Csikis Elmo tömegverekedést okozhat

Újabb játékőrület készül ledönteni a lábáról Amerikát: a Szezám utca rajzfilmsorozat Elmo figurájának új kiadása a padlón fetreng a röhögéstől, ha megcsiklandozzák. A Csikis Elmo névre hallgató plüssfigurát először 1996 karácsonyára dobták piacra, és akkora sikere volt, hogy több játékboltban összeverekedtek a szülők a bábu utolsó példányain.

A játékőrületet Schwarzenegger főszereplésével a Hull a pelyhes című film is megörökítette: ott egy Turboman nevű akciófigurát kellett mindenáron beszereznie az elfoglalt apukának. Elemzők szerint az idén tízéves játék jubileumi kiadása olyan vásárlási hullámot kelthet, mint legutóbb 1998-ban a Furby névre hallgató, pislogó és beszélő robotszörnyecskék.



A T. M. X. Elmo (Csikis Elmo Extreme) névre hallgató új figura álla, pocija és talpa is csikis: ingerlés esetén az álló figura hangosan kacagva lerogy, csapkodja a térdét, majd lassan feláll megint. Második csikizésre már végigfekszik a padlón a röhögéstől, harmadszorra pedig hanyatt fordul és kezével csapkodja a padlót, úgy nevet.

Az ovisoknak szánt szőrös, piros figura kedden került a boltokba Amerikában, és rögtön elkapkodták. A manhattani Toys R Us boltban például két óra alatt kifogytak a készletekből, az egyik New Jersey állambeli Wal-Mart előtt pedig már a nyitás előtt sorok álltak, hogy biztosan jusson nekik a figurából, tudósított a CNN. Karácsonyra várhatóan nem tudnak eleget gyártani Elmóból, így megismétlődhetnek a tíz évvel ezelőtti tömegjelenetek. Nem tudni, vajon Magyarországra mikor jut el a negyven dolláros szőrmók: a Poronty úgy tippeli, itthon nem ebből lesz tömegverekedés.

Oszd meg másokkal is!
Mustra