SZÜLŐSÉG

Celofánba csomagolt bébi a karácsonyfa alatt

2006. december 18., hétfő 09:07

Az Anne Geddes rajongók nem fognak csalódni a most megjelent Karácsony öröme című könyvben, amelyben a karácsonyi dalok és versek mellett tündibündi kisbabákat nézegethetnek: felhőn ücsörgő duci bébi angyalszárnyakkal, piros celofánba csomagolt alvó baba és egyéb cuki képek.


Az ünnepi könyvben található aranyszínű betűvel írt karácsonyi verseken az érzékeny lelkűek és a várandós kismamák talán még el is pityerednek. A könyvben két magyar vers is helyet kapott. Igaz, Suttog a fenyves című vers után a költő, Weöres Sándor neve lemaradt. Az utolsó oldalon egy angol nyelvű dal kottája olvasható, amelyet a muzikális anyukák akár el is énekelhetnek a karácsonyfa alatt. Én megkímélem a családomat ettől az élménytől.

Anne Geddes babaképeitől sokan hideglelést kapnak. Azt mondják, iszonyú giccses fotókat készít. Ebben van valami, de azért azt be kell látni, egyedülálló ötletei vannak. A karácsonyi aranygömbön hason alvó babától a vattapamacsokon hempergő vigyori mikulásbébin át a három apró vigyorgó rénszarvasig számos vicces és tüneményes képen mosolyoghatunk vagy facsarodhat el a szívünk lelkiállapottól függően. Talán én az érzékenyek csoportjába tartozom: kedvenc képem a piros-fehér csíkos karácsonyi cukorkákon alvó csecsemő piros celofánba csomagolva.

Karácsony öröme – Anne Geddes képeivel
Alexandra Kiadó
54 oldal, 2499 Ft

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2006.12.18 10:09:16szeszter

  hát én a hideglelős típusba tartozom. Nem csak hogy giccses, de erőltetett is, ésengem totál hidegen hagynak ezek a képek. Abszolút nem valósághűek, és sztem semmi nem jön vissza adott eetben a baba jeleméből.

  Remélem nem lep meg ilyennel senki se karácsonykor, se máskor.  Akinek tetszik, azokól pedig elnézést kérek.

 • 2006.12.18 10:52:31dexterke

  Köszi szeszter! Boááááááááááááááá!

 • 2006.12.18 11:07:14mimi

  én imádom....pedig nem vagyok egy nyálcsöpögtető izé valaki. de nekem valahogy bejön. pedig nagyon a határon táncol, de mégis. van egy csomó naptáram is, bevallom...

 • 2006.12.18 11:23:44szeszter

  mimi: ez itt a nagy bevallás ideje :) Azért semmi gáz.  De ennek a nőnek van saját gyereke?

  Szegény gyerkőcök mindenféle maskarában....  Amúgy ha nem lenne technika meg fotosop meg miegymás, A.G. is lehet, h klassz képeket csinálna :P

 • 2006.12.18 11:36:11janka

  Szevasztok csajok, én sem kedvelem a cuki képeket, ennél már csak a "vicces, majmos"képek rosszabbak. Egy gyerekről gyönyörű, meg ható képeket lehet készíteni, nem kell hozzá celofán.
  Sokkal meghatóbb számomra, amikor az ünnepi varázslattól ragyog a kis arcuk, szemük. Na, azon tényleg elbőgöm magam.

 • 2006.12.18 19:29:31gyöngy1

  Ezek azok a képek amelyeket mindig megnézek, de sohasem kellenének otthonra. Egyszer esküvöre egy ilyet kereteztettünk be: nagyon örült neki a pàr, és még most is, 5 év mùlva is a falukon lóg. Viszont ha én kapnàm, akkor nemigen tudnék vele mit kezdeni ;-)

  Izlések és pofonok...

 • 2006.12.19 09:50:21Süti

  Hú, engem a hideg kiráz ezektől a fotóktól. Főleg, amióta láttam, hogyan csinálják őket. Tuti, hogy nem engedném a párhetes gyerekemet ilyan pózokba erőltetni...

 • 2006.12.19 09:54:53hanna

  Láttátok a south parknak azt a részét, amiben tv-műsort kell csinálni a gyerekeknek, és az nyer, aki nagyobb nézettséget produkál az iskolai tévében. És hiába találnak ki kis hőseink bármit, színvonalasat, bulvárt stb, nem lehet legyőzni a másikok kutyák nagy látószögből kis sapkával a fejükön c. műsorát, mert azt bámulja köptető kanalastól beállva az egész iskola. Nagyon vicces rész. Na ez a fotóizé asszem valami ilyesmi.

 • 2006.12.19 11:06:59zelejoe@blog.hu

  Én régen azt hittem,hogy tényleg beöltözteti,káposztába rakja...egyébb módon molesztálja a gyerkőcöket.

 • 2006.12.19 12:11:29thais

  Manapság nem kell ahhoz a gyereket káposztába ültetni, hogy egy baba ott legyen a képen. Digitális technikával megoldják. Ettől függetlenül nem engedném a gyerekemet fényképezni. Nagyon megterhelő egy nagyobb gyerek számára is, nemhogy egy kisbabának. Biztos, vannak szülők, akik a pénzért bármire..., én nem. A könyvet és sem venném meg, még ajándéknak sem lenne túl jó. Túl negédes és természetellenes.

 • 2006.12.19 14:24:39eszter

  Én lenni középút. Van egy kis naptáram, amiben cuki A. G. babák vannak. Szeretem, azt is, akitől kaptam. Én úgy emlékszem, hogy ez is jó volt, amíg nem kapták föl. Aranyos babaképek...kis fantázia...no meg nem tudtunk ilyenről, hogy photoshop. Amikor 6 és fél éve a lányom született, én szerettem nézegetni, néhány volt csak a szülészet falán. Azóta tényleg mindenhonnan babák lógnak lehetetlen pózokban. Hiába, bármit el lehet csépelni.

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta