SZÜLŐSÉG

Szezám, tárulj! Elmo és barátai újra a képernyőn

2006. december 15., péntek 14:45

Újra hódít Elmo és a Szezám utca kedvelt figurái. A világ legnépszerűbb gyermekműsora, a Szezám utca új sorozatai, a Játsszunk a Szezám utcában!, az Elmo világa és a Világjáró Glover legfrissebb epizódjai december 16-tól hétvégente láthatók a Minimax gyerekcsatornán.

A Szezám utca sorozatot a 1969-ben alkotta meg J.G. Cooney azzal a céllal, hogy kiemelje a kisebbségi, városi gyerekeket a szegénységből. A maximális vizuális figyelmet kiváltó sorozat azonnal óriási siker lett, népszerűségének titkát számos vizsgálat kísérelte meg feltárni.


A számos Emmy-díjjal jutalmazott Szezám utca az egyik legtöbbet vizsgált sorozat lett. A több mint ezer kutatás eredménye többek között az, hogy a sorozatot néző gyerekeknek jobb lett teljesítményük azokon a területeken, amelyek fejlesztését a program célul tűzte, úgy, mint a szókincs, az iskolaérettség, az olvasás, a matematika és a fogalmazás.

A Játsszunk Szezám utcában! sorozat dr. Kósa Éva médiapszichológus szerint kreativitásra, önkifejezésre tanít, fejleszti a gondolkodást, a társas készségeket és az egyéni kifejezőkészségeket. Az óvodások a sorozat nézése közben a képernyő előtt játszhatnak a Szezám utcából jól ismert barátaikkal.

Elmo világában a gyerekek minden részben más témával ismerkedhetnek meg. A sorozat első epizódjában például a cipő-témát járják körül, megtanulhatják, hogyan kell bekötni a cipőt, miért találták ki a cipőket és ki milyet hord.

A Világjáró Glover gyerekeknek szóló ismeretterjesztő utazási műsor, amelynek segítségével megismerhetik, hogyan élnek a gyerekek a világ más tájain. A pszichológus elmondta, hogy ezek az epizódok a szellemi képességek fejlesztése mellett a gyerekek társas képességeit is pozitívan befolyásolják, megtanítják, hogy sokszínű a világ, az emberek, és ezáltal kinyílik a látókörük, sokkal toleránsabbá válnak.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

OTTHONTÉRKÉP Ide költözött az Obama család a Fehér házból

Ízlés és pénztárca kérdése, hogy sokalljuk-e azt a 8,1 millió dollárt, amit a volt amerikai elnök és felesége kifizetett azért a washingtoni házért, amiben január óta lakik. Az mindenesetre biztos, hogy az új otthon felettébb impozáns.

MÁS TÉSZTA Alakbarát palacsinta

Van egy jó ötletünk, hogy jutalmazd meg magad egy isteni reggelivel, ami ráadásul még nem is terhelő, hiszen javarészt egészséges, izomépítő fehérjéből van.

STÍLER Csúcstechnika a tökéletes bikini titka

Ha jól választunk, és esetleg hajlandóak vagyunk egy kicsit többet költeni, sok kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat. Lássuk, milyen a jó bikini!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta