Gólyahír: hogyan mondjam el neked?

Az egész úgy kezdődik, hogy nem jön meg. Jöhet a terhességi teszt. Izgalmakkal teli néhány másodperc: a teszt pozitív. Rózsaszín köd, örömmámor. Hogy mondjuk el a jó hírt párunknak, családunknak? Terhességi teszt bodyba csomagolva, ultrahangfotó lobogtatása és egyéb nyalánkságok.


Második terhességemben már azelőtt biztos voltam, mielőtt megcsináltam a tesztet. Azért persze heves szívdobogással vártam a fürdőszobában, hogy tényleg kétcsíkos lesz-e. Nem csalódtam. Legszívesebben azonnal kirohantam volna a férjem nyakába ugrani, de visszatartott, hogy épp focimeccs volt a tévében. Azt szerettem volna, ha csak ránk koncentrál anélkül, hogy fél szeme a képernyőn lenne.

Mikor befejeződött a meccs, a szobaajtóban másfél éves lányom kezébe adtam egy bébizoknit, amibe beletettem a kétcsíkos tesztet és beküldtem a páromnak. Először meg sem nézte a zoknit. Mikor végre a kezébe vette, még nem esett le neki. Aztán láttam az arcán, hogy valami derengeni kezd. Biztos, ami biztos alapon megkérdezte: „Akkor most babánk lesz?”

Ági barátnőm megvárta az első orvosi vizsgálatot és az ultrahangfotóval állt párja elé: „Szeretnéd látni a legifjabb Szabót?” – kérdezte, majd álmélkodó férje kezébe adta a képet és elmagyarázta, hogy az a pici paca ott a kislányuk.



Gábor a Sziget után másnaposságtól zúgó fejjel ébredt. Halványan derengett benne, hogy az előző estét végigveszekedték barátnőjével. „A csajom benyúlt a szekrénybe, kivett egy nejlonzacskót és hozzámvágta. Én félrehajoltam, visszadobtam és azon gondolkodtam, hogy akkor hányjak, vagy ráér félórával később.” – meséli. „Aztán végül a csajom rámszólt, hogy nézzem már meg, mi van a zacskóban. Egy bodyba csomagolt pozitív teszt volt. Na ez majdnem kijózanított és elszabadult a boldogság, csókok, könnyek stb.”

Erika tesztelés után izgatottan hívta fel a férjét, hogy azonnal menjen haza. A férj felesége titokzatos hangját hallva azt gondolta, meglepetés-szex lesz, és már indult is. Mikor hazaért, boldog asszonykája már az ajtóban megmutatta a pozitív tesztet. A szex ugyan elmaradt, de így is hatalmas volt az öröm, hisz régóta próbálkoztak már, mire végre megfogant a baba.

Laci előbb tudta, hogy gyermekük lesz, mint felesége, aki napok óta panaszkodott, hogy olyan a szimata, mint a vadászkutyáé. A terhesség tényét telefonon jelentette be férjének, aki egyáltalán nem lepődött meg rajta.

Bori így mesélte el érzéseit: "Terveztünk mi gyereket, csak nem mostanra: előbb legyen meg az esküvő, az államvizsga, és a lakás. Védekeztünk is, a jó öreg naptármódszer segítségével, ezért aztán inkább csak megszokásból vettünk egy terhességi tesztet, amikor pár napot késett a menstruációm. A férjem később azt mondta: soha nem felejti el az arckifejezésemet, amivel kijöttem a fürdőszobából. A teszt ugyanis nem egyszerűen bekékült, hanem azonnal, két másodperc alatt harsány sötétkékre váltott, épp csak szirénázni nem kezdett. Úgyhogy elmondani nem nagyon volt mit, látta az arcomon, meg a tesztet is megnézte, bár annyira össze voltunk zavarodva, hogy többször is összehasonlítottuk a dobozon látható leírással (mínusz jel: nem terhes, plusz jel: terhes), hátha mégis tévedünk. Aztán kicsit sírtunk, kicsit nevettünk, úgy éreztük magunkat, mint az ember, akire ráesett egy koncertzongora, de ez alapvetően jól érinti.

A szüleimnek másnap vacsoránál próbáltuk elmondani, de valahogy sehogy sem sikerült kibökni a dolgot. Ráadásul a férjem (valós) fogfájására hivatkozva több feles vodkát is legurított, úgyhogy a végére az apámmal együtt igen laza lelkiállapotba kerültek. Végül miután asztalt bontottunk és taxit hívtunk, akkor mondtuk el a dolgot, mire persze le kellett mondani a taxit, és további áldomásokat inni, legalábbis a többieknek."

Ön is szeretné megosztani olvasóinkkal történetét? Küldje el nekünk a poronty@mail.velvet.hu címre!
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek