SZÜLŐSÉG

Megfogadom, hogy...

2006. december 31., vasárnap 12:57

Soha nem szoktam újévi fogadalmat tenni szilveszterkor, mert akkor már az év első napjaiban bűntudat gyötör, amiért megszegtem a magamnak tett ígéretemet, miszerint nem eszem este tízkor somlóit dupla adag tejszínhabbal a tetején.


Az év utolsó napján azért elgondolkozom, hogy a következő évben mit kellene másképp csinálnom. Az utóbbi években a mértéktelen zabálás visszaszorítása és a fitneszbérlet megvásárlásának ígérete mellett gyerekekkel kapcsolatos változtatnivalók jutnak eszembe: kicsit türelmesebbnek kell lennem és nem rákiabálni a gyerekre, ha rosszat csinál. Természetesen nem mosolyogva fogom feltörölni a hatodszor kiöntött almalevet a dohányzóasztalról, de a robbanékonyságom az élet más területén is problémák forrása, talán nem ártana tényleg visszafogni magam.

Meg kellene fogadnom azt is, hogy minden nap legalább egy órát sétálok a gyerekekkel a környéken, mert ilyenkor mindhárman nagyon jól érezzük magunkat: megsimogatjuk az összes ismerős macskát, viszünk kenyeret a kacsáknak a patakhoz és megetetjük őket. De olyan nehéz rászánni magam egy dermesztően hideg délelőttön, hogy összeszedjem a csajokat és kidugjuk az orrunkat a jó meleg lakásból.

És hogy mit szeretnék a jövő évben? Mindenekelőtt egészséget, főleg a csemetéknek, mert nincs annál rosszabb, ha a kicsik betegek. Jó lenne négyesben egy egész hétre nyaralni menni. Titkos vágyam pedig az, hogy jövőre ismét kopogtasson nálunk a piros csőrű madár.

A szilveszterezés még hátra van, és bár közeleg az idő, amikor elüti az óra az éjfélt, még fogalmunk nincs, hol és kivel ünneplünk. Jelen állás szerint négyesben a gyerekekkel itthon. Veszünk gyerekpezsgőt, szerpentint, dudát és csúcsos kartonkalapot, elkérjük anyósomtól a Fenyő Miki cédét és egész este táncolunk a lányokkal. Ehhez a száraz pezsgőt már a hűtőbe készítettük. Aztán ha elalszanak, talán besegítünk egy kicsit a gólyának is.

Mindenkinek jó szilveszter éjszakát és boldog új évet kívánunk!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2006.12.31 15:54:30kovvacs

  :) Megfogadom, hogy nem leszek annyira dühös magamra, ha nem sikerül betartani az elhatározásaimat. Mert ha dühös vagyok magamra, hamar dühös leszek mindenkire magam körül, meg elégedetlen az élettel, és attól nemcsak nekem lesz rossz, de mindenki másnak is.

  És megfogadom, hogy ha nagyon kétségbeesek, vagy nagyon rossz a kedvem, akkor megpróbálok kicsit kilépni saját magamból és röhögni egy jót magamon. Azaz: több lapot osztok a humornak.

  Ennyi elég is lesz, mert én amúgy nagyon megfogadós típus vagyok, és az se vezet túl sok jóra. :))  Boldog Új Évet Mindannyiótoknak!

 • 2006.12.31 16:03:41Brumibaby

  Annyira szellemeset írtam, és elszállt...
  A fene ott egye meg. Boldog újévet! Jövőre Veletek, ugyanitt!

 • 2007.01.01 09:44:34mamaja

  Boldog új évet mindenkinek!
  Egy régi olvasótok vagyok és ma úgy éreztem eljött az idő, hogy csatlakozzam hozzátok.
  Az én fogadalmamat a lányom fogalmazta meg, amikor elmeséltem neki, hogy miért és milyen fogadalmakat tesznek ilyenkor az emberek.
  Ő megfogadta egyből, hogy nem fog a testvérével verekedni. Amikor kérdeztem "nekem mit kellene megfogadnom" azt válaszolta , " a kiabálást mami!"
  A fiam akinek ajánlottuk, hogy ő is fogadja meg, hogy nem fogja a tesóját folyton piszkálni, azt mondta, hogy ő ezt nem fogadja meg, mert azt annnyira szereti csinálni. Mindketten 5 évesek lesznek az idén, ugyanis ikrek

 • 2007.01.01 11:06:14eszter

  Hajrá Tünde! Mennyi idősek a lányok? Szurkolok Nektek.

 • 2007.01.01 11:54:10manci

  Boldog új évet kívánok Nektek!

  Fogadalom egy van, ez is éppen elég nagy kihívás: renszeres mozgás. Legszívesebben teniszeznék! Persze nem tudok, a tenisztanár meg a terembérlet pedig együtt vagyonokba kerül! Ha jól számolom, a gyesem teljes összege talán elégendő lenne. De hát kell nekem hülyeségeket kitalálni! Mész szépen, manci, a konditerembe vagy aerobikórára!!! Értve vagyok!?

 • 2007.01.01 16:37:45Angyal

  Úton van a kis Menta?

  S ha fiú lesz, hogy fogjátok hívni?

 • 2007.01.01 17:12:55Tünde

  Köszi a drukkot! Nem, még nem jön :) Fiú néven nem gondolkoztunk, biztosak vagyunk benne, hogy ha lesz, lány lesz. Ha mégis fiú, majd keresünk valami M betűs nevet. (Málna 4 éves múlt, Mandula pedig 2 lesz.)

 • 2007.01.02 22:50:01kovvacs

  Tünde, mint hamarosan érdekeltnek, mondom, hogy nemláccanak a terhességhétrőlhétre hetei :(

 • 2007.01.03 11:00:42Csöre

  Igen, igen, én is kerestem, nem találtam, amikor tegnap a 4. hetet szerettem volna megnézni... ;))) Khm, ugye itt mindenki tud titkot tartani? ;)

 • 2007.01.03 11:03:33Csöre

  Hopp, már megvan!

 • 2007.01.03 11:10:32kovvacs

  Csöre, miér pont a negyedik hetet akartad megnézni?:) Mondjuk engem érdekelt a negyediktől a hatodikig mind a három, vannak dolgok, amiket sose lehet tudni. :) És télleg látszik már.

 • 2007.01.03 11:43:08manci

  Csajok! Csak nem? Gratulálok!:)))

 • 2007.01.03 11:56:46Tünde

  Kovvacs: köszi, hogy szóltál, megjavítottuk.

  Ja és gratula ;)

 • 2007.01.03 12:43:53mulan

  Wow! gratula! (Én csak az 5. héttől tudtam követni nálunk az eseményeket. Bár ez vicces módon a fogamzástól számított első hét volt.) :)

 • 2007.01.04 09:30:58Angyal

  Idén azt fogadtátok meg, hogy gyermeket vállaltok?

  :-)

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta