Párnakéz segít a koraszülötteknek

Egy amerikai menedzsernő különös invencióval próbálja kényelmesebbé tenni a kórházi tartózkodást a csecsemőknek és a koraszülötteknek. Alapítványa emberi kéz formájú, mosható gyapjúpárnákat ajándékoz a kórházaknak: a nővérek szerint a bébiket megnyugtatja a makettkezek érintése.
Yamile Jackson azután találta ki a Zaky nevű párnát, hogy gyermeke, Zachary Jackson 12 héttel korábban született, mint várták. Az egy kilósnál is kisebb újszülött légzési problémái miatt élete első öt hónapját magányosan töltötte a kórházban, Yamile pedig kétségbeesve keresett valami megoldást, amellyel gyermeke közel érezhetné magához az anyját.

A nővérektől látta, hogy babzsákokat és összecsavart törölközőket helyeznek a koraszülöttek mellé, az újszülötteket ugyanis megnyugtatja a szoros közelség. Innét már csak egy lépés volt a Zaky kidolgozása: az emberszerű kéz anyaillatot áraszt – feltéve, hogy az anyuka hazavitte egy éjszakára - és megnyugtatja a csecsemőket. A jobb- és balkezes változatban is rendelhető kéz 50 dollárba kerül.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek