SZÜLŐSÉG

Őssejtekért ölnek csecsemőket Ukrajnában?

2006. december 12., kedd 17:27

Egészséges újszülötteket is megölhettek Ukrajnában, hogy őssejteket nyerhessenek ki belőlük, írja az Index a BBC nyomán. Feltételezések szerint az őssejteket nemzetközi őssejtpiacokon értékesítették.


A BBC riporterei olyan nőkkel találkoztak, akik azt mondták, hogy a harkivi (Harkov) szülészeti klinika dolgozói elvették tőlük egészséges csecsemőiket. 2003-ban az ukrán hatóságok engedélyezték, hogy a klinikához tartozó temetőből magzatokat és csecsemőket exhumáljanak és vizsgáljanak meg.

A boncolásról videofelvétel készült, amelyen feldarabolt, megcsonkított holttestek láthatók. Egy brit törvényszéki kórboncnok szerint a testek feldarabolása nem bevett boncolási gyakorlat, ez arra enged következtetni, hogy a csecsemők és magzatok holttesteiből őssejteket nyertek ki. Az nem derült ki, hogy a babák élve vagy halva születtek.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2006.12.12 18:18:51potyeszka

  ez egyszerüen felháboritó!nem találok megfelelő szavakat az ilyen emberekre!

 • 2006.12.12 20:49:59melin

  Nagyon durva, ha ez igaz!! És borzalmas, és undorító... remélem, h legalább nem élő, egészséges magzatokat öltek meg emiatt... de egy halott baba esetében is ... ááá, én nem is találok szavakat:-(

  Ukrajna ilyen szempontból iszonyat.. a pénzért mindenre hajlanók emberek... újszülöttet lopni, eladni az csak a kezdet... gazdag (nagyon gazdag) emberek gyerekeinek őssejt kell? az már csak 1 lépés... basszus.

 • 2006.12.13 01:52:10mulan

  Na jó, szóval most minek kellett ez a post?

  Robot írja itt a cikkeket?!

  Van szívetek ilyen hírt berakni, mikor tudjátok, hogy szoptatok? Emlékszem, a negyedikes törikönyvemet utáltam kinyitni a holokausztos illusztrációk miatt. Most meg a gyerekszobánkba betör ez a hír. Olvassák ezt mások, gyermektelen nők és férfiak, nyomozzák ki, és rozsdás fűrészlappal vágják le az orvos kezét, aki ilyet csinál.  De könyörgöm, azon kívül, hogy most majd rosszat álmodok majd, őszintén hiányolom az oknyomozást a postból. Valahol írták, hogy valahol írták, hogy. Ez így csak szenzációhajhászás.

 • 2006.12.13 03:51:22mulan

  Amúgy a címben hiányzik az -ért-ből az r.

 • 2006.12.13 07:50:06thais

  Ukrajnában elég sok hajléktalan gyerek és felnőtt eltünt a szervkereskedelem miatt. De ezt már nem mernék megtenni, pláne olyen nyílt formában. Nem ismerem a törvényi szabályozást, de ezt nem mernék Ukrajna egyik legnagyobb városában megtenni. Olyan már előfordult, hogy emberek szegénységükben eladták feketén fél veséjüket nyugatra, de ez sok. Pláne nem egészséges csecsemők esetében. A barátnőm Moszkvában kb. 7-8 éve félt a gyerekét kint hagyni az üzlet előtt, nehogy elvigyék. De azok már nagyobbacska gyerekek voltak, korántsem csecsemők. Szerintem kacsa. Ennyire nem pénzközpontúak az ukránok, s nem lelketlenek. Lehet, hogy szegények, de az utolsó nadrágjukat is odaadják, ha arra valakinek szüksége van és szeretik az illetőt, mint barátot.

 • 2006.12.13 08:07:25szanna

  Thais! Bocs az off-ért mindenkitől!

  Úgy emlékszem, valahol írtad, hogy a szemed miatt császároztak téged. Ha nem titok, megmondanád, hogy mi a baj a szemeddel?

  Nekem is kellett szemészetre mennem, de azt mondták nem kell császározni. 4 dioptriás rövidlátó vagyok/voltam. Azt vettem észre, hogy piszkosul nem látok tisztán. Nem tudom mennyit romlott a látásom, de tuti kell új szemüveg.

  Azt sem tudom, hogy javulhat-e a helyzet, várjak-e még a szemészet "látogatásával" vagy nem érdemes.

 • 2006.12.13 09:08:48fruzs

  Szanna!Bocsánat, hogy nem a témában...
  Szóval nekem is 5-ös a szemem, rövidlátó vagyok.Engem is elküldtek a szemészetre, és azt mondta a doki, hogy emiatt nem indokolt a császár, és erről papirt is adott.Azt is mondta, hogy -7 felett indokolt a császár.Nehogy megsérüljön az erőlködésben a retina.
  Szóval örültem, hogy nem kell császár, de sajna az lett belőle, de nem emiatt:-)

 • 2006.12.13 09:57:11Gesztenye

  A retina állapotát nézik. Jó, ez persze gondolom, hogy függ a dipotriától is. Mert nekem -10 fölött azt mondta a doki, hogy az általában még nem feltétlenül indok. De a konkrét szakvélemény után változott a véleménye.
  A fenti hírről nekem az a régi "hír" jutott eszembe, hogy "Moszkvában ladákat osztogatnak."

 • 2006.12.13 10:36:41thais

  Én egy veleszületett szembetegséggel születtem, s elég későn vették észre. 5 éves koromban 6 dioptriával kezdtem, majd ez felcsúszott 10-re. A másik szemem "csak" 6 dioptriás volt. A retinám is kezdett enyhén leválni. Már a részleges vakság fenyegetett, mikor megműtötték. Gyémántkéses Fjodorov-módszerrel itthon egy magánklinikán. Több abszolút közeli családtagom volt teljesen, két szemére vak. Emiatt műtöttek császászárral, hogy a sikeres műtét miatt megúszott vakságot elkerüljem. Nem minden esetben veszik figyelenmbe a szemészeti indikációt, csak ha nagyon indokolt.

 • 2006.12.13 13:18:27melin

  Thais: MAffia! Csak ennyit mondok. Én simán el tudom képzelni, h ilyen is van ott. És nem a szegény emberek nyilván azok, akik ezzel "foglalkoznak". A szervkereskedelmet sem a nyomorult ukrán parasztember bonyolította (max eladta vmijét), hanem a maffia.. vagy nemtom, hogy hívják ott ezt az "intézményt". Ha ez igaz, akkor ez szervezetten bonyolítódott... én nemtom, mert annyira távol állok az élet "igazi" mocskától, h el sem tudom igazán képzelni, milyen gusztustalanságok vannak (monnyuk a 8mm c. film elég jó bemutató volt, sztem közel lehetett a valósághoz). Olyan beteg emberek vannak, és olyan sok lelketlen ... én nem lepődnék meg semmin igazán. Ha kacsa, kacsa.. de annak is van vmilyen valóságalapja... ha más nem, tán az,h "babatemetőt tártak fel olyan bébikkel, akikkel a kórház kísérleteket végzett"...na, tudom, h élénk a fantáziám:-/

 • 2006.12.13 13:50:44potyeszka

  na,azért magyarország is elég durva!3éve pesten laktam albérletben,a lakótársam kismama volt.sajnos a 28.-k héten beindult a szülés.a baba halva született,mire a dokik megkérdezték felajánlaná e a babát,hogy medikusok gyakoroljanak rajta!loretta hisytis rohamot kapott,mire zártosztályra fektették.mindez a shöpf mérey.ben volt!

 • 2006.12.13 17:45:53szeszter

  csajok ez horror...

 • 2006.12.17 16:54:13Szilvesszter

  Mulan, egyetértek! Bizonyára sok emberei testre van szükség a földi életük befejeztével. Ennek megvan a módja, amit gondolom országonként másképp kezelnek. A BBC cikk sem töri össze magát, hogy megalapozza a feltételezést. Nem jutottunk vele előre.  http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/6171083.stmBlogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta