SZÜLŐSÉG

Száznyolcvanezer forintos szülinapok

2006. szeptember 28., csütörtök 11:49

Egy átlagos, kétgyermekes brit család évente mintegy 450 fontot, vagyis száznyolcvanezer forintnak megfelelő összeget költ gyermekeinek születésnapjára, derül ki az American Express hitelkártyacég legújabb felméréséből. Ez annyit jelent, hogy az angol családok évente összesen mintegy 564 milliárd forintnyit vernek el a gyerekek szülinapja alkalmából.


A felmérés szerint a gyerekek első szülinapi bulija mintegy 87 fontba (35 ezer forint) kerül, nem számítva az ajándékok további 84 fontos költségét. Az átlagcsalád ráadásul évente hét meghívást kap más gyerekek születésnapi bulijaira, melyekre szintén ajándékokkal érkeznek. Ez szülinaponként mintegy háromezer forintos költséget jelent. Ha mindezt összeadjuk, kijön, hogy egy kétgyermekes család évente 450 fontot áldoz saját és mások gyermekeinek születésnapjára.

A szülők nem sajnálják a pénzt csemetéik szórakoztatására: minden negyedik szülő több mint 100 fontot költ a buli szervezésére, minden tizedik pedig több mint 150 fontot, vagyis mintegy hatvanezer forintot.

A gyerekek szülinapi bulijai már rég túlnőtték a klasszikus zsúr kereteit: külön cég hozza az italokat és szendvicseket, bohócok és élő állatok bűvölik el a kicsiket, a nagyobbak pedig bűvésztrükköket tanulhatnak vagy saját lemezt készíthetnek egy ministúdióban. Az ajándékok sem mindennapiak: a szülők hatoda több mint 125 fontot, vagyis ötvenezer forintot is elkölt egy-egy születésnap alkalmából.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta