Cumisüveg ingyen?

Megkapjuk-e ingyen a 0 forintos áron feltüntetett terméket, milyen idióta holmikat árulnak és vajon futár vagy postás hozza a megrendelt árut? A Gabriell, a Bébibolt és a Kék Panda internetes áruházak tesztje.


Gabriell – Ingyen cumisüveg

Végre egy áruház, ahol nem kell vadászatot indítani a szállítási költség után, mert már a kezdőoldalon megtalálható a pontos információ! Nincs viszont keresőfunkció, ami a Poronty szerint a legfontosabb egy online boltban.

A rövid menüsor legmeghökkentőbb gombja a Csuri Ruházat, mely kategóriában a babaruhák padlószőnyegen készített fényképei szedett-vedett használtruha bolt-érzést keltettek bennünk, sok termék mellett képet sem találtunk, ami egy internetes boltnál elengedhetetlen.

A Babatáplálás, szoptatás menüpont alatt leltünk a cumisüvegekre, és különös dolgot vettünk észre: két terméknél is 0 Ft-os ár volt feltüntetve. Tartva magunk a legolcsóbb portéka kiválasztásához, az ingyenes Avent Varázsitatót vettük fel a rendelésbe. A kosár tartalmára kattintva még mindig 0 Ft-os ár szerepelt. A rendelést furcsa módon regisztráció nélkül folytathattuk, csak nevet lakcímet és telefonszámot kellett megadni.

Nézzen 0 forintos rendeléseket!


Befejezéskor egy köszönő szöveg fogadott, valamint a megrendelt áru értéke, azaz 0 Ft. A főoldalon jelzett 900 Forintos házhozszállítási költséget az összesítésben nem tüntették fel. A fürdőruhák és a játékok között is találtunk nullaforintos termékeket.

Az elmentett screenshotokon kívül semmilyen bizonyítékunk nincs a rendelésről. Visszaigazolást sem kaptunk.

Egy hét múlva levelet írtunk, hogy hogy áll a rendelésünk. Válaszra sem méltattak. Ekkor próbáltuk meg a céget felhívni, azonban nem tudtak információt adni a megrendelt áruról.

A vásárlás után három héttel email érkezett, melyben érdeklődtek, hogy aktuális-e még a rendelés. Visszaírtunk, hogy igen, amennyiben az oldalon feltüntetett áron küldik a cumisüveget.

Egy hét múlva, hétfőn este hat órakor csöngetett egy lány, hozta az árut. A számlán persze nem 0 forint szerepelt. Így pedig nem vettük át a csomagot. Amerikában ezért simán pert lehetne indítani. A hibát azóta javították az oldalon.

Webcím:http://www.gabriell.hu
Szállítási határidő: 2 héten belül
Szállítási költség: 900 Ft Budapestre 
Cím: P+P Kereskedőház Budapest, IV. ker., Kiss Ernő u. 3. 115-ös kereskedés
Telefon: 221-0651
E-mail: rendeles@gabriell.hu

Bébibolt – futár a befutó

A weboldalon elsőként a keresővel próbálkoztunk. A cumisüveg szóra elénk zúdult 56 db etetőkellék, termosz, mellszívó, fertőtlenítő tabletta és még egy sor olyan dolog, aminek nevében még véletlenül sem szerepel a keresett szó.

Nem estünk pánikba, megnyomtuk a menüsor Babaetetés gombját. Újabb kategóriák. Itt a cumik, cumisüvegek gombot jelöltük ki. Belépve ismét három csoport közül kellett választanunk. Végre célba értünk.

A sok igen rossz minőségű termékfotóval ellátott cumisüveg között kikerestük a legolcsóbbat, melynek ára 413 Ft volt és folytathattuk a megrendelés döcögősen indult útját. A kosár gombra kattintva megjelent annak tartalma, a termékek száma és az összérték.

A szokványos regisztrációs adatok (és furcsa mód a születési dátum) megadása után folytathattuk a megrendelést. Az ingyenes XIII. kerületi személyes átvétel mellett postai utánvétes rendelésre volt csak lehetőség 1490 forintért, a többi boltban megszokott futáros kézbesítés helyett.

Választás után az összesített rendelés tűnt fel végösszeggel, a tovább gombra kattintva pedig ugyanezeket láttuk más köntösben. Végre elküldhettük a rendelést, amiről másodpercek alatt megkaptuk a visszaigazolást.

Meglepő módon eddig egyik webáruházban sem leltünk eldobható pelenkát, ami pedig a gyermekes háztartások leggyakrabban vásárolt fogyóeszköze. Ebben a bababoltban végre megtaláltuk a termékek között. Igaz, a választék nem túl nagy, itt is csak 2 márkát lehet kapni.

A menüsor tagolása néhol hibás, további bontáskor összekeverednek a főkategóriák az alkategóriákkal, teljes tanácstalanságot okozva. Sok termékcsoport üres. A helyesírással is akadnak problémák és a dizájnnal sem foglalkoztak túl sokat.

A postázásra vonatkozó tudnivalókat végigolvasva ellentmondást fedeztünk fel. A visszaigazolásban postai utánvét szerepel a szállítás módjaként, ebben a tájékoztatóban viszont az áll, hogy futárszolgálat segítségével juttatják el csomagot a megadott címre, a rendelés leadásától számított két héten belül. Kíváncsian vártuk, hogy a postás csenget kétszer vagy egy futárfiú.

Még aznap délután értesítést kaptunk, hogy a rendelés feldolgozás alatt van. A következő egy hétben nem történt semmi, ezért érdeklődő levelet írtunk, melyre ugyan nem válaszoltak, de még aznap megkaptuk az árut reklám-matricával kiegészítve. Futár hozta. Olcsóbban megúsztuk volna, ha postai utánvéttel adják fel a csomagot.

Webcím: http://www.bebibolt.hu
Szállítási határidő: 2 héten belül
Szállítási költség: 1490 forint
Cím: 1132. Bp. Visegrádi utca 25.
Telefon: 236-0600
E-mail: level@bebibolt.hu

Kék Panda sárga köntösben

Elsőként tűnik szembe ezen az oldalon is a kategória-erdő, nem kis káosz-érzést keltve az olvasóban. Egy-egy termékcsoportot nagybetűvel emeltek ki, de nem fedeztünk fel benne logikát. Először azt gondoltuk, hogy további csoportokra bomlanak, de tévedtünk.
Az oldalon jó néhány meglepő termék található: itt van például a borostyánkőlánc, melynek állítólag fájdalomenyhítő hatása van, (mi biztosan nem adnánk egy kisbabára nyakláncot) a fogzást segítő ibolyagyökér rágcsáltatása is kissé morbidnak tűnik.

Találtunk bébikiflit,(érdekes, a szoptató-párnáknál is ugyanaz a kép látható, mint itt – mi a különbség?), hűthető-melegíthető cseresznyemag-párnát és bodyt 4530 ft-ért.
Kiválasztottuk az egyetlen cumisüveg-márka legolcsóbb darabját, az éppen akciós Avent üveget. A rendelés feltétele itt is regisztráció. 

 

Bejelentkezés után a program kiírta a megrendelni kívánt termék nevét és árát, a szállítási költséget azonban nem tüntették fel sehol. A vásárlási információkra egy külön menüpontban bukkantunk, melyből megtudtuk, hogy a szállítási határidő maximum 10 nap, költsége pedig 1100 Ft futárral. Ha a csomag mérete engedi, postai utánvéttel küldik, így csak 750 Ft-be kerül a szállítás. Személyes átvételre is lehetőség van, az üzlet címére azonban csak a weblap egy másik oldalán találtunk rá.

A termék megrendelése után visszaigazolást nem kaptunk. Két nap elteltével levelet írtunk a cégnek, melyre a következő nap azt válaszolták, hogy megrendelésünket hamarosan postázzák. A megrendelés után egy héttel vehettük kézbe a cumisüveget és a mellékelt prospektusokat különböző bababiztonsági termékekről, mosható pelusokról és napszemüvegekről. A számlán a postaköltség nem volt feltüntetve.

Webcím: http://www.kekpanda.hu
Szállítási határidő: 10 nap
Szállítási költség: 5000 forintig 750 Ft, 5000 forint felett 850 Ft, futáros szállítás 1100 Ft, 20 ezer forint feletti megrendelés esetén ingyenes.
Cím: 1114 Budapest, Bartók Béla út 25.
Telefon: 279-0623
E-mail: info@kekpanda.hu

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek