SZÜLŐSÉG

Anyapótló kosár

2006. szeptember 26., kedd 08:47

A nagyobb gyerek szinte biztos, hogy akkor önti ki a kakaót, rántja magára a könyvespolcot, firkálja össze a falat és dönti romba a lakást, amikor szoptatunk. Jó esetben legalább neki nem lesz baja, de azért mégsem ártana lefoglalni őt erre az időre. Hogyan tegyük ezt?


Kinevezhetünk például egy nagyobb dobozt „szoptatós kosárnak”, amit csak akkor veszünk elő, ha a kisbabát etetjük. Életkor szerint különböző érdekes dolgokat tehetünk bele. A kisebbeknek színes labdákat, a nagyobbaknak matricákat, gyurmát, mesekönyveket. Fontos, hogy a tárgyak számukra érdekesek és különlegesek legyenek, és csak akkor játszhassanak velük, ha anya szoptat. Így remélhetőleg a kosár tartalmával fog foglalkozni a csemete és nem figyelemfelkeltő rosszaságokat eszel ki féltékenységből.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2006.09.26 11:11:08dalia

    aztán ha a 4évesünk visítva követeli, hoyg anyaaaaa szoptasss máááár, akkor nehogy azt gondoljuk, hogy 1 hónapos kisöccse éhsége miatt aggódik, hanem csak kedvenc játékaival akar játszani :-) Konzekvenséknek ajánlom, nekem nem jött be, marad a közös mesenézés, hármas öszebújás, úgy szoptatás. Fejni nem tudtam, csak ha itthon volt apjuk.

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta