SZÜLŐSÉG

Kalandtúra az állatkerti játszóházban

2006. szeptember 28., csütörtök 15:06

Játszóházteszt-sorozatunk második állomásaként a másfél éves Pötyivel kettesben vágtam neki az állatkerti játszóház felderítésének. Itt életkor szerint szeparált játszórészek és lelkes játékmesterek várják a csemetéket, a fáradt szülők pedig babzsákfotelekben fetrengve és kávézva tarthatják szemmel rohangáló gyermekeiket.


A hely megközelítésére a BKV javallott: a parkolás bonyodalmas, hétvégén szinte lehetetlen megállni autóval a környéken. A bejárati folyosó az elefántkifutó mellett kanyarog, itt máris megállhattunk kukucskálni az ormányosokat.

A játszóházba beérve egy középkorú hölgy fogadott minket, széles mosollyal. Megkérdezte, hogy jártunk-e már itt, és kérés nélkül is világosan elmagyarázta, mit merre találunk. Ezer forint letét ellenében kaptunk kulcsot egy szekrényhez, ahová elzárhattuk a táskát és a cipőket. A bejárat mellett méret szerint válogatott váltócipőket láttunk, ízléses fadobozokban. Bár a közel 600 nm-es helyiséget padlószőnyeg borítja, hideg időben és a játszó közepén lévő homokozóban szükség lehet a mamuszokra.

Klikk a képre!


A területen cirkáló játékmesterek egy percig nem hagyták unatkozni az apróságokat. Pötyit a külön a legkisebbeknek épített Babázoo nevű részre csalogatták, ahol számtalan baba és felszerelés várta őt. A ded lelkendezve vetette magát rá a trendi háromkerekű babakocsikra.

A kis emelvény egyik végében a hatalmas babzsák-fotelekből a büszke anyukák kényelmesen és biztonságos közelből figyelhették csemetéiket, miközben az aktuális pelenka-árakról és legújabb receptekről csevegtek. A szülőmegőrzőben a fáradt felnőttek is pihenhetnek egy kávé vagy sütemény mellett, szemmel tartva a rohangáló, hintázó, mászókán csüngő csemetéiket.

A büfé termékpalettája igen színes, vásároltam is egy pohárral kedvenc meggylevemből, Pötyi pedig kiharcolt magának egy túró rudit. A kávézóasztalokkal szemben hatalmas fa áll, melynek odvában tekergő csigalépcsőn keresztül másztunk fel a galériára. Itt nagyoknak való terepasztalt találtunk és pompás kilátást a játszóra.

Pötyi leginkább a megunhatatlan, lábbal hajtható műanyag kisautóval száguldott körbe. Versenytársa is akadt egy szőke kisfiú személyében. A fiatalember egy idő után elunta az autóversenyzést és a színes ceruzák birodalma felé szaladt. Pötyi kíváncsian követte.

A kreatív sarokba érkeztek, melyet látványos szintkülönbséggel választottak le. Itt kaptak helyet a mindenféle korosztálynak való társas játékok, rajzeszközök, térbeli kirakósok. Pötyi megfeledkezett a kisfiúról, mikor egy sárga kiskacsákból álló játékot pillantott meg. Csakhogy azzal épp egy másik kislány játszott.

A szülőmegőrző egyik székéből figyeltem, hogy oldja meg a problémát a lányom. Egy barátságos játékmester azonnal ott termett. - Nézd csak, milyen érdekes dolgot hoztam neked! – mutatta a kislánynak a kezében lévő színes játékot, aki vita nélkül engedte át a kacsákat, és vette szemügyre az újdonságot. Pötyi pedig harc nélkül vehette birtokba a hápogókat és az időközben mellé ült fiatal lánnyal osztotta meg örömét a maga másfél éves szintjén.

Aztán úgy gondolta, hazaviszi a zsákmányt. Felpattant és futva próbált távozni, az ajtónál kaptam el - "Milyen aranyos baba! – mondta a pénztáros hölgy – "Érdekes, hogy néha hogy megindulnak a gyerekek a kijárat felé. Figyelje csak meg, ha hazaindulnak, nem akar majd menni" - Igaza lett. Újabb túró rudit kellett kilátásba helyeznem cserébe a dobhártyaszaggató visítás abbahagyásáért.

Állatkerti játszó

1146 Budapest, Állatkerti krt. 6-12. Telefon: +36-1-460-95-10

1200Ft /óra, minden nap 9-20-ig
Gyermekmegőrzés: nincs
Ajánlott életkor: mindenkinek
Mosdó: külön gyerek és felnőtt
Szoptatóhelyiség, büfé
Játékmesterek száma: 3

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2006.09.28 20:56:46miszlemon

  Nagyon jó - másfél éves fiam és saját tapasztalat. Nem olcsó, a homokozást óránkénti ezresért nem ajánlom, amíg van ingyen is odakinn. Ellenben millió féle játék, és másfél-két óra alatt könnyedén rájöhetsz, mit hiányolhat otthon a gyermek (vagy súgás a családtagoknak következő ajándékhoz).

 • 2006.09.29 12:25:17golgota

  Mi szülinapon voltunk ott. A hely ahol tartják, egy külön helyiség és nagyon jó. Mondjuk nekem drága egy kicsit, de az is igaz hogy vagy harminc gyerek volt.
  A játékokkal, meg az anyukák és apukák is játszottak, pláne a gyerekkoromat idéző fajátékkal voltam el vagy másfél órát és hajtottam el a gyereket, hogy máshol játszon.
  A játékmesterek tényleg nem semmik. Tényleg senkit nem hagynak pihenni és mindenkivel foglalkoznak.
  Még valami nagyon tetszett. A játékokat folyamatos pakolták vissza a helyükre. Sehol sem volt rendetlenség. Ami azért nem semmi. Szerintem minden pénzt megér. Mi fogunk még menni az biztos.

 • 2006.09.29 14:05:27habmaci

  Egy ideig jártunk ide egy gyerekkel és nagyon kedveltük, bár a trambulinnál mindig ment a harc a gyerekek között. Mióta növekedett a család már nem járunk, óránként 3000 Ft a három gyerekre összesen túlzás. Kedvezmény nincs.

 • 2009.05.20 09:46:11Zsákos ember

  (ez csak teszt)

  >

 • 2009.05.20 09:46:41Zsákos ember

  (ez csak teszt)

 • 2009.05.20 09:48:55Zsákos ember

  (ez csak teszt)

  <a href="www.index.hu">link</a>

 • 2009.05.20 09:51:29Brumibaby

  Zsákos, mijafrancot csinálsz?

 • 2009.05.20 10:08:30Zsákos ember

  titok :)

Blogok, amiket olvasunk

OTTHONTÉRKÉP Ide költözött az Obama család a Fehér házból

Ízlés és pénztárca kérdése, hogy sokalljuk-e azt a 8,1 millió dollárt, amit a volt amerikai elnök és felesége kifizetett azért a washingtoni házért, amiben január óta lakik. Az mindenesetre biztos, hogy az új otthon felettébb impozáns.

MÁS TÉSZTA Alakbarát palacsinta

Van egy jó ötletünk, hogy jutalmazd meg magad egy isteni reggelivel, ami ráadásul még nem is terhelő, hiszen javarészt egészséges, izomépítő fehérjéből van.

STÍLER Csúcstechnika a tökéletes bikini titka

Ha jól választunk, és esetleg hajlandóak vagyunk egy kicsit többet költeni, sok kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat. Lássuk, milyen a jó bikini!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta