SZÜLŐSÉG

Mássz le rólam, fáradt vagyok!

2006. december 11., hétfő 09:02

Két fajta nő létezik. Van, aki szülés után is rögtön rámászna a párjára és van, aki hetek múlva is a pokolba kívánja a szexet. Utóbbi csoportba tartozik a nők legnagyobb része. Az is, aki nem vallja be.


Ez a megállapítás főleg az első szülés után helytálló, amikor a friss anyukának arra sincs energiája, hogy a szemöldökét kiszedje, vagy a haját beszárítsa, nemhogy szexuális vágyai legyenek. Az ágy mégoly hívogató is, a kimerült anyuka beájul, és még le sem tette a fejét a párnára, máris mély álomba zuhan.

Szerencsétlen pasik végre visszakapnák azt a nőt, akit feleségül vettek (legalábbis a görögdinnye nagy része eltűnt a testükről), erre a közeledésre a jól bevált „Fáj a fejem” kifogás mellé bejátszik mostantól a „Hagyj, fáradt/álmos vagyok" is. Ami nem is csak kifogás.

Az első hat hétben egyébként is tiltva van a szex (legalábbis a konkrét része). Dr. Laufer Gábor, a Velvet nőgyógyásza elmondta, hogy a szexuális élet akkor kezdhető újra, ha a méhszáj teljesen bezáródott. Ez általában a hatodik hét végére megtörténik, de elméletileg előfordul, hogy hamarabb is. Ezt a nőgyógyász tudja megállapítani.

Sajnos sok olyan nő van, akinek a szexuális érdeklődése teljesen elvész, és később sem tér vissza. Ebben az esetben érdemes szakemberhez fordulni. Később ugyanis már technikai akadályok is nehezítik a szexuális kapcsolatot a férjjel (a gyerek későn fekszik, korán kel, vagy a szülőkkel egy ágyban alszik). Ne hagyjuk, hogy teljesen elhidegüljünk társunktól. Borzasztó nehéz, majdnem lehetetlen visszahozni a friss kapcsolat szenvedélyét, de érdemes megpróbálni. Mint tudjuk, a jó házasság egyik alapja a szex. Erőltessünk meg magunkat és néha változzunk zsémbes házisárkányból szexi boszorkánnyá. A hatás nem marad el.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2006.12.11 14:27:12melin

  Szeszter, a Diflucan kapszulát és a Pimafucin kúpot kapom én ált. kombinálva. Az tartós hatású!! Emellett heti 1-2x tejsavas irrigálás (patikában kapható, 1 l vízhez 1 kk tejsav), az rendben tartja a flórát-faunát. Vagyis, ha épp terhes vagy, akkor nemtom, h lehet-e... Ja, a férjednek is be kell szedni egy adagot... ő kúpot kihagyhattja:o))) Sajnos tudom,miről beszélek, évekig (2 évig) szinte havonta szaladgáltam dokihoz.. még a terhességeim alatt is előjött:o((  Kovvacs, ő az!! Megnéztem!!!:o)) Én nagyon csípem a stílusát, kicsit Marquez-re hajaz, szépen ír! és amit Te írsz, az is rendben van:o)))

 • 2006.12.11 14:30:48eszter

  ez az kovvacs! Sőt, reggelente elmondom magamnak az eredetileg keresztény alapszabályt, de jól átgondolva igaz.Első vagyok én (nem az önző módon, hanem a "rendben legyek" módon, különben borul minden), második a férjem (ez sem mindenáron, a végletekig, stb, de nagyjából annyit jelent, hogy a házasság lesz az alapja a családnak, ezt ápolni kell), majd a gyerekeim (és most nem kérek köveket, mert ez nem azt jelenti, hogy hamarabb megyek fodrászhoz, mint hogy pelust cserélnék! lelki dolgok ezek) A gyerekekkel ráadásul ezzel azt is meg kell értenünk, hogy nem a tulajdonaink, nem a klónunk, nem óvhatjuk olyan csalódástól, amin átestünk, csak jó irányba terelhetjük az életüket, hogy majd az ő teljesen egyedi énje a teljesen egyedi életében a lehető legjobban helyt álljon. Ajándék, csak épp nem örökbe.

 • 2006.12.11 14:43:27Tori

  Én alig bírtam kivárni a hat hetet, hogy végre egymásnak essünk a párommal, de utána a próbálkozásoknál olyan fájdalmaim voltak, hogy fél évre totál elment a kedvem az egésztől. Aztán a pszichiáter kezelt ki a zsákutcából.  Süti, lehet, hogy tényleg nő írta a posztot, csak a modern zsurnalisztika szabályai szerint cinizmus = szellemesség. Ez süt dexterke írásaiból is, de ha meggondolom, az egész Index erre épül. :-/

 • 2006.12.11 14:53:46Somamami

  Az első gyerekünk születése után három hónappal éreztem úgy hogy most már tényleg készen állok mindenre és nem is volt semmi gondunk. Most ki sem vártuk a hat hetet, de sajnos nem volt tökéletes (kicsit fájt) az első próbálkozás...aztán a dokim mondta hogy használjunk valamilyen kenceficét és ez tényleg bejött. Mindenkinek ajánlani tudom az újrakezdéshez.

 • 2006.12.11 15:32:03szeszter

  melin: köszönöm, rem. a doki vmi jót ír föl. én 9 éve küzdök a dologgal, sajnos mindig visszajön. Bíztam benne, hogy a szülés után elmúlik - nem egy helyen hallottam - de nem jött be.

  A 9 év alatt szinte minden lehetséges módszert kipróbáltam.  Én majd megvesztem, h leteljen végre a 6 hat hét... és szerencsére ezen a téren (vágy, stb.) minden ok.

 • 2006.12.11 15:50:55szanna

  Szerintem a szeretkezéssel nem kell megvárni a 6 hetet, ha a libidóval minden rendben. Persze kérdés, hogy mit értünk szeretkezés alatt.

  A brit oktatáspolitika mintájára, én is propagálom a szexuálisan aktív diákjaim körében az orális szexet pl. (peraze szülés után ez is ellenjavalt egy ideig).

  A hüvelyi aktusokkal nekem sajna nem csak két hetet kell majd várnom sajna, mert délelőtt fedeztük fel, hogy nemhogy egy férfi szerszám, de még egy vacak ujj sem hatolhat a hüvelyembe, olyan szűk lett.

  Jót röhögtünk azon, hogy holnap a kontroll vizsgálaton, mit ogok mondani a dokinak. A végleges verzióval még nem készültem el :-)

  Csak nehogy holnap sírás legyen a vége....

 • 2006.12.11 15:55:04potyeszka

  elsö babánk csészárral született,azt mondják aki igy szül valami ürességet érez.nálam nem volt ilyesmi.a párom irtó türelmes,megvárta amig én kezdeményezek.kb 3hónap után éreztem hogy kell a szex,és teljesen úgy viselkedtem,mint aki még szűz.terhesség alatt is voltunk együtt,béci mindig félt hogy a babának valami baja esik.szerintem meg igazán jól esett neki.hihi.

 • 2006.12.11 17:34:06melin

  Szeszter, a táplálkozásodon is próbáltál változtatni? Gondolom, igen, ha már mindent kipróbáltál... na, azért nekem sem csak két évig tartott ám!! Csak az a 2 év volt nagyon durva. Egyébként közel 10 éve rendszeresen előbukkan!! Most a két gyerek után, úgy 5 éve kb. fél-1 évenként van (kopkop), de így is borzalmas. Ha antibiót kell szednem, mellé már kérem a Diflucant is. Nagyon sajnálom... nem tudom, h miket szedtél be, de én anno láttam egy tabletta formájú dolgot, amit havi 1 alkalommal kellett szedni és az védettséget adott a gomba ellen...áááá annyira együttérzek veled... ha ez számít.

 • 2006.12.11 17:51:50marézi

  sziasztok!
  lehet az orgazmus teljes hiánya is hormonális eredetű?

  amikor a vágy hiányáról írtok, akkor az orgazmus elmaradását is megéltétek? nálam a terhesség óta semmi... de nagyon semmi...

  a nem szeretem a testem nálam is téma volt, de azóta sikerült lefogynom (7,5 hónapos a babám). volt nehézkes behatolás a hüvelyszárazság miatt... és persze fáradtság is 3 gyerek mellett...
  a szopi még gyakori

 • 2006.12.11 18:48:30kiseszter

  Tekla, Süti, Kovvacs ti az én csapatomban játszotok! Fiam születése után 3 héttel már nagyon kívántam a férjem, de én még méteres betéttel és hálós inkontinencia bugyogóban lejtettem úgyhogy szólóztam három hetet furulyán. Az is nagyon élveztem, hogy jól esek neki. A 6 hetes kontrollt alig bírtuk kivárni, aztán amikor zöld jelzést kaptunk majdnem koppantunk egy nagyot mert száraz voltam mint a csörögefánk, oda bizony az ujját se bírtuk beszuszakolni pedig triplahosszút előjátékoztunk. Szerencsére egy fél mondatot olvastam erről terhesen, hogy a szoptatós anyát még ezzel is megviccelhetik a hormonjaik úgyhogy másnap munkából hazajövet a férjem öltöny-nyakkendőben szexshopolt a körúton 2 dl síkosítót potom 5000-ért. Viszont megérte 9 hónapnyi szoptatás szinte minden együttlétnél bevetésen volt. Amúgy császáros vagyok/voltam úgyhogy a gátmetszéses problémát megúsztam viszont a hasam na az nem volt egy szép látvány. Szerencsére a férjemet nem zavarta.

  A fejfájós dumából én is férfi cikkíróra tippelek. A szánalomra méltóbb fajtából. Mert az a férfi aki jó az ágyban szerintem csak akkor kapja ezt a választ, ha az asszonya aznap már kétszer elájult a fejfájástól és négykézláb vonszolta el magát a gyógyszeresszekrényig.

  Persze sokszor van, hogy a gyereket lefektetve, végre jót fürödve és ágyba bújva elsőre az alvásra szavaznék, de nem hessentem el a férjem azonnal mert tudom, hogy pár perc alatt úgy begerjeszt, hogy a végén én köszönöm a remek estét :o) Na és utána olyan, de olyan jót lehet aludni!

 • 2006.12.11 18:56:57potyeszka

  kiseszter!nagyon csipem ahogy irsz.mintha csak rólam irtad volna,kivéve a sikositót.

 • 2006.12.11 18:59:20kiseszter

  Azzal is egyetértek, hogy nőnek is kell maradni. Sőt még inkább nőként kiteljesedni azzal, hogy anya IS lesz az ember. Szóval hajcsavarás, gyantázás, tangabugyi és társaik fontosak és igyekszem is rendszert csinálni belőlük. Az én frusztrációm az volt, hogy ahogy kezdtem már a simogatásnál gerjedelmet érezni, már ömlött is belőlem a tej. szóval végig melltartóban, méghozzá a szoptatósban itatókoronggal kitömve szexeltünk amitől én pár hónap után már a frászt kaptam. A vége felé nem egyszer azt álmodtam, hogy meztelenül szeretkezünk és a mellemet simogatja! Felébredve nem tudtam sírjak vagy nevessek :o)

 • 2006.12.11 19:05:02potyeszka

  neked mennyi idős a kisfiad?az enyém 7 hónapos,és rontópál.de imádom!

 • 2006.12.11 19:28:04szösznyúl

  Sziasztok!
  Nekem ugyan még nincs gyermekem, pár évig tervben sem, viszont imádlak titeket olvasni és erre a fejfájós dologra muszáj reagálnom... Nekem ugyanis a szextől múlik el a fejfájásom! De komolyan :D Csak akkor veszek be fájdalomcsillapítót, ha a két lábon járó "gyógyszerem", azaz a Kedves nincs a közelben :)

 • 2006.12.11 19:31:53szeszter

  melin: köszi az együttérzést, már ez egy kis placebo :) Adoki írt fel Mikogalt meg Floragynt meg Diflucant. Rem segít. Amúgy képzeld nem engedett fizetni "amíg ezt a problémát meg nem oldjuk". Azt mondta garanciális.

  Étrend: 1 évig voltam szigoró Candida diétán, amitől 15 kg fogytam és utána majd 1 évig minden OK volt.

  Most megint visszaveszem a szénhidrátot (a gyümölcsöket meghagyom a szoptatás miatt).

  Meglátjuk mi sül ki belőle.

  Te mit csináltál, hogy ilyen szintre "feljavultál"?  Mindenkitől bocs az off.-ért:)

 • 2006.12.11 19:37:09manci

  Hát, kiseszter, én nem a te csapatodat erősítem! A gyermekágyas időszakban a túlélésre játszottam, még a hajmosást is kihívásnak éreztem, a furulyázás spec. eszembe se jutott (szerintem, ha volt realitásérzéke, a férjemnek is max pillanatokra). Azóta sokat javult a helyzet, de a gyerekem nem kistesógyártás-barát, szóval lopjuk az intim pillanatokat, és ez nem kifogás, vágyunk több van, mint alkalmunk.

  A másik: én igazán nem vagyok frigid és a férjem is jó az ágyban, ennek ellenére volt már olyan a gyerek előtt is és a gyerek után is, hogy nem volt kedvem a szexhez. Ez nem akkora tragédia! Szóval szerintem azoknak sem kell elkeseredni, akik a szülés utáni hónapokban nem szexciklonként rontanak rá naponta háromszor apura:))

 • 2006.12.11 20:25:37Verus

  Sziasztok!

  Eddig csak olvasgattam, de ehhez most szeretnék hozzászólni is.
  Sajnos saját tapasztalatból tudom, hogy a szexuális vágy hiánya nincs összefüggésben a szerelemmel vagy hogy az igazival élsz-e együtt.
  Egyelőre még csak tervezzük a babát, de tény, hogy nagyon sokszor előfordult már az életem során, hogy nem kívántam a párom szexuális közeledését. Nem azért, mert nem szeretem, imádom, s nem is azért, mert nem csináljá jól, amit csinál.
  Szóval ezért lehurrogni valakit butaság. Igenis van ilyen. Aki nem tapasztalta, örüljön, szerencsés.

 • 2006.12.11 20:50:01kiseszter

  Potyeszka: az én fiam 10 és fél hónapos. Jóval többet ront és kitartóbban bont, mint három hónapja úgyhogy készülj :o)

  Verus: nem akartam senkinek a lelkébe tiporni, de sem a fejfájást sem más kifogást nem tudnék elképzelni. Nem hurrogni akartam, de szánalmasnak találnám ha mellé kellene beszélnem a férjemnek. Ami az ágybeli képességeket illeti valóban nagyon szerencsésnek érzem magam, mert bár egy kezemen meg tudom számolni hány férfitól szereztem tapasztalataimat a férjem tanította meg nekem a testem. Na innentől nem gond az orgazmus, meg a kedv :o) mármint nekem

 • 2006.12.11 21:19:45Fertility

  Engem is aggasztott ez a kérdés.Ezért mindenkit meginterjuvoltam,akit csak lehetett.Hát mit mondjak,elkeserítő volt az eredmény. :-( Uh én is azt gondolom,kiseszter roppant szerencsések az adottságaid.Úgy vettem észre (ebben benne van a saját tapasztalat is),h azoknak a nőknek,akik terhesség előtt szabadosabb életet éltek csökken a vágyuk.Míg a szüzikék tigrissé válnak.Érdekes.Szal nem igaz a férfiak azon tévhite,miszerint terhesen a nők többször kívánják. :-) Utána meg főleg nem.

 • 2006.12.11 21:21:04manci

  Ugye, most nem kezdünk el azon versenyezni, hogy kinek jobb a férje az ágyban, vagy melyikünk élvez el hamarabb, vagy nagyobbat? Az azért tényleg vicces lenne....

 • 2006.12.11 21:36:20Süti

  Tök mindegy, a poszt szerint mindenki hazudik, aki szexel.

 • 2006.12.11 21:53:58Tekla

  Manci szerintem nem ment el ilyen iranyba a tema, de az teny hogy ami jolesik arrol miert ne lehetne tobbet irni/beszelni.

  En csak remenykedni tudok egyenlore ,hogy ami kellemes a terhessegem alatt es kivanom az megmarad a szules utan is.

  A parom nagyon turelmes es figyelmes szoval nem fogunk semmit eroltetni viszont amikor mar elerkezettnek latszik az ido, velem is minden rendben lesz akkor miert ne csapnank ujra a lovak koze :) • 2006.12.11 22:12:51regi

  Aztán ne csodálkozzatok, ha begyullad a méhetek, csak mert nem bírtatok a véretekkel, mielőtt bezáródott volna a méhszáj... Nagyon vicces dolog überelni a másikat, hogy ki dugott hamarabb szülés után, mi?

 • 2006.12.11 22:51:03mulan

  regi, szerintem te valamit nagyon félreolvastál, szerintem semmi űbekedés nem ment itt fent.

  Csatlakozom az előttem szólókhoz, nem lennék a pasija annak a csajnak, aki fejfájást hazudik ahelyett, hogy megmondaná, hogy nincs kedve; illetve a "ne haragudj, fáradt vagyok" helyett azt mondaná, hogy "mássz le rólam"!

  És persze azt sem tudom elképzelni, hogy az apukának ne tűnne föl, hogy az anyuka fáradt. Ha konkrétan értjük a a címet, akkor el sem tudom képzelni, hogy csak úgy, a nő "ráutaló magatartása" nélkül rámászna. Max. az állatvilágban.

  Szóval, kedves Tünde, ez most kritika. Nem kell ennyire rémisztően sarkítani, nem azért olvassuk a postokat, mert valami indexesen cifra taplóság van a címben (és a cikkben)! ;)

 • 2006.12.11 22:51:59mulan

  űbekedés=űberkedés

  bocs

 • 2006.12.12 03:02:44Verus

  kiseszter, mulan: Néha pedig lehet hogy értelmesebb kifogást találni. Persze szép az őszinteség, meg hasznos is lehet megbeszélni, de ha eseti problémáról van szó, lehet hogy nem célravezető. Felesleges, hogy a férfiú esetleg azt gondolja, nem elég jó, vagy a párja már nem tartja vonzónak, kívánatosnak. Az vesse rám az első követ, aki nem füllentett soha még semmiben, csak hogy elejét vegye valami kellemetlennek. Ez se más.(Hogy a témánál maradjak, a többségnél bizonyára előfordult már, hogy neki nem sikerült elmennie, mégse kötötte a párja orrára.)

  Fáradtságra hivatkozásról meg annyit, hogy bár még nincs baba, volt már példa erre is, van hogy annyira kimerült vagyok (munka a cégnél, sokszor túlóra, bevásárlás, otthoni munka, kaja, stb.), hogy tényleg mindennél jobban kívánom az alvást. Gondolom ez a gyermekáldás utáni fáradtság is hasonló lehet csak hatványozottabban.

 • 2006.12.12 05:17:27mulan

  Kedves Verus, szerintem ha mindig őszinte vagyok, és tudja is, hogy az vagyok, akkor nem fog arra gondolni, hogy talán már nem tartom kívánatosnak, mikor azt mondom, hogy fáradt vagyok. Férfiakkal is előfordul, hogy nem a szexre gondolnak. :) Ha volt már az illető hasonló helyzetben, akkor megérti.  Orgazmus-ügyben pedig sosem szabad füllenteni. Saját magának árt vele az ember. Nem azzal szerzel örömet a párod, ha azt hazudod neki, hogy jó volt, hanem azzal, ha hagyod, hogy együtt kitapasztaljátok, hogy mi a jó. (Az E/2 az itt most általános alany volt.)  Ja, és olyan fáradt vagyok, hiába csöppentettem műkönnyet a szemembe, még mindig ég.

 • 2006.12.12 08:42:37potyeszka

  szerintem is őszintének kell lenni,legalábbis én mindig megmondom a frankót!a férjem igencsak értékeli!

 • 2006.12.12 09:03:55eszter

  ez az orgazmus színlelés nekem durvább, mint a "fáj a fejem". Verus, nem értem, hgoy ha színlelsz, akkor milyen kellemetlen dolognak veszed az elejét!? Ha én nem élvezek el, akkor abból nincs semmi kellemetlen, aminek legközelebb elejét akarom venni...hmmm. Tényleg érdekel.  regi, én nem olvastam überkedést, hogy ki dugott hamarabb. Viszont megkérdeztem a nőgyógyászomat. Mondta, hogy a 6 hét erős túlzás, általában sokkal hamarabb záródik a méhszáj, de képzeljem el, hogy aki menzesz alatt szerelmeskedik, annak jobban nyitva van, mégsem kap méhgyulladást. Azt a tanácsot adta, hogy ha már nem vérzek, menjek vissza kontrollra. Az első gyerekkel 6 hétig folyamatosan jött, az utolsó 2 hétben már fele annyi, mint menzeszkor. mindenesetre 6 hétre mentem vissza. A 3madiknál már a 4. héten semmi. Visszamentem, minden ok, mehet a buli. A dugás elég primitív szó ebben az esetben...És bár én a hazudósak közé tartozom, mert kívántam a férjem, képzeljétek, nem "dugtunk", amikor még nem lehetett, hanem orálisan mindketten orgazmushoz jutattuk a másikat. Fújj, mi. Na mindegy. Néha úgy érzem, itt az a jó fej, aki jobban szenved és kevésbé tudja orvosolni a problémáit.

 • 2006.12.12 09:16:26regi

  OK, akkor bocs, akinek megbántottam érzékeny kis lelkét. De nekem akkor is furcsa, hogy itt szinte mindenki arról mesél, hogy alig bírta kivárni a hat hetet szex nélkül. Én például örültem, hogy élek. (Megnyugtatok mindenkit, csak az elején volt így) Szerintem sokan vagyunk így ezzel a kérdéssel, csak nem sokan valljuk be, hogy nem ment a szex szülés után. Itt többségben vannak azok, akiknek minden rögtön visszaállt a régi kerékvágásba, vagy legalább is ők kommenteznek. Akiknek meg nem megy rögtön a szex, azok most azt gondolják, hogy az a normális, ha annyira erős a vágy, hogy alig bírják ki a hat hetet, közben szerintem teljesen normális, ha az első időkben nem megy a dolog. Érdekelne egy pszichológus véleménye is erről. Lehet, hogy én gondolom rosszul.

  Egyébként a színlelés szerintem is gáz.

 • 2006.12.12 09:37:42eszter

  regi, ez pl egy tök normális hsz volt. én 3X szültem és 4X vagyok terhes. Volt ilyen is-olyan is. Az olyanra viszont leírtam a véleményem: egy darabig lehet a pasi türelmével orvosolni a dolgot, de sokáig nem érdemes. A nő feleség is, beszéljék meg, és ha az ember jó férjet választott, akkor evés közben megjön majd az étvágy. A férfinek is van dolga, tanulja meg extra módon finoman a kezdeményezést, de nem értek egyet azzal, aki a "gyereket szültem" kifogás mögé állva nem változtat. Hagyja a porszívózást, főzést vagy akármit a francba, helyette ezzel törődjön többet, mert jobban megtérül, mint egy csirkepörkölt.

 • 2006.12.12 09:42:29regi

  Eszter, nekem is lehet rossz napom, na. Nem szoktam ennyire kifakadni általában :)

  Egyetértek veled különben. Esetleg nap közben fel lehet hívni a férjet, hogy választhat, mit szeretne vacsorára: csirkepörköltet vagy orbitális szexet :))) (És mi van, ha a csirkepörit választja???) :))

 • 2006.12.12 09:49:16Kékfelhő

  Én spec. olvastam itt olyan hozzászólást, hogy nem volt kedve szexelni, a háta közepére kívánta stb.  Csatlakozom: az elsó pár hónapban nekem egyáltalán nem volt kedvem hozzá, pedig nem volt gátmetszésem sem, így a varratok miatt sem kellett aggódnom. De fáradt voltam, nyűgös és inkább "anya", mint "nő". Ennyi.

  Mondjuk nálunk a nehézség több dolognak is köszönhető volt, az enyhe depresszióm is igencsak lerombolta a normális szexuális élethez való visszatalálást.

 • 2006.12.12 09:49:50Kékfelhő

  És szerintem olyan nő nincs, aki legalább egyszer nem hazudott ágyban... :))

 • 2006.12.12 09:53:26eszter

  :)vagy jó lesz a csirkepörkölt az orbitális szex után, és ugye hozhatja a barátnőjét is, ha már ilyen jól alakul a buli:))

  remélem ma jobb napod van, lesz....

 • 2006.12.12 10:23:31szeszter

  hát csajok edig én még nem hazudtam az ágyban, de az élet (rem.) hosszú és ami még nem volt az mind lehet... persze nem erre készülök.  Amúgy sztem mindenkinél van olyan, hogy nem éppen szinkronban kívánja a párjával a szexet. Függetlenül attól, h szülés után van-e, vagy sem. Ami nálunk mindig bejön: ha mindent megbeszélünk.

 • 2006.12.12 11:03:22kovvacs

  regi, nekem marhára nem állt vissza, bőven kibírtam a 6 hetet, és utána se nagyon hiányzott.  Csak hát szerettem volna valahogy segíteni a dolgon, érthető okokból.  Pont azért ajánlgattam azt a könyvet. Nekem olyan volt, mintha az agyamból törölték volna a szexxel kapcsolatos összes részletet. Meg kellett keresni bizony, hogy hova bújtak ezek a területek. Magától marhára nem ment. Szerintem mi amúgy se vagyunk azok a tipikus lepedőakrobaták, ezért különösen fontos volt számomra, hogy megtaláljam magamhoz a kulcsot - amivel mindkettőnknek jobb lett.  Ja és a "hazugságról" annyit, hogy az is egy út a csúcs felé :P Aki érti, érti, aki nem, nem, én bizony el nem magyarázom, katolikus családból származom.

 • 2006.12.12 11:05:07Süti

  Regi, a poszt arról szól, hogy a szabály az, senki nem kívánja, ha mégis, akkor hazudik. Erre írtam én azt, hogy de nekem meg volt/van kedvem szerelmeskedni szülés után az első hat hétben is. Nem tehetek róla, én így vagyok összerakva :-)) Én, én és én. De ez én, és nem más. Más meg más :-)  Egyébként érdekes volt a megfigyelésed már csak azért is, mert a cikken kívül a hozzászólók többsége is azt írta, hogy nem kívánta a szexet, szóval a "zinte mindenki arról mesél, hogy alig bírta kivárni" nem igazán áll. Csak ugye hajlamosak vagyunk a mienktől ellenkező véleményt súlyosabbnak olvasni...  Ráadásul hajlamosabbak vagyunk, hogy az ellenvéleményünknek előbb hangot adni, mint az egyetértésünknek, tehát ha nekem azt mondják, hazudok, ha kívánok, akkor előbb fogom magamnak kikérni, mint ha arról írnak, ami nekem is erős.

 • 2006.12.12 11:09:49Süti

  Regi, most meg is számoltam, jóval több a szexet nem kívánó hozzászólás, mint az ellenkezője...

 • 2006.12.12 11:47:07regi

  Süti, nekem nem ez jött le a cikkből. Hanem az, hogy a nők többsége nem kívánja. Van, aki nem vallja be, de közéjük tartozik. ÉS VAN OLYAN IS, aki szülés után rögtön rámászna a párjára. Nem éreztem azt, hogy azt sugallná a poszt, hogy aki kívánja a férjét szülés után is, az hazudik.

  Lehet, hogy ezt meg te reagáltad túl. De mások vagyunk, ebben nincs is semmi probléma. Részemről nincs harag. És örülj, hogy te a szerencsés táborba tartozol :)

 • 2006.12.12 14:07:54melin

  Bocs, h off-fal kezdem: szeszter, örülök, ha legalább a szavaim hatnak:o)) Nekem nem kellett különösebb változtatás. Az igaz, h jóval kevesebb csokit, ch-t fogyasztok, mint régebben, de nem mondhatnám, h ettől javultam meg. Talán a hormonális változások, ami a terhességgel jöttek nálam segítettek!! De ettől függetlenül érzem,h hajlamos vagyok rá, és már érzem, ha "készülődik" és akkor rögtön irrigálás, veszem a 3 napos kúpot... most volt egyébként kb 10-11 hete, mielőtt terhes lettem:o)))

  Hát, nemtom, a florangyn az csak egy hüvelyflóra helyreállító (tulképp tejsav az is)... nem szokott a doki "rendes", gombaölős kúpot írni?  Regi, azt is olvastad, h vki hiába kívánta a cekcet, az első együttlétek mégsem hozták meg a kívánt eredményt? Tényleg mások vagyunk, de ha vki nem kívánja a cekcet, az nem azt jelenti, h nem szeret eléggé!! Más a rangsor mindenki fejében. Így az sem megy mindenkinek, amit Eszter írt (asszem), h amikor fölkel, "végigmondja": "első vagyok én...stb"... nekem sem. Ezt ismeg kell tanulni sztem.

 • 2006.12.12 14:21:54p.eszter

  ÉS mi a helyzet azokkal, akiknek nem a szülés után van problémája a szex-szel? Mikor a kisPeti megszületett, mi sem vártuk meg a hat hetet, alig vártam, h végre együtt legyünk. (mellesleg, szülés előtti este még együtt voltunk, mert már túlhordtam a picit és a doki az "eksönt" ajánlotta. Bejött...) Szóval az elején semmi gond nem volt. Szexi bugyi, harisnyatartó, ezazamaz.... viszont az elmúlt két év alatt viszont olyannyira elfáradtam (Peti fiam nem szereti átaludni az éjszakákat:-S), hogy most tartok ott, hogy este (egyórás altatás után) örülök, ha át bírom vonszolni magam az ágyba. Tudom egyébként, mi segítene. Három hét valami eldugott szanatóriumban alvásterápiával. :-D

 • 2006.12.12 14:31:56eszter

  vagy ébreszd a kedvest egy éjszakai visszaaltatás alkalmával, hamár úgyis virrasztassz!

 • 2006.12.12 14:37:21p.eszter

  Köszi Eszter, nem is rossz ötlet. ;-)Bár amennyire az én drágám alvási szokásait ismerem, talán segítségül kellene hozzá hívnom egy nehéztüzérségi alakulatot :-D De lehet, hogy csak a "megfelelő végén" kell megragadni a dolgokat. (mindenkitől bocsi!-pirul-)

 • 2006.12.12 14:43:49Kékfelhő

  teljesen igazad van, drágám is azt szokta mondogatni, hogy ha valamit akarok, ne dörgölődzek hozzá, hanem vegyem kézbe a dolgokat :)

 • 2006.12.12 14:47:41Csiperke

  Én most csak azért nem írok ide konkrétat, mert 1, a múltkor beszóltam a páromnak, hogy milyen szemétség, hogy kibeszéli a kollégáival a szexuális életünket (pedig csak annyit közölt, mikor megkérdezték mi ez a nagy elégedettség, hogy "tegnap este jó volt")2, olvassák a kollégái a Porontyot és tudják, hogy én vagyok Csiperke 3, mi sem vagyunk/voltunk/leszünk gond nélkül....

 • 2006.12.12 15:03:01Kékfelhő

  Csiperke: de hát ha egyszer jó volt, akkor jó volt :))))

 • 2006.12.12 15:04:31Csiperke

  :-)))

 • 2006.12.12 15:07:42Kékfelhő

  Nekünk a hétvégénk volt olyan, mintha nászúton lettünk volna, szinte ki sem másztunk az ágyból, igaz, a gyerek sem volt otthon, így megengedhettük magunknak :) És jóóóóó volt, nagggyon jóóó :)

 • 2006.12.12 16:02:20manci

  szeszter, régebben én is küzdöttem ezzel a problémával, manapság csak elvétve fordul elő. Akkor kezdett ritkulni, amikor megfogadtam egy nőgyogyi tanácsait, miszerint ne mosakodjak "túl mélyen", ne hordjak tangabugyit (azóta alkalmi viselet, de nem gond, mert tök szexi franciabugyikat is lehet kapni), nejlon harisnyanadrágot csak elvétve vegyek föl, nyáron minél többet járjak szoknyában, hacsak lehet ne használjak tampont, ne irrigáljak (mondjuk ezt soha nem csináltam), ne egyek édességet, szexeljek minél többet. Persze lehet, hogy másnak ezek a dolgok nem válnak be...

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta