SZÜLŐSÉG

Blokkolás Hook kapitány hajóján

2006. október 25., szerda 15:47

Pötyi majdnem ingyen mehetett be a Camponában található Pán Péter játszóházba, a játszó vezetője ugyanis egy éven alulinak gondolta. Elárultam neki, hogy másfél éves múlt, ezért kaptunk egy vonalkódos blokkot, amelyen jól látható volt a játékidő kezdete, így bármikor meg tudtam nézni, mióta is vagyunk ott.
A játszókban az ember hajlamos elveszteni az időérzékét, ez jó segítség lehet.

Pötyi már a bejáratnál kinézte magának a kedvenc színes kislabdáit, ahogy megszabadítottam cipőjétől (rutinosan zoknit adtam rá), szaladt is be velük játszani. Ezt nem nézte jó szemmel egy idősebb kisfiú és a szemem láttára rángatta el onnan a lányomat, aki fülsértő ordításba kezdett. Senki nem foglalkozott velünk, kénytelen voltam elővenni pedagógus énemet: - "Nem szép dolog bántani a kisebbeket" – csóváltam a fejem – "Neked sem lenne jó, ha egy nagyobb gyerek téged akarna megverni." - A kisfiú arrébb ment, de még búcsúzóul Pötyi fejéhez vágott egy kislabdát.

Klikk!


Pán Péter szigetén a Lurdy Kalandparkjához hasonló hálós mászókák foglalták el a hely nagy részét, Hook kapitány hajóját formázva. Ez is inkább nagyobb gyerekeknek való, de itt a kicsikre is gondoltak, a felfújható óriáscsúszda például pont annyira nagy, hogy Pötyi (felmászáskor némi segítséggel) tudott rajta csusszanni. A bébisarok neonszínekben pompázó babamászókáját nem akarta megunni, újra és újra felkapaszkodott rá. Nem aggódtam, hogy leesik: a puha borítású padló a nagyobb sérülésektől megóvta volna. Az oszlopokra szerelt szivacsok a rohangáló gyerekek védelmét szolgálták.

A felnőttek leülhetnek ugyan a szülősarokban az asztalok mellé, de innen a játszó hátsó része nem belátható. Ha a játszó egyedül dolgozó vezetője is a bejáratnál van, ő sem látja, ha a hátsó óriáscsúszdánál történik valami. Kávézás helyett ezért inkább követtem a porontyot a terepfelderítésben. Itt is talált kisautót, amit nyomban beüzemelt, nem is érdekelte a múltkor még annyira szeretett babakonyha. Távozáskor a blokkról a számítógép percre pontosan kiszámolta a játékdíjat.

Ahány játszó, annyiféle. Hiába hirdetik magukat a 0-12 éves korosztálynak, nem mindenhol fogunk tudni mit kezdeni a nagyon picikkel, a nagyobbaknak pedig csalódást okozhat, ha nem tudják kellőképpen kimozogni magukat. Azt is végig kell gondolnunk, mi célból keressük fel a játszót: gyermekmegőrzésre vesszük igénybe, vagy mi is ott szeretnénk maradni megfigyelni a gyermekeinket, játszani velük.

Nekünk legjobban az állatkerti játszó tetszett, nemcsak hatalmas mérete miatt, hanem mert a gyerekközpontúság mellett a felnőttek is otthon érezhetik magukat. Itt bármely korosztály kikapcsolódhat, köszönhetően a rengeteg jó minőségű játéknak, a kellemes hangulatú szülőmegőrzőnek és segítőkész, figyelmes alkalmazottaknak. Igaz, gyermekmegőrzést egyelőre nem vállalnak, de mint megtudtuk, közeli terveik között szerepel a szolgáltatás bevezetése is.

Pán Péter Játszóház

Campona, 1222. Budapest, Nagytétényi út 37-43. Telefon: 424-3199
1200 Ft/óra, nyitva minden nap 10-20-ig. Gyermekmegőrzés 3 éves kortól, ajánlott: 0-10 évesig. Szoptatóhelység, külön gyerekvécé van, büfé nincs, csak italautomata.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2006.10.26 08:13:29sia

    A Pán Pétertől nem messze, azzal egy folyosón van (remélem még mindig) a Sárkányvár játszó. Kisebb, barátságosabb, gyermekmegőrzést is vállalnak. Egy-két évvel ezelőtt, 2-4 éves gyerkőcökkel sokat jártunk oda.

Blogok, amiket olvasunk

OTTHONTÉRKÉP Ide költözött az Obama család a Fehér házból

Ízlés és pénztárca kérdése, hogy sokalljuk-e azt a 8,1 millió dollárt, amit a volt amerikai elnök és felesége kifizetett azért a washingtoni házért, amiben január óta lakik. Az mindenesetre biztos, hogy az új otthon felettébb impozáns.

MÁS TÉSZTA Alakbarát palacsinta

Van egy jó ötletünk, hogy jutalmazd meg magad egy isteni reggelivel, ami ráadásul még nem is terhelő, hiszen javarészt egészséges, izomépítő fehérjéből van.

STÍLER Csúcstechnika a tökéletes bikini titka

Ha jól választunk, és esetleg hajlandóak vagyunk egy kicsit többet költeni, sok kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat. Lássuk, milyen a jó bikini!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta