Miért nem jó terhesnek lenni?

A terhesség nem csak móka és kacagás. A legtöbb kismama a terhesség elején enyhe hányingerrel küzd, de ez nem vigasztalja azokat a szerencsétleneket, akik minden napjukat egy imával kezdik a nagy fehér porcelánisten előtt. Az érzelmi labilitás először még vicces, de aztán kifejezetten idegesítővé válik, hogy gyakorlatilag már akkor elpityeredsz, ha kisbabát látsz a tévében.



Sajnos kevés az olyan szerencsés alkat, akiről hátulról nem látszik, hogy babát vár. A legtöbb kismama jelentős alakbeli változáson megy keresztül a terhessége alatt. Ez persze lehet vicces is. Engem például kedvesen nősténymajomnak hívott a párom, mikor az ágy szélén ültem, szerinte így olyan látványt nyújtottam, mintha ülőgumóim lettek volna, mint egy páviánnak.

Nagy pocakkal már a vásárlásnak sem tudsz örülni, fél óra a kedvenc ruhaboltodban és virgácsaid elefántlábakká dagadnak. A terhesség végén már a cipődet sem tudod bekötni a hatalmas pocaktól, és akkor a szőrtelenítést még nem is említettem. Két választásod van: vagy megkéred életed párját, hogy essen neked egy borotvával – amely nem teljesen veszélytelen kaland – vagy komplett dzsungelt növesztesz odalent.

Előfordulhat, hogy máskülönben sima és szép bőröd helyett tele leszel ragyákkal, mint egy hormonzavaros kamasz. És ezen semmiféle szer nem segít.

Lilian barátnőm szerint a legrosszabb a terhességben, hogy a végén csak hátulról tudsz szexelni. Vagy úgy, hogy fölül vagy, de akkor a férjed csak egy hatalmas hasat lát belőled, melleidet nem.

Bori így fogalmaz:
Nem tudod végigaludni az éjszakát, mivel vagy a lábgörcs ébreszt fel, vagy az, hogy pisilni kell, esetleg a férjed bökdös, hogy fordulj oldalt, talán akkor kevésbé fogsz horkolni. Este tíz után esélytelen, hogy ébren maradj, még bömbölő zene vagy izgalmas társalgás közben sem. Ha kólát vagy kávét iszol, akkor viszont egész éjjel félálomban fogsz hánykolódni.

És még ezer más bajod lesz, maró gyomorsav, fájó derék, alvászavarok, hisztirohamok, de valahogy ezeket egy idő után elfelejti az ember. Különben nem akarna újra (és újra) terhes lenni.
Oszd meg másokkal is!
Mustra