SZÜLŐSÉG

Kalandtúra az állatkerti játszóházban

2006. szeptember 28., csütörtök 15:06

Játszóházteszt-sorozatunk második állomásaként a másfél éves Pötyivel kettesben vágtam neki az állatkerti játszóház felderítésének. Itt életkor szerint szeparált játszórészek és lelkes játékmesterek várják a csemetéket, a fáradt szülők pedig babzsákfotelekben fetrengve és kávézva tarthatják szemmel rohangáló gyermekeiket.


A hely megközelítésére a BKV javallott: a parkolás bonyodalmas, hétvégén szinte lehetetlen megállni autóval a környéken. A bejárati folyosó az elefántkifutó mellett kanyarog, itt máris megállhattunk kukucskálni az ormányosokat.

A játszóházba beérve egy középkorú hölgy fogadott minket, széles mosollyal. Megkérdezte, hogy jártunk-e már itt, és kérés nélkül is világosan elmagyarázta, mit merre találunk. Ezer forint letét ellenében kaptunk kulcsot egy szekrényhez, ahová elzárhattuk a táskát és a cipőket. A bejárat mellett méret szerint válogatott váltócipőket láttunk, ízléses fadobozokban. Bár a közel 600 nm-es helyiséget padlószőnyeg borítja, hideg időben és a játszó közepén lévő homokozóban szükség lehet a mamuszokra.

Klikk a képre!


A területen cirkáló játékmesterek egy percig nem hagyták unatkozni az apróságokat. Pötyit a külön a legkisebbeknek épített Babázoo nevű részre csalogatták, ahol számtalan baba és felszerelés várta őt. A ded lelkendezve vetette magát rá a trendi háromkerekű babakocsikra.

A kis emelvény egyik végében a hatalmas babzsák-fotelekből a büszke anyukák kényelmesen és biztonságos közelből figyelhették csemetéiket, miközben az aktuális pelenka-árakról és legújabb receptekről csevegtek. A szülőmegőrzőben a fáradt felnőttek is pihenhetnek egy kávé vagy sütemény mellett, szemmel tartva a rohangáló, hintázó, mászókán csüngő csemetéiket.

A büfé termékpalettája igen színes, vásároltam is egy pohárral kedvenc meggylevemből, Pötyi pedig kiharcolt magának egy túró rudit. A kávézóasztalokkal szemben hatalmas fa áll, melynek odvában tekergő csigalépcsőn keresztül másztunk fel a galériára. Itt nagyoknak való terepasztalt találtunk és pompás kilátást a játszóra.

Pötyi leginkább a megunhatatlan, lábbal hajtható műanyag kisautóval száguldott körbe. Versenytársa is akadt egy szőke kisfiú személyében. A fiatalember egy idő után elunta az autóversenyzést és a színes ceruzák birodalma felé szaladt. Pötyi kíváncsian követte.

A kreatív sarokba érkeztek, melyet látványos szintkülönbséggel választottak le. Itt kaptak helyet a mindenféle korosztálynak való társas játékok, rajzeszközök, térbeli kirakósok. Pötyi megfeledkezett a kisfiúról, mikor egy sárga kiskacsákból álló játékot pillantott meg. Csakhogy azzal épp egy másik kislány játszott.

A szülőmegőrző egyik székéből figyeltem, hogy oldja meg a problémát a lányom. Egy barátságos játékmester azonnal ott termett. - Nézd csak, milyen érdekes dolgot hoztam neked! – mutatta a kislánynak a kezében lévő színes játékot, aki vita nélkül engedte át a kacsákat, és vette szemügyre az újdonságot. Pötyi pedig harc nélkül vehette birtokba a hápogókat és az időközben mellé ült fiatal lánnyal osztotta meg örömét a maga másfél éves szintjén.

Aztán úgy gondolta, hazaviszi a zsákmányt. Felpattant és futva próbált távozni, az ajtónál kaptam el - "Milyen aranyos baba! – mondta a pénztáros hölgy – "Érdekes, hogy néha hogy megindulnak a gyerekek a kijárat felé. Figyelje csak meg, ha hazaindulnak, nem akar majd menni" - Igaza lett. Újabb túró rudit kellett kilátásba helyeznem cserébe a dobhártyaszaggató visítás abbahagyásáért.

Állatkerti játszó

1146 Budapest, Állatkerti krt. 6-12. Telefon: +36-1-460-95-10

1200Ft /óra, minden nap 9-20-ig
Gyermekmegőrzés: nincs
Ajánlott életkor: mindenkinek
Mosdó: külön gyerek és felnőtt
Szoptatóhelyiség, büfé
Játékmesterek száma: 3

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2006.09.28 20:56:46miszlemon

  Nagyon jó - másfél éves fiam és saját tapasztalat. Nem olcsó, a homokozást óránkénti ezresért nem ajánlom, amíg van ingyen is odakinn. Ellenben millió féle játék, és másfél-két óra alatt könnyedén rájöhetsz, mit hiányolhat otthon a gyermek (vagy súgás a családtagoknak következő ajándékhoz).

 • 2006.09.29 12:25:17golgota

  Mi szülinapon voltunk ott. A hely ahol tartják, egy külön helyiség és nagyon jó. Mondjuk nekem drága egy kicsit, de az is igaz hogy vagy harminc gyerek volt.
  A játékokkal, meg az anyukák és apukák is játszottak, pláne a gyerekkoromat idéző fajátékkal voltam el vagy másfél órát és hajtottam el a gyereket, hogy máshol játszon.
  A játékmesterek tényleg nem semmik. Tényleg senkit nem hagynak pihenni és mindenkivel foglalkoznak.
  Még valami nagyon tetszett. A játékokat folyamatos pakolták vissza a helyükre. Sehol sem volt rendetlenség. Ami azért nem semmi. Szerintem minden pénzt megér. Mi fogunk még menni az biztos.

 • 2006.09.29 14:05:27habmaci

  Egy ideig jártunk ide egy gyerekkel és nagyon kedveltük, bár a trambulinnál mindig ment a harc a gyerekek között. Mióta növekedett a család már nem járunk, óránként 3000 Ft a három gyerekre összesen túlzás. Kedvezmény nincs.

 • 2009.05.20 09:46:11Zsákos ember

  (ez csak teszt)

  >

 • 2009.05.20 09:46:41Zsákos ember

  (ez csak teszt)

 • 2009.05.20 09:48:55Zsákos ember

  (ez csak teszt)

  <a href="www.index.hu">link</a>

 • 2009.05.20 09:51:29Brumibaby

  Zsákos, mijafrancot csinálsz?

 • 2009.05.20 10:08:30Zsákos ember

  titok :)

Blogok, amiket olvasunk

TÖRI MÁSKÉPP Ilyen volt a Habsburgok udvarhölgyének lenni

A filmek, regények alapján azt gondolhatjuk, hogy udvarhölgynek lenni buli volt: az ember lánya szép ruhákban pompázott, elcsacsogott a királyi fenségekkel, és nagyokat mulatott az udvari bálokon. A valóság nem volt ennyire fényes.

OTTHONTÉRKÉP A világ ultraexkluzív villáinak toplistája

Luxusingatlannak azt szokták hívni, aminek az ára 1 és 8 millió dollár között van. Na, itt most olyan házakat mutatunk, amik százszor ennyibe kerülnek. Ulta-mega-gigadrága körkép a világból

B1Gasztró Izgalmas dolgok másnapos pékáruból

Ha már unod a pirítóst, itt van 3 ötlet, amivel új életre kelhet a háromnapos kifli. Élet a mákosgubán innen és túl, nem csak kiflimaradékra gondolva.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta