Csillámflakon: olcsó játék hülye szülőknek

Mit tegyünk, ha gyermekünket mágnesként vonzzák a csillogó dolgok, legfőképp az ékszereink? Tereljük másra a figyelmét! Készítsünk csillámflakont! Hajrá kreatív mamák!


Trish Kuffner Játéktippek című könyvében találtuk a következő ötletet:
„Végy egy üres, tiszta, kis méretű műanyag üveget. Töltsd meg harmadáig vízzel. Tegyél bele csillámport, flittert, gyöngyöket, ételszínezéket. Öntsd fel az egészet babaolajjal. Pillanatragasztóval rögzítsd a kupakot. A gyermeknek nagyon fog tetszeni, ahogy a finoman felrázott üvegben gyönyörű hullámok képződnek.”
Kerestünk egy kis flakont, tettünk bele vizet, csillámot, csillogó, színes flittereket, gyöngyöket. Babaolaj helyett napolajjal próbálkoztunk, egy másik üvegbe pedig étolajat öntöttünk.



A flitterek gusztustalanul összetapadtak, gyönyörű hullámok helyett undorító massza úszkált az üvegekben.
Péntárcabarát megoldásként kipróbáltuk az egészet mindenféle olaj nélkül. A flitterek és a csillámszemcsék csodálatosan szállingóztak a tiszta vízben, akár egy havazógömbben. Hosszú percekig gyönyörködtünk benne, alig akartuk odaadni a gyerekeknek.
A játékváltozatoknak csak képzeletünk szabhat határt. A vízbe tehetünk színes fonaldarabokat, amik mozgatásra táncba kezdenek, vagy próbálkozhatunk tempera és mosószer hozzáadásával is, ekkor állítólag buborékok keletkeznek, ha rázzák az üveget és ez nagyon tetszik a gyerekeknek. Is.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek