SZÜLŐSÉG

Mezítláb tűnt el a gyerek a Kikában

2006. november 21., kedd 12:01

Elveszett gyermekük után rohangáltak a kétségbeesett szülők múlt csütörtökön, a soroksári Kika áruház megnyitásának napján. A csemete a gyermekmegőrzőből lógott meg – számolt be Betti nevű olvasónk a Porontynak.


„Szerencsém volt, nem az én gyerekem tűnt el” – írta Betti. „Éppen kivettem a kislányomat a játszóházból, és pont a bejárata előtt az étteremben ebédeltünk, amikor egy pillanatra síri csönd lett, majd egy sírva kiabáló anyuka és üvöltöző apuka hangját hallottuk: a gyereküket keresték, akinek a cipője a játszóházban volt, de a gyerek maga sehol.”

"Hiába volt két gyermekfelügyelő az elkerített gyermekmegőrzőben, a három év körüli kislány más szülők lábai között surrant ki, mikor nyitották a kerítés ajtaját" - mondta a Kika munkatársa a Porontynak.

A gyermekre végül az áruház területén találtak rá. Az áruház vezetősége az állítások szerint azonnal megkereste a gyermekmegőrzőt üzemeltető céget, de hogy a megbeszélésen pontosan mi hangzott el, arról a Kika munkatársa nem tudott felvilágosítást adni.

Egyébként a gyermekeket a játszóban 3-6 éves korig őrzik meg, rájuk egy szakképzett óvónő vigyáz ingyenesen.
Remélhetőleg jobban, mint a múltkor.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2006.11.21 20:43:50Hicudzsi

  Csiperke!

  Nekünk van hevederünk és kapok beszólást is eleget, meg anyukák kérdezik hol és mennyiért vettem.

  Nálam felbecsülhetetlen kincs, mert a nagyobbik szívesen téblábolna el mellőlem míg a piacon vásárolok, a másik gyerkőc még babakocsiban. és hogy mi a frásznak viszem őket ilyen helyekre? Mert nincs kire hagyni...  Sőt sétánál is szívesen használjuk, mert nagyinak nem kell meggörnyedve tartani a kicsi pracliját, míg az aprólék szabadon nyargalászhat (csak a tempót kell vele tartani). :)

 • 2006.11.21 20:51:47Csiperke

  Hicudzsi: hol sikerült venni? Nálunk nincs és nem is nagyon akarnak hozatni a bababoltosok, inkább hülyén néznek rám. A barátnőm gyereke sajna elnyűtte az övét, nem tudjuk megörökölni, ők meg Fr. o.-ban vették anno.

 • 2006.11.21 22:20:21Hicudzsi

  A nagynak egy soproni kirándulás alkalmával vettük egy ottani bababoltban, a kicsinek a Teréz körút/Aradi utca sarka Rossmann üzletben. Ez utóbbi olyan 1300 Ft volt tavaly.  (De szerintem más Rossmannokban is lehet kapni.)  :)

 • 2006.11.21 22:32:42subidubidu

  Lányok,  Én is éltem át gyerekelveszős pillanatokat. Nem tömegben, nem ismeretlen helyen - szerencsére ott nagyjából mellettem maradnak - hanem a lakótelepen. Az, hogy kétéves kora körül elmászkál egy gyerek, már megtanultam, és figyeltem. De hogy egy eladdig értelmes ötéves miért teszi? Volt, hogy a sarki boltba mentem vele, és míg pakoltam a kiflit, eltűnt. Végül is bejött a tippem, hazajött, de nem szólt. Tűnt már el úgy is, hogy a haverjaival a ház elé mentek, én meg a másik kettő kisebbel a ház mögötti játszón voltam. Szintén szólni felejtett el. De előfordult, hogy ment máshova is, hiszen ő tudja, hol van (nem messze, de takarásba, szoptatás közben nem is tudom azonnal keresni). Na bezzeg én próbáljak meg két lépést is tenni, amíg ő készülődik, de még nem indult el, kitör a botrány.  Az a póráz nekünk is jó lenne... De rögtön kettő...

 • 2006.11.21 22:34:08Azurka

  Hicudzsi: de nem gáz a gyerekpóráz? Olyan érzésem van, mintha a kutyámat sétáltatnám, eccer láttam ilyet, és kissé visszatetsző volt. Bár a kölköm még csak fél éves, és lehet, hogy majd én is rákényszerülök a használatára...

 • 2006.11.21 23:30:31Hicudzsi

  Azurka!

  Hát lehet, hogy látványnak gáz egyeseknek, de inkább ezerszer elviselem a lesajnáló tekinteteket meg a beszólásokat, ha megóv attól minket, hogy egy forgalmas úton a pirosban a gyerek kiszakítsa magát a kezemből és az autók közé szaladjon.  Egyébként meg nem úgy kell használni mint általában a kutyapórázt (egyesek), hanem úgy, mint ha a gyerek kezét fognád. Tehát a gyerkőcöm fut, szalad előre én meg loholok utána, hogy a hám nem feszül :) És ha lehajol valamiért a földre nem ezzel rántom fel, hogy jajj nem szabad, hanem én is melléguggolok és megnézem mit akar tüzetesebben megvizsgálni :) Szóval megvan az "etikettje"...

  (Azt azért hozzáteszem, hogy a kutyáim után is inkább repültem, minthogy visszafogjam őket a rohangálásban :) )

 • 2006.11.22 08:42:38gyöngy1

  Sziasztok!

  Nekem is van gyerekpóràzom és igen hasznos.
  Kaptam màr egy csomó beszólàst, föleg idösebbektöl, hogy szégyen, meg a gyerek nem kutya stb...
  Viszont sétàltatni egy 2 éves gyereket (aki nem türi hogy fogjàk a kezét) és a babakocsis kishùgàt nem egyszerü.
  Mi külföldön vettük ezt a hevedert, de màr itthon is làttam. pl: a francia érdekeltségü Budakalàszi hypermarketben.

 • 2006.11.22 08:45:47katinka

  Szerintem, nem normális az, ha egy gyakorló szülő kinyitja az ajtót, és a lába között egy másodperc alatt is akár, de ki tud szökni egy kisgyermek, és ő ezt nem veszi észre, vagy ami rosszabb : nem is jelzi ezt!!!!!

 • 2006.11.22 09:03:06Kékfelhő

  A párom jött ezzel a pórázszerű dologgal, de tisztára kiakasztott a gondolattal anno. Ha lesz még egy bébi, akkor tuti beszerzek egy ilyet, öreg vagyok én már a rohangáláshoz és az idegeskedéshez :)

 • 2006.11.22 13:11:32bors

  Én úgy védekeztem az elveszés ellen, hogy igyekeztem a fiúkra valami nagyon feltűnőt adni, piros fehér csikos pulóver, neon sapka, csíkok a kabátra, ebből a láthatósági mellényből 2 db is kitelik egyből.(ez akkor még nem volt kitalálva)A gyerekek időnként elvesznek, ez evidenca, ez ellen nem lehet semmit tenni, egy anya ha csak két keze van, gyakorlatilag testi fogyatékosnak számít már két gyerek esetében is, háromnál megy végképp. Jó ha számíthatunk segítsgére. Ezért kérek mindenkit, ha segített és ezért nem kapott köszönetet ne riassza el attól, hogy máskor is segítsen, mert mások viselkedése őt nem minősíti

 • 2006.11.22 13:37:45bagya

  Én az ötévessel mindig megbeszélem ,hogyha véletlenül elveszne, akkor hova menjen. Áruházban a vevőszolgálat pl. ezeket a helyeket jól megnézzük befelé menet, hogy biztosan tudja. de tanítottam neki azt is, hogy melyik az egyenruhás alkalmazott, neki szóljon, hogy vigye a vevőszolgálathoz. Szerencsére még sose kellett ehhez folyamodni, de szerintem beválna. És ha pl. ketten megyünk valahova és nekem pisilni kell, akkor megmondom neki, hogy álljon az ajtó elé és az alatt dugja be a lábát, tartsa ott, amíg ki nem jövök (ha nincs nyílás, akkor folyamatosan kopácsoljon az ajtón), így tudom, hogy nem mászkált el. Ezektől függetlenül rettegek, hogy ezek sem óvják meg attól, ha valami állatnak megtetszik és felkapja :(

 • 2006.11.22 13:45:00Kékfelhő

  :))  ezek olyan praktikák kb., mint amit én eszeltem ki pl. arra, hogy ne kelljen a teljes fürdetést bent kibekkeli a gyerekkel, elvégre dolgom lenne ezer, így ha a gyerek a kádban van, én meg kint, akkor mindig énekelnie kell, hogy halljam, még a víz felett van, nem alatta :)

 • 2006.11.22 13:50:40bagya

  :) heheeee, ezzel én megszívtam már! ugyanez ment a fürdőkádban, remekül bevált. majd egyik este, mikor az önálló elalvást gyakoroltuk (előtte mindig bent kellett ülnöm nála), mese után elköszöntem tőle, és azt kívántam, hogy mielőbb nyomja el az álom.... két perc múlva hallom, hogy ordítva énekel... bemegyek, hát ül az ágyon és dalol, mint az őrült. kérdem: te meg mi a jó eget csinálsz este kilenckor? mire ő, tökéletes logikával: engem akart meggyőzni, hogy őt nem tudja LENYOMNI az álom, felette van, nem alatta :)

 • 2006.11.22 13:56:44Kékfelhő

  Huh, mostanra sikerült letörölnöm a könnyeimet, nagyon nevettem :)

 • 2006.11.22 14:26:25Daem00n

  bagya :)))))))

  ez szuper, én is sírok a röhögéstől :) /Te gondolom nem annyira, este kilenckor, de biztos bájos volt a jelenet/

 • 2006.11.22 14:28:31bagya

  áááéáh, nem lehet rá haragudni ilyenkor... rózsaszín pizsiben ül, és ordibálva nótázik, nehogy LEnyomja az álom :))) vihogtam vele együtt... és ilyenkor látom, hogy naaaaggggyon jó, hogy van gyerekem (nemsokára kettő)

 • 2006.11.22 14:31:16Kékfelhő

  tényleg nagyon jó dolog, annyit lehet vele, rajta nevetni :)

 • 2006.11.22 14:32:49jidele

  nekem csak az jutott eszembe, hogy hányszor látni utcán kinthagyott, babakocsiban ülő gyereket...mindig a csellengők előtti klipp ju róla eszembe, többször bevártam már az anyukát, amíg odabent nyugodtan vásárolgat...de soha nem mondok semmit, még engem tolnának le, hogy minek avatkozom bele más dolgába.... (nem akart eddig a disznó index beengedni, de megküzdöttem vele...)

 • 2006.11.22 14:33:55Daem00n

  nagyon vizuális típus vagyok:) elképzeltem az egészet, bagya meghökkent arckifejezésétől kezdve addig, amíg jól ki nem neveti magát, a gyermek büszke arckifejezését, hogy milyen jól megnevettette Anyát, stb. :)

 • 2006.11.22 14:34:51Kékfelhő

  és onnantól minden nap megcsinálja, és megkérdezi: "anya, anya ez vicces?" :)

 • 2006.11.22 14:37:13bagya

  dae-m00n: azt képzeld el, amikor nyáron anyuék kertjében marslakósat játszottunk. ezt úgy kell, hogy fogod a polifoam-ot, összehengergeted, madj ráhúzod magadra, hogy csak a fejed búbja, meg a lábad lógjon ki. Ezek után a két marslakó megküzd, minek eredményeképpen mindenki a földön fetreng, szerencsés és vidám esetben a szomszéd néni szeme láttára legurul a domboldalon (bár szegény néni már semmin se csodálkozik, egyszer kimentem a kertbe, ahol az arcomra száradt az arcpakolás, kifehéredett és berepedezett, és így köszöntem rá... majd' a mentő vitte el)

 • 2006.11.22 14:40:04Daem00n

  sok felnőtt még a gyerekei mellett sem tud gyermek lenni egy kicsit sem, és ez nem jó! Engem gyakran gondolnak infantilisnek, mikor barátnőm gyerkőceivel jáccom, de a gyerekek nem ítélkeznek:) Élvezik :)) e szempontból sose akarok felnőni!  ez a póráz ez milyen, olyan csúszópóráz-féle vagy fix a hossza, hogy illeszkedi egyik és másik vége a mamához/gyerkőchöz? Még az életben nem láttam ilyet.

 • 2006.11.22 14:41:27Kékfelhő

  bagya: három x felett ilyesmit már nem csinál az ember :)

 • 2006.11.22 14:42:02jidele

  bagya, te nem vagy elég komoly az anyasághoz;) ez a marslakós irtó vicces... (itt vihogok magamban, ahelyett hogy végre csinálnék vmit, ami a család szempontjából is hasznos...)

 • 2006.11.22 14:42:34bagya

  dae-m00n: egy dolog gyerekesnek lenni, vagy tudni néha gyereknek lenni. van, aki szerint ciki a fűben fetrengeni, vagy összehomokozni a nacit... póráz ügyben nem tudok segíteni, én mindig láncon hordtam a gyereket... :)))

 • 2006.11.22 14:43:46bagya

  kékfelhő: megígérem, de csak a Te kedvedért, hogy három x után nem fogok ilyet csinálni. jidele: erről a lányom - szerencsére - nem így vélekedik :)

 • 2006.11.22 14:44:00Tori

  Kékfelhő: dehogynem! :)

 • 2006.11.22 14:46:04Daem00n

  jidele, nem neked van valami disszertációd, vagy mid? Azzal hogy állsz? :)))))  bagya: na, én is ilyenekre gondoltam, mint a "füvezés" meg "homokozás" :) de az autópályaépítés kreatívan, azaz hogyan számoljuk fel a gyerekszobát, hogy ne látszódjon többé annak? :) meg hát persze rendrakás, na azt már kicsit komolyabban kell :)

 • 2006.11.22 14:55:38jidele

  csak házidolgozat. és remekül ÁLL...

 • 2006.11.22 14:56:57Daem00n

  amúgy engem is érdekelne a téma, mikor leszel vele kész? :p:p

  (és publikus-é?)

  --off off

 • 2006.11.22 15:24:45Hicudzsi

  Daem00n,
  nem csúszópóráz :) :) :) Persze ha már túlment az Oktogonon visszarántom :) :) :)

  Ez egy heveder, ami körbe van a mellkasán és a hátán olyan mint egy hátizsák pántja (tudod vizualizálni?)

  Mivel arra is szolgál, hogy veszélyesebb etetőszékekbe be tudd kötni a gyereket (tehát biztonsági hevederként is használható) ezért rövid a "póráz"
  :)

 • 2006.11.22 15:27:59bagya

  hicudzsi, daem00n: és ha jó helyen kerestek, lehet olyat találni, hogy grátisz adnak hozzá szájkosarat (mostanában elég vadak a kétévesek)... :)))

 • 2006.11.22 15:38:06Daem00n

  nah, azért Hannibál formát ne akossunk a gyerekből:)  miért, bagya, netán harapnak? :)

 • 2006.11.22 15:56:34Hicudzsi

  Na kezdődik...:)

 • 2006.11.22 16:01:46bors

  amikor a fiam kicsi volt, valahányszor kereszteződéshez értünk szóltam, hogy gyereidekisfiamadideakezedmertelütazautó.
  Mire a gyerek: Anya a kézfogás megvéd az elütéstől?

 • 2006.11.22 16:04:41Hicudzsi

  Attól, hogy hámot használunk, minden zebránál jól körülnézünk, megvárjuk a zöldet, mindig megbeszéljük, hogy megvárjuk míg elmennek az autók, nem lépünk le stb...

 • 2006.11.22 16:06:29jidele

  Bors, ez nagyon vicces. Nekem csak az nem tetszik, ha fegyelmezéshez használják:ha szaladgálsz, megkötlek...De el tudom képzelni, hogy egy babakocsis anyukának nagy segítség lehet, bármennyire rémesen néz ki

 • 2006.11.22 16:06:59Hicudzsi

  http://www.babanet.hu/album/albumimages/5547/158017.jpg

  ez egy tavalyelőtti kép a csajsziról, rajta van a hám, elég jól látszik mennyire laza dolog.A Mesterségek Ünnepén jártunk és félő volt, hogy elvász a lábak erdejében.

 • 2006.11.22 16:08:47jidele

  Hicudzsi, lassan megismerjük az egész családot:D

 • 2006.11.22 16:09:33Hicudzsi

  Hát én még egyszer sem láttam olyat, hogy bármelyik szülő aki ezt használta fegyelmezésképpen csinálta volna...

  Még mi sem mondtuk azt soha: gyereidebüdöskölke mert megkötlek! • 2006.11.22 16:10:51Hicudzsi

  Jidele.

  Megígérem több fotó nem lesz :) Csak a neten nem találtam róla promociós képet :)  Most, hog yelnézem olyan fura, itt még csak másfél éves volt a csajszibarack :)

 • 2006.11.22 16:12:02Hicudzsi

  Egyszer még magam is belinkelem oszt kihal a poszt :) :) :) :)

 • 2006.11.22 16:17:55jidele

  van egy BBC sorozat, amiben egy pszihológus nő próbál 6nap alatt megváltoztatni kb. kezelhetetlen gyereket. Ő használja így a pórázt. Bár az nem ilyen hám volt, hanem csuklóra kellett tenni, ahogy a rabokat kísérik...
  De olyan cukik a gyerekeid-és mennyire hasonlítanak. Annyira te se lehetsz bányarém;)

 • 2006.11.22 16:25:08Hicudzsi

  Grr... na az nagyon gáz lehet...  Én már megszoktam a beszólásokat az utcán, eleresztem a fülem mellett. Majd ha anyóka rohan magárakötött másfélévessel a háromévesem után a Városligeti fasorban és még utól is éri a Dózsa György út előtt,akkor meghajlok előtte és ünnepélyesen feláldozom a pórázt, hogy IGEN meg lehet csinálni! :)

 • 2006.11.22 16:31:35Hicudzsi

  Nekem még a "komiszlépcső" is fura volt - egyik posztban olvastam.

  Én átküldöm amásik szobába hisztizni a gyerkőcöt, de szinte azonnal fordulnak is vissza onnan.

 • 2006.11.23 11:05:02ujine

  Nem lehet rossz ez hámos-pórázos dolog, de azért lehet "élni" nélküle is több gyerekkel. Én 3 gyerekkel megyek gyalog "tűzön-vízen" át az oviig, ahol a legnagyobb - 4 éves - napközben van. A kisebb 2 és fél éves, a kicsi 16 hónapos és babakocsiban ül...
  Szóval hajrá!

 • 2006.11.23 11:12:57Tori

  Gondolom, ez is egyéni, én olyan gyerek voltam, mint az álomkóros csiga, letettek egy sarokba és két óra múlva is ott voltam, nővérem meg folyamatosan rettegett, mert ha kivitte a fiát a játszótérre, és mondjuk a sziréna hallatán hátranézett, hogy rendőr vagy mentő megy-e el mögöttük, mire visszafordult, a gyerek nem volt sehol.

 • 2006.11.23 11:36:05Hicudzsi

  Ujine!

  Naná, hogy lehet élni nélküle.

  Csak én nem vállalom be a kockázatot. :)

  Tudod konnektorbiztonságidugasz nélkül meg védőoltások nélkül is felnőttek gyerekek.  Egyébként ez a hám-dolog nálunk családi hagyomány. Nagybátyám nyakkendőt kötött vagy 25 éve a fia derekára :) :) :)  A másik ami miatt eldöntöttem, hogy megvesszük amikor mág a nagyobbik babakocsis volt, egy anyuka állt a zebránál mellettünk egy forgalmas kereszteződésnél kislánya kezét fogva. Egyszercsak se szó, se beszéd, a kislány kirántotta a pracliját anyuka kezéből és ruhant volna át az úton, én már majdnem szívrohamot kaptam, amikor a kicsi hirtelen viszafordult ugyanis anyuka csuklójára volt kötve a kislány egy helyes kendővel.

 • 2006.11.23 18:18:00gyöngy

  Szerintem ez a póráz is gyerek, meg város függő.
  Egy kis faluban biztos nem kell a póráz, hisz nincs akkora forgalom, meg tömeg, mint Bp-en. Én Debrecenben élek, Nekem itt sem volt rá szükéség. Bár az én gyerekeim nagyon megbízhatóak voltak. Rengeteget rohangáltak a járdán, de az úttest széle előtt meg kellett álniuk. Minden esetben meg is álltak. Viszont már egy másik cikk kapcsán írtam, hogy milyen hamar meg kellett tanulniuk közlekedni. Ezt később is mindig úgy éreztem, hogy nem volt hiába való olyan korán megtanítani. Nagyon hasznos.

 • 2006.11.26 11:16:42gyöngy1

  Nàlunk ez a póràz egyàltalàn nem büntetés. Amikor sok a kocsi az utakon, vagy sok az ember az utcàn akkor automatikusan felkerül és ezt a kislànyom meg is érti (elmondom neki, hogy a babakocsival nem tudok utàna futni és, hogy a sok kocsi veszélyes lehet).
  Amùgy ez szerintem nagyon gyerek függö. Nekem mind a kettö làny, de tüz és víz. A nagyobbik, igazi kos: rohangàl össze-vissza, ha nem làt bennünket akkor sem ijed meg. A màsikra meg ràszólok, hogy "àllj" és meg is àll.

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta