SZÜLŐSÉG

Barátnők gyerekkel - a közös ebéd ára

2006. december 8., péntek 09:22

Tegnap kint voltunk Nagykovácsiban egy barátnőméknél. Megebédeltünk egy olasz étteremben, sétáltunk egy nagyot, a gyerekek játszottak. Az ilyen napokért irigyli mindenki a gyesen lévő kismamák csodálatos életét!


A nap valójában a következőképp telt: Anna, Kriszta és dexterke elhatározták, hogy kimennek Krisztáékhoz Nagykovácsiba. Megbeszélték, hogy reggel még fixálják, attól függ, hogy a gyerekek hogy ébrednek. Annának korán vissza kellett jönnie a városba, így ő elindult 10-kor. Dexterke apró utódja tízre bírt csak visszaaludni, így dexterke várt, mert ha felébreszti, egész nap nyűgös lesz. Mire Samu felébredt negyed 12-kor, dexterke már tűkön ült, de akkor még hátra volt a tejpépes-gyümölcsös reggeli, az ebéd összeturmixolása (mert az zajos ugyebár), a pelenkázás és a felöltöztetés.

Krisztáék tízpercenként telefonáltak, hogy hol vannak már. Közben ők elindultak a faluba babakocsival (35 perc), hogy majd találkoznak az olasznál. Mire dexterke kiért Nagykovácsiba, barátnői már ettek, de dexterke nem rendelhetett, mert vissza kellett vinnie Annát a házhoz kocsival, ahol Anna a saját kocsiját hagyta, mert ugye sietett vissza a városba.

Anna közben sikítófrászt kapott egy csapat kóbor kutyától (városi lány). Mire dexterke visszaért az étterembe Krisztához, a gyerekek már annyira üvöltöttek, hogy inkább úgy döntöttek, felmennek a házba. De Krisztánál nem volt autós hordozó, ami a kisebbik baj, mert a lapra csukható babakocsi se fért be dexterke kocsijába, mert ott már volt egy autósülés, és egy hasonló tank méretú babakocsi (Graco). De közben Samu elaludt az autósülésben, úgyhogy a faluban való sétáról is le kellett tenni, mert ha kiszedik, felébred.

Így a két barátnő elbúcsúzott, Kriszta gyalog hazatolta Simit, dexterke pedig megtekintette kocsiból Nagykovácsi és vonzáskörzete látványosságait. Persze kiszállni nem tudott, hogy legalább a bevásárlást elintézze, mert ki hagy a kocsiban egyedül egy alvó csecsemőt ugyebár.

Sajnos Simi behisztizett a séta során, így Krisztának meg kellett állni a mező közepén megetetni. Cirka 50 perc múlva mindenki megérkezett a házhoz, de addigra már besötétedett, és dexterkének haza kellett indulnia.

Persze amikor a férjemnek elmesélem, csak vigyorog, hogy kamuzok, és egész nap csak ilyen-olyan kávézókban lattézom, amíg ő gürizik. Hiszen mi más dolgom lenne egy ilyen pici gyerekkel? Távol álljon tőlem, hogy sajnáltassam magam, de ha a gyesen lévő kismama szemében olykor megcsillan a téboly, senki ne csodálkozzon.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2006.12.08 11:45:01katjana

  amúgy ez a parkban "barátkozás" is megérne egy topicot. vagy volt már? nem tudom.

  én messzire elkerülöm az ilyen lehetőségeket, nem tudom, mi lesz a játszóterezésnél. sajnálom, de fáraszt a legtöbb anyuka. és alig várom, hogy kicsit én is bambulhassak ülve, nem beszélve...

 • 2006.12.08 12:10:26kiseszter

  Nekem tegnapra hozott szabadnapot a Mikulás, úgyhogy a férjem volt egész nap a 10 hónapos gyerekkel. Barátnőzésről, kávézásról persze szó sem volt, csak loholós ügyintézésről, sietős vásárlásról. Ő viszont a tengernyi feladat közt elfelejtette idejében cserélni a pelust és este nagyon kétségbe volt esve, hogy miatta piros a srác feneke. Ma reggel munkába indulva csókot nyomott a homlokomra és így búcsúzott: "Csak ügyesen, ahogy szoktátok!" Minden apukának ki kellene próbálni :o))

 • 2006.12.08 12:28:14Fertility

  Eszméletlenül el tudtok keseríteni. :-(
  Ha nem lennék 8 hónapos terhes,10 évre megvenném a fogamzásgátló-készletem. :-((

 • 2006.12.08 12:34:49manci

  Na ne már Felicity! Azt, hogy kevesebb időd lesz magadra, valószínűleg sejtetted, azt hogy mennyivel kevesebb, majd megtudod! :)))

 • 2006.12.08 12:37:41melin

  Dexterke, elég pörfikten leírtad a helyzetet:o) Mi ezt úgy próbáljuk a gyerekes bnőimmel megoldani, h étterem kizárva, otthon csinálunk gyerekösszeeresztést, és közben néhány mondatot tudunk is váltani lényeges dolgokról. De persze ez sem mindig sikerül.

  Ja, gyerektelen bnmők...hát, igen. Kapunk miis néha olyan meghívást pénteken, h este vacsi itt és itt!! ÉSmikor mondom, h nem tudunk, a két gyerekkel mit csináljunk???, akkor a válasz: jaaaa..hát, anyósod/anyád nem tud rá vigyázni?? de mind1, majd rájönnekők is 1x:o))))

  Férj téma: amikor hazajőve néha pampogni kezd, h miért szalad a ház (monnyuk ritkán, és sztem a benti stressz miatt), akkor emlékeztetem arra a 10 napra, amit nekem otthon a csaszi után nagyjábóli "nyugiban" kellett (volna) töltenem és neki kellett ellátni a háztartást... kb. a 2. napon már síkideg volt és nem értette, h miért miért miért lesz mindig kupleráj:oDDDDD Miért van mindig tele a szennyestároló, miért kell kiteregetni a ruhákat mosás után, miért kell kivinni a szemetet stb... Pedig akkor még csak a 3 éves fiúnkra kellett vigyáznia.

 • 2006.12.08 12:41:43melin

  Fertility:o)))) Hát, nem leszmár semmi uaz, az bizti... de ha olyan rossz lenne egy gyerek, miért vállalnánk önként mégis még1et, meg még1et stb??:o)) Csak nyugi, az elején úgysem lesz időd (energiád) ezen rágódni, aztán meg szervezés kérdése (és mamák, papák), h mennyi idő jut magadra.

 • 2006.12.08 12:49:33manci

  Na, hogy valami pozitívat is írjak! Voltunk 2-3 hete hétvégézni barátokkal, voltak gyerekesek és gyerek nélküliek is és az én kis mancikám nagyon jól bírta a kiképzést. Nagyobb séták idején aludt a babakocsiban, az éttermekben szépen evett velünk, persze a saját bébiételét, nagyokat nézegetett, szóval engedte, hogy mi is jól érezzük magunkat.

  Ha vendégségbe megyünk, vagy hozzán jönnek, általában akkor is nagyszerűen elvan, szereti a sürgés-forgást maga körül.

  Ami gond, az inkább az én hibám: majd minden barátunk Bp.-en él, én viszont utálok (nem tudok) ott vezeni, szóval nem szívesen indulok el a gyerekkel kettesben autóval, pedig csak 30 km.

 • 2006.12.08 12:51:47manci

  Fertility, bocs, hogy rosszul írtam a neved!

 • 2006.12.08 13:11:41mulan

  Nem akarok senkit elkeseríteni, de mi ebben a történetben az elkeserítő? Jó, nem egyszerű, de khmm, nekem gyerek nélkül is ilyen vagy ennél nehezebben szerveződő napjaim voltak. Vagy csak a munkám volt túl bonyolult? :)

 • 2006.12.08 13:14:26ananasz

  Ez mind igy igaz! Es az milyen, amikor a csalad idosebb tagjai akkor zeneltetik a mobilod es/vagy csengetnek, amikor tudvan tudjak, h Te szoptatsz-fektetsz-pelenkazol, majd miutan -makacs kitartassal- elovarazsolnak Teged megjegyzik 'csak ugy mellekesen' hogy "mar 3x szor hivtalak am, de gondoltam, h a babaval vagy". na ettol pl. nekem elmegy a tejem...

 • 2006.12.08 13:29:51Santos35

  katjana
  Mutasd meg neki a blog-ot és hagyd, hogy vigyázzon a gyerekre egy napot. Ha még akkor így látja, akkor...

 • 2006.12.08 14:30:34Tori

  Telefon tekintetében mi egyszerűek voltunk: közöltük, hogy mostantól a telcsi itthon permanensen némán van, ha észrevesszük a rezgést, felvesszük, ha nem, visszahívjuk. A rögzítőmön is az a szöveg van, hogy valsz. a gyerek miatt nem tudom felvenni, majd hívom. Eleinte volt pár sértődés, de megszokták.

 • 2006.12.08 14:34:33gyöngy1

  Férj: hasonló
  19 hónap van a két làny között és az elsö fél évben legszivesebben kiugrottam volna az ablakon. Egyszerüen hol az egyiket hol a màsikat etettem, altattam, és ha véleltenül mind a kettö egyszerre aludt akkor a lakàst kellett volna rendbe hozni, de persze halkan. Es ha elmertem menni, és a férjemre hagytam öket, akkor persze angyalkàk voltak, de a férjem semmit nem csinàlt mellettük (csak csodàlkozott, hogy hazajövök és egyböl elkezdek mosogatni vagy fözni, vagy uzsonnàztatni).
  Amit nagyon utàlok az az hogy sem a férjem, sem a szüleim nem fogjàk fel hogy a gyerek is szokott ebédelni vagy uzsonnàzni, még akkor is ha nem szólok elöre!
  Utàlom hogy egész nap itthon vagyok és semmit sem tudok csinàlni! Még akkor is ha tip-top rendet rakok, kiszabadul a két làny és kezdhetem elölröl az egészet. A férjemnek meg persze tök természetese, hogy Hamupipökét jàtszok, hisz màs dolgom sincs. Keresek is munkàt, elegem van az egészböl. Nem tudtok egy franciàs munkakört veszprémben?

 • 2006.12.08 14:37:57manci

  Némely férfi mind egyforma!!!

 • 2006.12.08 14:38:23manci

  Na jó, mégsem:))

 • 2006.12.08 15:02:12Santos35

  Franciás munkakört? Az meg milyen? :)

 • 2006.12.08 15:56:57bjulie

  mi is egyszer próbáltunk elmenni a 3 hónapos gyerekkel pizzázóba, de aztán feladtuk, és a meki kaját vettünk elvitelre.
  Az egyetlen dolog, amit már megengedek magamnak, hogy egy hónapban egyszer eljön a barátnőm hozzám, és fürdetés/etetés után a 10 percre tőlünk lévő kávézóba beülünk beszélgetni 2 órára.
  Nálunk is volt már olyan, hogy hivtak esti bulira, de szüleink messze laknak, és van saját életük, munkájuk és programjuk, meg amúgy ők is egyedül voltak kénytelenek megbirkózni 2 gyerekkel segitség nélkül, szóval nem terhelném meg őket avval, hogy mi elmegyünk bulizni.
  De azért merem remélni, hogy idővel több szórakozás is jut majd.
  Szerencsére a férjem fejet hajt az előtt, hogy itthon vagyok a bébivvel, és sosem kaptam még meg tőle, hogy mit akarok, én egész nap itthon vagyok. Egyszer próbálná ezt meg. :)

 • 2006.12.08 16:11:41manci

  Tudom, hogy mi szerencsések vagyunk, mert bár az én szüleim majd 300 km-re laknak, az anyósomék viszont a szomszédunkban, és ők nemhogy tehernek nem tekintik a gyerekfelügyeletet, hanem szinte jutalomként fogják fel. Szerintem fizetnének is érte...:)))

 • 2006.12.08 16:22:10katampusz

  igen ez is jó téma...

  az első pár héten annyi szabadidőm volt, hogy csodálkoztam mit kell túllihegni ezt a kismamságot, mindent meg tudtam csinálni a baba mellett, mert evett és aludt gond nélkül. reklámoztam is mindenkinek.

  aztán a 4. hétre elfogytak a relax tartalékaim és már nem tudtam felkelni csak 9kor, tehát már nem tudok leszaladni vásárolni míg párom reggel itthon van.  mostanában a bébi nőddögél, kevesebbet alszik. kezdek rájönni, hogy az én gyerekem se különb a többitől, napközben hosszas üvöltések látszólag indok nélkül, kizárólag rajtam érzi magát komfortosan, ha elalszik fél óra és fenn van. ezek a nyűgösebb napok.

  ilyenkor éjjel se vagyok normális, párom múlt hajnalban arra a mondatomra ült fel az ágyban hogy "levente ha nem maradsz csendben én elköltözöm" :))  tegnap állítólag fent volt a babával hajnal 3-ig, én semmire nem emléxem belőle, csak arra hogy fél egykor mentem aludni, akkor még biztos nem volt otthon, fél kettőkor pedig szoptattam. hogy párom mikor jött haza, mit csinált, satöbbi, arra nem.

  :))

  milyen furcsa, nem is gondoltam volna, hogy a nehezebb időszak a gyermekágyas idők után lesz...

 • 2006.12.08 16:47:39mókusfácán

  Nálunk apa nem érti, hogy a gyerek miért nem érti az ő nevelésu elveit!
  A múltkor arra jöttem haza, hogy üvölt a gyerek, az apja meg durcizik és sztrájkol!Nem fürdetem meg, mert nem akarta abbahagyni a sírást! Egy egészórára mentem el, s agyerkőc csak fél órát aludt!Gondolta a nem együtt fürdést a pulya büntinek fogja fel! Na hiszen!

 • 2006.12.08 20:58:51Nyuli

  hú de rég volt :)

  Valahogy ilyen zűrökre nem emlékszem - persze az idő mindent megszépít :)

  Az viszont tuti, hogy nem voltam az a szupermami-házitündér. Bizony nem ragyogott a lakás állandóan és nem volt mindig melegkaja a férjecskémnek. Amit lehet megtettem, de nem görcsöltem, hogy tökéletes legyek.

  A nagyszülők messze laknak, úghogy rájuk nemigen számíthatunk, közben meg egyetemre jártam. Van olyan emlékem, hogy ülök a konyhapultnál, egyik kezemmel tételeket dolgozok ki, a másikkal próbálom távoltartani a gyereket a papíroktól.

  Mondjuk az is igaz, hogy nekem másfél év után vissza kellett mennem dolgozni, és akkor jól esett újra felnőtt életet élni.

 • 2006.12.08 21:32:39nick

  első gyereknél még így van. amikor már kettő van, sokkal flottabbul megy a dolog, mert nem tulajdonít jelentőséget az ember minden apróságnak. aludni kocsiban is lehet, főzés-turmixolás helyett bébiétel is van, úgyhogy az ember összeszedi magát, felpakol és indul. és érdekes módon időben ott van, nem marad otthon semmi lényeges. aztán, ha valamiért az egyik gyerek valakivel elutazik vagy vendégeskedik, akkor hirtelen nem érti az ember, h mi a fene volt olyan fárasztó, bonyolult és időigényes, amikor még csak az első volt.

 • 2006.12.08 21:34:53nick

  amúgy a mai napig érthetetlen számomra, amikor valaki azért vállalja a 3. babát, h ne kelljen visszamenni dolgozni. sok ilyen van pedig. hát 3 gyerekkel otthon lenni sokkal fárasztóbb, mint kettő mellett dolgozni.

 • 2006.12.08 23:23:09kovvacs

  Amúgy kb. 2 hetente összejövök vagy a húgommal, vagy a sógornőmmel, minhárman kisbabások vagyunk. (Egyszerre hárman még nem szerveztünk semmit.)  Nekünk inkább jól szokott a sztori elsülni.

  Talán azért, mert az alapprogram az otthonpunnyadás, dumadumahátán, max valami kaja, de ha lehet, az is legyen nagyon eccerű.

  Egymás gyerekét emelgetjük, csitítjuk, öltöztetjük,

  és élvezzük azokat az öt-tíz perceket, amíg a másik figyel mindkét kölyökre.

  Aztán a punnyadásból - ha olyanunk van - közösen elindulunk sétálni, vagy vásárolni, vagy tornázni.

  Ha úgy jön ki a lépés.

  Ha nem, akkor nem.

  Pl. kifejezetten jól jön a húgomnak, ha mindkét hónom alatt gyerek van, és ő nyugodtan tud a ruhák között turkálni a boltban. Máskor meg ő tartja a kis hercegnőmet és hajkurássza a saját porontyát is, amíg én ismételten megtárgyalom magammal, hogy ha soha nem hordok nyakláncot, akkor ezeket itt ni se kéne megvenni.  Dexterke sztoriját nagyonis el tudom képzelni, talán pont ezért nem próbálnék összeszervezni 3 anyát+bébit.

  Bár lehet, hogy kéne:))) • 2006.12.09 10:03:55eszter

  sztem ez is gyerektől függ. Nekem akkor volt arany életem, amikor az első gyerekem olyanra sikerült,2 hónapos korától este 8tól reggel 7ig garantált szunya volt. A terhesség vége fele már nem mászkáltam el esténkénk (egyetemista voltam, mondjuk SZOTEklubba, füstös helyre 9hónapig nem mentem), de utána nyugodt szívvel rácsukhattam az ajtót a családra. Aztán amikor a második megszületett, akkor a boltba nem tudtam este leszaladni esténként, annyira kiszámíthatatlanul kelt üvöltve, ciciért kajabálva. Így majd egy évig azt mondtam a barátnőimnek, hogy szívesen látom őket nálunk este, ha lefeküdtek, hogy tudjunk dumálni. Persze ilyenkor csakazértse kelt föl, hogy értetlenül nézhessenek, hogy miért nem tudtunk beülni valahova.

  nicknek meg tök igaza van, a napközbeni szervezések sokkal gördülékenyebben mentek 2, 3 gyerekkel. Belejön az ember.

 • 2006.12.09 11:48:40Fertility

  melin!
  Ezen gondolkodtam én is.Mármint,h mi készteti a nőket a második,többedik gyerek vállalására.Vminek biztos lenni kell.Viszont egyelőre nem igen látok a projectben pozitívumot. :-( 3 év rabság a konyha,a gyerekszoba meg a koszos pelenkák között.
  Egy ostoba meg nem értő férjjel.Legalábbis ezt vettem ki a többség szavaiból.Asszem előbb kellett volna megtalálni ezt az oldalt,akkor jobban meggondolom. :-)

 • 2006.12.09 13:09:49Csiperke

  Fertility: az lesz a jobbik eset, hogy azon kell aggódnod, hogy nem tudsz barátnőzni menni egy darabig. Képzeld el, hogy akinek valami gond van a babájával, az mennyire lesz*rja azt az egészet.

  A Csibém másfél éves, 1 kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor mentem el este itthonról. Aztán mégsem patyolat a lakás, a vasalatlan ruhákról meg ne is beszéljünk. Az eleje nehéz volt, most viszont már egyre jobban élvezem a társaságát, hihetetlen, hogy miket produkál, ahogy nyiladozik az értelme. Már bátran elindulok vele bárhová, ha nem működik a dolog hazajövünk. Lassan vissza kellene mennem dolgozni, várom is, de mindig összeszorul a szívem, ha belegondolok, hogy nem leszünk együtt egész nap. (Amiből meg néha elegem van...) :-)

 • 2006.12.09 16:31:17Fertility

  Nem is a barátnőzés hiányát látom problémának.Hanem azt,h teljesen begyepesedek meg beszükülök. :-( Persze,fontos dolog egy gyerek,meg is kell neki adni mindent ami őt illeti.Viszont ettől függetlenül én is önálló személyiség szeretnék maradni.Nem csak egy gép ami kihord,gondoskodik,majd elpusztul.

 • 2006.12.09 16:37:59Süti

  Ne olvass annyi kozmót :-)  De komolyan, nem szükségszerű a begyöpösödés. Tulajdonképpen, nem is ismerek olyan 3, 4 vagy többgyerekes anyukát a mostani 30-as korosztályból, aki beszürkült volna. Szerintem ez egy régi rém, amit mostanában a fogyasztói média időnkét előránt.

 • 2006.12.09 17:11:33Fertility

  Vicces,de egyáltalán nem olvasok női magazinokat. :-)
  A paráim is akkor kezdtek igazán előjönni,mikor beleolvastam egy babamagazinba.Addig azt hittem,a gyereknevelés annyira azért nem lehet bonyolult.(mivel ugye elég sokan megértük a felnőttkort)Akkor és ott azonban arra gondoltam:Teúristen,ennyi betegség,gond,baj bánat!
  Csoda,h egyáltalán vannak élő csecsemők!
  Úgyhogy gyorsan be is szüntettem ezen a téren való olvasgatásomat.

 • 2006.12.09 18:14:04Süti

  A babamagazinok olvasásáról már az első terhességem alatt leszoktam, azt hiszem egy darab Kismamát és egy darab Babamagazint (vagy mit) olvastam el és elég is volt egy életre :-)

  MOndjuk az internetet böngészem rendesen, de valahogy itt 1. könnyebb szelektálni a témák között, 2. valahogy nincs akkora súlya, mint a nyomtatott médiának (szerintem).  MOst megint elolvastalak, nem lehet, hogy csak húzol minket és igazándiból nem is parázol? :-)

 • 2006.12.09 19:54:23Csiperke

  Fertility: passzos a nicked, mondtam már?:-) Az, hogy begyöpösödsz-e csak rajtad múlik. Én pl sétáltatás közben összeszedtem magamnak néhány ismerőst, egy azóta nagyon jó barátnő is lett. Babaklubba járunk hetente, a gyereket "kicsapjuk", mi meg beszélgetünk és NEM a gyerekekről. (Szerencsére értelmes a banda...) És ugye a suli is ingyen van ilyenkor. Otthonról netezel-gondolom-ez is egy lehetőség kitekintést nyerni a világra akkor is, ha mondjuk szakadó esőben nem viszed ki a gyereket. (Eh, be szépen fogalmaztam...) A babamagazinokról még terhes koromban egy 3 gyerekes volt osztálytársam tiltott le. Szerintem Sütinek lehet egy kis igaza.:-)

 • 2006.12.10 13:27:09melin

  Ferzility, ne olvass ilyen magazinokat!! Én is csak néhányat néztem át, de csak elekserítettek. Inkább télleg interneten szemezgess és betegségekről még véletlenül se!! Hidd el, nem lesz kedved, időd, energiád azon agyalogni, h begyöpösödsz!! A gyereket imádni fogod, és nem hiszem, h amikor majd szopizik, vagy mittomén rád néz és elmosolyodik rajongva, ne gondolnád azt, h megérte, 1000x is megérte!! Az első előtt még én sem tudtam elképzelni. Rabságról meg szó sincs!! Nincs előírva, h bent kell kuksolnod a lakiban a gyerekkel és csak házikosztot ehet, és a tapétamackófiguráit bambulhatja!! Ez már sztem is egy mostanában ismét előráncigált álindok "juppi" nőknek, h miért nem kell a gyerek. Most bocs, ha vkit ezzel megbántok! Persze vmennyire beszűkül az érdeklődési kör, de nekünk simán belefér a színház, mozi, vacsora a barátokkal étteremben... nemtom, én jól érzem magam itthon. A két gyerk között dolgoztam 4 hónapot, de vhogy a kezdeti örömöt átvette az aggódás, h basszus, ahelyett, h hamar mennék a gyerekemért a bölcsibe, nagy hassal itt ülök, melózom és minek...annyit nem kaptam, h hú, de megérte volna... inkább a felnőtt társaság volt kicsit jó... na, ennyi:o)))

 • 2006.12.10 18:39:10Fertility

  Kösz. :-))
  Esetleg tudnátok vmi tanácsot adni mit lehet kezdeni a vizesedéssel?Már alig bírok menni.És nem a hasam miatt. :-((

 • 2006.12.10 19:19:06Pinky

  A vizesedést mutasd meg orvosnak és ne próbálj fogyókúrázni.

 • 2006.12.10 20:20:07Fertility

  Esetleg vmi tea?
  Olyat is hallottam,h egyáltalán nem v csak alig lehet sót enni.

 • 2006.12.10 20:38:04Pinky

  Nem vagyok orvos, csak tapasztalatból mondom:

  A vizesedés bizonyos anyagcsere zavarok következménye lehet, például hiányos táplálkozásból kifolyólag.  Ezért mondom, kérdezd meg az orvost, főképp, ha már ennyire zavar a dolog.

 • 2006.12.10 20:42:56melin

  Igyál sok ásványvizet! Az elég jó vízhajtó! De sztem vízhajtó teát ne. Hát, igen, a sóval nem árt egyébkéntis takarékoskodni... de azért dokival mindenképp konzultálj!!

 • 2006.12.10 21:16:18dijon

  Fertility: semmilyen vízhajtó nem ajánlott a terhesség során, mert a méhlepénytől is elvonja a vizet, ami kimondottan ártalmas a magzat szempontjából! Ha nagyon durva a vizesedésed, feltétlen mutasd meg az orvosodnak!

 • 2006.12.10 21:36:36nick

  vizesedés+magas vérnyomás+fehérje a vizeletben=toxémia, de ezekből csak a vizesedés látványos, a másik kettőt a doki ill. a védőnő tudja kiszűrni.
  normális helyeken a védőnőnél is kell, h legyen az a lakmuszpapír, v mi a bánat, amire rá kell pisilni és abból egy perc alatt kiderül, van-e fehérje a vizeletben. ha kell,akkor irány a doki.

 • 2006.12.10 23:35:52munduri

  Fertility! Ezt télleg előbb kellett volna átgondolnod! De hogy némi vigaszt is nyujtsak,nekem is voltak picit ilyen "személyiséges" :-) paráim, de én egyáltalán nem érzem, h begyöpösödtam volna, folytatom a kutatási témám itthon az internet segítségével, a barátok meglátogatnak, lehet kirándulni és ami a legjobb rengeteget lehet olvasni!!! Erre korábban egyáltalán nem volt időm! A mozi-szinház kimarad, de az én kisfiam pl remekül alszik a múzeumokban :-) Szóval sztem semmilyen rabságról nincs szó, csak rajtad múlik milyenné teszed. Hajrá! :-)

 • 2006.12.11 13:13:00kovvacs

  munduri, jó, hogy mondod a múzeumot,

  már többször nekikészültem, és ha vége a karácsonyi őrületnek, el is fogom kezdeni.

 • 2006.12.11 13:23:48Jucus

  Fertility! Nekem a vizesedésre a mozgás jött be a legjobban. Csak nem volt szabad eltávolodnom 5 percnél távolabbra a lakástól, vagy bármilyen wc-től, mert rohannom kellett, mert olyan gyorsan hajtotta ki a vizet. Az úszás is nagyon bejött, egy óra úszás alatt volt, hogy háromszor mentem pisilni, és a végére gyönyörű vékonyak lettek a bokáim.

 • 2006.12.11 13:55:46hanna

  Már máshol leírtam, de itt újra: sótlan étrend, úszás, torna. Ez a tuti a vizesedésre.

 • 2006.12.11 16:11:01potyeszka

  elég szerencsésnek mondhatom magam,mert nekem az utolsó hónapban kezdett látványosan vizesedni a lábam.a kisfiam amugy 4kg-val született,15kg hiztam,és amikor dani 2hónapos lett újból 57kg voltam.

 • 2006.12.12 11:03:06bors

  Szerintem kicsi gyerekekkel mindenhová el lehet menni, amig nem császkálnak el, addig jó. Én a 6 hónapos fiammal márciusban vonattal utaztam Drezdába meg (meg Berlinbe babakocsit venni).A nagymama csak a két nagyobbat vállalta. csak oda felé volt hálókocsi, de abban sem volt fűtés. Nem volt semmi gond, visszafelé már csak 1 osztályú jegyünk volt, de ki bírtuk, pedig elég sok csomagunk volt, és Egerig utaztunk. Nem vettem észre, hogy a gyerek vissza maradt volna a fejlődésben.

 • 2006.12.12 11:15:58szeszter

  bors: igazság vagyon szavaidban :) Mi is elmentünk Horvátokhoz nyaralni az 5 hos bébivel, és nagyon élvezte. (de ezt már írtam 1x).

  Azóta is megyünk, ahova lehetőség van.

  off: te Berlinbe jársz bébiholmit vásárni? :)))

 • 2006.12.12 12:32:29bors

  kedves szeszter ! Én még Nyugat-Berlinben voltam, sajna ez előtt nem lehetett itthon rendes babakocsit vásárolni, csak azokat az összecsukható rémségeket, sem rendes cumisüveget, ( a cumis üveg üvegből volt, és tört)pelenkát pláne. Amikor a barátnőm(Münsterből) meglátta a kötélen száradó pelenkákat, majd el ájult, hogy nálunk még van ilyen? 1988-ban? Kénytelen voltam vinni a gyereket, mert amíg a kocsiban ült nem kellett a kocsi után vámot fizetni -megjegyzem akkor ez egy használt autó árába került, bár ha jól meg nézzem akkor most is ott van.

 • 2006.12.12 13:57:19szeszter

  bors: értem, szóval ez még a nagy rendszerváltás (?) előtt volt. Csak azt hittem talán a közelmúltban (2-3 éve) Nem sértésből kérdeztem.

 • 2006.12.12 16:05:29bors

  Tudod a papír pelust, a plexi bébiflaskát a normális méretű baba kocsit már a rendszerváltás előtt feltalálták, csak éppen nálunk nem volt. A barátnőm gyerekeiről levetett cuccokra hagyatkoztunk, meg ilyenek. Olvastam az Eltern című lapot és bámultam..., hogy papás szülés, meg otthon szülés meg ilyesmik. Végül is jó érzés, hogy nem én voltam a hülye akkor, amit akkor jónak gondoltam az mind itt van, szerencsére....

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta