SZÜLŐSÉG

Mikrocsipes kütyü bőgőmasináknak

2006. október 12., csütörtök 09:27

Éhes, álmos, unja magát, fáj valamije vagy stresszes a csemete? A teljes idegösszeomlás szélére került spanyol elektromérnök mikrocsipes kütyüje állítólag 98 százalékos biztonsággal kimutatja, miért ordít a gyerek.


Egy spanyol elektromérnök, Pedro Monagas éjszakákon át hallgatta saját kisfia ordítását. Elhatározta, hogy kitalál egy módszert, ami segít megérteni, mit akar kifejezni csemetéje. A sírás lehetséges okait kutatva három évet töltött 100 csecsemő sírásának vizsgálatával.

Az a baba, akit gyakran hagynak sírni, nem kap megfelelő odafigyelést, bizonytalanul és elhagyatva érzi magát. A gyermek későbbi életében meghatározó szerepe van az első hónapjaiban tapasztalt biztonságnak. Ezért különösen fontos megtudnunk a sírás okait, hogy hamar meg tudjuk nyugtatni a csemetét.

Monagas a több mint ezer napos bömbölés-vizsgálat után alkotta meg néhány évvel ezelőtt a Why cry nevű szerkezetét. A mikrocsip 20 másodpercig vizsgálja a baba sírását, elemzi azt annak hangereje, frekvenciája és ideje alapján, majd az öt kategória közül felvillantja a kijelzőjén, hogy éhség, álmosság, unalom, fájdalom vagy stressz miatt óbégat-e a csemete. A kezdő szülőknek, rokonoknak és bébiszittereknek ajánlott termék állítólag 98 százalékos pontossággal állapítja meg a sírás okát.

Dr. Harvey Marcovitch gyermekorvos a BBC-nek elmondta, hogy a masina semmi olyat nem tud, amit egy tapasztalt mama ne tudna megtanítani a kezdő anyukának, hogy különbséget tudjon tenni a sírások között. Ezen kívül nem ismeri fel a hasfájás okozta sírást, ahogy azt sem, ha a baba minden különös ok nélkül nyekereg, továbbá nem használható koraszülött és beteg babáknál sem.

Ha valakinek van fölösleges 21 ezer forintja, hogy eljátszadozzon a kütyüvel, a www.bebibolt.hu internetes áruházban megrendelheti.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2006.10.12 15:07:24

  Ez a stressz nekem fura? (ha mondjuk fel,az mas)...
  Az egy dolog hogy en stresszelek egy vizsga elott, vagy allasinterjunal,egy munkahelyi prezentacional, vagy az elso randin...nade a max 2 eves manok,azert meg ne stresszeljenek:) szal ez inkabb felelem/ijedtseg pontosabban,amikor szem elöl veszítik anyut, vagy kipukkan a kezukben egy lufi:)

 • 2006.10.18 16:16:48nona

  Ez a termék szerintem arra jó, hogy megkímélje a szülőket a gyermekük megismerésétől. Persze könnyebb, ha a kütyü megmondja mi a baj. De szerintem pár nap vagy 1-2 hét alatt naggyából kiismeri az anya a gyerekét, és 21 ezer Ft-ot megspórol valami fontosabb dologra.

 • 2006.10.18 16:17:59nona

  Egyébként tényleg elég gáz h a baba stresszel...

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta