SZÜLŐSÉG

Apu, áprilistól nagymamával bújsz ágyba!

2006. december 12., kedd 11:34

A Poronty-olvasók igen változatos módokat eszeltek ki, hogyan hozzák a család tudomására a Nagy Hírt: gyermeket várnak. Muffinba sütött versike, kiscipő a karácsonyfa alatt, üzenet sms-ben és egyéb ötletek.


Fruzs nevű olvasónk így emlékezik: „Mi is nagy gondolkodásban voltunk a férjemmel, hogyan mondjuk el a családnak. Mivel első baba, különlegessé szerettük volna tenni a hír bejelentését. Ezért úgy döntöttünk, hogy írunk egy kis versikét a baba nevében, és azt belesütöttük egy pár muffinba. A kupacot úgy rendeztük el, hogy a nagyszülő-jelöltek csak azt tudják kivenni, amiben ott lapul a titok. Hát volt meglepetés!”

„Nekünk autót kell cserélni a 4. gyereknél, mikor úgy döntöttünk, hogy belevágunk, a férjem megnézett néhány oldalt a neten, és mondta, hogy majd Caddy vagy Zafira.” – írja Eszter. - ”Nem tudta, hogy vettem tesztet, én már éreztem, hogy van valami, amikor pedig pozitív lett, írtam egy sms-t: Caddy vagy Zafira? Este édesen bárgyú vigyorral a fején (azt volt rá írva: Igen, megint csináltam egyet!) nézegette az autókat a neten. Azért a gyereknek is örült…”

Koftilla, az apuka a legszebb karácsonyi ajándékáról számol be:”Nálunk csodálatosan történt. A baba valamikor november végén foganhatott (meggyőződésem, hogy a születésnapomon). A nejem rá pár napra rossz közérzetre panaszkodott, de csak nagyon óvatosan, hogy ne keltse fel a gyanúmat. Nem is gyanakodtam: teljesen el voltam havazva munkával és OKJ-s vizsgákkal, semmi időm nem volt. Utólagos elmondása szerint december elején vett tesztet, ami pozitív lett, aztán rá pár napra a nőgyógyászaton is megerősítették. Az anyósom sejtette (akkor még vele laktunk), aztán ő be is lett avatva, így is csodálom, hogy bírta ki addig a nejem, hogy másnak ne mondja el. Az összes többi közeli rokon (testvérek, a szüleim és én) karácsonyra kaptuk. Én konkrétan egy kicipős doboz előlapjára írt üzenet formájában.”

„Be kell, hogy valljam, amikor megláttam a kis piros pöttyöt a teszten, nekem a legelső gondolatom az volt, hogy "hát ez gáz" – úgy, ahogy a pingvinek mondták a Madagaszkárban” – meséli Zorgi. „De ez csak egy pillanatig tartott. Aztán találtam a neten egy olyan naptárat, amelyben napról napra le van írva, hogy mi történik éppen a pocaklakóval. Az apja sms-ben kapott egy olyan üzenetet, hogy "A szíve bár még kezdetleges, de már elkezdett dobogni." Vette az adást egyből.

Kedvencünk szeszter története: „Mi a nagyszülőknek úgy mondtuk meg, hogy hazavittem a kocsit a szervizből (előtte voltunk dokinál is), aztán mivel úgy spontán összegyűlt a család a teraszon, mondtam, hogy van egy kis gáz. Mindenki azt hitte, a kocsival. Mire mondtam apukámnak, hogy tudom, hogy ciki, de áprilistól kezdve nagymamával kell ágyba bújnia. Aztán 5 perc múlva már pezsgőztek.”

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2006.12.12 12:47:27potyeszka

  mi szimplán meegmondtuk,hogy jön a vajda baba.

 • 2006.12.12 12:51:41Tori

  Én azt mondtam anyámnak, hogy szerencséje van, mert még életében találkozhat a saját reinkarnációjával. Ugyanis kerek 60 év van nagyi és unoka közt, azaz kínai és nyugati asztrológia szerint is pontosan ugyanabban a jegyben születtek.

 • 2006.12.12 12:57:31potyeszka

  igazán klasszul mondtad meg anyudnak.

 • 2006.12.12 20:14:41gyöngy

  Mi a hugoméknál voltunk szülinapozni, amikor a párom, és a két kamasz gyerekem ültünk a kanapén, és a hugomnak nagyon tetszett, hogy így egy kupacban vagyunk, és készített rólunk egy fotót.
  Ekkor jelentettem be nekik, hogy tudjanak róla, ezen a képen már 5-en vagyunk. A hugom meg az anyukám sirva ölelgettek. A 2 éves keresztlányomnak a 15 éves lányom volt a kedvence. Mióta tudja, hogy baba van a pocimban, azóta én vagyok nála a sláger. Mindent velem csinál, engem hív, nekem mutat. Rendszeresen simogatja a hasam. Ma is a bölcsiből nem tudtak úgy hazamenni, hogy ne ugorjanak fel hozzán egy fél órára, mert annyira emlegetett. Imádom a kiscsajt! És már csak 3 hónak, és nekem is lesz egy tündérkém.

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta