SZÜLŐSÉG

3. hét

2006. szeptember 15., péntek 11:50

Mivel nem vagyunk egyformák, van, akinek most van tüszőrepedése, de olyan is van, akinek rögtön a menstruáció után. Így aztán nem árt minél gyakrabban próbálkozni, ha gyerekre vágysz. A tüszőrepedés után a pete kiszabadul a petefészekből, és lesodródik a petevezetékbe, ahol találkozik a spermiummal. Egyesülésükből jön létre az embrió, mely tovább utazik a méhbe, ahol beágyazódik a méhnyálkahártyába. Ezen a héten – a beágyazódással egyidőben - enyhe vérzést tapasztalhatsz, de ez nem ad okot aggodalomra. A legtöbb nő ekkor még nem sejti, hogy élete hamarosan teljesen megváltozik.

Előző hét - Következő hét

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.06.25 12:02:13Farkasokkal táncoló

  Fogamzásgátló szedése előtt rendben volt a menstruációd?
  Mert nekem előtte nem. Aztán szedtem fogigátlót, és amikor abbahagytam, akkor utána sem.

  Én speciel a sósfürdők után estem teherbe.

 • 2009.06.25 12:19:32kanita

  Nem volt rendben, akkor is jó nagy kihagyások voltak. Júl. 10-én megyek pajzsmirigy vizsgálatra, mert a nődokim elküldött, de csak a biztonság kedvéért. Azt mondta nincs nagy baj ne ijedjek meg, de a biztonság kedvéért menjek el.
  Milyen sósfürdőt használtál, és neked, ettől jött rendbe, vagy csak a gyerek jött össze?

 • 2009.06.25 14:06:55Yakamoz

  kanita: én nem hiszek ezekben a természetgyógyis-homeopatás cuccokban, de ez tök aranyos. :)
  Úgy néz ki, akkor bejött neked, és reméljük, hogy nem kisméheket gyártottatok. :D

 • 2009.06.25 15:46:30kanita

  Hétvégén kiderül, mert akkor megint csinálok egy tesztet:)

 • 2009.07.10 09:55:11Nyókinca

  kanita
  Sikerült? Annyira szurkolok Neked!

  Én most vagyok a 3. hét végén és úgy reménykedem! Jó érzés jó híreket olvasni...

 • 2009.07.10 10:51:40kanita

  Hát sajnos nem, mert a hétvégi teszt már negatív lett, pedig voltam már nődokinál is, ő sem látott semmit.
  Ma megyek pajzsmirigyvizsgálatra, remélem segítenek rendberakni a menzit:) És utána tuti biztos jön a baba:)

 • 2009.07.10 11:13:23Nyókinca

  Szívből sajnálom Kanita! Mivel a tesztek nem szoktak csalni, valószínűleg nem tudott beágyazódni a pete. Nekem is volt ilyen. Akkora csalódás!
  De kitartás és fel a fejjel! Egyszer olvastam egy nő írását, akinek egyátalán nem volt menzesze és mindenféle tuti gyógyszereket kapott, hogy megjöjjön, de csak nem akart. Már nagyon elkeseredett, hogy nem lehet gyereke, aztán egy ultrahang vizsgálaton kiderül, hogy már az 5.-ik hónapban van, csak mivel elég testes, ő maga sem vette észre. Ezért nem akart sehogy sem megjönni neki. Észrevétlenül volt egy peteérése valamikor...
  Minden jót neked!

 • 2009.07.10 13:05:43Farkasokkal táncoló

  Kanita, én akartam gyereket ( a férjem is), csak nem jött össsze , aztán elmentem nőgyógyászhoz. Ott először fogigátlót adtak, hogy majd utána sokkal hamarabb terhes leszek, meg csináltak petevezeték átfujást (negatív volt), meg ultrahangos melegítést vagy mit, manapság már ilyeneket nem csinálnak. De semmi.

  Akkor támadt egy olyan gyanúm, hogy hátha ez a maszek nőgyógyászom csak a vizitek árát akarja nálam növelni, és inkább elmentem az amúgy gyűlölt sztk-ba (az ottani nőgyógyászok modora meglehetősen bunkó volt). Hát meg is aszonta nekem a doki, hogyaszondja "magának olyan kicsi a méhe, mint egy 12 éves lányé, egy nagyon erős hormonkúrára lesz szükség".

  Namármost én nagyon nagyon féltem a hormonkezelésektől, viszont a kolléganőm mesélte, hogy a sósfürdő milyen jó hatással van. És azt mondtam az sztk orvosnak, hogy a hormonkúrán még gondolkozom, de addig is nem kaphatnék jegyeket sósfürdőbe? Dehogynem, válaszolta, az ártani nem árt sőt, tessék: és a kezembe nyomott egy 10 jegyből álló csomagot.

 • 2009.07.10 13:13:31Farkasokkal táncoló

  (folyt)
  Na ezekkel a jegyekkel minden másnap reggel megjelentem a Gellért fürdőben, ott belelültettek egy kád forró vízbe (legalább 40 fokos volt ha nem több, még szerencse, hogy szeretem a nagyon meleg vizet, belelapátoltak kb 3 lapát tengeri sót - egy egy lapátra legalább 1 kiló só fért el de lehet, hogy másfél - és ebben a nyakig érő forró vízben kellett üldögélnek fél órát, majd utána lepedőkbe csavarva pihenni másfelet.
  A 7. jegyig jutottam csak el, és már terhes is voltam...

  És ha azt hiszitek, hogy ez hülyeség, akkor nincsen igazatok. Már a XIX. században is jártak bizonyos fürdőhelyekre a meddőnek gondolt asszoyok, és ki ne hallott volna pl a forró homokba ásás jótékony hatásáról az izületekre, sőt másra is?

  (Otthon is lehet sós fürdőt csinálni, csak az nem annyira hatékony, legalább 100-150 kell. A lényeg: A VÍZ FELTÉTLENÜL LEPJE EL A KÖLDÖKÖT minél jobban - ehhez mondjuk nem minden kád jó - , olyan meleg legyen amit csak el tudsz viselni, legalább 30 percig kell benne ázni, és FELTÉTLENÜL AZONNAL UTÁNA ÁGYMELEG legalább másfél-két órára. Egy fürdőhöz kb 3-4 kiló só kell - neeeem, nem fog csípni, a tengervíz se csípi ki senki nunáját.)

 • 2009.07.10 13:18:23Farkasokkal táncoló

  Ja, még kifelejtettem, hogy az otthoni sósfürdőt másnaponta kell alkalmazni (jó sok sót kell venni egy hónapban az biztos, rajtam is csudálkoztak, amikor egyszerre 10 kilót vettem). Nekem a szabályokat a nőgyógyászom magyarázta el és a lelkemre kötötte, hogy ezekből mindent be kell tartani. Ha a víz nem lepi el a köldököt, akkor az csak ülőfürdő, ha fürdő után nem fekszünk ágyba, akkor jól felfázhatunk stb. A víznek el kell érni a tengervíz sóoldatát, és persze legjobb a tengeri só... a Gellértben azt tettek bele.

 • 2009.07.10 13:29:59Nyókinca

  Ez mindenesetre érdekes! Ha nem jön össze hamarosan a baba, szerintem én is kipróbálom!

 • 2009.07.10 13:38:53másutt

  Ha ez siman mukodne, akkor a tengerparti orszagok noi sokkal termekenyebbek lennenek....
  Pedig ez sajna nem igaz. Az olaszoknal biztosan nem. pedig az Adria nagyon sos, sosabb, mint az ocean...

  Mindenkinek az a technika "jon be" amit hasznalt, amikor teherbe esett. Ily modon sokan mondhatnak, hogy (figyelem! ironia kovetkezik! :) :
  "a legbiztosabb teherbe esesi technika jol berugni es egy ejszakai szorakozohelyen a ferfiveceben az elso jokepuvel osszebujni. utana FELTETLENUL AZONNAL el kell aludni egy sotet sarokban ugyanazon diszkoban"
  ez is eleg regota mukodik, nagyon sok csajnal.
  tobb ismerosomnel is a gimiben.

 • 2009.07.10 13:49:33másutt

  "És ha azt hiszitek, hogy ez hülyeség, akkor nincsen igazatok. Már a XIX. században is jártak bizonyos fürdőhelyekre a meddőnek gondolt asszonyok"

  Akkor most hadd meslejem el, hogy ez hogyan is tortent.
  Mar a XIX szazadban sem voltak hulyek az emberek, es pontosan tudtak, hogy a gyermektelensegnek gyakran a FERJ az okozoja.
  Valas ugye nemigen volt, orokos meg KELLETT. Es egy urinonek nem lehetett a varosban szeretoje.
  Es ilyenkor, kolcsonos megbeszeletlen beleegyezessel, a feleseg elment egy furdohelyre "nyaralni/telelni" par hetet, honapot. Es ott gyakran "kisegitette" valaki. Es lass csodat, 9 honappal kesobb gyereke lett.
  Ez kerem igy mukodott. A hegyi nyaralas a "jo levegon" ugyanolyan mertekben segitette az urinok teherbeeseset, mint a furdovarosi nyaralas.

 • 2009.07.10 13:50:23Nyókinca

  Azért a tengerek sehol nem 40 fokosak.

  De az tény, hogy mindenki a saját sikeres technikájában hisz.

 • 2009.07.10 13:50:45hallohallo

  a sófürdő sokféle nőgyógyászati betegségre jó, biztos van olyan is, ami miatt nem esik valaki teherbe, és ha helyrerakja magát az ember a sós vizekkel, akkor meg igen.
  de anno a fürdőkbe nem csak a tengervíz miatt jártak az asszonyok, volt ott egy csomó férfi, akikkel könnyebben teherbe eshettek, mint otthon, ha pl a férj volt problémás (merthogy ekkor is a nőre mutogattak, hogy meddő).
  de a meleg sós víz, az tényleg jó, petefészekgyulladásra, cisztára, ilyenekre szuper.

 • 2009.07.10 13:51:28Farkasokkal táncoló

  És az Adria 40 fokos?

  Csak kérdem.

  Mert a sósfürdőknél a hőhatás és a só együtthatása érvényesül. A hő hatására kitágulnak a pólusok, a sókristályok vérbőséget idéznek elő, ezáltal többek között csökkentik a gyulladást, magasabb sebességbe kapcsol a méh működése. Nem valami szakszerű magyarázat, elismerem. De nálam - és még sok más nőnél - működött.

  De akkor maradjunk a forró homoknál: régen az izületeseket tenger mellé küldték, beásták őket nyakig a homokba, ahol a hőhatás miatt kitágultak a póusok, a homokkristályok miatt felgyorsult a vérkeringés.

  Sokáig mindenki hülynek nézett, amikor a köhögős gyereknek a mellkasát és hátát disznózsírral kentem be éjszakára, és rá egy használt pólót húztam a pizsama alá, ma megm már a gyerekorvosunk is javasolja. Sokáig mindenki hülyének nézett, amikor azt mondtam, hogy én bizony 39 fok alatt nem csillapítom a gyerek lázát, hacsaknem zavarja (mármint a láz), és lám kiderült, hogy a láz égeti a bícikat, és megvan annak is a szerepe. (Félreértések elkerülése miatt a magas és hosszan tartó lázat csillapítani kell, de egy egynapos lázat - ha csak nem szökik 39,5 felé - nem. Szerintem.)

 • 2009.07.10 13:51:32Nyókinca

  Másutt! Micsoda romlott fantáziájú perszóna vagy! :DDDDDDDDD

 • 2009.07.10 13:51:37hallohallo

  hehe, másutt, megelőztél :)

 • 2009.07.10 13:52:22másutt

  hallohallo, akkor nem vagyok egyedul, aki ezt hallotta.
  nekem egy idegenvezeto meselte ezt egyszer el egy furdohelyen... ;)

 • 2009.07.10 13:54:37Nyókinca

  Csáth Géza naplói is igen tanulságosak ilyen szempontból. Amiket fürdőorvos(nőgyógyász)korszakában írt.

 • 2009.07.10 13:54:58hallohallo

  :D
  szóval csak mesélték, mi?
  ;)

  :DDD

 • 2009.07.10 13:55:17Farkasokkal táncoló

  Jelzem, ha valaki már állandóan a gyerekre gondol akció közben, és aztán egyszer úgy akcióznak, hogy előtte némi bor segítségével ellazulnak és "csak úgy" az élvezet kedvéért... nos néha ez is be szokott jönni... bár a férfi wc helyett inkább a hitvesi ágyat javallanám.

 • 2009.07.10 13:57:12másutt

  En csak azt mondom, hogy ha ez ilyen egyszeru lenne (azert a so eleg olcso, meg a viz is), akkor nyilvanvaloan nem maradna titok.
  Sajnos eleg regen jarom a teherbeeseses meddos forumokat, es meg sosem hallottam.
  Az egyik baratno homeopatias es akupunkturas meddosegi szakember (sajnos tolem 10000 km-re) es nyilvan nem titkolna el elottem.
  Nem azt mondom, hogy nem probalom ki, de azert nezzunk a dolog melyere.

  nagyon jo lenne egyebkent egy kadnyi meleg sos vizben lebegni.

  Meg a gyertyaallas ertelmet is vitatjak az orvosok! :D

 • 2009.07.10 13:58:45másutt

  farkas, nem szoktam a gyerekre gondolni, de ha nagyon erdekel, priviben megirom, hogy mire szoktam akcio kozben.
  es altalaban laza vagyok, elegge. :)

 • 2009.07.10 13:59:22másutt

  Nyókinca
  izginek tunik. hogyan lehet elolvasni? cim?

 • 2009.07.10 14:00:22Nyókinca

  Szerintem arról lehet szó, hogy minden nőnek más a teste, más okozhatja a problémát, ezért más gyógymódra reagál. Én hallottam olyat is, akivel a cickafark tea kúra tett csodát.

 • 2009.07.10 14:02:32Vakmacska

  Az egyetlen "dokumentált" sósvizes hely amiről tudok és híres a teherbe esést támogató tulajdonságairól, az az erdélyi Medve-tó.

  Az meleg, de nem tenger.

 • 2009.07.10 14:02:46Nyókinca

  http://mek.oszk.hu/00600/00633/00633.htm

  Nem könnyű olvasmány és nem is szívderítő.

 • 2009.07.10 14:05:19hallohallo

  másutt, ha ezt olvasod, kapaszkodj közben. :S

 • 2009.07.10 14:26:56Macs

  Ezt a sós vizes trükköt már nekem is tanácsolták és használtam is, de más céllal: enyhébb húgyúti fertőzésekre, felfázásra. Nem tudom, erre jó-e egyáltalán vagy csak praktika, majd alkalomadtán megkérdezem a tüneményes urológusomat.

 • 2009.07.10 14:31:55másutt

  Hah. A játszóhazban ülök a fa alatt. Fü, totyogó babák, gyerekkacagások. Épp ilyesmire vágytam, köszi.

 • 2009.07.10 14:33:54Farkasokkal táncoló

  A hugyuti fertőzés, felfázás általában az egész altestre kihatással van - nekem pl egyszer 4 keresztes gennyes vizelettel járó vesemedence gyulladásom lett hólyaghurutból kifolyólag, és gyakran amiatt van letapadva egyik vagy mindkét petevezeték, mert a felfázás oda is átterjedt, csak nem okozott problémát (tüneteket). Ölég közel van odalenn minden egymáshoz képest...

 • 2009.07.14 10:01:36kanita

  Pénteken kiderült, hogy pajzsmirigy alulműködésem van, amiatt nincs menzeszem. Most várom a további vizsgálatokat. Na ha erre van valakinek valami jó ötlete, akkor azt szívesen veszem. Én már voltam a Medve tónál, de akkor még csak 14 éves voltam. Lehet, hogy vissza kéne menni.
  Amúgy rajtam nem igazán van felesleg, max. 4-5 kg, de még így is bőven a normál testsúlyba tartozom.

 • 2009.08.31 10:13:30EGER18

  Kanita, nem biztos, hogy van "jobb" ötletem. Nálam a pajzsmirigy alulműködésről későbbiekben kiderült, hogy autoimmun betegség - mondjuk a pajzsmirigy betegségnek nálunk családi hagyománya van :P Gondolom azóta már neked is lettek eredményeid a további vizsgálatokból - kapsz hormonpótlást? Nekem most letroxot adnak, azt mondták 2-3 hónap alatt lehet érezni a hatását, addig a teherbeeséssel is érdemes várni, ugyanis a pajzsmirigy termelte hormonok nagyon fontosak a pocaklakó fejlődésében. Azt is elmondták a pajzsmirigy szakambulanicán, hogy az alulműködésre nem biztos, hogy a jódozott só a megoldás, mert ha gyulladásban van a pm, akkor a fokozott jódbevitel csak árt - ettől függetlenül a sós fürdő még lehet jót tesz:-)
  Hogy állsz most a vizsglatokkal?

 • 2009.08.31 11:20:05Temptation

  Magyarországon Parádfürdőn van "sós víz", ismerősömet oda utalták be nőgyógyászati problémákkal.

 • 2009.12.21 19:23:44sac

  heló!

  nem tudjátok véletlenül, a reggeli hőmérsékletnél van annak valami jelentősége, ha magasabb a szokásosnál, mint ugyanebben az időszakban (mensi előtti napokban) szokott?

 • 2010.04.07 10:38:20örömkönny

  Sziasztok!

  Tanácsot szeretnék kérni tőletek, mielőtt rászánom magam és veszek egy tesztet. Ma (ciklusom közepén, gyógyszer szedése mellett) vérezgetni kezdtem. Nem nagyon, kicsit, éppen csak. Anno barátnőmnek (ugyanígy járt ő is) azt mondta a dokija csináljon tesztet, mert lehet, hogy terhes. Elolvastam a gyógyszerem betegtájékoztatóját, ilyet nem ír.

  Szerintetek?

 • 2010.05.23 00:28:26Tejbajusz

  Nektek is volt enyhe, barnás, pecsételő jellegű vérzésetek, csak úgy, mint ahgyan bevezetőben írták?

 • 2010.05.23 00:33:20másutt

  tejbajusz, elso gyerekkel semmi, masodikkal igen.

 • 2010.05.23 17:05:53Tejbajusz

  Köszi, akkor remélem, helyzetbe kerültem.Már csak azt kérdezném meg, hogy mennyi ideig barnáztál, Nekem pont a 3. héten hétfő-kedd-szerda igen, aztán szünet, szombaton alig-alig, ma vasárnap semmi, s elméletileg holnap kéne megjönnie naptár szerint. Volt végre ovulációm teszttel kimutatható, bezavartam a macimat a málnásba többször is, nagyon reménykedem.

 • 2010.05.23 20:33:49Mokus0501

  Tejbajusz szurkolok! Mi is kb. ugyanitt tartunk, nekem jövő héten kellene, hogy megjöjjön, de remélem nem fog. Engem 4-5 napja iszonyatos fáradtság gyötör, reggel alig bírok felkelni és egész nap úgy érzem, hogy bármikor képes lennék aludni. Én emiatt reménykedem.

 • 2010.05.23 22:47:19Tejbajusz

  Én is drukkolok, Mókus! Nekem szerencsére már van egy 19 hónaposom, a jelek, amikre emlékszem: mellfeszülés, vízszerű orrfolyás, irtózás az alkoholtól, cigifüsttől, nyilallások az alhasban és aluszékonyság.
  Jelenleg csak PMS-szerű feszültségem van és hasfájásom barnázásokkal. Szerintem nem vagyok terhes, de nagyon boldog leszek, ha igen.
  Pihenj sokat!

 • 2010.05.25 16:04:19Tejbajusz

  Lefújva. Megint nem sikerült 6-ost dobnom, visszakerülök a rajtkockára. Nektek hajrá!

 • 2010.05.25 16:09:29másutt

  Tejbajusz
  1 het pihi
  1 het edzes
  azutan usszatok fiuk bajnoksag
  huj huj hajra

 • 2010.05.26 17:45:33Tejbajusz

  Köszi szépen, aranyos vagy, de Másutt, mi az az 1 hét edzés? Rossz vagyok, mert rosszra gondolok?

 • 2010.05.30 19:32:12Mokus0501

  Tejbajusz, sajnos én is ugrok vissza az első hétre... :(

  Drukkolok tovább Nektek!

 • 2010.08.03 09:02:53Kisisa

  Sziasztok!

  Nem tudom hova írhatnék a kérdésemmel, azt hiszem még ez a legmegfelelőbb topic.

  Nos, a helyzet az, hogy úgy döntöttünk párommal, jöhet a baba. Július 16.-án jött meg a mensim, hat napig tartott, és közvetlen ez után együtt voltunk. Azóta többször is persze, és elméletileg e hét csütörtök-péntek lenne az ovulációm napja. Viszont semmilyen hüvelyváladékom nincs. Száraz vagyok mint a sivatag. Persze szexnél felizgulok, de az ovulációnál szokásos dús hüvelyváladéknak se híre se hamva. A kérdésem az lenne, hogy lehetséges hogy volt már peteérésem (amit nem vettem észre, mert a mostani ciklusom alatt nem volt bő váladékozás) és babás lettem, vagy esetleg lesz egy hónapom, mikor ez kimarad? Mit gondoltok? Teszt még korai lenne, mert ha babás vagyok azt még nem mutatná. Legalábbis úgy számoltam..

 • 2010.08.03 09:20:21pilár

  A jónás módszer szerint hold is befolyásolja a női termékenységet(pl az átlag női ciklus is egy holdhónap) és emiatt lehet peteérésed a középidőtől eltérő időben.
  Ezt már sok terhes nő mondta, hogy kizárt hogy középidőben esett teherbe, hanem előtte vagy utána.
  A teszttel még tényleg jobb ha vársz, de szorítok :)

 • 2010.08.03 09:22:32Kisisa

  Köszönöm szépen. :-) Remélem babás vagyok, legkésőbb két hét múlva kiderül.. :-)

 • 2011.01.27 22:59:54andó

  Hahóó! Van itt valaki, aki hasonló helyzetben van, mint én?
  A tesztem ma negatív lett, a próbálkozás első hónapjában. Harmadik babát szeretnénk...

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta