SZÜLŐSÉG

Pocakkal az uszodában: nem veszélyes?

2006. október 5., csütörtök 11:52

Olvasóink egy része felháborodott arra a javaslatra, hogy terhesen járjon úszni az ember, pedig az úszás az egyik legideálisabb mozgásforma a kismamák számára. De vajon biztonságos-e?


Többen attól tartanak, hogy az uszodában valamiféle fertőzést kaphatnak el, ami árt majd a gyereknek, sőt volt olyan is, aki védekezési céllal gombaölő szerrel átitatitt tampon használatát javasolta. Nos, a tampon többet árt, mint használ: pont a fertőzésveszély miatt (a tampon felületén elszaporodhatnak a kórokozók) nem szabad a terhes nőknek tampont használniuk. Egy egészséges nő hüvelyébe egyébként nem jut be a víz sem úszás, sem fürdés közben.

Az uszodai víztisztasággal kapcsolatos aggályok alaptalanok: az általunk megkérdezett nőgyógyászok egybehangzó véleménye az volt, hogy nyugodtan járhatnak úszni a kismamák. Hanna azt javasolja a víz tisztasága miatt aggódó olvasóinknak, hogy olyan uszodát válasszanak, ahol van csecsemőúsztatás, mint például a III. Szérűskert uszodában. Általában az ilyen helyeken vízitorna is van, kismamákkal, és különösen figyelnek a vízminőségre.

A Velvet nőgyógyász tanácsadója, Dr. Laufer Gábor szerint az egészséges kismamák a 32. hétig nyugodtan úszhatnak, sőt utána is, ha orvosuk meggyőződött róla, hogy a méhszáj zárt. Laufer doktor semmilyen esetben nem javasolja az úszást a 36. hét után.

Míg az úszás és a vízi kismamatorna kifejezetten jót tesz a terheseknek, a meleg víz ártalmas lehet, mivel vérbőséget okoz. Emiatt sem szaunázni, sem pezsgőfürdőben ülni, sem forró fürdőt venni nem javasolt a terhesség alatt.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta