SZÜLŐSÉG

Tetűvadászat az oviban

2006. szeptember 20., szerda 11:54

Figyelmeztető felirat jelent meg a minap óvodánk üzenőfalán. Az óvónők tájékoztatója szerint egy csoportjukba járó ovis fején tetveket találtak és kérik a szülőket, hogy saját csemetéiket otthon vizsgálják át és szükség esetén kezeljék őket.

Mivel csak gyermekkoromból maradt néhány halvány emlék ezekről a kis dögökről, felhívtam kedvenc gyerekorvosunkat, hogy tanácsot kérjek tőle. „Vagy mozgó, 3-4 mm-es rovarokat keress, vagy apró gyöngyházfényű serkéket a haj tövén. Úgy tudod megkülönböztetni a hozzá hasonló korpától, hogy ezek nehezen távolíthatók el a hajszálról. Szinte szálanként kell átnézni a hajat. Ha találsz ilyeneket, egyesével kell eltávolítani őket. Vannak tetűirtó szerek is, pl. Nittyfor, amit hajmosás után kell alkalmazni.” – javasolta.


A gyereket az erkélyajtó elé állítottam és átvizsgáltam a fejét . Most először örültem annak, hogy még mindig nem sűrűsödött be a haja, azt a néhány szálat nem volt nehéz dolgom átkutatni. Megnyugodtam, semmiféle állat nem költözött a fejére. Legalábbis egyelőre.

A hajmosás utáni nittyforos kezelés megelőzni is segít a bajt, a szer ugyanis rászárad a hajra, és megöli az esetleg beköltöző tetveket. Hatását egészen a következő hajmosásig megőrzi, csak arra figyeljünk, hogy szembe és sebes bőrfelületre ne kerüljön.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

TÖRI MÁSKÉPP Így nevelték a kis Habsburgokat

Már a kicsi születése előtt kiválasztották a nevelőnőt, aki aztán a királyi gyermek mindennapjait felügyelte, gyakorlatilag az anyukájává vált. A saját szülei naponta egyszer, a buzgóbb szülők akár kétszer is meglátogatták a porontyaikat.

STÍLER 6 zseniális koktél forró nyári napokra

A nyár a hűsítő és frissítő italok szezonja. Napközben szürcsölgetheted a kedvenc házi limonádédat, este pedig jöhet a koktél, amit pillanatok alatt elkészíthetsz.

EGY SZAKÁCS Azért mert az életed elb.sztad, a vacsorát nem kéne

Három hónap alatt 8 nap volt, mikor nem részegen aludtam el. Minden egyes nappal egyre mélyebbre kerültem. Megbánás, bűntudat, lelkiismeretfurdalás. Remek hármas, és csak még többet vonz, ha nem képes kezelni őket az ember.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta