SZÜLŐSÉG

Csillámflakon: olcsó játék hülye szülőknek

2006. október 4., szerda 09:36

Mit tegyünk, ha gyermekünket mágnesként vonzzák a csillogó dolgok, legfőképp az ékszereink? Tereljük másra a figyelmét! Készítsünk csillámflakont! Hajrá kreatív mamák!


Trish Kuffner Játéktippek című könyvében találtuk a következő ötletet:
„Végy egy üres, tiszta, kis méretű műanyag üveget. Töltsd meg harmadáig vízzel. Tegyél bele csillámport, flittert, gyöngyöket, ételszínezéket. Öntsd fel az egészet babaolajjal. Pillanatragasztóval rögzítsd a kupakot. A gyermeknek nagyon fog tetszeni, ahogy a finoman felrázott üvegben gyönyörű hullámok képződnek.”
Kerestünk egy kis flakont, tettünk bele vizet, csillámot, csillogó, színes flittereket, gyöngyöket. Babaolaj helyett napolajjal próbálkoztunk, egy másik üvegbe pedig étolajat öntöttünk.A flitterek gusztustalanul összetapadtak, gyönyörű hullámok helyett undorító massza úszkált az üvegekben.
Péntárcabarát megoldásként kipróbáltuk az egészet mindenféle olaj nélkül. A flitterek és a csillámszemcsék csodálatosan szállingóztak a tiszta vízben, akár egy havazógömbben. Hosszú percekig gyönyörködtünk benne, alig akartuk odaadni a gyerekeknek.
A játékváltozatoknak csak képzeletünk szabhat határt. A vízbe tehetünk színes fonaldarabokat, amik mozgatásra táncba kezdenek, vagy próbálkozhatunk tempera és mosószer hozzáadásával is, ekkor állítólag buborékok keletkeznek, ha rázzák az üveget és ez nagyon tetszik a gyerekeknek. Is.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

A TASZ JELENTI Azt hittem, jobban járok, ha nem az autót viszem szervizbe, hanem én megyek orvoshoz.

Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Újabban visszatérő fájdalmat érzel a lábadban, mikor kiszállsz az autóból.

MAI MANÓ Kép-párok #187

Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyeket neves fotóművészek készítettek ugyanazon témában vagy olyat, amelyeken éppen egymás munkáira reflektálnak.

HATÁRÁTKELŐ A lakókocsis élet árnyoldalai

Gyakran olvasni, hogy „persze, mert mindig csak a külföldi élet pozitívumairól van szó”, ami mondjuk szerintem nem igaz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a például a furgonlakó létnek is vannak bőven nehézségei.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta