Szezám, tárulj! Elmo és barátai újra a képernyőn

Újra hódít Elmo és a Szezám utca kedvelt figurái. A világ legnépszerűbb gyermekműsora, a Szezám utca új sorozatai, a Játsszunk a Szezám utcában!, az Elmo világa és a Világjáró Glover legfrissebb epizódjai december 16-tól hétvégente láthatók a Minimax gyerekcsatornán.

A Szezám utca sorozatot a 1969-ben alkotta meg J.G. Cooney azzal a céllal, hogy kiemelje a kisebbségi, városi gyerekeket a szegénységből. A maximális vizuális figyelmet kiváltó sorozat azonnal óriási siker lett, népszerűségének titkát számos vizsgálat kísérelte meg feltárni.


A számos Emmy-díjjal jutalmazott Szezám utca az egyik legtöbbet vizsgált sorozat lett. A több mint ezer kutatás eredménye többek között az, hogy a sorozatot néző gyerekeknek jobb lett teljesítményük azokon a területeken, amelyek fejlesztését a program célul tűzte, úgy, mint a szókincs, az iskolaérettség, az olvasás, a matematika és a fogalmazás.

A Játsszunk Szezám utcában! sorozat dr. Kósa Éva médiapszichológus szerint kreativitásra, önkifejezésre tanít, fejleszti a gondolkodást, a társas készségeket és az egyéni kifejezőkészségeket. Az óvodások a sorozat nézése közben a képernyő előtt játszhatnak a Szezám utcából jól ismert barátaikkal.

Elmo világában a gyerekek minden részben más témával ismerkedhetnek meg. A sorozat első epizódjában például a cipő-témát járják körül, megtanulhatják, hogyan kell bekötni a cipőt, miért találták ki a cipőket és ki milyet hord.

A Világjáró Glover gyerekeknek szóló ismeretterjesztő utazási műsor, amelynek segítségével megismerhetik, hogyan élnek a gyerekek a világ más tájain. A pszichológus elmondta, hogy ezek az epizódok a szellemi képességek fejlesztése mellett a gyerekek társas képességeit is pozitívan befolyásolják, megtanítják, hogy sokszínű a világ, az emberek, és ezáltal kinyílik a látókörük, sokkal toleránsabbá válnak.
Oszd meg másokkal is!
Mustra