SZÜLŐSÉG

Tömegnyomor a szülinapon

2006. december 5., kedd 13:11

A Minimax ingyenes születésnapi partija annyi kisgyermekes családot vonzott, hogy délben már lépni sem lehetett odabent. Hiába a sok érdekes program: az ideges lökdösődés, a tolakodó szülők elvették az ember kedvét az egésztől.


Amikor bejutottunk a Művészetek Palotájába, a tömeget meglátva legszívesebben azonnal visszaléptem volna a forgóajtóba és elmenekültem volna. Számítottam rá, hogy rengetegen lesznek az ingyenes gyermekrendezvényen, de a látvány minden képzeletem felülmúlta. Ha már ott voltunk, kézen fogtuk a gyerekeket és fejest ugrottunk a tömegbe.

A folyosón felállított terepasztalokhoz, játékokhoz nehezen lehetett odaférni, a játékokat kézbe venni szinte lehetetlen volt. Megpróbáltuk megközelíteni az izgalmasnak ígérkező előadásokat, koncerteket, de esélyünk sem volt a nézőtér közelébe férkőzni. Elindultunk a kézműves foglalkozásokra, rengeteg érdekes dolgot láttunk: az asztaloknál festettek, karácsonyi díszeket készítettek, mézeskalácsot gyúrtak, sógyurmáztak, színes papírokat vagdostak és ragasztottak a szerencsések. Merthogy nem kevés szerencse kellett ahhoz, hogy épp felszabaduljon egy hely. Mi rosszkor voltunk rossz helyen: nem sikerült helyet találnunk. Málni egyre csalódottabb volt, Pötyi pedig nyűgösen fészkelődött apa karján, merthogy addigra már ölbe venni, félő volt, hogy agyontapossák.

Épp egy játékokkal kirakott folyosóra szerettünk volna eljutni, amikor egy apuka gorombán megtaszított hátulról, majd rámordított, hogy Mennyémáarrébb! Itt telt be a pohár. Visszafordultunk, ráadtuk a ruhákat a gyerekekre és elindultunk hazafelé. Az épület előtti Bűvös Kastélynak nevezett csuklós busz ugyan hívogató programmal várta a látogatókat, a dermesztő hidegben nem álltunk be a kígyózó sorba.

Hazamentünk inkább, elővettünk egy nagy adag papírt, rajzoltunk, vágtunk, ragasztottunk és énekeltünk. Ez is ingyen volt, a család remekül szórakozott és a sarkunkra sem lépett rá senki.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2006.12.06 12:19:27Zsu

    Már Mi is jártunk hasonló rendezvényen, de többet Mi sem megyünk egyrészt a mentalitás miatt ami ott alakul ki az emberekben. Hihetetlennek tűnik, de ez tény, hogy nem tudunk kulturált módon viselkedni.Elment töle a kedvem nekem is ....!!és itthon minden adott egy nyugodt családi légkörben.

  • 2006.12.06 21:38:12Nyuli

    Mi is ott voltunk. rémes volt!! Többet nem megyünk.

Blogok, amiket olvasunk

A TASZ JELENTI Azt hittem, jobban járok, ha nem az autót viszem szervizbe, hanem én megyek orvoshoz.

Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Újabban visszatérő fájdalmat érzel a lábadban, mikor kiszállsz az autóból.

MAI MANÓ Kép-párok #187

Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyeket neves fotóművészek készítettek ugyanazon témában vagy olyat, amelyeken éppen egymás munkáira reflektálnak.

HATÁRÁTKELŐ A lakókocsis élet árnyoldalai

Gyakran olvasni, hogy „persze, mert mindig csak a külföldi élet pozitívumairól van szó”, ami mondjuk szerintem nem igaz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a például a furgonlakó létnek is vannak bőven nehézségei.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta