Szórakoztató kölykök

22 hónapos kisfiam kedvenc meséje a Kisvakond. Egész nap nézné, ha hagynám. Tegnap délután pakolgattam, miközben ő nézte. Egyszer csak megütötte egy mondat a fülemet: "Hát baszki, leesett a kisbakont!" Majd egy perc múlva: "Micinálsz, az iszten áldjon meg!" Esküszöm, nem beszélünk előtte csúnyán! – írta p.eszter nevű olvasónk. Gyerekszáj.



Erről másik olvasónknak, Nekitának is eszébe jutott egy történet: „A Kisvakondból a kedvenc részem, amikor szül a nyuszilány. Töki végignézte, majd megkérdezte: "Nekem is így kellett megszülettem? Mert ez elég gáz.." Mondtuk neki, hogy nem egészen. Erre a válasz: "Akkor jó. Mert a bukfencezés az nekem nem megy."

Igen gyakori, hogy a kisgyerekek rosszul tanulnak meg egy-egy szót, ami nem kis derültséget okoz a környezetüknek. Nekita unokaöccse a légkondicionálót légkondícináliónak hívta, Nyuli kisöccse pedig a bicikli szót mondta bicicinek

Nálunk családi örökség a paradicsom szó megtanulásának nehézsége. Édesanyám elmesélése szerint gyermekkoromban én parapicsomnak mondtam, lányom pedig pici kora óta paracsidonnak hívja a piros zöldséget. Néha mi is átvesszük gyerekeink szavait. Időnként azon kapom magam, hogy a zöldségesnél egy kiló paracsidont kérek.

Kedvenc bejegyzésünk Tori története:
„Reggel nem tudtam felkelni, hogy szendvicset csomagoljak Apának, ezért az ilyenkor megszokott koreográfia szerint délben elé mentem Tamarával, hogy amíg mi a játszón vagyunk, Apa az ebédszünetet kihasználva találkozhasson velünk, és persze kaját is kapjon. Volt egy adag romlásnak indult parizerünk, azt is magunkkal vittem, hogy a közeli építkezésen gyülekező kóbor macskahadnak adjam. Miután ezt is letudtuk, sétáltunk egy nagyot, és hazatérve Tami rögtön elaludt. Ébredés után egy mesekönyvet olvasgattunk, aminek egyik képén egy királykisasszony eteti a kacsákat. Ennek kapcsán elbeszélgettünk 19 hónapos tündéremmel:
- Mi ez a képen?
- Néni!
- És mit szór a vízbe?
- Ham-ham!
- És milyen állatokat etet?
- Háp-háp!
- És még milyen állatok laknak a tóban? (Itt a hal babajele következett, a két tenyér összeillesztve ficánkol.)
- Okos vagy! Ma mi is adtunk enni az állatoknak! Milyen állatot etettünk meg ma?
- Apa

Ön is szeretné megosztani olvasóinkkal történetét? Küldje el nekünk a poronty@mail.velvet.hu címre!
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek