Az olvasó kiegészít: kórházi lista

Olvasóink hasznos és praktikus tanácsokkal szolgáltak a kórházi motyó összeállításához. A mellszívó és a mellápoló krém szükségességéről kisebb vita folyt a kismamák között. Akadt olyan is, aki fölöslegesnek találta az autós hordozót a kisbaba hazaszállításához, a Poronty szerint azonban ez létfontosságú.



Nona nevű olvasónk felhívta a figyelmet arra, hogy nem minden kórházi épületben található büfé, a kórházi kosztot ismerve javasolt enni- és innivalót is csomagolni. Mivel a gyermekágyas osztályokat a csecsemők miatt alaposan befűtik, jó, ha készülünk hidegebb és melegebb hálóingekkel is.

Gzp egy kis szíverősítőt javasolt a kispapáknak, szerinte már a szüléskor vihetünk ruhákat a bébinek, hogy abba öltöztessék őket.

Egyanyuka véleménye szerint fontos tartozék a konzervnyitó, hogy az ember lánya ne haljon éhen a kórházban, de hasznosnak tartja a körömvirág kenőcsöt is, amit gátsebre javasolt. Sötét színű törülközőt tanácsol csomagolni.

A négygyermekes Thais a legfontosabb dolognak gondolja az otthonról hozott, saját kispárnát. Szerinte a Garmastan krém felesleges, ő anyatejjel vagy körömvirág-kenőccsel ápolná a kisebesedett mellbimbót. Mivel császármetszéssel szült, lényegesnek tartja, hogy vigyünk könyvet, rádiót, esetleg discmant a lábadozás idejére, mikor még nem lehet velünk a baba. Szoptatós tea helyett az Urtica urens 5 nevű homeopátiás szert javallja.
„A mellszívó biztos nagyon kényelmes, de nem elégséges – írja. – Egyrészt problémás a kórházban a fertőtlenítése, másrészt otthon is macerás. Legjobb és leghatásosabb a kézifejés. Higiénikus és hatékony. Persze nem túl kellemes, sőt néha fájdalmas, de el kell viselni, sőt meg kell tanulni. Egy csomó pénzt nem dobtok ki feleslegesen az ablakon,és jobb és biztonságosabb is.”

Ezzel nem ért egyet többek között Pepi nevű olvasónk, akinek az Avent kézi mellszívó bevált, és képtelen lenne kézzel fejni. Szerinte viszont fölösleges a könyv és a discman, az ember úgyis el lesz foglalva az újszülött kisbabájával, nem lesz ideje ilyesmire.
„A vérzés meg jó sokára fog csak annyira lecsökkenni, hogy az intimbetét elég, még a leggigantikusabb TENA betétet is gyakran kell cserélni...” - írja Pepi. „A hazamenős ruhánál pedig nem kérdés a terhesruha, a pocak akkora még, mint 5 hónapos terhesen.”

A Poronty szerint valószínűleg sosem sikerül olyan listát összeállítani, ami mindenkinek százszázalékosan megfelel, mindazonáltal köszöni a sok hozzászólást.

Oszd meg másokkal is!
Mustra