SZÜLŐSÉG

Literszám isszák az étolajat a brit gyerekek

2006. szeptember 26., kedd 11:16

Émelyítő reklámkampányt indított egy szívbetegségek ellen küzdő brit alapítvány: a poszter egy étolajosflaskából lelkesen kortyoló kislányt ábrázol. A British Heart Foundation ezzel az egészségtelen ételek veszélyeire igyekszik felhívni a gyerekek figyelmét.

A poszter nem túloz: az alapítvány felmérése szerint a brit iskolások fele évi közel öt liter étolajat eszik meg azzal a napi egy zacskó chipssel, amit fogyaszt. Ha ez nem lenne elég borzasztó, a felmérésből az is kiderül, hogy a megkérdezett 8 és 15 év közötti gyerekek ötöde legalább kilenc liter étolajat dönt magába évente, mivel napi két vagy több zacskó burgonyaszirmot is megeszik.Az alapítvány célja a kampánnyal, hogy a gyerekek felismerjék a hétköznapi ételek magas só- cukor- és zsírtartalmának veszélyeit. "A mindennapos, egészségtelen nassolás igen aggasztó szokás. A gyermekkori elhízás és a kettes típusú cukorbetegség térhódítása okot ad arra, hogy aggódjunk a jövő miatt" - fogalmazott Peter Weissberg professzor, a BHF orvosigazgatója a brit Telegraph online lapnak. Chips helyett gyümölcsöt, joghurtot, szendvicset javasol nassolásra Helen Dixon dietetikus, aki szerint a cél az volna, hogy az egészségtelen nassolnivalókat csak ritkán egyék a gyerekek, semmiképpen sem mindennap.

Egy 35 grammos zacskó chipsben két és fél teáskanálnyi étolaj található. Magyarországon nem divat a kis zacskó: itthon 90 grammos csomagolásban árulják a népszerűbb chipseket.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta