SZÜLŐSÉG

Állatkert féláron

2006. október 24., kedd 15:18

Akit eddig csak a belépő magas ára tartott vissza a látogatástól, annak most megéri felkeresni a Fővárosi Állat- és Növénykertet, mert év végéig 50 százalék kedvezménnyel veheti meg jegyét. Igaz, le kell mondania a grizzlyk, lámák, páviánok és rénszarvasok látványáról.


A jegyárak csökkentését a kert területén zajló építkezésekkel magyarázták, mely a Nagyszikla, a Természet Ékszerei kiállítás és a Szavanna kifutót érinti. A Poronty megtudta azt is, hogy az átépítés ideje alatt az Állatkertben lakó 733 állatfaj és 2000 növényfaj túlnyomó többsége látogatható, a korábban az építési területen élő állatokat ideiglenesen a kert más részein helyezték el.

Katt a képre!
Katt a képre!

Az elköltöztetett állatok közül a tarvarjak a veszprémi állatkertbe kerültek, a gallérospávián csapat a győri állatkertben vendégeskedik, a medvék pedig a veresegyházi medvemenhelyen várják, hogy elkészüljenek korszerű, tágas kifutóik.

A kert többi kényelmi, szórakoztató, oktató és ismeretterjesztő szolgáltatása zavartalanul működik. Így a Poronty által korábban tesztelt Állatkerti játszóház és az állatsimogató is, ami a kisgyerekes családok egyik legkedveltebb helye.

Kedvezményes jegyárak 2006. december 31-ig, készpénzes fizetés esetén:
Felnőtt: 700 Ft
Gyermek 2-14 éves korig: 475 Ft
Diák és nyugdíjas: 550 Ft
Családi (2 felnőtt és 2 v. 3 gyermek): 2250 Ft

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2006.10.24 18:22:34gyöngy

  Az én gyerekeim imádták az állatokat, így sokszor vittem Őket állatkertbe. A Bp-i állatkertben viszont hiába volt sok különleges állat, a játszótér győzött. Amikor 8-10 évesek voltak a gyerekeim, akkor voltunk ott, és szerencsére egész napos programnak terveztük. Akkor 10-kor nyitott, és mi 1/2 11 előtt már ott voltunk. Az elefántok közelében lévő bejáraton mentünk be, és nagyon hamar a játszótéren kötöttünk ki. 3 óra játszás után csak úgy voltak hajlandóak körbemenni, és megnézni a többi állatot, ha megígértem, hogy visszajövünk a játszira. Igéretem be is tartottam, bár a gyerekeim nem is hagyták volna, hogy elfelejtkezzem róla, rendszeresen figyelmeztettek. Amikor visszamentünk, ráérősen gyönyörködtem a gyerekeimben, meg persze mi is kipróbáltunk a párommal mindent. Bujkáltunk az alagutakban, kergetőztünk...stb. Minden olyan méretű, és erősségű, hogy mi is tudtuk használni. Nagyon mókás volt látni a többi szülőt, hogy hány féle fortéllyal próbálja hazavinni a csemetéjét. A legjobban az tetszett, amikor az egyik fontos apuka állandóan telefonált, és már nagyon sietett volna, a gyerek meg menekült előle. Nagyon klasszul elkergetőztek, de apuka egyre morcosabban fenyegette, zsarolta, ígért a lurkónak bármit, csak bujjon elő valamelyik lyukból. Én a gyereknek szurkoltam! Ez a játszi nagyon klassz volt, és teljesen ingyenes. Mármint az állatkerti belépőn kívül. Nem tudom, hogy meg van-e még ez a játszi, de tudom Nektek ajánlani. Minket zárórakor hajtottak haza.

 • 2006.10.24 18:52:07Alma

  Ezt a hírt megerősítem én.

  sárnap voltam ott a kisebbik lányommal. Egy diák és egy felnőttjegyért 1100 Ft-ot fizettünk. 3 órát sétálgattunk és nagyon élveztük még így is, hogy nem láthattunk minden állatot. A hátsó játszótér szemlátomást működött, de mi már kinőttünk belőle, így csak a mosdót látogattuk meg mellette.

 • 2006.10.25 23:48:28MissEarnshaw

  Végre leesett az Állatkertnek is, hogy valami nem stimmel... Mi kb 3 hete egy szombat délután döntöttünk úgy, hogy 3 óra, nincs is jobb egy kis állatkertezésnél... 3/4 4-kor bejutottunk a kanyargó sorban való 10 perces várakozás után, kiperkáltunk 2500 magyar forintot (mert hétvégén nem érvényes ám a délutáni kedvezmény, hogy ha zárás után kevés idővel érsz oda - féláron bemehetsz) és pontosan egy órán keresztül nézhettük a felújításokat, mert 5-kor már jóformán minden állat be volt zárva, a kapukon csak a "zárva" felirat fityegett... Egy órás sétáért (mivel mondom, a fél kertet felújítják) 2500 Ft - azért ez kicsit fájt. Jó, tudom, ennek semmi köze a porontyokhoz, de még mindig fel vagyok kicsit húzva. Azért most örülök, hogy van egy kis változás, de asszem majd legközelebb akkor megyünk állatkertbe, ha a kisgyerkőcünk kéri...

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta