Mikrocsipes kütyü bőgőmasináknak

Éhes, álmos, unja magát, fáj valamije vagy stresszes a csemete? A teljes idegösszeomlás szélére került spanyol elektromérnök mikrocsipes kütyüje állítólag 98 százalékos biztonsággal kimutatja, miért ordít a gyerek.


Egy spanyol elektromérnök, Pedro Monagas éjszakákon át hallgatta saját kisfia ordítását. Elhatározta, hogy kitalál egy módszert, ami segít megérteni, mit akar kifejezni csemetéje. A sírás lehetséges okait kutatva három évet töltött 100 csecsemő sírásának vizsgálatával.

Az a baba, akit gyakran hagynak sírni, nem kap megfelelő odafigyelést, bizonytalanul és elhagyatva érzi magát. A gyermek későbbi életében meghatározó szerepe van az első hónapjaiban tapasztalt biztonságnak. Ezért különösen fontos megtudnunk a sírás okait, hogy hamar meg tudjuk nyugtatni a csemetét.

Monagas a több mint ezer napos bömbölés-vizsgálat után alkotta meg néhány évvel ezelőtt a Why cry nevű szerkezetét. A mikrocsip 20 másodpercig vizsgálja a baba sírását, elemzi azt annak hangereje, frekvenciája és ideje alapján, majd az öt kategória közül felvillantja a kijelzőjén, hogy éhség, álmosság, unalom, fájdalom vagy stressz miatt óbégat-e a csemete. A kezdő szülőknek, rokonoknak és bébiszittereknek ajánlott termék állítólag 98 százalékos pontossággal állapítja meg a sírás okát.

Dr. Harvey Marcovitch gyermekorvos a BBC-nek elmondta, hogy a masina semmi olyat nem tud, amit egy tapasztalt mama ne tudna megtanítani a kezdő anyukának, hogy különbséget tudjon tenni a sírások között. Ezen kívül nem ismeri fel a hasfájás okozta sírást, ahogy azt sem, ha a baba minden különös ok nélkül nyekereg, továbbá nem használható koraszülött és beteg babáknál sem.

Ha valakinek van fölösleges 21 ezer forintja, hogy eljátszadozzon a kütyüvel, a www.bebibolt.hu internetes áruházban megrendelheti.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek