Pólus játszóház: erőszak a házikóban

Játszóháztesztünk harmadik állomásaként a Pólus Centerben található mikroméretű játszóba látogattunk el a másfél éves Pötyivel és a négyéves Málnival. Arra azonban nem számítottunk, hogy pofozkodás lesz a játék vége.


A hely csak méretében volt különleges. A szalagparkettával borított panellakás méretű játszóházban a hagyományos kellékek nagy része hiányzott. Nem volt csúszda, se kislabdák, de még egy icipici mászókát sem helyeztek el. Kisasztalból és székekből viszont három garnitúra közül is választhattunk. Inkább nevezném gyermekmegőrzőnek a helyet, hiszen méretéből adódóan a szülőkkel együtt pillanatok alatt túlzsúfolttá válhat.

A falatnyi játszószőnyegen a kisebbek babázhatnak, a fajátékok kedvelőit pedig terepasztal várja. A polcokon nagyoknak való társasok, faautók, vonatok sorakoztak. Egy kisautót is találtunk, természetesen Pötyi kipróbálta, ahogy észrevette. Az egészen pici, még mászó babáknak talán túl hideg lehet a padló, a falatnyi játszószőnyegről hamar letévednek. Könnyű viszont takarítani, ahogy a tisztaság is mutatta.

Egyedüli felügyelőként egy fiatal lány volt jelen, a gyerekek hamar megszerették őt. Igyekezett mindenkivel foglalkozni, hol társasjátékozott egy nagyobbacska lánnyal, hol egy kicsinek segített ráülni a kisautóra. Málninak csodálatos pillangót kezdett festeni a karjára.

Eközben Pötyi birtokba vette a kis műanyag házat és elégedetten ült le a sarkába. Egy hároméves szőke kisfiú utána ment és nemtetszését egy pofonnal fejezte ki. Az ablakon keresztül jól láttam, ahogy két kezével szorongatni kezdte a nyakát és fejét ütemesen a házikó falába verte. Egyszerre pattantunk fel a lánnyal, én Pötyit menekítettem ki, ő a kisfiút próbálta meg kint leültetni. - Nem szabad verekedni! – dorgálta meg.

Klikk!


A játékokat minden gyerek használhatja. Csodáltam nyugodtságát, amivel az ezt követő hisztit kezelte. Mikor már nem bírt a földön fetrengő, ordító kisfiúval, felhívta a szüleit, akik hamarosan érte jöttek. Pötyi hamar túltette magát az atrocitáson és a babakonyhában kezdett serénykedni. Amíg az általa készített „teákat” iszogattam, Málninak elkészült a pillangója. - Mutassuk meg apának! – kérlelt és már húzta is fel a cipőjét, vigyázva, hogy el ne maszatolódjon a testfestése.

Pólus játszó: Pólus center 1151. Budapest, Szentmihályi út 131.

Óránként 750 forint, nyitva minden nap 10-20 óráig. Gyermekmegőrzés hároméves kortól, ajánlott kor: 3-10 évesig. Büfé és szoptatóhelyiség nincs.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek