SZÜLŐSÉG

Első gyerek, első bénázások

2006. november 28., kedd 14:30

Amikor hazahozod Őt a kórházból, nyilván mindent megteszel azért, hogy Mintamama legyél. Tapasztalataim szerint azonban ez csak az esetek 99%-ban sikerül. Most a fennmaradó 1% bénázásról lesz szó, saját tapasztalatok, illetve anyakollégáim beszámolói alapján. Persze nevek nélkül, mert megölnének.


Itt van rögtön a pelenkázás. Honnan kéne tudnia egy kezdő anyukának, hogy a pelenka fodrait ki kell húzogatni? Így J. két hétig nem értette, miért fülig pisis a kis S. Az éjszakai tisztábatétel meg külön élményforrás. Á. eleinte minden éjszakai szoptatás előtt tisztába tette D-t, ahogy nappal is (persze D. minden kaja után kakált, és akkor kezdhette elölről) Ez úgy kezdődött, hogy amint felemelte a gyerek lábát, mintha kihúzott volna egy dugót, D úgy telibe fosta, hogy mehetett hajat mosni, zuhanyozni. Amit a gyerek persze méltatlankodva végigüvöltött, hogy hol késik a kaja.

A második ilyen esettől már apuka is ébren várta a fejleményeket és fogadásokat kötöttek, hogy vajon sikerül-e anyukának elugrania, vagy sem. Apa persze fetrengett a röhögéstől, különösen a gyerek legnagyobb, 2 méteres lövésénél. (Á.-nak szerencsére aznap sikerült elugrania, így D gyakorlatilag a szoba közepéig beterített mindent.) Barátnőm fontosnak tartotta közölni, hogy a másodszülöttet már nem pelenkázta át éjjel.

K.-nak senki nem mondta a kórházban, hogy a teáztatás nem Earl Greyt jelent. Aztán persze csodálkozott, hogy a kis E. miért nem alszik éjszaka. Mentségére legyen szólva, legalább citromot nem tett bele.

A különböző higiénés kellékek összekeverése is általános. Mi napokig a D-vitamin cseppel dörzsölgettük Samu hónalját, méltatlankodva, hogy milyen szar ez a gyógyszertári olaj. B. unokatestvére azonban sokkal durvábban nyomta: csemetéje szájpenészes száját a köldökcsonk kezelésére kapott alkohollal kenegette.

Mindenki tudja, hogy a legtöbb katasztrófa a háztartásban történik. B. például az első körömvágás alkalmából levágott egy darabot gyereke ujjbegyéből. Ez a negyedik körömnél történt, úgyhogy mivel ezután két hétig nem mert körmöt vágni, A. kezecskéjén négy köröm rövid volt, hat pedig olyan hosszú, mint egy indiai jógié. V.-nek a fürdetésnél adódtak problémái, mikor olyan nagy műgonddal mosta meg babája hátát, hogy nem vette észre, G. fejecskéje már egy ideje belelóg a vízbe. Csak a gurgulázásnál kapott észbe.

Gyakori a leesés is, de ez nem annyira vicces. Minden csecsemő leesik egyszer, és kész. A kérdés inkább az, hogy honnan? Ágyról? Mosógépről? Könyvespolcról? Szerencsére a kicsiket éppúgy védi valami titkos erő, mint a matarészeg biciklistákat a Szimplakertből hazafelé.

S végül, vagyis leginkább, a babakocsi. J. véleménye szerint örökölt kocsihoz nem árt használati utasítást is örökölni, mert ő például hetekig rossz kerekeket bolygósított, ezért a babakocsi egyáltalán nem tudott kanyarodni. Akkor jött csak rá, hogy ő volt a béna, amikor a barátnője megkérdezte, hogy karra gyúr-e.

A legtöbb horrorélményt azonban mindenki szerint a babakocsiból kicsúszó gyerek okozza. K. telefonálás közben úgy vette észre, hogy valami nem kóser, hogy a vele szembe jövő nő sikított egy óriásit. N. pedig valószínűleg egy életre megtanulta, hogy nem teszünk teli bevásárlószatyrot a babakocsi tolókarjára. A kis M. egy métereset repült, míg N., azóta se érti hogyan, a földtől 5 centire kapta el.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2006.11.29 13:22:02Kékfelhő

  Egy ideig a fiamat is vissza kellett tartani az ilyesmitől, ha vizet látott, már indult is felé. :)

 • 2006.11.29 13:25:32jidele

  Nővérem végül kompromisszumot kötött: szandálban-harisnyában nem megyünk a pocsolyába

 • 2006.11.29 13:47:51pepe

  az első gondolatom, amikor elkezdtem olvasni a cikket az volt, hogy azért ennyire nem lehet béna senki! Aztán elértem a körömvágós részhez, és magamba szálltam :)És aztán még az is eszembe jutott, amikor néhány hetes babámat beleejtettem a fürdőkádba. Együtt bőgtem vele...Szóval béna vagyok, de szerencsére a fiam így is im

 • 2006.11.29 13:48:29pepe

  imád :) csak elküldte a rendszer mielőtt befejezhettem volna :))

 • 2006.11.29 14:33:00p.eszter

  Az előbb történt bénázás. A világ legrosszabb ízű (Sumamed) gyermek gyógyszerét próbáltam az alvó fiam szájába tuszkolni a sziruphoz mellékelt fecskendővel, mivel éber állapotban képtelenség beleimádkozni (megértem). Száját kitátotta (azt hitte csőrös pohárból "szimó"-finom- innivaló), majd mikor megérezte a gyomorforgató ízt, villámgyorsan becsukta, én meg mire észbe kaptam, az összes trutyi a nyakában...Gyerek is bőgött, mert csalódott, én is, mert milyen gonosz anya vagyok, a gyógyszer meg folydogált. Most akkor mi marad? Mellkasratérdelé, szájszétfeszítés? Brrr...

 • 2006.11.29 14:36:59Csöre

  A fiam elég picike volt, amikor született, így a kórház dolgozói (talán még a takarítónéni is) tettek arról, hogy ne felejtsem el szoptatni. Azt viszont egyikőjük sem kérdezte, hogy pelenkáztam-e már. Így aztán - khm - az első napon egyszerűen elfelejtettem pelust cserélni. Reggel 8-kor kaptam meg a lurkót, és este 8-kor szólt be a csecsemősnővér telefonon, hogy már csak mi nem voltunk fürödni. Nos, hát akkor sebtiben gyorsan lekaptam róla a bugyrot, nehogy ő szembesüljön a szomorú valósággal, na de azt a ragaszkodó természetű magzatszurkot, nos, nem sikerült maradéktalanul eltüntetni a popsiról... aztán a nővér valahogy letisztogatta róla.

  Na de a férjem-uram tegnap tett ki magáért! Együtt battyogtunk hazafelé, s ő azzal szórakozott, hogy jól meg-meglökte a babakocsit. Csakhogy. Az aszfalt egy picit lejt kifelé, a babakocsi persze megindult arra. Majd nekiütközött a járda szélének, és felborult... Szerencsére krapek be volt kötve, a babakocsi fejrésze pedig elég jól párnázott, így csak az ijedtség maradt. Régen láttam a Kedvest ilyen behúzott nyakkal... :)

 • 2006.11.29 14:45:26p.eszter

  Hihihi! Ilyet az én életem értelme is csinált. Csakhogy ő egy városszéli bicikli úton lökdöste, így a picúr a kukorica táblában landolt...(eső után pár órával)

 • 2006.11.29 14:56:29Tori

  Mi még nem borítottuk kocsistul, viszont egy időben Luca nem engedte, hogy betegyük, csak egyedül volt hajlandó bemászni. Egyszer beakadt a lába, és persze fejjel előre az aszfaltra érkezett... na, ez volt az első röntgenünk.

 • 2006.11.29 15:07:15Kékfelhő

  Akkor most jöhet, a "kinek hány volt" kérdés :)  Nekünk eddig két fejröntgenünk volt balesetből kifolyólag, az egyszer már említett babahordós ügy, meg egyszer a szekrénysor vs kisfiam mérkőzés végén, (fejseb, erőteljes vérzés, röntgen, ragasztás).

 • 2006.11.29 15:18:12Nyuli

  Kékfelhő, rálicitálok :) hárommal.

  Notórius fejen sérülős a gyerek. Egyszer a bölcsiben lefejelte az asztalt, egyszer egy parkolóban belefejelt a kapcsolószekrény csavarjába (ez nagyon horrorisztikus volt, brrrrr)

  A kettő között meg lebucskázott egy kertoldalban a betonra. (ebben az volt a külön érdekesség, hogy a tesómék először vitték el egy teljes délutánra, az anyósáékhoz, hogy jó nagybátyként vigyázzanak rá. Szegények szívinfarktust kaptak, mikor a drága bemutatta a fejreesős számát. Rögtön rohantak vele az ügyletre, de szerencsére semmi komolyabb baj nem történt. Na ez után nem voltak olyan lelkes gyerekvigyázók :) )

 • 2006.11.29 15:58:34jidele

  Barátnőmék vigyáztak egy pár gyerekre. az egyik kisfiú nekiindult a babakocsival, és lelökte a lépcsőn. A baba szerencsére szivacsostul repült ki belőle, és azon szánkázott végig a lépcsőn.
  Másik ismerős meg nagy lendülettel nekitolta a patkának a kocsit, a bekapcsolatlan gyerek meg repült vagy fél métert-szerencsére a járdára.

 • 2006.11.29 16:01:04Kékfelhő

  Egyszer akkorát zúgott a gyerek (télen sötétedés után nem ajánlott a gyereket kismotorozni vinni, mert nem biztos, hogy észreveszi a betonon a töréseket), hogy majdnem kiütötte az első négy fogát + felrepedt a szája. Azóta ha vérzik a szája, ledermedek. Nálunk talán ez volt a legdurvább. Nem röntgenezték, csak összevarrták az átharapott alsó ajkát, majd irány a fogászat. Megmaradtak a fogai, de rohadnak rendesen belülről, nem túl szép látvány. És az ismert, édes kis mosolyát is teljesen átszabta a dolog, olyan fura volt egy ideig, ha mosolygott. Nem ugyanaz az arc volt, mint korábban. Hülye vagyok?:)

 • 2006.11.29 16:04:48jidele

  A húgom a korlátra harapva hagyta ott a fogát. Mondjuk akkoriban nem tűnt fel: volt olyan idő, hogy nem volt gyakorlatilag fog a szájában, olyan tempóban potyogtak-már a természettől vezérelve. Nekem vhogy aza fogatlan mosolya az igazi:)

 • 2006.11.29 17:34:06Tulipirostulipánt

  Én egy nálam pont egy fejjel kisebb gyerekkel ütköztem. Nem szakadt át a szám a fogamtól, de bedagadt. Kb. mint a Forrest Gump-ban a rákász :-) Nekem nem varrták, hanem tűzték.

 • 2006.11.29 17:46:26manci

  Tulipirostulipánt, én is ugyanígy "karamboloztam" valamikor alsós koromban, csak nekem meglazult a feső két metszőfogam, simán ki tudtam volna venni, annyira szétzúzódott az ínyem. Szerencsére volt annyi eszem, hogy a helyén tartottam a fogaimat, amíg nagyjából el nem múlt a vérzés. Elég nehéz volt zokogva, nem is sikerült tökéletesen: azóta egy hajszálnyira beljebb áll az a két fog:)

 • 2006.11.29 18:09:47eszter

  Nálunk sem mindenkinek a természet lökdösi ki a fogait....Van egy-két hiányosság.

 • 2006.11.29 18:18:49lc

  Könnyesre röhögtem magamat , párom be is jött megnézni mi ez a nagy röhögés, beleolvasott az írásokba és csatlakozott :)
  Bénázások:
  - Gyermek pár hetes volt és sokat fájt a hasa, kaptunk rá gyógyszertári barna üvegben vmi kanalas ízét. Este kellett adni egy evőkanállal...
  Természetesen a gyerek bőre nagyon száraz volt és a krém állagú tubusos fürdető mellé felírtak vmi olajat amit a fürdéshez kell tenni a vízbe, mondanom sem kell, hogy barna gyógyszertári üvegben.
  Simán összecseréltem a 2 üveget és beadtam a gyereknek a fürdéshez használt olajat, csak 5 perc múlva esett le, hogy mit tettem. Remegő kézzel hívtam az ügyeletes gyógyszertárat, hogy most mi van. Közölték, no problem, csak többet és hígabbat fog produkálni a pelusba
  - A kiürült plusszos pezsitabletta dobozát imádta a fiam, játszott vele, forgatta, kupakot rángatta, szájába vette, azóta tudom, hogy a kupak belső részénél a kis papír alatt pici gyöngyök vannak, amik a nedvességet vonják el a pezsitablettákból. Sírva hítam a dobozon lévő számot, hogy vajon túléli e a gyerek. Túlélte, nekem meg lett pár fehér hajszálam
  - Az minden napos dolog volt az elején, hogy ahogy megpróbáltuk tisztába tenni, azonnal jött az áldás, nem egyszer lettem így lepisilve
  - Azt pl senki sem mondta nekünk, hogy tisztába tételnél figyeljünk arra, hogy a fütyije legyen lehajta, csodálkoztam is, hogy nyakig pisis állandóan a gyerek.
  - tavaly 6 évesen azt vettük észre, hogy baromi csendben van a szobájában, bementem és látom, hogy a zöld falon hatalmas csíkok vannak. Nem filc, nem zsírkréta, mert azt tudja, hogy nem szabad a falra. Ki volt vésve! Talált hozzá célszerszámot a játékok között és nekiállt barlangrajzot készíteni. Amikor mondtuk, hogy Ezt most miért? Közölte: Azt nem mondtátok, hogy vésni sem szabad!! :))

 • 2006.11.29 23:09:56Azurka

  Csatlakozom lc-hez, én is könnyesre vihogtam magam (enyimgyerek alszik a másik szobában, csak halkan lehet vigadni) :-)
  Mi az első fürdetés után szűrtük le a tanulságot:
  az összes hibát el kell követni egyszerre, utána örül a gyerek, hogy legközelebb életben marad :-)) (Azzal kezdtük, hogy befűtöttünk a fürdőben -> 40 fok lett árnyékban; a kiskádat a nagykádba tettük -> heveny görnyedés és 10 mp után lumbágó; a mosdókenőcsöt a gyerekre kentük, nem a vízbe -> olyan lett, mint az angolna, amint vizet ért; még nem volt szivacs, amin biztosan tartottuk volna a gyereket -> csúszkált mint a veszedelem... mindezek hatására vörösre ordította a fejét, majd a macera végén fél óráig ernyedten lógott a kezemben, úgy elfáradt szegénykém, én meg bőgtem, hogy Úristen, megfőztük a gyereket... 3 napig nem fürdettünk utána)

 • 2006.11.29 23:11:39Azurka

  Persze Happy End a történet vége, a következő fürdetés elején ugyan erősen legörbült a szája, de amint rájött, hogy biztonságban van (Apja jól megmarkolta, a szivacson meg nem csúszkált), abbahagyta a bőgést, azóta imád fürdeni, szombaton kezdjuk is a babauszit :-)

 • 2006.11.30 00:15:59Tori

  Nővérem fia a műanyag dömperbe ült bele, de senki nem szólt neki, hogy az bizony billen... a két első metszőfoga részben letört, a maradék felcsúszott az ínyébe. Szerencsére csak tejfogak voltak. Később évekig nem tudtam megszokni, hogy mosolygáskor van foga. :)

 • 2006.11.30 09:06:29Kékfelhő

  Oké, ma is könnyes röhögéssel kezdem a napot :)  Imádok ide járni, annyi stressz van idebent, meg idegeskedés, ezt az oldalt olvasva könnyebben levezetem, sőt, könnyebben veszem a napot is :)

 • 2006.11.30 22:10:34bebike

  Végig olvastam a kommenteket. lc ne haragudj , de hülyére röhögtem magam a vésős sztorin ki kellett mennem a lakásból ,mert Benyó a másik szobában alukál és már fulladoztam.
  Gurgulázás nálunk is volt a fürdésnél ,mindketten elkövettük ezt botlást.
  Azurka mi is szombaton kezdjük az uszit:)))

 • 2006.11.30 23:23:37Azurka

  Igennn, ez nálam is probléma volt, hogy fulladjak meg csendben a röhögéstől, nehogy fölébresszem nagy nehezen elaludt csemetém :-)
  bebike: hol kezditek? nem véletlenül a XXII. ker-ben Bp-en? :-)

 • 2006.11.30 23:47:47Azurka

  jah, most jut eszembe újraolvasva a hsz-eket, bugyborékoltatós sztori nálunk is volt: éppen rokonok voltak nálunk, hogy megtekintsék az esti fürdetési szertartást, Apa nagy vígan meséli az első fürdetést, és hogy azóta milyen jól megy minden, én meg halkan odaszóltam neki, hogy az imázsának jót tenne, ha kivenné a gyerek fejét a vízből... :-) Babó meg a prüszkölés után vigyorgott, azt hitte, új játék :-)

 • 2006.12.01 05:11:03lc

  Bebike dehogy haragszom! Én is hasonlóan jókat röhögtem a többieken :)

 • 2006.12.01 09:07:01gyöngy

  2 év körüli lehetett a lányom, amikor egyszer elmentünk sétálni. Imádott öltözni, kiválasztott egy tündéri blúzt, amit ráadtam, felvette a fodros szoknyát, a csipkés zoknit, szandit, miközben én öltöztettem a kistesót. Hatalmas sétát tettünk, az erdőn minden játékot kipróbált. Több órás játék után elindultunk haza. Debrecenben az egyetem előtt még meg kellett álnunk a szökőkút előtt. Lányom szandi zokni le, ült a szélén, és már csapkodott is a lábával a vízben. Akkor vettem észre, hogy nincs rajta bugyi. Nem mertem végig gondolni, hogy vajon hányan látták ma, hogy milyen gondos anyuka vagyok.

 • 2006.12.01 19:50:14bebike

  Azurka mi kispestre megyünk, az van közel.

 • 2006.12.01 20:58:01Tori

  gyöngy, ne restellkedj, Britney huszonvalahány évesen is elfelejt bugyit húzni néha, pedig neki is két gyereke van. Képzeld, az milyen ciki. :))))  Az ő anyukája is biztos álnéven zokog az amcsi Porontyon.

 • 2006.12.01 21:44:52gyöngy

  Tori :)))) Igen, én is láttam a Britney képeket. Csak az én lányomnak még nem kellet borotválnia, mert eredetileg volt hamvas.

 • 2006.12.01 22:36:34csutkababa

  Könnyesre röhögés először szólóban, majd a párom is csatlakozott:-))
  Szemrehányóan átnézett a kisebbik, hogy csendesebben viduljunk:-)
  Saját sztori:
  Ismeritek a régi jó lakótelepi billenős ablakokat? Dupla üveg, szét kellett szedni, hogy belül is meg lehessem mosni.Anyukám félkézzel tartja, félkézzel csutakol, amikor megjelentem 3 évesen, a létező legnagyobb késsel a kezemben. Anyu ijedtében elengedte az ablakot, ami azonnal átesett a fején, az üvegcserepek a torka felé meredeztek, én meg érdeklődve néztem. Anyámban mély nyomokat hagyott az eset...
  Másik: ügyelek, mentőállomás is van helyben. Telefon: Azonnal de ízibe, mert 43 fokos a gyerek!!!!MIIIIIII??????
  Ügyeletesautó, mentő kiporol ezerrel, vérnyomásunk az égben, én memorizálom az életmentő fogásokat, kiérkezéskor tündéri 4 éves kislány láztól csillogó szemekkel, teljesen éberen, hökkenten nézi a betóduló ideges népeket,málhástul.
  Cucc lerak, gyerekfej kézben: meleg. Igen, meleg.
  Mennyi is a láza, anyuka?? Itt a hőmérő, nézze! Nézem. Nézem, és alig hiszem : 40.3 fok.
  Anyuka, teccik tudni leolvasni hőmérőt? Mér, nem annyi??? Neeeem, de elmagyarázom. Nahát, eddig senki nem mutatta neki, köszöni.
  Drága anyuka, hányadik gyerek ez a kis tündér? Harmadik,és büszke pillantás.
  Nyelek, vérnyomást rendezek, mentőkollégák el. Én meg csillapítottam a lázat.
  Legalább 1 évvel rövidítette az életemet az anyuka.

  De a csúcs mentőigénylés hajnali egykor: gyűjjenek, kullancs van a gyerekbe'!
  :-)

 • 2006.12.02 00:20:14bonyolult

  áááá, visongva röhögtem. :DDDD  én nagyon lelkes frissanyuka voltam, lll füzettel felkészülve az igény szerinti szoptatás kihívásaira... én soha-de-soha nem nyúlok a kórházi cukrosvízhez... ha 10 percenként kell szoptatni, akkor az lesz.

  2. éjszaka a kórházan hajnali 5-6 között már jó lett volna egy negyedórát szunnyantani, mielőtt könyörtelenül jönnek a lázmérővel, hogy reggel van... de a gyerek folyton nyűgös, tehát szoptatunk... majd mikor már semmi erőm sem maradt ehhez, nemhogy humorom, akkor bizony kapta a bocicumit... meg megint... de csak nyűgösködik, én meg már azzal a gondolattal foglalkoztam, hogy valaki lekapcsolhatná rajta a sírás funkciót végre...

  bevittem a csecsemősökhöz, hogy azért wc-znék meg mosakodnék, reggeliznék egy gyorsat, és nézzék már meg, mi van ezzel a gyerekkel, mert folyton éhes...  nos, kb 1kg kaka volt a newborn pelusában... de nekem eszembe sem jutott, hogy a sírás esetleg ezért volt már órák óta, meg egyáltalán, hogy ha rooming in, akkor ez az én dolgom...

 • 2006.12.02 00:21:30bonyolult

  ja, és 1 hetesen ő is sugárban lefosta a frissen festett falat (meg mindent a környéken), nem is lehetett eltüntetni, csak elétolt szekrénnyel. :)

 • 2006.12.02 08:20:07manci

  bonyolult, nem is vagy te olyan bonyolult! :))
  Viccet félretéve, én se kapcsoltam rögtön, hogy tisztába is kellene tenni azt a gyereket!

 • 2006.12.02 10:37:52gyöngy

  Első gyerek első napján nekem is csak akkor jutott eszembe a pesul, amikor a csecsemős megkérdezte, hogy ürült a magzatszurok? Hogy micsoda? Én azt nem is néztem!

 • 2006.12.02 12:08:44Dexter68

  Hát, azért a 40,3 fok sem kevés. Bár tapasztalatból tudom, hogy a gyerekeknek simán az háromszorosára tud menni a láza, mint kéne. Mi priznicelni szoktuk (vizes borogatás a teljes testen), ami kellemetlen, de működik. A hűtőfürdő is jó lenne, ha bent lehetne tartani a gyereket a kádban, de úgy ugrik ki, mint a fene. A borogatást viszont úgy csináljuk, hogy a hidegvizes törölközőkre teszünk egy vékony száraz ruhát, így nem kap sokkot szegényke (hál`Istennek régen kellett ilyet csinálni)

 • 2006.12.02 15:39:59calliope

  Jól van, azért megnyugtató olvasni, hogy nemcsak mi voltunk ilyen szerencsétlenek az elején! A ti hülyeségeiteken is remek röhögni! :)

  Koszmós sztori hogyhogy nem volt még?! Na szóval pár hetes kicsi manócskánknak egyre csúnyább lett a koszmótól a feje, és a szteroidos kenőcs előtti utolsó mentsvárként felírta a dokinénink a csukamáj olajat. Hogy azzal kell kenni a gyerek fejét. Aznap este fürdetés UTÁN kibontottuk az üveget, és megcsapott a jól ismert olajoshal szag. Szerencsére mindketten szeretjük, így csak jót mulattunk rajta - ELŐSZÖR. Aztán bekentük vele a gyerek fejét, és összebújtunk a nagyágyban szopizni. így ugye az apró buksi pont az orrom alá került, és dőlt belőle A SZAG! 10 perc után már kezdtem émelyegni, a szopi végére viszont egyenesen kezdtem rosszul lenni. (Szegény gyereknek milyen lehetett?!) Ráadásul makacsnak bizonyult az aroma, így az éjszakai szopik alatt tovább bűzölgött a kölök, én meg próbáltam keresni a szakirodalomban olyan szoptatási pózt, amelyben a gyerek feje minél messzebb van - de hát a mell-orr távolság adott, így nem sikerült jelentősen javítani a helyzeten. :) Végül vhogy nagy nehezen sikerült leküzdeni a koszmót (ráadásul még csak nem is ezzel), és gondosan kihajítottuk a maradékot a kukába.

  Eltelt pár hét, és párom munkahelyén szóba kerültek a gyerekek (sok elsőgyerekes apuka ha összejön... :)), és férjem dagadó mellel és kellő öniróniával meséli, hogy mekkora hősök vagyunk mindhárman, hogy kibírtuk ezt a csukamájolajos kezelést.

  Kollégák röhögnek, párom nem érti, mire az egyik megszánja, és elmagyarázza, hogy a csukamájolajjal csak 10 percre kell bekenni a gyerek fejét fürdés ELŐTT, utána nyugodtan le lehet mosni!!! :)

 • 2006.12.02 21:58:28Brumibaby

  Gyermek ül etetőszékben, majszol nutellás kalácsot, én neki háttal teszek-veszek. Egyszer csak vérfagyaszó sikítás: MI EEEEEZ???!!! Mi lenne, felelem egykedvűen, nutellás kalács, és bosszankodni kezdek, ez a gyerek megint sumákol a kajával, nem tudok a kedvére tenni, stb. Ám gyermek ismét visít: DE MIIIII EEEEZZ???? Harmadjára közli, hogy EZT NEM KÉREEEEM! Dühös vagyok, újabban a kölök semmit se hajlandó megenni, s anélkül, hogy hátrafordulnék, ráförmedek: Mindent meg kell enni, ami a tányérodon van! Gyerek kétségbeesetten: "De nem vagyok éhes". Ekkor hátrafordulok, és látom: a tányéron, a nutellás kalács mellett egy tízcentis zöld sáska pihen...

 • 2006.12.03 06:05:39Arien

  Hehe megnyugtató, hogy szinte mindenkivel előfordultak ilyen "apróságok". Franci is kivállóan tudott pelenka levétele után 2 másodperccel végigkakilni a szobán (a párom fetrengett a röhögéstől...na jó én is viccesnek találtam valójában). Velem megesett,ami a cikkben is...a férjem bedőlt a babaoltos ajánlatnak és vett egy-elvileg babáknak való-körömvágó csipeszt.(Megjegyzem, bárhogy próbáltam valamiféle különbséget felfedezni a kommersz csipeszhez képest, nem sikerült.Jó kis beetetés volt.) Szóval én a hős anya nekiálltam levágni a kicsi lányom körmeit...minden ment is mint a karikacsapás, és akkor az egyik kisujjacskánál ottmaradt egy kis ujjacska is. Franci meglepődve rámnézett, majd irtóra elkezdett ordítani, én meg napokig lelkifurdalással küszködtem...de azért hős módjára bátran vágom azóta is a körmét baj nélkül.(pedig mostmár nem tűri annyira békésen :)))

 • 2006.12.03 07:43:05csutkababa

  Lányok, számomra az a tanulság, hogy a nagy eü. marhára nem lehet büszke magára. Rumingin, együttszülés, babatorna, mifene, de a hétköznapi apróságok valahogy baromira elmaradnak!

  VAgy az ilyen dolgokban nincs kéznél tapasztalt anya, nagyanya, idősebb nőtestvér, stb.
  De a nagy felvilágosítások közepette nem szabadna előfordulnia olyannak, hogy az antibiotikum szirupot anyuka a gyerek FÜLÉBE csöpögteti, mert középfülgyuszi áll fenn. MEgtörtént, nem kamu!
  Akkor a magyarázat nem volt elég jó!
  Minderre oda kéne figyelni szerintem!

 • 2006.12.03 08:44:21jidele

  kezdek aggódni...én klasszikusan az vagyok, aki a tejszínt a mosogatógépbe, koszos bögrét a hűtőbe rakja...mi lesz itt, ha megszületik a gyerek???

 • 2006.12.03 22:41:07Tori

  jidele: Az nekem olyan volt, mint amikor egy túlságosan hosszúra és fárasztóra sikerült munkanap után hazafuvaroztam a kolleganőmet, és legnagyobb rémületére megkérdeztem, nem figyelte-e, hogy körülnézek-e az útkereszteződésekben, mert a teljes egyórás hazaútból egyetlen pillanatra sem emlékszem! Teljesen robotpilóta módjára vezettem. Ugyanez a gyerekkel. Volt, hogy a kanalat dobtam a szemetesbe, a joghurtospoharat a mosogatóba, de a pelenkát egyszer sem a gyerek fejére raktam! Ez valami ösztönizé lehet. :)

 • 2006.12.04 08:42:20Kékfelhő

  Hűű, a kiskanalak nálam is rendre a kukában landoltak egy időben...

 • 2006.12.04 08:53:38Nyuli

  Jelenzkezzen, aki még sosem dobott kiskanalat a kukába :)

  Én dobtam, már néhányszor, sőt kést és egyéb tárgyakat is :)

 • 2006.12.04 09:15:26eszter

  Jelentkezem. És lekopogom, NEM raktam még kiskanalat kukába:) Viszont: mikroba igen, ami sokkal rosszabb, kocsi kulcsot hűtőbe, amit nem találtunk 1 egész napig, addig itthon ettük a kefét, Neogranormont kidobtam egy használat után, és tudnám még sorolni...A férjem rendre ott keresi az elhagyott dolgokat, ahol járok aznap. Talált már a bugyis fiókomban fogkefét, a WC mellől szedett össze kávéspoharat (nem, nem pisilés közben szoktam kávézni, de ott marad, amikor kitörlöm a gyerek fenekét), az autóból pedig olyan dolgokat hord be, hogy csak a fejünket vakargatjuk, hogy hogy lehet...

 • 2006.12.04 10:20:56Kékfelhő

  Volt egy időszak, amikor tiszta síkideg lettem, mert rendre másra a szennyesládában találtam meg a dolgaimat, és nem értettem, hogy tehettem oda. A végén kiderült, hogy nem is én voltam, hanem a drága kisfiam :)

 • 2006.12.04 12:01:19Azurka

  Na én az a típus vagyok, aki keresi a szemüvegét, pedig ott van az orrán :-) Párszor az is előfordult, hogy Apa reggel bezárta az ajtót, mikor elment, mi meg egész nap a lakásban kuksoltunk, mert eltüntettem a kulcsomat és a pótkulcsot is. Persze ez akkor volt, amikor a mobilom is köddé vált, így Anyut sem tudtam felhívni, hogy szabadítson ki minket... :-)

 • 2006.12.04 12:39:44Kékfelhő

  :))

 • 2006.12.06 11:06:43Nirit

  Sziasztok! Remek ez az oldal, én is könnyesre röhögtem magam :) És bár nekem nincs saját kölköm, akit elronthatnék, saját gyerekkori sztorim azért van nem egy, drága szüleim gondoskodtak róla, hogy legyen ;) Itt van pl. mindjárt az, mikor Apa kipróbálta a gyakorlatban, hogy is működik a közmondás, h "fürdővízzel együtt a gyereket is kiöntik". A kiskádat ugyanis mindig egy hokedlire tették a szobában, és úgy fürdettek, aztán egyszer valahogy apukám megbillentette a hokedlit, aminek következtében én fürdővízzel együtt elegánsan végigsiklottam a parkettán, és az ablak alatt álltam meg. Állítólag pont úgy tátogtam, mint a partra vetett hal, nagyobb volt a meglepetés, mint az ijedtség. Aztán persze miután Anya felkapott és bebugyolált, már elérkezett az ideje, hogy ordítsak...

  A másik fürdős merényletet Anya követte el, aki is 4 éves koromban "megfőzött". Ő ugyanis remekül bírja a forró vizet, meg hát nem is érezte olyan forrónak... én meg jólnevelt kislány voltam, nem szóltam, h túl meleg a víz, bár talánelsőre nem is éreztem, csak miután kimásztam a kádból és csendben elájultam :)

 • 2006.12.06 12:04:16Shilan

  Sziasztok!

  Itt fetrengek a röhögéstől, a kutyáim bambán nézik, hogy mi lelt:-DDDDD

  Nekem két hét múlva születik meg a fiam, gondolom én is gyarapíthatom majd a hsz-kat. Szerintetek nem lenne érdemes a fórumban topicot indítani ebben a témában? Már így is idéztek innen a gyerekszáj c.topicban, de annyira tetszenek a sztorik,hogy sztem megér egy önálló topicot:-)))

 • 2006.12.06 12:24:16Nirit

  Shilan, nekem tetszik az ötlet, én is a gyerekszáj c. topicból találtam ide. Többiek?

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta