SZÜLŐSÉG

Anyuka kicsit ereszt

2006. szeptember 19., kedd 11:00

Az anyám szerint a legbőrbarátabb és legolcsóbb melltartóbetét a textilpelenka. Ő is abból vágott magának kis rongyokat, amikor folyt a teje. Én azonban csakazértis a huszonegyedik században élek, és mivel sok tejjel áldottak vagy egyelőre gyerek híján vertek meg a hormonok, ezért már a hetedik hónaptól elmerülhettem a terhesipar cicivonatkozású bugyrában, és önkéntelenül végigteszteltem a melltartóbetét-piacot.Miután többedszer kényszerültem az esti bulikban zsebkendőből betétet faragni (na jó, hajtogatni) a wc-ben, bepróbálkoztam egy igazi kismama-szaküzletben a betétvásárlással. Első alany: Mimi deluxe melltartóbetét, eldobható, 50 db, potom 1890 Ft-ért. Mivel szeptember végén fogok szülni, könnyen kiszámítható, hogy a hetedik hónap vége a nagy júliusi kánikulára esett. Amikor még a bugyi is melegnek tűnik, pláne terhesen, és csak a strandon, árnyékban, fekve elviselhető az élet. Na most a kb. két centi vastag betét két kedves, lázas sündisznóként simult be a melltartóm alá. A pelenkaanyag tényleg kényelmesebb lehet, de nem tágítottam, pár nap múlva másik szakboltba tértem be.

Környezet- és mellvédelmi megfontolásból most mosható pamut betétet választottam, méghozzá a Monapel hat darabos csomagját, ez is kb. egy ezres volt. A Monapelnél valószínűleg még nem találkoztak női mellel, azt ugyanis vagy hengerként képzelik el, vagy azt hiszik, a félgömb szélesebbik fele van kifelé. A puha pamuttal összevarrt kör alakú vízzáró réteg ugyanis teljesen merev, ezért egy nem XXL-es pólóban helyes gyűrött kupaknak néz ki az ember melle. De tényleg nem szúr és nem meleg. Azért mégse használtam túl sokat.

Időközben elfogyott az eldobható típusú, úgyhogy újabb márkát céloztam meg: Avent eldobható betét, ötven darabos. Valóban van rajta a mellbimbónak kis pötty, meg tapadócsík, bár ezek totálisan fölöslegesek, hacsak nincs hatalmas mellbimbója és nagyon virgonc cickója valakinek. Hogy mennyire meleg, azt a hűvösebb augusztus miatt nem tudtam tudományos objektivitással megállapítani, viszont biztosan kevésbé szúrós-viszketős érzés, és csak 200 Ft-tal drágább, mint a Mimi.

Aztán ők is elfogytak, és nekem már túl nagy és nehéz volt a hasam, hogy szakboltokba vándoroljak, úgyhogy megvettem a közeli Schlecker saját márkás betétét, potom 250 Ft-ért. Mellbimbópötty van, tapadócsík és szúrós-melegítős érzés nincs, szerintem a célnak tökéletesen megfelel. Még van néhány márka, amit végigpróbálhatnék, hiszen ez a piac kimeríthetetlen – majd meglátjuk.

Önnek mi a tapasztalata a témában? Kommentáljon alant, vagy írja meg a poronty@mail.velvet.hu címre, és mi leközöljük.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2006.09.20 07:49:15lekr

    Nekem a Chicco Sensitive jött be: valahogy az intimbetétekhez hasonlóan "magába zárja a nedvességet", szóval a felülete mindig száraz és tök jó vékony, júliusban az egy szál semmi cuccokban sem látszott. Plussz a ragasztócsíkja is jól bírja. Teszteltem melltartó nélkül is, csak a ruciba bele, jól bírta, nem látszott. Viszont kb. 45HUF/db-ra jön ki az ára.

  • 2008.07.12 18:47:55zskoncz

    :) DM saját márkája van olyan jó mint az avent. 350-nél nem drágább 1 doboz.

Blogok, amiket olvasunk

TÖRI MÁSKÉPP Ilyen volt a Habsburgok udvarhölgyének lenni

A filmek, regények alapján azt gondolhatjuk, hogy udvarhölgynek lenni buli volt: az ember lánya szép ruhákban pompázott, elcsacsogott a királyi fenségekkel, és nagyokat mulatott az udvari bálokon. A valóság nem volt ennyire fényes.

OTTHONTÉRKÉP A világ ultraexkluzív villáinak toplistája

Luxusingatlannak azt szokták hívni, aminek az ára 1 és 8 millió dollár között van. Na, itt most olyan házakat mutatunk, amik százszor ennyibe kerülnek. Ulta-mega-gigadrága körkép a világból

B1Gasztró Izgalmas dolgok másnapos pékáruból

Ha már unod a pirítóst, itt van 3 ötlet, amivel új életre kelhet a háromnapos kifli. Élet a mákosgubán innen és túl, nem csak kiflimaradékra gondolva.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta