SZÜLŐSÉG

A magzat és a szex

2006. november 13., hétfő 15:54

Van, akinek hatalmasra nő szexuális étvágya, mások kerülik a nemi érintkezést terhesség alatt. A baba nem bánja, ha szülei szeretkeznek - mondja életvezetési tanácsadónk, Regős Judit. Ha nem vágyunk a szexre, a gyertyafényes vacsora és egy kellemes masszázs is jót tesz a párkapcsolatnak.


A kismamák egy része a várandósság ideje alatt csupán gyengédségre, szeretetre vágyik. Mások épp ellenkezőleg: felszabadultan, minden addiginál nagyobb étvággyal élvezik a házaséletet. Ezt a megemelkedett hormonszint, valamint a nemi szerv tájéki fokozott vérbőség is előidézheti. Fokozódhat az orgazmus-kézség is, mivel a magzat méhen belüli elhelyezkedése nemi ingereket is kivált. Felmérések szerint a házastársak körülbelül egyharmada bújik ilyenkor szívesebben ágyba, de ugyanennyien kerülik is a szexuális együttlétet.

A tanácsadó szerint sok nőt zavar megváltozott alakja, nagy pocakja és ezért nem tartja kívánatosnak magát. Ez az időszak tehát - a női test átalakulása, a megváltozott hormontevékenység, a szülői szerepbe való beilleszkedés miatt - alaposan átalakítja a gyereket váró pár kapcsolatát. A szexualitásban ezeknek a változásoknak megfelelően inkább a gyengéd együttlét, mint a heves szeretkezés kerül előtérbe.

A szexuális élet a terhesség kilenc hónapja alatt is sokat változhat. Az első három hónapban a gyakori rosszullét, aluszékonyság miatt sok kismama alig várja, hogy korán ágyba bújhasson, persze nem a szeretkezés, hanem az alvás reményében. Ebben az időszakban a szex sokszor háttérbe is szorul.

A negyedik és a hatodik hónap közötti időszak viszont lehet a boldog kiteljesedés időszaka. A kínzó rosszullétek elmúlnak, a has még nem olyan nagy, hogy kényelmetlenséget okozna. Ekkor szexuális téren is visszatérhet a régi aktivitás, sőt, akár fokozódhat is.

A babavárás vége felé a nemi együttlét egyre több technikai nehézségbe ütközik. Ilyen elsősorban a has, ami ekkorra már jelentősen megnő, ezért érdemes szeretkezés közben is a megváltozott testalkatnak megfelelő pozitciót alkalmazni (pl. az oldalról, vagy a hátulról történő behatolást).

A férfiak életében nem jár látható testi változással a gyermekvárás időszaka, a várandóssággal járó testi tüneteket feleségük éli át, ők legfeljebb örömmel, esetleg csöppnyi tartózkodással szemlélik az egyre növő pocakot. A leendő apák nagy részét nem befolyásolja feleségük megváltozott alakja, szeretik és kívánják őket. Sőt, olyanokkal is beszéltem már, akik még kívánatosabbnak tartották terhes feleségüket, mint annak előtte.

Mint Regős Judit elmondta, vannak olyan kispapák – egy felmérés szerint csak mintegy tizenkét százalékuk –, akik a várandósság idején tartózkodó viselkedést tanúsítanak az ágyban. Ennek oka lehet egyrészt az, hogy attól tartanak, összenyomják a kicsit, vagy egyszerűen zavarja őket a magzat jelenléte, és ezért nem tudják igazán elengedni magukat. Úgy érzik, hogy a gyermekük jelen van velük az ágyban, és ez feszélyezi őket. Vannak olyan gondolkodású férfiak is, akik számára a szexualitást illetőleg az áldott állapotban lévő nő tabu.

Az önmegtartóztatásnak azonban orvosi indoka nincs. Gondoljuk csak végig, mennyi minden védi a magzatot a külső hatásoktól: a hasizmok, a méh, amely szintén csupa izom, a külső és belső magzatburok, a magzatvíz. Félelmük tehát alaptalan. 

Szülők Háza tanácsadója szerint a párkapcsolatban viszont szükséges, hogy a felek tekintettel legyenek egymás érzékenységére. Ha ennek megfelelően beszélik meg érzéseiket, elkerülhetőek a félreértések. Sok nő és férfi például személyes sértésként éli meg azt, ha párja kerüli a vele való szexuális érintkezést a terhesség idején. Csendes gyötrődés helyett ilyenkor jobb, ha a szexuális együttlétet kívánó fél valamilyen formában átveszi a kezdeményezést. Némi fantáziával új és új módszereket eszelhetünk ki.

Van azonban néhány kivételes helyzet is, amelyben a szexuális érintkezést kifejezetten kerülnünk kell:
• Ha a méhlepény a méhnyakcsatorna nyílásához közel, a méh alsó részében helyezkedik el (ilyenkor a nemi aktus vérzést válthat ki).
• Indokolt a szünet a szexben, ha bármelyik fél nemi, illetve húgyúti fertőzésben szenved.
• Ha korábban koraszülése volt a kismamának az idő előtt megindult fájástevékenység miatt.

(Túlhordásnál azonban kifejezetten ajánlják a szexuális együttlétet!)

Az ágyba vitt reggeli, gyertyafényes vacsora, meglepetés-masszírozás, simogatás ugyan közvetlenül nem vezet orgazmushoz, de jó „befektetés” - mondja Regős Judit. "A jókedv, az ellazulás, oldott hangulat férfi és nő között a szexuális kötelékeket is szorosabbra fűzi. Mindent összevetve tehát: mindenki másképp szereti, mindenki másképp tudja, és mindenki másképp teheti. Egyet viszont mindenképpen elmondhatunk: a baba nem bánja, ha szülei szeretik egymást, és a papája meglátogatja néha a pocaklakót."

 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2006.11.13 16:23:25szeszter

  népi jó tanács: locsolni kell a gyerek fejét, hogy ne legyen majd kopasz :)
  Szegény párom, mikor ezt először hallotta a szomszédunktól nem is értette miről van szó, aztán este elmagyaráztam neki ...

 • 2006.11.13 18:17:58kivagyok

  ...azóta katatón állapotban himbálódzik az ágy szélén, és összerezzen az érintésedre :DDDD

 • 2006.11.13 21:10:34Kékfelhő

  jajj szeszter :)

  nagyon muszáj volt röhögni :))))

 • 2006.11.13 21:13:42Kékfelhő

  Mondjuk a cikkről az jutott eszembe, amikor a barátném volt mindennapos, az orvos mondta, hogy hát marhára zárva van a méhszája, nem lesz ebből időben szülés, majd ellátta némi tanáccsal, hogy segíthetnének ezen. Hazament a leányzó, este összebújt a férjével orvosi javaslatra, két nap múlva jött a baba :)

 • 2006.11.14 07:52:04Virnya

  Kicsit pornográf leszek. Nem csak a hagyományos módon "apahormontól" (prosztaglandin), hanem az orálisan kapottól is beindulhat a szülés. Nem kell félni, csak érett magzatra igaz, és túlhordáskor a bábacoctail mellett a leghatásosabb módszer. (ez a hormon van a méhszájra kenhető gélben is) Én egy héttel hordtam túl, és amikor a férjem meghallotta a CTG-én ezt a tanácsot a bábánktól, hazáig vigyorgott. :-) Biztos ami biztos mi mindkettőt (mármint a coctailt és az apahormont) is bedobtuk, és hat órával később, be is indult a szülés.

  ui: Hál isten sokszor voltam szexuális értelemben is boldog a terhesség alatt, szerintem ennek is köze van ahhoz,hogy de egy mindig vigyorgó, hihetetlenül jókedvű kis pasi pakolja most épp a konyhaszekrény alsó polcán található edényeket...

 • 2006.11.14 08:23:53manci

  Hú Virnya! Én 10 nappal hordtam túl mancikát! Kb a 3. napon szexeltünk és rá egy héttel már meg is lett a kislányom:))

  Komolyra fordítva a szót, mi az a bábacoctail? Nekem ezt mért nem mondta senki?! Pedig kértem tanácsot az orvostól, szülésznőtől, a végén már szomszédtól, vadidegenektől az utcán...:)

 • 2006.11.14 08:47:00eszter

  Mi akkor "indítottunk szülést, mikor épp lejárt az idő, én már marhára untam (mármint a terhességet), egyátalán nem volt kedven túlhordani, úgyhogy egész napos lóti-futi (főzés, mosás, takarítás, súlyemelőket meghazudtoló nehézségű tárgyak halaszhatatlan költöztetése), este pedig egy kis összebújás (nem is kicsi - de jól esett - pedig mi a végéig éltünk rendszeres szexuális életet, az utolsó hetekben alternatív módon). Reggel mentünk szülni.

  A harmadik babánál már 2 cmre nyitva volt a méhszáj az utolsó héten, amikor menni kellet volna NAPONTA ctg-re (nst-re). A doki a kámpicsorodott képemet látva mondta, hogy holnap úgy menjek, hogy dolgozzunk rá otthon előre. A ctg mutatta is szépen a méhtevékenységet, maradtunk szülni, 3 óra múlva meg baba volt.

 • 2006.11.14 09:37:06Tori

  Mi imádtuk, hogy lehet mindenféle védekezés és menzesszünet nélkül 9 hónapig szexelni, és úgy hivatkoztunk rá, hogy "elringatjuk a gyereket". :)

 • 2006.11.14 09:59:27Kékfelhő

  elringatni? :)

  ez jó :)

 • 2006.11.14 10:00:55Tori

  Elvégre olyan jó kis ritmusa van, nem? :)

 • 2006.11.14 10:03:27Kékfelhő

  hát, nekem inkább a mixer jut róla eszembe, nem ringatás :)))))

 • 2006.11.14 10:05:53Kékfelhő

  mondjuk, miért pont a mixer?!

 • 2006.11.14 10:14:36Tori

  Te Kékfelhő, és te mennyit aludtál? :))

 • 2006.11.14 10:18:23Kékfelhő

  túl sokat :)))))))

 • 2006.11.14 10:20:23Daem00n

  ez a ringatás megfogalmazás nagyon teccik :))))

 • 2006.11.14 21:20:57gyöngy

  Nekem, most a 3 babámmal megint sokat keményedik a méhem. Mióta MagneB6-ot szedek, javult a helyzet, de ha szeretkezünk mindíg bekeményedik. Nektek is?
  Viszont ha kívánós vagyok, és nem kapom meg ami jár, arra ébredek, hogy az álmomtól lüktetek. Természetesen az álom hatású orgazmustól is ugyanúgy keményedik a méhem. Akkor inkább apucinak is legyen jó, főleg, hogy nekem is sokkal jobb Vele. Manci! Azt hiszem a www.nandu.hu oldalon olvastam a bábakoktél receptjét. Azt tudom, hogy ricinus olaj kell hozzá. És azt tudtátok, hogy a szülésmegindításhoz az apucikoktélon kívül az mellbimbó ingerlése is nagyon jó. Ugyanis oxitocin hormon termelődik, amitől a méhösszehúzódások erősödnek. Nem kellene infúzió, ha a vajúdó nőnek a mellét ingerelnék. Garantáltan nem lesz elviselhetetlenül erős kontrakció, és káros utóhatás a túladagolás miatt.

 • 2006.11.14 21:28:46Kékfelhő

  Hűűű...miket tanul az ember :)

 • 2006.11.14 21:43:22gyöngy

  Kékfelhő! Ezt a bábák tudják, csak a szülészorvosok többnyire férfiak, és mivel ennek a módszernek nagy a szexuális töltete, egyszerűbb, és nem kínos nekik egy mesterséges oxitocin infúziót bekötni. Viszont ha apásszülés van, nyugodtan kérheted a párod, hogy kényeztesse a bimbikéidet!

 • 2006.11.14 21:44:49sacka

  Én is tapasztaltam ilyesmit, mindig meg is ijedtem függetlenül attól, hogy tudtam nem lehet ebből baj. Szinte kitapinthatóvá vált, hogy milyen pozícióban feküdt a babó a hasamban. Utána lassú légzéstechnikával visszaállítottam a "rendet" odabent.

 • 2006.11.14 21:45:58Kékfelhő

  jó, csak ne hívjuk őket bimbikének, oké? :)))))

 • 2006.11.14 21:55:25sacka

  Legyenek gombok :)))

 • 2006.11.14 21:57:43gyöngy

  Velem lehet beszélni! Az enyém bimbike, a sackáé gombok, a Tiéd Kékfelhő, meg ahogy Te szereted!:)))

 • 2006.11.14 22:04:10Kékfelhő

  komolyan mondom, ettől a szótól kiráz a hideg :)

  ez valami olyasmi lehet, mint a reggeli mixer dolog, megmagyarázni nem tudom... :)

 • 2006.11.14 22:10:04sacka

  És mit szólsz a tejcsárdához? Ez persze a mellre vonatkozik, nam csak a bimbajára :))))))))) Vagy ne idegesítselek? Nálam a csárda egész nap nyitva, na mondj még egy ilyen vendéglátóipari vállalkozást! Pénz nem terem belőle, teljes csőd és vitaminhiány, de a picifiú pocakja dagad. Na jó, ez már nem is szex :))) Hülyeségeket írok

 • 2006.11.14 22:14:43sacka

  Na megyek is mert kopogtatnak a csárda ajtaján... :)
  Jut eszembe; hiányolom mulant.
  Mindenkinek köszi a mai napi csevejt, a humort és szeretet, találkozunk holnap?

 • 2006.11.14 22:19:41gyöngy

  Kékfelhő! Semmi gond. Az enyém kis kerek mell, világos kicsi csúccsal, ezért hívjuk így, de ha hatalmas sötét udvara lenne, vagy befelé forduló, biztos másképp hívnánk. Te hogy szereted? A lényeg az, hogy tudod mit kell ingerelni, hogy a kellő hatást érd el.

 • 2006.11.15 00:06:55kovvacs

  jesszusom, csajok, kihozzátok belőlem a prűdöt, pedig hát nem jellemző rám :)))))))))

 • 2006.11.15 08:44:03eszter

  Nekem is mindig keményedett. Már az orgazmustól is, szóval ott még nem is tartottunk, hogy legyen "méhszáj piszkálgatás" (merthogy a doki azt mondta, hogy az az igazán szülésbeindító). Olyankor is oxitocin szabadul fel, sőőőőt, Gyönyi, magától a vágytól is felszabadul, úgyhogy kár visszafogni Magad!

 • 2006.11.15 08:45:10Kékfelhő

  kovvacs: ugyanmár, nem vagy te olyan :)  Jó reggelt csajok :)

 • 2006.11.15 09:04:38manci

  gyöngy! köszi, tök jó az oldal, bár még a bábakoktél receptjét nem találtam meg, de rajta vagyok. Azért is érdekel ennyire, mert nekünk a szex, mint szülésindító módszer nem igazán jött be. Bár lehet, hogy tényleg nem érdemes sürgetni, de nekem a doki egy-két nappal később megindította volna a szülést, így a kicsim gyakorlatilag az utolsó pillnatban döntött úgy, hogy inkább magától bújik elő.

  Nekem is keményedett a hasam orgazmuskor. Olyan érzésem volt, mintha a hasam egy az egyben rácuppant volna a gyerekre. Nem volt annyira kellemes!

 • 2006.11.15 09:40:28Tori

  Nekem is keményedett a hasam, úgyhogy az utsó hónapban szüneteltünk is, mert a doki úgy tippelte, korán jön majd a csajszi. (Nem lett igaza.) De a bimbó ingerlésével nekem kellett csinálni valami tesztet a kórházban, közben rajtam volt a ctg. Egész erős összehúzódásokat csinált. Azért nem is féltem a szüléstől, mert úgy gondoltam, ha ilyen lesz, fél lábon kibírom.  Nekem egy időben szopizás közben a szabadon maradt cici gombját tekergette a lányom, úgyhogy mi gyakran mondtuk, biztosan a Juventust akarja befogni rajta. :) Úgyhogy az enyémet azóta is keresőgombnak nevezzük.  A kiírt időpont elérésekor nekünk is javasolta az orvos, hogy apuka "hajtsa ki" a gyereket, de ő visszakozott, mondván, milyen ciki lenne, ha a lánya az ő, khm, "nyomával" a fején bújna ki. :) Na, ezen annyira röhögtem, hogy majdnem ettől szültem meg. Egyébként a nagyobb röhögéseket nemigen bírta a babám, mindig bordán rúgott, hogy fejezzem már be. :)

 • 2006.11.15 09:52:21Kékfelhő

  héé, az én fiam is rádió-gombnak nézte a mellbimbómat egy időben :)

 • 2006.11.15 11:10:06gyöngy

  Nagyon jókat nevetek! Köszi Nektek! Igen mi is szoktuk finomhangolónak is hívni, mert olyan klassz összeköttetésben van a fent és a lent. Megnyugtat, hogy az orgazmus másnál is méhösszehúzódást vált ki. Még nem tudja mi vár rá ma este, de alig várom, hogy jöjjön apuci!:))))

 • 2006.11.15 11:26:04gyöngy

  Manci! Megtaláltam, hogy használja Ina May Gaskin a bába /Útmutató szüléshez c. könyvben/ a bábakoktélt: "Szülésmegindítás megkezdését egy nyugodtan átaludt éjszakát követő reggel ajánlom. Egy evőkanál ricinusolajat hozzáadunk egy adag rántottához, vagy belekeverjük a gyümölcslébe, hogy ízletesebb legyen. Ha szükséges, egy órával az első adag után be lehet venni még egy evőkanálnyit." Sok sikert!

 • 2006.11.15 11:28:34Kékfelhő

  nyugodtan átaludt éjszaka? :)

  az utolsó hónapban alig tudtam már aludni, mindenhogy rossz volt, kényelmetlen :)

 • 2006.11.15 11:34:07Jucus

  Én jan 2-re voltam kiírva, dec 30-án úgy döntöttem, szülök. Állati szép havazás volt, csináltam sok fotót, hogy majd mutogathassam a fiamnak. Elmentem bevásárolni, és kb 15 kilót emelkedőnek felfele cipeltem , térdig érő hóban, hófúvásban, reggel volt szex, este is. / nappal hordtam túl, pedig minden nap magamra húztam a kispapát, szegény már parancsra cselekedett. Nekem semmi se jött be, viszont állati jó kis hét volt!! Kispapa nem sietett a munkába, reggel össze tudtunk bújni:))))

 • 2006.11.15 12:28:29manci

  Köszi, gyöngy! Fél év múlva kezdünk el gyúrni a következő gyerekre, ha őt is túlhordom, bevetem a csodafegyvert:)

 • 2006.11.15 20:46:55gyöngy

  Manci! Én az első gyermekemet a 42. héten szültem, a másodikat meg a 41. héten. Én jól éreztem magam, úgy tűnik a Babám is szeretett bennem lakni. Akkor még nem ismertem ezt a módszert, de ha a 3. babámmal is olyan könnyű lesz, mint az első kettővel, akkor kivárom, mikor akar kijönni magától. De ha valami gond lenne, akkor én is inkább a ricinust választom majd, meg egy jó kis szeretkezést, sok mellbimbó ingerléssel, mint bármilyen orvosi beavatkozást. /oxitocin infúzió, burokrepesztés... stb/

 • 2006.11.15 21:37:37manci

  Az én kicsim is nagyon szeretett bennem lakni - oly annyira, hogy egy darabig nem is szeretett kint - de én már annyira kiváncsi voltam rá, úgy vágytam arra, hogy a karjaimban tartsam! És volt egy nem ennyire emelkedett oka is annak, hogy már szerettem volna "kettőben lenni": baromira fájt a derekam. Plusz ugye a szülésindítás fenyegető réme!

 • 2006.11.21 09:19:44napos oldal

  Na és mi volt a helyzet szülés után, csajszikák? Nálunk ordas nagy koppanás. Amíg a gyerek bent volt, minden nap akartam szexelni, és egy csomót zabáltam, ahogy kint volt, NULLLLA szexuális vágy és nulla étvágy. Gondozottunk már 5 hónapos, kajálni azt tudok, de a szex döcög. Ezt a pofáraesést... Ez kihat a kapcsolatra, a kapcsolat zökkenői meg a szexre, tiszta ördögi kör. Na mindegy, a gyerekkel, terhességgel kapcsolatban már annyi minden váratlan szenyaság ért, hogy nem várok sokat az élettől. :)))) Csak egészség legyen meg térerő.

 • 2006.11.21 09:30:03eszter

  naposoldal! ha még szoptatsz, akkor tényleg nem túl nagy a szexuális étvágy, de érdemes az embernek összeszednie magát: egyrészt evés közben megjön (mármint az étvágy), így neked is tök klassz lesz, másrészt valahol el kell kezdeni rendbetenni a dolgokat. Így nem maradhat.

  Nálunk 1. gyereknél hazabaktattunk, én szoptattam, vigyorgósan boldog voltam, gyönyörű a babám, apu biztos odavan értem, hgoy milyen édes anyu vagyok...hát nem. letelt a 6 hét, és hát kontroll, minden ok, jó, csináljuk, nemis rossz, majd ismét eltelt egy hét, én szoptattam, vigyorgósan boldog voltam, stb. Ez az, amikor anyu nem veszi észre, hogy a babát szépen betolja a két ember közé. Szerencsére a férjem tök jó fej. Azonnal nekiállt panaszkodni, hogy hát izé. Én összekaptam magam, kedv ide vagy oda, apu nem fogja azt gondolni, hogy édes anyu lettem, ha csak azt hiszem. Gyorsabban jön meg a kívánás is, mint gondolnád. A 3. gyereknél már szülés után 1 héttel alternatív módon, de örömet okoztunk egymásnak. Be kell látni: a férfiak (az én férjem biztos) egyszerűen igényli, ez neki a jel, hogy igen, még törődöm Vele. Attól még hogy anya lesz vki, nem szűnik meg feleség lenni, ezt is vállaljuk vele. Ha pedig sokat játszunk apu toleranciájára, akkor nem vezet jóhoz.

 • 2006.11.21 09:44:37manci

  Hát nekem kedvem lenne, alkalom kevesebb! A gyerek velünk alszik, úgyhogy a klasszikus elalvás előtti, ébredés utáni ágyban szeretkezésnek lőttek. Napközben meg kiszámíthatatlan mennyit alszik. Így marad a gyorsszex, rendszerint a fürdőszobában. Ami nagyon jó :))), de mostmár nagyon vágyunk a ráérős, ágyban szerelmeskedésre.

  Nemsokára költözünk: több szoba, remélem több lehetőség! Meg aztán a tesókát is meg kell csinálni valahogy!:))

 • 2006.11.21 09:55:51eszter

  Egyszer egy héten meg kell kérni nagymamit, hogy kicsit vigyázzon babucira. Nem este, meg nem gyertyafény, de azért legalább pucérra lehet vetkőzni. :)

  Klassz lesz az új kéróba! Átéltem én is...a költözés, stb. kicsit macera, de úgy megéri. Imádok itt lakni. Pedig nem nagy, de mindenkinek van kuckója. Nekünk is:) Azelőtt a nappaliban húztunk ki magunknak ágyat.

 • 2006.11.21 11:33:17napos oldal

  Köszi, Eszter! Ezt mondta Mr. Spock is, eszerint járunk is el, és igaz, közben jön meg az étvágy, ha minden stimmel, még nekem is jó. Az szerintem rám talán nem igaz, hogy közénk toltam a gyereket (remélem), nem vagyok az a klasszikus anyuci (magyar anya), nagyon fontos számomra a saját életem, meg a férjemmel közös életünk is. Inkább a gyerek tolja be magát mindenhová - ez mán csak ilyen. Abban igazad van, hogy oda kell figyelni a témára, mert különben akkor lesz csak az igazi koppanás. Hát igen, a férfiaknak ez nagyon fontos, különben úgy érzik, hogy nem szeretjük őket. Jaj, mindig ez a szekssssz... Mer csak azt akarják :) Most kell majd gyümölcsöt is elkezdeni adni a paciensnek, meg főzeléket, tehát akkor kevesebbet fogok szoptatni. A kedv fokozatosan jön vissza, ahogy apad a tej, vagy hirtelenjében a semmiből bukkan elő és csap le, csak akkor, ha totál elapadt? És mitől apad el? Tudja a szervezetem, hogy már nagy a baba, vagy azáltal, hogy kevesebbet fogyaszt belőle? Ezt elfelejtettem tegnap megkérdezni a védőnőtől. Mióta gyerekem van, napról napra jobban tisztelem a szüleimet :) Ja, és persze irigylem is azért magam :)

 • 2006.11.21 11:40:29napos oldal

  A külön szoba tök fontos, ezzel csesződött el a nyaralásunk, rádobva 5 lapáttal a szekszuális porblémáinkra. Az ember mindig tanul valamit...

  A férjem mindig is hiányolta a nagyobb lelkesedést, spontaneitás, napközben, elcsábítás, satöbbi, de valahogy nem jön nekem, lusta vagyok, vagy nem tudom, ha lenne bennem hajtóerő, nem lennék lusta. Azért igyekszem, olvasok ilyen könyveket, meg elmennék egy Kriston Andrea tanfolyamra. Gondolom az ember hosszú távon kihúzza ezzel a gyufát, szegény fasziknak kell, ami kell. Na persze néha jobb, néha rosszabb.

 • 2006.11.21 12:12:37bjulie

  Sziasztok! Nálunk én voltam az, aki baromira kivánta a szexet, a férjem viszont az 5. hónaptól kezdve nem merte, mert félt, hogy baja lesz a babának. Még az sem segitett, hogy mindenféle cikkeket olvastattam vele, hogy mennyire nem árt ez a gyereknek. Én viszont majd meghaltam egy jó szexért, olyan szexuális álmaim voltak, mint még sohe, és persze mindenkivel, aki útba esett az álmomban. Szülés után 6 héttel mi is nekimentünk a témának, fájni nem fájt, viszont elég érzéketlen volt a dolog. Azóta is elég ritka a témázás, de összebújás, meg hasonlók vannak. Az a baj, hogy iszonyú teljesitményre megy a dolog, hogy most akkor már tényleg kéne, mert már mióta nem. Igy nem spontán, ezért nem megy még rendesen. De remélem, hogy visszatér a régi feeling. Amúgy mi a nappaliban rendezünk be egy kuckót magunknak, hogy ne zavarjuk a gyereket a közös szobában. Mert a nagyágy iszonyúan recseg.

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta