SZÜLŐSÉG

Itt a gyerekcsináló mobiltelefon

2006. október 31., kedd 11:05

Japán legnagyobb mobilszolgáltatója, az NTT DoCoMo olyan új telefont dobott piacra, mely csöngéssel figyelmezteti tulajdonosát a termékeny napokra. A pasztellszínű, textilmintás készüléknek meg kell adni a korábbi menstruációk időpontjait, ebből számítja ki a termékeny napokat.


A telefon három nappal peteérés előtt, majd a nevezetes napon is jelez. A mobiltársaság ugyanakkor felhívta előfizetőinek figyelmét, hogy a számítások a nők átlagos, 28 napos ciklusára épülnek, így a készülék tévedhet is.

Japánban mostanában mindenki azon aggódik, hogy fogy a japán: tavaly már csak 1,25 volt az ország termékenységi rátája, vagyis átlagosan ennyi gyermeket szül egy japán nő élete során. Egyébként Magyarország sem áll sokkal jobban: nálunk ez a szám 1,32.


A Momoko Ikuta által tervezett telefon termékeny napokat számoló naptára nem újdonság, jelenleg is több hasonló szoftver létezik mobiltelefonokra. A Menstral nevű, ingyen letölthető alkalmazás például a legtöbb Nokián és más telefonokon is fut, és zöld napokkal jelzi az ovuláció időpontját. A nem termékeny napok kék, a menstruáció időtartama pedig piros színű.

A nőknek szánt japán telefonban receptadatbázis is található, valamint egy pánikgomb, amit megnyomva csengeni kezd a telefon. Így kiváló ürügyet szolgáltat a felhasználónak arra, hogy kilépjen egy kellemetlen helyzetből, az érkező hívásra hivatkozva.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2006.10.31 15:20:49blanka

  A pánikgomb nem rossz funkció, de ezt a termékenységszámlálgatót nem nagyon értem. Aki gyereket szeretne (hovatovább annyira, hogy még a telefonját is lecseréli a siker érdekében) az talán képes lehet három percet rászánni havonta a számolgatásra, elfelejteni meg nem fogja a nevezetes napokat, mert úgyis csak az jár a fejében. Újabb termék, aminek a kitalálói hülyének nézik a saját fogyasztóikat. Hurrá.

 • 2006.10.31 22:56:15kovvacs

  Ez annyira agyament hír, hogy inkább az ellenkezőjét kommentálnám, azaz: mitől nem lesz gyerek. Pl. attól még nem, ha erősen nézem a nőgyógyászom adatlapját a wiw-en. De attól se, ha poronytolok, ahelyett, hogy:)

 • 2006.11.01 08:34:59eszter

  kovvacs, én úgydeúgy kezdelek megszeretni...annyit röhögök a megjegyzéseken. A legjobban mégis az egyik megjegyzés utáni "kovvacs for president!" tetszett. (nem ellenőrzöm, asszem Téged terjesztettek elő..ha nem, hát majd én)

 • 2006.11.02 13:10:06Kékfelhő

  Egyszer kaptam a nődokitól egy ketyerét kipróbálásra, ami minden nap ugyanabban az időben sípolt, hogy vegyem be az antibébi tablettát. Az is hülye kis ketyere volt, hol a kádból, hol a klotyóról robbantott ki a folyamatos sípolásával, hol pedig legmélyebb álmomból riasztott fel. Kis idővel később ment a kukába, mondtam a dokinak, hogy nem vált be a kísérlet.  Na, ezeknek a bigyóknak is hasonló jövőt jósolok. És egyébként is: mi van, ha sikerül a teherbeesés? Lecseréli a telefont olyanra, ami minden nap figyelmezteti: még 30 hét a szülésig, még 20 hét a szülésig...???

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta