SZÜLŐSÉG

Apu, áprilistól nagymamával bújsz ágyba!

2006. december 12., kedd 11:34

A Poronty-olvasók igen változatos módokat eszeltek ki, hogyan hozzák a család tudomására a Nagy Hírt: gyermeket várnak. Muffinba sütött versike, kiscipő a karácsonyfa alatt, üzenet sms-ben és egyéb ötletek.


Fruzs nevű olvasónk így emlékezik: „Mi is nagy gondolkodásban voltunk a férjemmel, hogyan mondjuk el a családnak. Mivel első baba, különlegessé szerettük volna tenni a hír bejelentését. Ezért úgy döntöttünk, hogy írunk egy kis versikét a baba nevében, és azt belesütöttük egy pár muffinba. A kupacot úgy rendeztük el, hogy a nagyszülő-jelöltek csak azt tudják kivenni, amiben ott lapul a titok. Hát volt meglepetés!”

„Nekünk autót kell cserélni a 4. gyereknél, mikor úgy döntöttünk, hogy belevágunk, a férjem megnézett néhány oldalt a neten, és mondta, hogy majd Caddy vagy Zafira.” – írja Eszter. - ”Nem tudta, hogy vettem tesztet, én már éreztem, hogy van valami, amikor pedig pozitív lett, írtam egy sms-t: Caddy vagy Zafira? Este édesen bárgyú vigyorral a fején (azt volt rá írva: Igen, megint csináltam egyet!) nézegette az autókat a neten. Azért a gyereknek is örült…”

Koftilla, az apuka a legszebb karácsonyi ajándékáról számol be:”Nálunk csodálatosan történt. A baba valamikor november végén foganhatott (meggyőződésem, hogy a születésnapomon). A nejem rá pár napra rossz közérzetre panaszkodott, de csak nagyon óvatosan, hogy ne keltse fel a gyanúmat. Nem is gyanakodtam: teljesen el voltam havazva munkával és OKJ-s vizsgákkal, semmi időm nem volt. Utólagos elmondása szerint december elején vett tesztet, ami pozitív lett, aztán rá pár napra a nőgyógyászaton is megerősítették. Az anyósom sejtette (akkor még vele laktunk), aztán ő be is lett avatva, így is csodálom, hogy bírta ki addig a nejem, hogy másnak ne mondja el. Az összes többi közeli rokon (testvérek, a szüleim és én) karácsonyra kaptuk. Én konkrétan egy kicipős doboz előlapjára írt üzenet formájában.”

„Be kell, hogy valljam, amikor megláttam a kis piros pöttyöt a teszten, nekem a legelső gondolatom az volt, hogy "hát ez gáz" – úgy, ahogy a pingvinek mondták a Madagaszkárban” – meséli Zorgi. „De ez csak egy pillanatig tartott. Aztán találtam a neten egy olyan naptárat, amelyben napról napra le van írva, hogy mi történik éppen a pocaklakóval. Az apja sms-ben kapott egy olyan üzenetet, hogy "A szíve bár még kezdetleges, de már elkezdett dobogni." Vette az adást egyből.

Kedvencünk szeszter története: „Mi a nagyszülőknek úgy mondtuk meg, hogy hazavittem a kocsit a szervizből (előtte voltunk dokinál is), aztán mivel úgy spontán összegyűlt a család a teraszon, mondtam, hogy van egy kis gáz. Mindenki azt hitte, a kocsival. Mire mondtam apukámnak, hogy tudom, hogy ciki, de áprilistól kezdve nagymamával kell ágyba bújnia. Aztán 5 perc múlva már pezsgőztek.”

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2006.12.12 12:47:27potyeszka

  mi szimplán meegmondtuk,hogy jön a vajda baba.

 • 2006.12.12 12:51:41Tori

  Én azt mondtam anyámnak, hogy szerencséje van, mert még életében találkozhat a saját reinkarnációjával. Ugyanis kerek 60 év van nagyi és unoka közt, azaz kínai és nyugati asztrológia szerint is pontosan ugyanabban a jegyben születtek.

 • 2006.12.12 12:57:31potyeszka

  igazán klasszul mondtad meg anyudnak.

 • 2006.12.12 20:14:41gyöngy

  Mi a hugoméknál voltunk szülinapozni, amikor a párom, és a két kamasz gyerekem ültünk a kanapén, és a hugomnak nagyon tetszett, hogy így egy kupacban vagyunk, és készített rólunk egy fotót.
  Ekkor jelentettem be nekik, hogy tudjanak róla, ezen a képen már 5-en vagyunk. A hugom meg az anyukám sirva ölelgettek. A 2 éves keresztlányomnak a 15 éves lányom volt a kedvence. Mióta tudja, hogy baba van a pocimban, azóta én vagyok nála a sláger. Mindent velem csinál, engem hív, nekem mutat. Rendszeresen simogatja a hasam. Ma is a bölcsiből nem tudtak úgy hazamenni, hogy ne ugorjanak fel hozzán egy fél órára, mert annyira emlegetett. Imádom a kiscsajt! És már csak 3 hónak, és nekem is lesz egy tündérkém.

Blogok, amiket olvasunk

OTTHONTÉRKÉP Ide költözött az Obama család a Fehér házból

Ízlés és pénztárca kérdése, hogy sokalljuk-e azt a 8,1 millió dollárt, amit a volt amerikai elnök és felesége kifizetett azért a washingtoni házért, amiben január óta lakik. Az mindenesetre biztos, hogy az új otthon felettébb impozáns.

MÁS TÉSZTA Alakbarát palacsinta

Van egy jó ötletünk, hogy jutalmazd meg magad egy isteni reggelivel, ami ráadásul még nem is terhelő, hiszen javarészt egészséges, izomépítő fehérjéből van.

STÍLER Csúcstechnika a tökéletes bikini titka

Ha jól választunk, és esetleg hajlandóak vagyunk egy kicsit többet költeni, sok kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat. Lássuk, milyen a jó bikini!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta