SZÜLŐSÉG

Pocakkal az uszodában: nem veszélyes?

2006. október 5., csütörtök 11:52

Olvasóink egy része felháborodott arra a javaslatra, hogy terhesen járjon úszni az ember, pedig az úszás az egyik legideálisabb mozgásforma a kismamák számára. De vajon biztonságos-e?


Többen attól tartanak, hogy az uszodában valamiféle fertőzést kaphatnak el, ami árt majd a gyereknek, sőt volt olyan is, aki védekezési céllal gombaölő szerrel átitatitt tampon használatát javasolta. Nos, a tampon többet árt, mint használ: pont a fertőzésveszély miatt (a tampon felületén elszaporodhatnak a kórokozók) nem szabad a terhes nőknek tampont használniuk. Egy egészséges nő hüvelyébe egyébként nem jut be a víz sem úszás, sem fürdés közben.

Az uszodai víztisztasággal kapcsolatos aggályok alaptalanok: az általunk megkérdezett nőgyógyászok egybehangzó véleménye az volt, hogy nyugodtan járhatnak úszni a kismamák. Hanna azt javasolja a víz tisztasága miatt aggódó olvasóinknak, hogy olyan uszodát válasszanak, ahol van csecsemőúsztatás, mint például a III. Szérűskert uszodában. Általában az ilyen helyeken vízitorna is van, kismamákkal, és különösen figyelnek a vízminőségre.

A Velvet nőgyógyász tanácsadója, Dr. Laufer Gábor szerint az egészséges kismamák a 32. hétig nyugodtan úszhatnak, sőt utána is, ha orvosuk meggyőződött róla, hogy a méhszáj zárt. Laufer doktor semmilyen esetben nem javasolja az úszást a 36. hét után.

Míg az úszás és a vízi kismamatorna kifejezetten jót tesz a terheseknek, a meleg víz ártalmas lehet, mivel vérbőséget okoz. Emiatt sem szaunázni, sem pezsgőfürdőben ülni, sem forró fürdőt venni nem javasolt a terhesség alatt.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta