SZÜLŐSÉG

Literszám isszák az étolajat a brit gyerekek

2006. szeptember 26., kedd 11:16

Émelyítő reklámkampányt indított egy szívbetegségek ellen küzdő brit alapítvány: a poszter egy étolajosflaskából lelkesen kortyoló kislányt ábrázol. A British Heart Foundation ezzel az egészségtelen ételek veszélyeire igyekszik felhívni a gyerekek figyelmét.

A poszter nem túloz: az alapítvány felmérése szerint a brit iskolások fele évi közel öt liter étolajat eszik meg azzal a napi egy zacskó chipssel, amit fogyaszt. Ha ez nem lenne elég borzasztó, a felmérésből az is kiderül, hogy a megkérdezett 8 és 15 év közötti gyerekek ötöde legalább kilenc liter étolajat dönt magába évente, mivel napi két vagy több zacskó burgonyaszirmot is megeszik.Az alapítvány célja a kampánnyal, hogy a gyerekek felismerjék a hétköznapi ételek magas só- cukor- és zsírtartalmának veszélyeit. "A mindennapos, egészségtelen nassolás igen aggasztó szokás. A gyermekkori elhízás és a kettes típusú cukorbetegség térhódítása okot ad arra, hogy aggódjunk a jövő miatt" - fogalmazott Peter Weissberg professzor, a BHF orvosigazgatója a brit Telegraph online lapnak. Chips helyett gyümölcsöt, joghurtot, szendvicset javasol nassolásra Helen Dixon dietetikus, aki szerint a cél az volna, hogy az egészségtelen nassolnivalókat csak ritkán egyék a gyerekek, semmiképpen sem mindennap.

Egy 35 grammos zacskó chipsben két és fél teáskanálnyi étolaj található. Magyarországon nem divat a kis zacskó: itthon 90 grammos csomagolásban árulják a népszerűbb chipseket.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta