SZÜLŐSÉG

Száznyolcvanezer forintos szülinapok

2006. szeptember 28., csütörtök 11:49

Egy átlagos, kétgyermekes brit család évente mintegy 450 fontot, vagyis száznyolcvanezer forintnak megfelelő összeget költ gyermekeinek születésnapjára, derül ki az American Express hitelkártyacég legújabb felméréséből. Ez annyit jelent, hogy az angol családok évente összesen mintegy 564 milliárd forintnyit vernek el a gyerekek szülinapja alkalmából.


A felmérés szerint a gyerekek első szülinapi bulija mintegy 87 fontba (35 ezer forint) kerül, nem számítva az ajándékok további 84 fontos költségét. Az átlagcsalád ráadásul évente hét meghívást kap más gyerekek születésnapi bulijaira, melyekre szintén ajándékokkal érkeznek. Ez szülinaponként mintegy háromezer forintos költséget jelent. Ha mindezt összeadjuk, kijön, hogy egy kétgyermekes család évente 450 fontot áldoz saját és mások gyermekeinek születésnapjára.

A szülők nem sajnálják a pénzt csemetéik szórakoztatására: minden negyedik szülő több mint 100 fontot költ a buli szervezésére, minden tizedik pedig több mint 150 fontot, vagyis mintegy hatvanezer forintot.

A gyerekek szülinapi bulijai már rég túlnőtték a klasszikus zsúr kereteit: külön cég hozza az italokat és szendvicseket, bohócok és élő állatok bűvölik el a kicsiket, a nagyobbak pedig bűvésztrükköket tanulhatnak vagy saját lemezt készíthetnek egy ministúdióban. Az ajándékok sem mindennapiak: a szülők hatoda több mint 125 fontot, vagyis ötvenezer forintot is elkölt egy-egy születésnap alkalmából.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta