SZÜLŐSÉG

Csillámflakon: olcsó játék hülye szülőknek

2006. október 4., szerda 09:36

Mit tegyünk, ha gyermekünket mágnesként vonzzák a csillogó dolgok, legfőképp az ékszereink? Tereljük másra a figyelmét! Készítsünk csillámflakont! Hajrá kreatív mamák!


Trish Kuffner Játéktippek című könyvében találtuk a következő ötletet:
„Végy egy üres, tiszta, kis méretű műanyag üveget. Töltsd meg harmadáig vízzel. Tegyél bele csillámport, flittert, gyöngyöket, ételszínezéket. Öntsd fel az egészet babaolajjal. Pillanatragasztóval rögzítsd a kupakot. A gyermeknek nagyon fog tetszeni, ahogy a finoman felrázott üvegben gyönyörű hullámok képződnek.”
Kerestünk egy kis flakont, tettünk bele vizet, csillámot, csillogó, színes flittereket, gyöngyöket. Babaolaj helyett napolajjal próbálkoztunk, egy másik üvegbe pedig étolajat öntöttünk.A flitterek gusztustalanul összetapadtak, gyönyörű hullámok helyett undorító massza úszkált az üvegekben.
Péntárcabarát megoldásként kipróbáltuk az egészet mindenféle olaj nélkül. A flitterek és a csillámszemcsék csodálatosan szállingóztak a tiszta vízben, akár egy havazógömbben. Hosszú percekig gyönyörködtünk benne, alig akartuk odaadni a gyerekeknek.
A játékváltozatoknak csak képzeletünk szabhat határt. A vízbe tehetünk színes fonaldarabokat, amik mozgatásra táncba kezdenek, vagy próbálkozhatunk tempera és mosószer hozzáadásával is, ekkor állítólag buborékok keletkeznek, ha rázzák az üveget és ez nagyon tetszik a gyerekeknek. Is.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta