SZÜLŐSÉG

Cumisüveg-fa a teknőcön

2006. december 3., vasárnap 10:14

Aki nem szereti a hagyományos cuccokat, annak tetszeni fog ez a vidám cumisüveg-szárító, amely leginkább egy ágas-bogas fához hasonlít. Egyszerre hat cumisüveg és tartozékaik száríthatók rajta.


A szárító talpa egy szivacsteknős, amelyen ágakhoz hasonlító műanyag pálcikák meredeznek, erre helyezhetők a cumisüvegek, cumik, kupakok és egyéb tartozékok.

A Poronty hozzáfűzése: készüljünk fel arra, hogy totyogónk rákattan a teknőcre és száríthatjuk a régi módszerekkel (tálca, konyharuha) a sterilizált cumisüvegeket, amíg ő a nappaliban babaruhákat aggat a hüllő ágaira.

A cumisüveg-szárítót a Brendonban találtuk, 3290 forintért vesztegetik.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2006.12.03 10:40:22jidele

  ez a teknős engem nagyon emlékeztet a múltkori ajtófogóra

 • 2006.12.03 11:56:31munduri

  Szép darab... De mi is a baj a régi tálcás-konyharuhás módszerrel??? Nekem nagyon beválik.

 • 2006.12.03 12:05:42Dexter68

  Nincs vele baj. A kapható cuccok nagy százaléka arról szól, hogy "vegyél". Mindegy mit. És a kezdő szülők vesznek. Vagy mert azt hiszik, hogy praktikus, vagy mert olyan "édi".
  Nekünk 2 db cumisüvegünk van. Egy kicsi és egy nagy. Bőven elég.

 • 2006.12.03 12:11:12munduri

  Ezt én is észrevettem. A férjem az aventes cumisuveg-sterilizálónak dőlt be. Nem tudtam lebeszélni róla... :-)

 • 2006.12.03 12:25:45Dexter68

  Szerintem mi nem is sterilizálunk semmit. (bár lehet, hogy a nejem igen, csak nem figyeltem oda :oDDD) Az elsőnél még mindent, mindig, meg még a másodiknál is. Nem tudom, van-e összefüggés, de folyton betegek voltak. Csipetkét lazán, lazábban kezeljük és semmi baja.
  De régen én is vettem cumisüveg-melegítőt és azt hittem, hogy mikrózni nem lehet a tápot... Aztán persze fél perc helyett 10 perc volt a felmelegedési idő :o))))

 • 2006.12.03 12:49:29marcangoló

  Ilyenkor azért jó érzés, hogy a nagyobbik cumisüveg- mentes volt, és erősen remélem, hogy a kicsi is az lesz. Persze etetőcumink (üveg nélkül szólóban) és játszócumink azért van, adták az anyatejes világnapon, ahol ugye a szoptatást propagálták- csak a gyerek nem tudta, melyik végén is kell szívni. :-)

 • 2006.12.03 12:59:11Dexter68

  Persze, úgy könnyű, ha valaki tud szoptatni. Nálunk ez nem ment ilyen eccerűen. Az első kettőnél abszolút nem volt teje a nejemnek, a harmadiknál meg volt, mindenki hepi, meg minden, de a harmadik hónapban szteroidos kezelésre szorult, és a dokik letiltották, nyilván többet ártott volna, mint használt. Sajna.

 • 2006.12.03 15:24:44thais

  Ha már nem szopik, akkor is kellhet a cumisüveg. Pl. teáztatás, gyümölcslé. Akkor is foglalkozni kell a cumisüveg fertőtlenítésével. Én általában ebben a periódusban szoktam használni. A pohárka, bármennyire is designos is, nem volt alkalmas. Sosem hókusz-pókuszoltunk holmi cumisüveg-fával. Kifőztem meghatározott időközönként, tiszta konyharuhán lecsepegtetni. Pont. Nem aludttejes köcsögöket akasztok ki udvaron száradni. A szteroidos kezelés, ha rövid, vissza lehet térni idővel a szoptatáshoz?

 • 2006.12.03 15:51:42Dexter68

  Nem tudom, mert ez a kezelés hosszú volt, úgyhogy fel sem merült. Tej elapadt, stb. Az a baj, hogy Anya betegebb volt, mint kéne, de jövünk kifele belőle. Legalábbis nagyon bízunk benne.

 • 2006.12.03 16:43:27Brumibaby

  Ez a poszt nem a 10 legfeleslegesebb stb.-hez tartozik?
  És azt szeretném még kérdezni, hogy lehet-e olyan kütyüt is kapni 3500 forintért, amin majd ezt a szárítót lehet higiénikusan szárítani. Mert a konyharuhát kifőzöd, kivasalod, és az kb. 23 forintba kerül, szóval nem konform azzal a szemlélettel, hogy nem vagy anya és nem vagy ember, ha nem veszel meg minden vackot.

 • 2006.12.03 16:46:47marcangoló

  Dexter, ez így van, minden adott volt ahhoz, hogy szoptassak (már a szülőágyon mellre került, egészséges volt, aktív, én meg adtam neki a cicit, amikor csak kérte), tudom, hogy nem mindenki ilyen szerencsés.
  Thais, nálunk a csőrös pohár volt az áthidalás, aztán jött a sima. Egy éves kora körül meg már nem kellett "halálra" fertőtleníteni a cuccokat.

 • 2006.12.03 19:47:21hanna

  Nekem bejön ez a teki. Persze hogy nem jó semmire, de hát nem járunk darócruhában se, pedig mire a sok csiricsáré cucc, praktikusnak az előbbi is praktikus. Ahogy az ecceri eladólány mondta egy ismerősömnek, aki érdeklődött, hogy minek a farmer oldalán egy izé, esztétika, nem érti?:)

  Nekünk van egy piros ikeás tekink, ha meghúzom a nyakát, zenél. Lea imádja. Röhögünk is sokat rajta, ha Lea már mászni fog, majd a három igazi tekinek is a nyakát akarja huzigálni, hogy zenéljenek, az jó lesz.

 • 2006.12.04 12:30:45jidele

  ok, hogy esztétika, de praktikum is van a világon.:)nálunk a teknős szó szerint futva menekült, ha az unokahúgom feltűnt...és mondja vki, hogy a teknősöknek nincs memóriája

 • 2006.12.04 12:57:10Csiperke

  Én tetrapelenkán szárogattam a csőrös poharat. Cumisüvegünk volt, de csak arra használtuk, hogy alufóliából golyókat gyúrtam bele és zörgettük, mert az tetszett Csibének.

 • 2006.12.04 13:24:35Azurka

  Nekem bejön ez a teki :-) Mondjuk 3300 Ft-ért nem fogom megvenni, van más, amire el tudom költeni (pl. mostanában pelenkázós táskát hajtok, ami nem utazótáska méretű, de mégis mindennek van helye benne, szóljon, aki szereti a sajátját, most Johnson-ost használok, mint a babaúszáson a mamák 90%-a :-) A cumisüvegeket meg papírtörlőn szárítom, elméletem szerint így mindig tiszta helyre tudom tenni.

 • 2006.12.04 15:25:41bors

  Mát az 1 hetes gyerek is tud(-na)pohárból inni.
  Ezért a cumisüveget nyugodtan el lehetne. Persze ha valaki ragaszkodik ahhoz, hogy már a tejfoga sem legyen épp a gyerekének, akkor valóban szükséges.
  Csak tudnám, hogy miért nem pusztult ki az emberiség, mert ezek a kütyük csak néhány éve állnak rendelkezésre.

 • 2006.12.04 16:11:27Csöre

  Nálunk járt szoptatási tanácsadó is, mert az elején nem ment minden úgy, mint a karikacsapás. Ő azt mondta, hogy meg kell próbálni mindent, s addig kanállal/pohárral/fecskendővel etetni, de ha végképp nem megy, akkor viszont cumisüveg, mert a gyereknek szüksége van magára a szopizási lehetőségre, úgy természetes, hogy ő szopizva eszik, nem késsel-villával. Szerencsére nem lett rá szükség.

 • 2006.12.04 21:35:15olgi

  Mind a 3 gyerekem elég korán lett cumisüveges, eleinte teát, majd anyatejet, később tápszert kaptak belőle. Muszáj nekik szopizni, másképp nem erősödik meg az állkapocs, ami szükséges a jó fogakhoz. A 2 nagyobbik már a fogváltásnál tart, és nincs egy rossz foguk sem. Ha nem egész nap lóg a kicsi szájában a cumisüveg, csak akkor, amikor éhes vagy szomjas, szerintem nem okoz problémát. A fogmosást is elkezdtük kb. 1 éves korukban, nagy élvezettel rágcsálták a fogkefét.

 • 2006.12.04 22:30:21Nyuli

  Az én kicsinyem nagyon hamar cumisüveges lett -sajnos. De a fogainak az ég világon semmi baja sem lett.

  Na mondjuk cukrosteát se kapott soha.

 • 2006.12.05 12:49:51eszter

  Engem is meg lehet kövezni: 10 hónapos a fiam. Sokszor szopizik még egy nap, reggeli szopi után kb. 1, másfél órával szoktunk leülni reggelizni. Rágcsálja a kifliét, ÉS! cumisüvegben adok neki teát. Ugyanis addig a 2 másiknak, nem utolsó sorban magamnak is adok enni ezalatt, ő pedig rém jól elvan vele egy ideig, és szeret olyankor becummogni másfél deci meleg lötyit. Nem lóg a szájából naphosszat, csak ha iszik belőle, de ha nem reggeli bambulós-lőtyölős ivás van, akkor pohárból itatom meg. Nem fogom lehúzni magam a WC-n miatta, lassan jön a csőrös pohár, utána pedig a síma, ha már nem borigatja ki.

 • 2006.12.05 14:06:27titi

  A fenti teknős-marhaság szép darab. Ha lesz nagyon fölös 3-4 ezer forintom, majd veszek egyet annak, akinek tetszik (pl. a Brendon tulajának).
  A cumisüveget mi is csak házilag gyártott csörgőnek használjuk. Ha már egyszer igény szerint szoptatok látástól vakulásig, legalább a cumisüvegről való leszoktatást ússzam meg. A csőrösbögre nagyon bejön. Bár néha letüdőzi a vizet :) Néha az anyatejet is :)
  Első gyerekem 2 éves koráig cumisüvegből kakaózott. Főleg éjjel. Pedig 8 hónapig szoptattam igény szerint. Ebből okulva inkább 2. gyereknél szoptatok éjjelente még 1 évig.

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta