SZÜLŐSÉG

Pólus játszóház: erőszak a házikóban

2006. október 13., péntek 09:16

Játszóháztesztünk harmadik állomásaként a Pólus Centerben található mikroméretű játszóba látogattunk el a másfél éves Pötyivel és a négyéves Málnival. Arra azonban nem számítottunk, hogy pofozkodás lesz a játék vége.


A hely csak méretében volt különleges. A szalagparkettával borított panellakás méretű játszóházban a hagyományos kellékek nagy része hiányzott. Nem volt csúszda, se kislabdák, de még egy icipici mászókát sem helyeztek el. Kisasztalból és székekből viszont három garnitúra közül is választhattunk. Inkább nevezném gyermekmegőrzőnek a helyet, hiszen méretéből adódóan a szülőkkel együtt pillanatok alatt túlzsúfolttá válhat.

A falatnyi játszószőnyegen a kisebbek babázhatnak, a fajátékok kedvelőit pedig terepasztal várja. A polcokon nagyoknak való társasok, faautók, vonatok sorakoztak. Egy kisautót is találtunk, természetesen Pötyi kipróbálta, ahogy észrevette. Az egészen pici, még mászó babáknak talán túl hideg lehet a padló, a falatnyi játszószőnyegről hamar letévednek. Könnyű viszont takarítani, ahogy a tisztaság is mutatta.

Egyedüli felügyelőként egy fiatal lány volt jelen, a gyerekek hamar megszerették őt. Igyekezett mindenkivel foglalkozni, hol társasjátékozott egy nagyobbacska lánnyal, hol egy kicsinek segített ráülni a kisautóra. Málninak csodálatos pillangót kezdett festeni a karjára.

Eközben Pötyi birtokba vette a kis műanyag házat és elégedetten ült le a sarkába. Egy hároméves szőke kisfiú utána ment és nemtetszését egy pofonnal fejezte ki. Az ablakon keresztül jól láttam, ahogy két kezével szorongatni kezdte a nyakát és fejét ütemesen a házikó falába verte. Egyszerre pattantunk fel a lánnyal, én Pötyit menekítettem ki, ő a kisfiút próbálta meg kint leültetni. - Nem szabad verekedni! – dorgálta meg.

Klikk!


A játékokat minden gyerek használhatja. Csodáltam nyugodtságát, amivel az ezt követő hisztit kezelte. Mikor már nem bírt a földön fetrengő, ordító kisfiúval, felhívta a szüleit, akik hamarosan érte jöttek. Pötyi hamar túltette magát az atrocitáson és a babakonyhában kezdett serénykedni. Amíg az általa készített „teákat” iszogattam, Málninak elkészült a pillangója. - Mutassuk meg apának! – kérlelt és már húzta is fel a cipőjét, vigyázva, hogy el ne maszatolódjon a testfestése.

Pólus játszó: Pólus center 1151. Budapest, Szentmihályi út 131.

Óránként 750 forint, nyitva minden nap 10-20 óráig. Gyermekmegőrzés hároméves kortól, ajánlott kor: 3-10 évesig. Büfé és szoptatóhelyiség nincs.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2006.10.13 15:44:42csandi67

    Sziasztok!

    Ez a levélke bizony elég rosszindulatura sikerült.Az én tapasztalatom épp az ellenkezője! Mivel a XV. kerületben lakunk,elég gyakori vendégek vagyunk a Pólus-játszóházban.3 éves fiam imádja. Nagyon sokszor kéri,hogy menjünk át játszani.Szerintem az ára sem vészes.Kedves Tünde! A XV.kerület Apolló és Pestújhelyi sarkán van egy "dzsungel" játszóház.Nézzétek meg,hátha tetszeni fog! Üdv! Csandi

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta