Babaholmik: vegyük vagy ne vegyük?

Nagy vihart kavart előző cikkünk, mely után a gyakorló anyukák összevesztek azon, hogy mi az, ami felesleges és mire van mindenképp szükség egy kisgyermekes családban. Újabb termékekkel bővült a „Mit ne vegyünk meg” – lista.


Olvasóink egyedül a kézi, elemes orrszívó feleslegességével értettek egyet, a többi tárgy felvetésekor az olvasótábor két részre szakadt: az anyukák egyik fele pénzkidobásnak tartja az adott tárgyat, a másik oldal pedig saját történetekkel igyekszik igazolni annak szükségességét.

Pro és kontra

Fülhőmérő:
össze-vissza mér <–> nélkülözhetetlen, mert gyors és nem kell a popsiba dugni.

Pelenkatartó vödör: pénzkidobás, drága az utántöltő, helyette csomagoljuk hipermarketes zacskókba egyesével a használt pelusokat, így nem lesz büdös a lakásban <–> fontos kellék, mert egyszerűen használható és nem kell egyesével becsomagolni a pelenkákat.

Bébikomp: a gyerek mozgásfejlődését gátolja és balesetveszélyes <–> hamar megtanul járni a gyerek és nem fázik fel a hideg padlón kúszva.

A textilpelus kontra eldobható pelenka vitában szinte egymásnak estek az anyukák, mindkét csoport bizonygatta a maga igazát, kivesézték az idő- és anyagi ráfordítást, a higiénikusságot és azt, hogy melyik a környezetbarát.

A pólyáról is megoszlanak a vélemények. Van, aki semmi pénzért nem tenné bele a gyereket, mondván, hogy nem tud benne mozogni, mások szerint a pólya szorossága megnyugtatja a picit, ezért kifejezetten ajánlják hasfájós babáknak.

A Poronty kedvenc felesleges tárgya az otthoni ultrahangos szívhang-hallgató. „Ajándékba kaptuk, természetesen nem találtuk meg, csak az én szívemet vele...csak egy fél délutánt bőgtem miatta végig” - írta Jidele nevű olvasónk. „Pedig olyan lelkesek voltunk, hogy hallani fogjuk babulit...”

A kommentek nem könnyítik meg a bevásárlás előtt álló kismamák dolgát, ők most valószínűleg teljesen összezavarodva merednek a képernyőre és azon töprengenek, hogy megvegyék-e azokat a dolgokat, amiket a fél társaság nélkülözhetetlennek, a másik fele pénzkidobásnak tart. Az elemes orrszívót mindenesetre nyugodtan kihúzhatják a bevásárló-listáról.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek