Hamis csokit és fullasztó mogyorót rejthet a mikuláscsomag

Mi van a mikuláscsomagban? Csokitélapó szinte mindegyikben fellelhető. Vagy legalábbis annak látszó tárgy. A mieinkben is találtunk, igaz, az egyiknek már lejárt a szavatossága, enyhén fehéredett és kesernyés íze volt. Kaptunk olyat is, amely még messziről sem látott csokoládét, színét a 6 százalék kakaópor adta.


Egy másik csomagban a mandarin indult rohadásnak. A maréknyi mogyoróval is vigyázni kell, fulladást okozhat a kicsiknél. Csakúgy, mint a tictac. Az időhiányban szenvedő és/vagy lusta szülőknek kitalált előre gyártott mikuláscsomaggal körültekintően kell bánni. Tavaly inkább saját magam válogattam össze a biztonságos, friss és igazi hozzávalókat és tettem piros zacskóba. Így is annyi csomagunk lett, hogy három héten át csokoládét ettünk reggeltől estig.

Idén előrelátóbb voltam, bízva a rokonokban, ismerősökben, nem készítettem zacskót, a mi Mikulásunk egy-egy apró játékot hozott a gyerekeinknek. Jól is tettem, hogy nem vettem édességet, a kapott csokimikulásokból így is kiállítást rendezhetnénk. Sajnos kilencven százalékuk nem csokiból készült, összetevői: cukor, hidrogénezett növényi zsiradék, 6 százalék kakaópor, sovány tejpor, emulgálószer (E322, E476), kristály vanillin. Nem túl étvágygerjesztő. Na nem baj, dísznek jók lesznek.
Oszd meg másokkal is!
Mustra