SZÜLŐSÉG

Ejtőernyőzés gyerkőcökkel

2006. október 27., péntek 09:11

Hova vigyük a négy fal között az idegeinket nyúzó csemetéket, ha a zord időjárás lehetetlenné teszi a kültéri programokat? A Poronty felkeresett néhány helyet, ahol mozgásos foglalkozást szerveznek babáknak. Elsőként a Csiri-biri tornán vettünk részt Pötyivel, melyet 1-3 év közötti gyermekeknek ajánlanak.


A barátságos, padlószőnyeggel borított teremben nemcsak a gyerekek, anyukáik is remekül szórakoztak a 40 perc alatt. A foglalkozáson fontos szerepet kapnak a nagymozgások, melyek a kicsik koordinációs és kondicionális képességeit fejlesztik – olvashatjuk a Csiri-biri honlapján. Pötyinek rendkívül tetszett, mikor a terem egyik végéből a másikba futhatott a többi csemetével, anya karjaiba.
Katt!

A különböző mozgások utánzását énekekkel, mondókákkal segítik. Mókás volt, ahogy anyukák szaladgáltak körbe-körbe a teremben, csemetéikkel a hátukon, miközben népdalokat énekeltek.

A nótázás után a gyerekek különböző mozgásfejlesztő eszközöket próbálhattak ki: az egyensúlyozó tölcsért, a trambulint, a billenő rácshintát, a libikókát és a csőben mászást, melynek érdekessége, mint megtudtuk, hogy a születési traumákat oldja.

„Az órák elmaradhatatlan kelléke a hatalmas, színes ejtőernyő is, amiben a csemeték szülők segítségével a hintáznak, gurulnak, labdákat dobálnak. A közös játék a gyermekek szociális kapcsolatteremtő készségét fejleszti.” – mondta Orszáczky Ildikó, a Csiri-Biri vezetője.

A foglalkozásokon semmi sem kötelező, mindenki a saját fejlettségi szintjének megfelelően végezheti a gyakorlatokat. Pötyi például nem mindegyik játékba kapcsolódott be, de nem erőltették rá a feladatokat, hagyták, hadd fedezze fel a termet, a játékokat egyedül.

Észre sem vettük, hogy letelt az idő, szívesen maradtunk volna még egy kicsit ebben a felszabadult, jókedvű társaságban. Mivel a foglalkozások nem épülnek egymásra, az órák felépítése szinte mindig ugyanaz, ezért bármikor lehet csatlakozni egy-egy csoporthoz, fontos azonban, hogy emailben vagy telefonon jelezzük részvételi szándékunkat, mert a létszám korlátos. A foglalkozások már 15 helyen érhetők el, bővebb információ a Csiri-biri honlapján található.

Honlap: http://www.csiri-biri.hu
Jelentkezés:info@csiri-biri.hu
Telefon: Orszáczky Ildikó, 30/389-5500
Árak: 10 alkalmas bérlet 9800 Ft (3 hónapig érvényes), alkalmi jegy: 1200 Ft/foglalkozás, testvérkedvezmény: 50%.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta