy ne motorozzon, akkor a véres csíkot húzta a járdán, de csak motorozott. Egyszerűen imádta. Igaz, hogy már kamasz, de nem sokat javult a helyzet. Most már nem kell hetente 2 cipő, de pl. tornacipő, vagy edzőcipő 1-2 havonta. Itt jegyzem meg, megint mindegy a márka.
  Az én fiam eszi a cipőket. Szerencsére van egy lányom is. Így van összehasonlításom. Az a fajta cipő, amit a lányom pl. tavasszal is meg ősszel is tudott hordani, tehát 5-6 hónapig, az a fiamnál 3-4 hét volt. Tehát gyereke válogatja.

 • 2007.01.04 14:04:09kiseszter

  Még nem is olvastam Gyöngy hozzászólását, de már írtam a kintről hazafelé készülődő rokonoknak, hogy ezt már lobogtassák Ferihegyen mikor megyünk értük. Kiskirályfi ugyan még csak oldalazva lépeget, de nyáron gondolom már babakocsizás helyett motorozunk mi is. Amúgy mikor kezdik a motorozást és mikor unnak rá? Úgy értem milyen idős korban :o)?

 • 2007.01.04 14:35:14katampusz

  nem a reklám helye, de én láttam az egyik magyar (drága) gyerekcipő márka kínálatában olyan őszi téli cipőket, amik orra egészen magas vonalban húzódott, tehát a talprész anyaga volt a cipő leginkább igénybe vett részén, az orrán is.

  kifejezetten a cipőorr koptató gyerkőcök lábára fejlesztve :)

 • 2007.01.04 21:52:57Lilienfeld

  Óóóó!
  Nekünk van egy pont ilyen, mint a képen. De hová tettük vajon? Anyukám túrta valahol, évekkel ezelőtt, fillérekrt. Csak azért hozta haza, mert el nem tudta képzelni, mi a fene lehet ez az izé.
  Gyerekem ugyan még nincs... :)
  (Lehetséges, h. azóta is akad ilyen a turkálókban, besúvadva a műanyag játékok közé?)

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta