SZÜLŐSÉG

Tetűvadászat az oviban

2006. szeptember 20., szerda 11:54

Figyelmeztető felirat jelent meg a minap óvodánk üzenőfalán. Az óvónők tájékoztatója szerint egy csoportjukba járó ovis fején tetveket találtak és kérik a szülőket, hogy saját csemetéiket otthon vizsgálják át és szükség esetén kezeljék őket.

Mivel csak gyermekkoromból maradt néhány halvány emlék ezekről a kis dögökről, felhívtam kedvenc gyerekorvosunkat, hogy tanácsot kérjek tőle. „Vagy mozgó, 3-4 mm-es rovarokat keress, vagy apró gyöngyházfényű serkéket a haj tövén. Úgy tudod megkülönböztetni a hozzá hasonló korpától, hogy ezek nehezen távolíthatók el a hajszálról. Szinte szálanként kell átnézni a hajat. Ha találsz ilyeneket, egyesével kell eltávolítani őket. Vannak tetűirtó szerek is, pl. Nittyfor, amit hajmosás után kell alkalmazni.” – javasolta.


A gyereket az erkélyajtó elé állítottam és átvizsgáltam a fejét . Most először örültem annak, hogy még mindig nem sűrűsödött be a haja, azt a néhány szálat nem volt nehéz dolgom átkutatni. Megnyugodtam, semmiféle állat nem költözött a fejére. Legalábbis egyelőre.

A hajmosás utáni nittyforos kezelés megelőzni is segít a bajt, a szer ugyanis rászárad a hajra, és megöli az esetleg beköltöző tetveket. Hatását egészen a következő hajmosásig megőrzi, csak arra figyeljünk, hogy szembe és sebes bőrfelületre ne kerüljön.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

OTTHONTÉRKÉP Ide költözött az Obama család a Fehér házból

Ízlés és pénztárca kérdése, hogy sokalljuk-e azt a 8,1 millió dollárt, amit a volt amerikai elnök és felesége kifizetett azért a washingtoni házért, amiben január óta lakik. Az mindenesetre biztos, hogy az új otthon felettébb impozáns.

MÁS TÉSZTA Alakbarát palacsinta

Van egy jó ötletünk, hogy jutalmazd meg magad egy isteni reggelivel, ami ráadásul még nem is terhelő, hiszen javarészt egészséges, izomépítő fehérjéből van.

STÍLER Csúcstechnika a tökéletes bikini titka

Ha jól választunk, és esetleg hajlandóak vagyunk egy kicsit többet költeni, sok kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat. Lássuk, milyen a jó bikini!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta