SZÜLŐSÉG

Tetűvadászat az oviban

2006. szeptember 20., szerda 11:54

Figyelmeztető felirat jelent meg a minap óvodánk üzenőfalán. Az óvónők tájékoztatója szerint egy csoportjukba járó ovis fején tetveket találtak és kérik a szülőket, hogy saját csemetéiket otthon vizsgálják át és szükség esetén kezeljék őket.

Mivel csak gyermekkoromból maradt néhány halvány emlék ezekről a kis dögökről, felhívtam kedvenc gyerekorvosunkat, hogy tanácsot kérjek tőle. „Vagy mozgó, 3-4 mm-es rovarokat keress, vagy apró gyöngyházfényű serkéket a haj tövén. Úgy tudod megkülönböztetni a hozzá hasonló korpától, hogy ezek nehezen távolíthatók el a hajszálról. Szinte szálanként kell átnézni a hajat. Ha találsz ilyeneket, egyesével kell eltávolítani őket. Vannak tetűirtó szerek is, pl. Nittyfor, amit hajmosás után kell alkalmazni.” – javasolta.


A gyereket az erkélyajtó elé állítottam és átvizsgáltam a fejét . Most először örültem annak, hogy még mindig nem sűrűsödött be a haja, azt a néhány szálat nem volt nehéz dolgom átkutatni. Megnyugodtam, semmiféle állat nem költözött a fejére. Legalábbis egyelőre.

A hajmosás utáni nittyforos kezelés megelőzni is segít a bajt, a szer ugyanis rászárad a hajra, és megöli az esetleg beköltöző tetveket. Hatását egészen a következő hajmosásig megőrzi, csak arra figyeljünk, hogy szembe és sebes bőrfelületre ne kerüljön.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta